Prodat

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Prodat

  1. Aan hun kwaliteit zal ik persoonlijk niet twijfelen gezien hun vrije extreme klantenkring in het hoogste segment, maar het is goed om het beter te willen en kunnen uitvoeren, dit is een goed streven. Ja... net zoals banken zal je investeerders op elk platform binnen een afgesproken terwijl terug moeten betalen, dat lijkt mij logisch. Crowdfunding kan i.t.t. een reguliere bank 'eenvoudiger' zijn om een investering te realiseren. Maar ook hier; zonder goed plan een kansloze zaak. Als je moeite hebt schrijven, vraag dan mensen in je (directe) omgeving je hier in te assisteren, desnoods tegen een detailing van hun auto, waarmee je ook weer kan laten zien wat je realiseerd op instagram etc. Waarom wil je gelijk een pand huren en verbouwen ? Wat is er mis met een garagebox huren en in de avond en weekenduren stap voor stap een naam opbouwen naast een baan voor continue inkomsten voor x periode.
  2. Wat je omschrijft doet mij erg denken aan het in Ridderkerk gevestigde bedrijf Absolute Motors. Je bent nog jong en banken vragen logischerwijs garanties. Heb je al een ondernemingsplan geschreven ? Dit is ook voor jezelf erg belangrijk. Naast een lening bij een bank kan je ook eens naar crowdfunding kijken, maar alles valt of staat met een goed plan. Al overwogen om bij een auto detailer te gaan werken ?
  3. Voorwaarden / contract ga ik opzoeken of opvragen indien nodig. Op 't zelfde station wanneer er auto's tanken met diesel/benzine van ons zijn de prijzen zoals aan de pomp. Bij LPG lijkt dit dus fout te gaan. Dank tot zover, ik laat jullie het weten.
  4. Sinds twee maanden tank ik voornamelijk LPG, alle tankpassen van ons al jaren ondergebracht bij tankpas-bedrijf x. Nu is mij opgevallen bij het controleren van de facturen dat dit bedrijf hogere prijzen hanteert als de pompprijs. Aan de pomp: 78,16 liter LPG a € 0,492 = € 38,45 incl. BTW Op de factuur: 78,16 liter LPG a € 0,6273 = 49,03 excl. BTW 21% over € 49,03 = € 59,33 incl. BTW Verschil tankbon & tankfactuur = € 20,88 Naast het feit dat ik nu enorm twijfel of dit voorgaande jaren wel goed is gegaan ( afname +- 25.000 liter diesel/benzine gecombineerd) Voor dit bericht heb ik gebeld met dit bedrijf, de beste medewerker vertelde mij dat hun met deze tanklocatie geen contract / kortingsafspraken hebben, dit kon ik direct weerleggen daar dit bedrijf maar op een beperkt aantal locatie überhaupt kan tanken in NL welke specifiek op hun website staan vermeld als ''station-locator''. Momenteel sta ik er zo in dat de prijs welke je betaald nooit hoger kan zijn als de pompprijs/tankbon ( inclusief BTW etc. ) tankpas-aanbieders leven op de kortingsafspraken lijkt mij. Ben zeer benieuwd naar jullie reacties.
  5. Helaas zit deze optie niet in het seoshop systeem. Seoshop is gericht op consumenten webwinkels, een kleine b2b uitbreiding wat enkel inhoud van incl. of excl. prijzen tonen. Vaak met seoshop contact gehad hierover maar er worden geen uitspraken gedaan over de toekomstige updates. Met meerdere seoshop partners contact gehad, de kosten om dit te laten realiseren zijn hoger als een nieuwe webwinkel laten bouwen aan de hand van onze wensenlijst.
  6. De keuze van seoshop is gemaakt omdat het voor een leek eenvoudig en vrij simpel een webshop te starten en inrichten. Zoals je aangeeft met de tekst van tel.nummer + tekst naast het logo, dit is als 1 volledige afbeelding ingeladen. Het 2e puntje is: Niet per klant kunnen activeren dat in zijn checkout na inloggen de optie - op rekening - zichtbaar is. Doordat na creditcheck goedgekeurde klanten de mogelijk hebben om op rekening te bestellen, kunnen nieuwe klanten deze optie dus ook aanvinken, waardoor er achteraan gebeld moet worden dat dit niet het beleid is - wat ook duidelijk staat aangeven in de checkout -.
  7. Alweer meer als een jaar geleden dat in dit topic is gereageerd. Al jullie reacties hebben we zo goed mogelijk proberen door te voeren, hoe langer je met een - toen nog onbekend - platform werkt, hoe meer je tegen kleine dingetjes loopt. We gebruiken nog steeds het seoshop platform maar hun bieden (helaas) te weinig b2b toevoegingen aan. Het afgelopen jaar was een bijzonder positief jaar, erg veel advies kunnen geven wat resulteerde in veel orders, onze kabels gaan de hele wereld over, van kassenbouw in mexico tot in windturbines in de noordzee. De eerste gesprekken voor nieuw personeel staan voor volgende maand in de planning, een mijlpaal en heel gaaf. We kunnen met trots zeggen dat het een geweldig jaar was, veel geleerd veel bereikt! We blijven de website uiteraard verbeteren en uitbreiden, graag jullie mening van de huidige site: www.fiberopticcable.nl Groeten!
  8. Dan zou ik dit weekend nog naar Spanje vliegen. Volgende week een pand kopen in loret. Aannemer de boel laten slopen en volledig lounge inrichten. Grote bar, dansvloer, geluidsinstallatie en een groot terras uiteraard. Vergeet de brandmeldinstallatie niet! Vacatures de wereld in gooien, personeel aannemen, die kunnen wel zelf ergens een slaapplek vinden. en met een beetje geluk kan je 1 Juli open
  9. Wij hanteren op onze webshop( enkel b2b ) direct zichtbare prijzen. Een paar van onze concullega's hebben hier geirriteerd op gereageerd.. Hun probleem. Dit hebben wij gedaan zodat de drempel weg is. Onze (toekomstige)klant ziet direct zijn prijs. Geen tijdrovende offerte/prijs aanvragen etc. Het opvragen van inlogcodes/registreren van een account zodat de prijzen zichtbaar worden vind ik persoonlijk erg irritand. Alleenmaar positieve reacties. Als ze het product elders goedkoper kunnen halen, doen ze dat vaak toch wel.. Mvg
  10. Na de 2/3 maanden per jaar dat er een hoop nederlandse jongeren je tent volledig afbreken is het heel mooi om iets daar te hebben. Wat ga je de andere 10 maanden doen? Kijken naar een lege loungebar...? Waarom wil je in Spanje iets hebben wat van jezelf is, terwijl je in NL wilt blijven wonen?
  11. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel is (helaas) een gezegde wat zeker hierop van toepassing is. In mijn ogen moet je er dagelijks aanwezig zijn om er wat van te maken.
  12. Waarom italie? Probeer eens een x aantal dagen in nederland. Binnenkort koningsdag, centrum van amsterdam, rotterdam, delft etc. Nederland zit vol met toeristen! De bijlage - ondernemersplan - is erg kinderlijk geschreven, ik lees het meer als een persoonlijke motivatiebrief.. Jullie willen proberen om een leuk zak centje te verdienen. Kosten van reis + overnachtingen eten drinken zie ik nergens terug komen? Hoeveel siroop moet je verkopen om deze week proberen dekkend te krijgen? Moet de siroop niet gekoeld verkocht worden, zodat het verfrissend is.? Succes!
  13. Misschien een gat in de markt met een offline webshop! Er bestaan al honderden webshops in het beschreven idee.. Daar tegen concurreren als nieuwe speler is vrijwel onmogelijk.. Waarom niet iets zoeken wat er nog niet is? Mvg
  14. Mijn inspiratie komt als ik rustig met een glas wiskey zit.. Of ik pak de auto en ga een rondje rijden, naar kantoor lopen met mijn hond op zondagochtend, als de zon opkomt. Zoals je leest.. Aparte dingen. Wat kan beter? Wat is er nog niet in mijn markt..? Hoe ga ik dit idee aanpakken, levert het geld op? Wat heb ik nodig etc. Kijk eens in je omgeving.. Wat kan er makkelijker? Iets verbeteren? Een trend is leuk, voor 2/3 maanden.. Dan is er een nieuwe trend en stopt de cashflow.
  15. Bij ons gaan er per maand 8000 mails uit via nieuwsbriefsysteem.nl Werkt als een trein, erg duidelijk en goed opgezet.
  16. Goedenavond, Even een update van deze kant. Uiteraard alle opmerkingen doorgenomen, nogmaals dank daarvoor. Even een opsomming van de werkzaamheden / toevoegingen / missers van de afgelopen weken. Google adwords campagne is 3 dagen geleden gestart, Nu al aanzienlijke bezoekers verhoging + orders. Layout aangepast, duidelijke teksten / links toegevoegd met wat we aanbieden en voor welke groep(installateurs). compleet e-mail bestand uitgezocht, nieuwsbrief gestart icm introductie, welke volgende week de deur uit gaat. Helaas schiet het totaal niet op met het bedrijf die de teksten checkt, hiervoor morgen een ander bedrijf zoeken, na 4 weken ben ik het wel eens zat. De rekenmodules op de webshop hebben afgelopen week meer offline als online gestaan door een applicatie error. uren bellen en mailen is dit eindelijk opgelost door een nieuw beheerpaneel te installeren. Moet nu probleemloos blijven draaien. 2 weken geleden naar de jaarbeurs geweest, het bedrijf promoten en kaartjes delen. Ik realiseerde mij dat ik tussen onze doelgroep rondliep, maar het was te kort dag om op de beurs zelf te gaan staan. Gelijk maar de voorbereidingen gestart om in december op de beurs in te gaan staan. Hoor graag weer van jullie. MVG.
  17. Bedankt voor uw reactie, Op dit moment zijn wij een header aan het maken, waarin aangegeven word, alleen aan bedrijven te leveren. Hoewel een particulier kan niets met onze producten. Vermelden doen we dit toch. Bedankt hiervoor. Wij hebben alle ooit bestelde kabels opgezocht bij ons, en hebben hier een duidelijke lijn in gezien. Er worden simpelweg geen kabels van 8 / 9 of 25 m besteld. Altijd of 10 / 20 / 30 etc. Uiteraard als de wens er is om een kabel te laten maken van 9 m. Zal dit geen enkel probleem zijn. Dit kan niet geconfigueerd worden. Dit zal ik in de teksten erbij zetten. Uw opmerkingen over de winkelwagen neem ik mee, hier ga ik gelijk naar kijken. Mijn vraag aan u, waarom zou u zich niet registreren? Nogmaals bedankt, hier kan ik veel mee. Groeten
  18. Zijn deze installateurs de doelgroep van jouw website? Weten deze bedrijven waar je het over hebt? Of is elk bedrijf jouw potentiele doelgroep? Als ik, als ondernemer, binnen jouw doelgroep val, is jouw website niet voor mij geschikt. Bijvoorbeeld, als ik op deze pagina kijk heb ik werkelijk waar geen idee waar je het nu over hebt. Dit maakt het voor mij veels te ingewikkeld en bel ik UPC of Ziggo wel voor een simpele kabelaansluiten. Verder zie ik op de site redelijk wat ontbrekende woorden en taaltechnische foutjes. Wellicht een tekstschrijver een kijkje laten nemen? Die kan tevens je teksten schrijven naar jou doelgroep. Wat ik gedurende mijn lange traject voor mijn website heb geleerd: Usability is key. De site is niet voor jou, maar voor de bezoeker. Bedankt voor uw reactie. De doelgroep zijn installateurs, voornamelijk elektrotechnisch. Maar ook installateurs die gericht zijn op complete datacenter oplossingen, kassenbouw systemen. De installateurs die hiermee in aanraking komen, hebben hier wel enig idee van wat het product is. Wij helpen ze veder. Onze contactpersonen zijn voornamelijk inkoop, projectplanning, it specialisten. Wat betreft de teksten, deze worden as we speak herschreven en gecontroleerd, Uw tip neem ik zeker mee. De site is er voor de klant.
  19. Omschrijving van je concept: Het aanbieden van speciaal op wens gemaakte glasvezelkabels, welke door onze klant direct gebruikt kunnen worden. Hierdoor vervalt de stap van glasvezelmonteur welke kabeleindes aan elkaar last of connectors lijmt. Verschillende producten aanbieden waarin glasvezel connectors beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.( stof/knikken van de vezel) Fiberopticcable Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Volledige webshop bedacht, ingericht en actief gemaakt. Van a tot z. Er zijn 2 complete rekenmodules gemaakt welke volledig achter de schermen draaien, hierin kan de klant zijn glasvezelkabel samen stellen. Gelijk een kloppende prijs en bestellen. Het doel hiervan is de stap naar een email sturen met info/aanvraag en terugkoppeling wat +- 2 dagen duurt, nu de prijs binnen 5 minuten. Duidelijk en overzichtelijk Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: De uitdaging is het verbreden van de glasvezelmarkt. Onze speciale kabels zijn geen nieuw ontwikkeld product, maar worden nagenoeg te weinig/niet gebruikt. Wij zien dit als een stap naar (E)-installateurs toe, zodat de installateur zelf glasvezel kan aanbieden, zonder hiervoor duur gereedschap of kennis te hebben. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Er zijn spelers in deze markt actief, welke weinig tot geen actie ondernemen met dit product. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Deze webshop is sinds vandaag 25-9-2013 online. Er moet en nog uiterlijke aanpassingen gedaan worden, teksten worden op dit moment nog gecheckt. Vele producten staan in de rij om aan de shop te worden toegevoegd. Elke vorm van feedback zal meegenomen worden, om beter te worden.
  20. Het is alweer een paar weken geleden sinds de eerste post. Om dit verhaal af te sluiten: Programmeur netjes een termijn van 2 weken gegeven na overleg met elkaar. Zoals verwacht helemaal niets meer van hem vernomen en de ' samenwerking ' per direct laten beëindigen. Veder gezocht naar een nieuwe programmeur en die realiseerde het project binnen 1 week. Het is weer een wijze les geweest. Iedereen bedankt voor zijn reactie! Groeten,
  21. Bedankt voor de links, zal deze doornemen. En de zoekfunctie voortaan even raadplegen. Uiteraard duidelijke vermelding telefoonnummer etc. Goed om te lezen Remco, er word dus zoals ik al dacht goed gebruik van gemaakt. Als het klanten en werk opleverd dan is het niet erg om er tijd in te stoppen.
  22. Hallo HL-ers, Over 2 weken gaat mijn nieuwste webshop open. Deze webshop is volledig gericht op de zakelijke markt, particulieren kunnen niets met onze producten. Nu had ik het idee om een live chat te plaatsen... Ik ben wel benieuwd wat jullie van zo'n functie vinden? Voordelen. - klant heeft binnen 1 muisklik contact, wat weer een email openen scheelt. - stukje service en bereikbaarheid naar de klant. - direct antwoord op de vraag. Nadelen. - er zal bijna continue een persoon hier mee bezig moeten zijn, zeer tijdrovend. - vragen worden gesteld, welke al overduidelijk in de FAQ staan. Graag jullie kijk hier op. Zelf zie ik het steeds vaker op consumenten webshops, vinix bijv. Snel even een vraag in het chat venster typen en binnen een paar minuten een antwoord. Hier zit een heel web team achter, maar het neemt wel de drempel weg van het mailverkeer. Wat vinden jullie? Groeten, [titel aangepast - mod]
  23. Na meerdere malen vragen gesteld aan hem m.b.t. dit moeizame contact, krijg ik geen duidelijk en helder antwoord. Het antwoord komt neer op... Ben druk... Druk met van alles, behalve mij info te geven. In totaal, zit ik nu 16 weken na offerte bevestiging. Complete waanzin. Offerte is inderdaad voor een vaste prijs. Wij zullen hem vandaag in gebreke stellen, en een maximaal termijn van 2 weken geven. Hoewel ik het hier persoonlijk niet mee eens bent, is dit de netste manier van zakendoen. Het tast de vertrouwensband te erg aan om verdere samenwerking aan te gaan. Ik dank u allen voor uw inzet, en hou jullie op de hoogte.
  24. Het totale omschreven tijdsbestek is door de programmeur samengesteld. Ik stemde daar mee in. Er was geen haast bij. Als er een uitloop is / heeft wat tijd nodig. Geen enkel probleem, tsja als er geen informatie vanuit hem naar mij toekomt... Dan weet ik niets. Wekenlang na emails kreeg ik pas een berichtje, telefoontje worden niet opgenomen. Totaal heb ik na start project, 2 x een afspraak gemaakt, waarin hij mij niets kon laten zien aan voorbeelden. Ik begrijp je punt op het sociale vlak, en daar is niets mis mee. Maar dit gaat echt compleet scheef. Totaal geen communicatie... Als ik veder ga kijken, ik laat hem het alsnog (af)maken. Dan zal ik bij wijzigingen o.i.d. hem nodig hebben. Deze samenwerking heeft geen vruchtbare grond meer. Zeker in dit geval, heb ik in mijn ogen betrouwbare mensen nodig die in mijn systeem aanpassingen kunnen maken... Even ter aanvulling op het tijdsbestek, in eerdere aangevraagde offertes. Kwam ongeveer +- 1 week verschil.
  25. Oke, duidelijk. Bedankt voor je snelle reactie. Via 3/4 wekelijks mailcontact heb ik meerdere keren duidelijk gemaakt dat ik het op 20 augustus werkend in de webshop wil hebben. Kan je dit zien als een duidelijk termijn? Of in gebreken stellen, nieuw termijn... Aangezien de afspraken die we hebben gemaakt via de offerte etc. al na 2 weken niet meer gevolgd werden... Eigenlijk, wil ik geen nieuw termijn. Wil mij focus op een nieuwe programmeur richten. Z.s.m hier vanaf. Samenwerking is er niet meer.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.