Johnny Be Good

Senior
  • Aantal berichten

    54
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Johnny Be Good

  1. Nee, niet vergeten maar ik denk dat een goed verstaander mijn belangrijkste URS (User Req.Spec) al heeft gevonden Ik zoek vooral kennis/ervaring met CRM en wil voorkomen dat ik discussievoer geef voor een URS, dat laatste zag je al gebeuren toen ik aangaf dat data-locatie niet in mijn URS staat, en nee reacties daarop zijn niet nodig ;-).
  2. OK, PipeDrive in de schijnwerper dus... Mijn eerste indruk is dat het een SaaS-product is, maar ik lees dat niet duidelijk op de site (en kan bv ook nergens vinden waar nu feitelijk de data wordt opgeslagen) en hier ( https://pipedrive-sales-crm.en.softonic.com/ ) zie ik Pipedrive als Windows programma. Dus nu ben ik verwart.
  3. Ja, het belgische Odoo is -als open source Community-edition- gratis te gebruiken op je eigen hosted server. en de SaaS-versie ( Odoo Enterprise genoemd) is uitgebreid maar payware en met meer dan 30 modulen van gemiddeld 12 euri/mnd loopt dat toch snel op. De gratis beperkte SaaS-versies die jij noemt, kan ik hier niet vinden.
  4. Op mijn longlist stond ook PV(Perfectview). En ik was 25jr geleden PV-klant maar bedrijf is verhuisd, heeft veel andere medew. en blijkbaar andere directie. Wat ik sterke PV-punten vond, zoals - koppeling postcodebestand - flexibele opzet met selecties en formule-mogelijkheden - correcte aanhef (denk aan "Beste Ward, geachte heer Van der Put") was dus toen al simpel en goed -zelfs meertalig- te implementeren. dat alles lijkt nu in de cloud/SaaS-versie verdwenen te zijn. Daarbij blijkt PV ook met een ander product gestart te zijn.... TribeCRM.nl en dat maakt het allemaal nog verwarrender. De PerfectView-weg is mij dus niet meer duidelijk.
  5. Dank voor je reactie IJsbrand, waar haal jij kennis voor Dolibarr ? Het forum ? of heb je andere suggesties ?
  6. Beste Ward, of Geachte heer Van der Put, Zo'n brief/email-aanhef lijkt zo simpel..... maar lijkt vandaag toch erg lastig voor CRM-systemen (zeker die "Van" met leading uppercase). En toch lukte me dat 25 jaar geleden al relatief simpel (met PerfectView-DOS). Toch gek dat zoiets in 2020 complexer lijkt te zijn.
  7. Volgens mij is SvenH een Dolibarr gebruiker en is Bas-Services dit ook, is Radeoxx een HubSpot gebruiker en is MaritVervaart dit ook, en lijkt Mario Gielissen een SuiteCRM gebruiker te zijn. Ben benieuwd naar hun ervaringen.
  8. Goed idee, heb er een aparte thread voor gemaakt.
  9. Digitalisering neemt toe en ook de regelgeving daarover. De wet -met name de AVG- wenst dat data-opslag in europa gebeurd. HL-gebruiker Kuifje attendeerde daarvoor op https://blog.iusmentis.com/2020/09/15/hoe-ver-ben-jij-al-met-je-migratieplan-weg-uit-de-amerikaanse-cloud/ Sommige dingen weet ik dat ik goed geregeld heb maar van veel dingen weet ik het niet of weet ik niet wat de alternatieven zijn. Hebben de volgende SaaS/cloud-producten bv hun opslag in europa ? Gmail/Gsuite? Office365? Dropbox? Amazon.nl? Slack? WhatsApp? Facebook? Twitter? MailChimp? Shopify? WeTransfer(AWS-based)?, LinkedIn ?, Kan een videomeeting met klanten in Zoom dan eigenlijk wel ? En wat zijn de alteratieven ? Want hoe doe je Google Analytics met opslag in europa ? Kortom....Wie heeft hier al meer huiswerk in gedaan ?
  10. Ja behalve een aanpassing van je tabel is ook een aanpassing voor je Invul-scherm, Overzicht-scherm of Formulier-definitie nodig. En dat deed ik 20jr geleden ook al in PerfectView of Exact-Relatie en daar was geen broncode aanpassing voor nodig. Maar hopelijk zitten er Dolibarr, SuiteCRM of HubSpot-gebruikers in de zaal die hiermee ervaring hebben... Daar zijn soms plugins voor (zie bv https://www.postcode-checkout.nl/partners/postcode-api ) zodat je geen broncode hoeft aan te passen.
  11. Terecht verdient dat aandacht.... maar in een wereld van GSuite, Office365, Slack en Twitter vind ik het lastig om de opslaglocatie van bedrijfsgegevens te beheersen. En anders wellicht iets voor een andere thread. Voor mijn huidige CRM-keuze is de weegfactor van de opslaglocatie van gering belang maar 'toevallig' kan ik wel enkele van de shortlist-oplossingen installeren bij een nederlandse hostingprovider. What's in the name ;-) Exact noemde 10 jaar geleden Exact-DOS al een ERP-oplossing ;-) Maar wat wel/niet ERP is lijkt me verder voer voor een andere thread ;-)
  12. Ik wil geen broncode gaan aanpassen (vereist specifieke kennis, heeft kans op fouten, maakt upgrades lastig) maarrr.... volgens mij is dat ook niet nodig. Een veld of index toevoegen moet op configuratie-nivo kunnen. En ook integratie, direct of indirect (bv via zapier) moet kunnen zonder broncode aanpassingen.
  13. Ja, er zijn er veel... mijn longlist bevat er ca. 50 En ik ben een oud-gebruiker van PerfectView maar ook die heeft dus niet mijn short-list gehaald.
  14. Ik zoek een CRM voor een kleine club met weinig budget. Mijn CRM-shortlist is momenteel: * Dolibarr * SuiteCRM * Hubspot Het zijn free-version producten welke toch voldoende functionaliteit lijken te bieden. a) iemand die wilt schieten op deze short-list ? b) aanpassingen Dit zijn echter wel producten van amerikaanse grond en dan zijn aanpassingen toch wel wenselijk, zoals - nederlandse taalversie - contactname aanpassen (niet alleen firstname & lastname maar ook middle name) - toevoegen extra velden, bv veld 'titel' - koppeling postcodetabel Info of dergelijke aanpassingen mogelijk zijn bij de producten in mijn short-list is echter niet simpel te vinden. c) integratie En dan is integratie gewenst, bv met n ERP-tool als moneybird of e-boekhouden. En ook daar kan ik geen info over vinden. Kortom... zijn er wellicht HL'ers, welke ervaring hebben met 1 van de genoemde producten, en kunnen aangeven of de gewenste aanpassingen/integratie mogelijk zijn ?
  15. Probleem is natuurlijk dat mensen verwent zijn en als ze op zat. avond 21:00 op een site klikken voor een gratis ebook of video, dat men dan verwacht het om 21:05 uiterlijk te ontvangen en als je het operationele backoffice proces dan handmatig gaat maken dan valt dat niet mee.
  16. Er zijn diverse maniere om een website populairder te maken. In deze thread wil ik de mogelijkheid voor een social media ruil aankaarten. Op een website (wordpress based) wil ik iets weggeven maar daarvoor likes(FB) of tweets(Twitter) als betaalmiddels vragen. De vraag is dan hoe je dat het simpelste implementeert. Er is een site voor welke zoiets ondersteunt (betaalsociaal dot nl) maar die vind ik eigenlijk te duur. Dan moet er ergens al een aardige inkomstenbron tegenover staan. Iemand suggesties om betalen met social media posts mogelijk te maken ?
  17. beste Jeroen, > Optie 1, maar wat triggers toevoegen (bijvoorbeeld na het lezen van 2 à 3 artikelen ). Het is een Wordpress-based webportal. Hoe kan ik je suggestie (rechten beperken na het lezen van 3 berichten) dan implementeren ? > Overigens kun je wel degelijk aan anonieme mensen je boodschap communiceren :) Waar denk je dan aan ?
  18. Veel websites zijn gefocused op een product/bedrijf. Ook mijn bedrijf heeft dergelijke websites. Naast dergelijke websites wil ik graag een informatieve webportal opzetten. De webportal verkoopt/levert niets maar informeert op een specifiek productsegment de gebruiker. Natuurlijk heb ik wel de intentie om vanaf deze webportal te verwijzen naar eigen productwebsites. Echter, nu heb ik 2 mogelijkheden: 1. alles open Alle info stel ik dan onbeperkt beschikbaar. Ik verwacht dat deze webportal het goed gaat doen in Google en ook veel bezoekers gaat trekken. Als ik een nieuw product of actie heb kan ik dat op de webportal aankondigen. Maar ik weet dan dus niet wie de bezoekers van die webportal zijn en kan ook niet direct met hen communiceren. 2. Voor de info registratie van gebruikers vereisen Ik kan ook verlangen dat bezoekers registreren om toegang te krijgen voor de info op de webportal. Dat is dan een drempel en wellicht schrikt dat wat gebruikers af maar als ik dan een productintro of aktie heb, dan kan ik ze wel allemaal emailen. Wat is jullie advies, 1) Open/onbekend of 2) registreren ?
  19. Jammer dat de innovatie-vouchers zijn uitgestorven. Heb dat als een simpele en bruikbare tool voor onderzoek/innovatie bij MKB-bedrijven ervaren.
  20. Op een (Wordpress-based)website wil ik een pagina toevoegen waar allerlei websites van een specifiek marktsegment worden vergeleken, je weet wel, de site-URL, een stukje beschrijving, de plus- en de min-punten, prijsinfo en wat ruimte voor reviews. natuurlijk prettig als bezoekers zelf een site kunnen toevoegen of info(reviews) kunnen aanvullen. De algemene-lijstjes WP plugin Listly komt aardig in de buurt maar bied eigenlijk weinig support voor een vergelijkingslijstje van websites. Omdat hier nogal wat WP-guru's zitten.... iemand een suggestie ?
  21. Tja eigen opa's/oma's als voorbeeld stellen is leuk. Maar de link die Highio inbrengt zegt: 500.000 ouderen doen niet aan internet En uit de link van Iwan van CBS blijkt dat slecht 1/3e deel ouderen >75 jaar toegang heeft tot internet. Een online dienst aanbieden resulteert dan simpelweg in een reductie van je markt met een factor 3. Dat tempert mn enthousiasme om een online dienst voor ouderen aan te bieden aanzienlijk ! Maar goed, blijkbaar is het niet anders.
  22. Dat heet Projectie geloof ik... als je iets niet snapt.. denken dat de vragensteller het zelf niet snapt ;-)
  23. Als je vandaag een leuke dienst kunt optuigen (thuis bezorgd of vergelijkingssite) dan maak je een website en wellicht een app en je kunt je klanten de dienst gaan geven. Maar geldt dat ook vandaag als je doelgroep ouderen is (70+). Is er ergens marktinfo/ervaring hoe toegangelijk die doelgroep is op een online manier ?
  24. Dank voor je reactie (je verdient een Reus-! maar op dit forum is men zo flauw om dat pas mogelijk te maken nadat je 10 berichten hebt gepost, dus die heb je nog tegoed ;-) OK, dus uitzendconstructie is aantrekkelijk als je de backoffice door payrollbedrijf laat verzorgen. Maar moet je aan formele zaken voldoen als je jezelf uitzendburo gaat noemen ?
  25. Je hebt gelijk. Als die partner niet in de bijstand zat, dan was hij meteen gaan participeren (maar had ook geen inkomen gekregen). Dat participeren kan nu niet. Dus dan is het een kwestie van.... wat kan nog wel... En dit komt wellicht over als zwalken. > Vier maanden geleden meende je dat dit niet jouw pakkie-an is. Heel alert ;-) Tja, toen ging het toevallig ook over Bijstanders maar ik hoop wel dat het verschil tussen de situaties ook duidelijk is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.