Jump to content

Branko Collin

Legend
 • Content Count

  1,960
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Branko Collin last won the day on May 20

Branko Collin had the most liked content!

Community Reputation

129

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Branko
 • Last name
  Collin
 • Company or organization name
  Abeleto
 • Website address

Company info

 1. Achmea heeft twee dingen gesteld: 1) dat zij namens de klant de overeenkomst ontbinden, en 2) dat zij de vordering van de klant hebben opgekocht. Geen van deze twee acties heeft ervoor gezorgd dat Achmea klant van de vraagsteller is geworden. Ontbinding kan ook niet zomaar, dus het kan best zijn dat de opdracht nog staat en de vraagsteller de kans moet krijgen de gebreken te herstellen.
 2. Bij mijn weten ben je niet verplicht je BTW-nummer op je website te vermelden, alleen als je zaken via die website doet. Een webwinkel is het altijd verplicht, iemand met een contactformulier is het mogelijk verplicht, iemand met alleen een digitale brochure die vervolgens zijn zaken via de telefoon of in persoon doet is het niet verplicht. Voor zover ik weet, althans. Als ik het mis heb, zie ik graag het betreffende wetsartikel tegemoet.
 3. Verkijk je niet op de locatie. In een en dezelfde gemeente kun je binnen vijf minuten van winkelpanden met een huur van 200 euro per vierkant meter naar 2000 euro per vierkante meter gaan. En locaties kunnen om allerlei redenen opeens een stuk aantrekkelijker worden. De koper vertelt je misschien dat hij geïnteresseerd is in de boedel, maar de werkelijke interesse is dan de locatie. Wat wil je oud-oom?
 4. Hoe lang speelt dat verhaal met celebrity's die financiële producten aanprijzen dan al? Ik had het gevoel dat dat redelijk recent was.
 5. De wet zegt dat de opdrachtgever te allen tijde mag opzeggen (omgekeerd niet), maar dan wel een redelijke schadevergoeding verschuldigd is. Zoals je het nu oplost, lijkt mij correct. (Zoek in het burgerlijk wetboek naar Overeenkomst van Opdracht.) Wat strategisch de beste oplossing is, durf ik dan weer niet te zeggen. Ik zou het zelf op persoonlijk contact gooien (over de telefoon of in persoon), maar misschien is dat een dingetje van mijn generatie.
 6. Zoiets kan inderdaad een visexpeditie worden, waarbij het maar de vraag is of je iets vangt, en waarbij jij de belangrijkste deelnemer kan blijken te zijn. Jij kent immers de tegenpartij veel beter dan je advocaat of je deurwaarder hem kent. Zelfs al had je een bankrekening, wil dat niet zeggen dat er ook iets op staat. Zaken waar je tijdens de executie achteraan zou kunnen gaan: - boedel - bankrekeningen - licenties - aandelen in andere bedrijven En misschien ook: - schulden (van een ander aan jouw wanbetaler)
 7. Je hebt in de VS sinds kort iets als FOSTA/SESTA, twee wetten die in theorie zelfs het linken naar pornografie strafbaar maken – en dat geldt voor iedereen in de keten, ook de platformen. (Die wetten zijn ogenschijnlijk ingevoerd om seksslavernij tegen te gaan, maar zijn er in de pratijk om sekswerkers te straffen.)
 8. Bedoel je Aarsman? Die bestaan nog steeds. Zaten eerst op de Overtoom, zijn later naar de Achtergracht verhuisd. Bij de verhuizing gooiden ze veel incourante handel bij het grofvuil, waar ik voor ongeveer 4 jaar aan servetten, champagneglazen en een karaf aan heb overgehouden. Score!
 9. De voorraad raakt toch een keer op? Lijkt me heel raar dat je drie keer de waarde wil neerleggen voor iets wat je slechts één keer kunt verkopen. En die voorraad kun je wel weer aanvullen, maar dan moet je iemand als je oud-oom wel in de zaak houden. Als die zegt: "ik heb de poen, ik ga op Hawaii wonen", dan loopt de werkelijke waarde van de winkel zo de deur uit. Dan hou je alleen nog de goodwill over, maar die is gebaseerd op lokale kennis; online kent niemand je oud-oom of zijn winkeltje. Wat ik maar wil zeggen, ik vind het een raar verhaal.
 10. Zie ook deze discussie van eerder dit jaar. De verkoop van stimulerende middelen via een webwinkelinterface is de laatste tijd in het nieuws in Amsterdam. Een straatverkoper van lachgas laat klanten het lachgas online bestellen en levert het dan ter plaatse af (voor de duidelijkheid: koper en verkoper bevinden zich fysiek in dezelfde ruimte). De verkoper ziet dit als online verkoop gekoppeld aan bezorging. Beide zijn legaal. De gemeente Amsterdam ziet dat als straatverkoop: illegaal. Dus dat muisje krijgt nog een staartje, maar ik gok dat dit soort dingen gemeentes nerveus maakt.
 11. Volgens mij kun je een overeenkomst van opdracht altijd intrekken, je hoeft het niet eerst over wanprestatie o.i.d. te hebben. Wel ben je dan verantwoordelijk voor eventuele kosten.
 12. Er is een Europese rechtspersoon, de SE, maar die is nogal duur en ik weet ook niet of hij hier van toepassing is.
 13. Ik zie dit wel vaker, mensen die veel geld verdienen, dat eigenlijk niet willen opgeven, om dan uiteindelijk op hun 35ste toch met pensioen te gaan ... om vijf jaar later een wijnbar te openen of hun helikopterbrevet te halen.(Beginnen veel masseurs niet ook zo?)
 14. Ik wil daar wel verder over babbelen, maar dit lijkt me daar niet de geschikte draad voor.
 15. Dat heet in privacytaal de grondslag. Privacywetgeving verbiedt niet het gebruik van persoonsgegevens. Privacy verbiedt het gebruik van persoonsgegevens zonder grondslag. En er is vrijwel altijd een grondslag. Je kunt niet zomaar willekeurig bakstenen uit een gebouw halen – lijkt mij een prima grondslag. Zoals het in de EU en in Nederland wordt bekeken, is privacy een grondrecht. Botsende grondrechten, zoals privacy en vrijheid van meningsuiting in dit geval, moet je altijd tegen elkaar afwegen. Lees dit stukje op Iusmentis: Wie toestemming onder de AVG vraagt, snapt de AVG niet (of heeft een nieuwsbrief). (Dit heeft nog zijdelingser met deze zijsprong te maken; het gaat in op een specifieke grondslag, namelijk toestemming, en geeft aan waarom je deze grondslag eigenlijk nauwelijks nodig hebt.)

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept