Ga naar inhoud

Branko Collin

Legend
 • Aantal berichten

  1661
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

95

Over Branko Collin

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Abeleto
 • Branche
  Innovatie & concepten
 • Branche 2
  Huisvesting & vastgoed
 • Websiteadres
 1. Branko Collin

  Patent aanvragen

  Het zijn altijd dezelfde soort ruime fantasialandvragen van deze vraagsteller waar vervolgens nooit iets mee wordt gedaan; er is geen enkele indicatie dat deze vraagsteller zelfs maar in staat is om te leren. Is het niet eens tijd dat de moderatoren hier wat aan doen?
 2. Branko Collin

  Hoe exporteren naar Zuid-Korea

  Ik heb er verder geen verstand van, maar vraag me af waarom je voor Zuid-Korea een exportvergunning nodig zou hebben. Bedoel je Noord-Korea? Deze pagina somt de exportregels voor Zuid-Korea op: https://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/landenoverzicht/zuid-korea/exportregels Die linkt op zijn beurt naar een pagina van de EU over handelsbelemmeringen: http://madb.europa.eu/madb/barriers_result.htm?isSps=false&countries=KR Wat daar staat is vooral van het niveau: ZK stelt andere eisen aan tractors dan NL, of: het duurt lang voordat je toestemming hebt om sommige dieren en planten in te voeren. Op die pagina staan ook links naar organisaties die je verder kunnen helpen, zoals de KvK.
 3. Branko Collin

  Margegoederen als nieuw verkopen

  Voor de inzichtelijkheid, wat voor nieuwe producten koop je bij particulieren? Ik heb daar even geen beeld bij. Als het van particulieren komt, is het altijd tweedehands voor mijn gevoel.
 4. Branko Collin

  Wel of geen webshop

  Twabla: "Bestaan er al voet-scanners en -printers die een 3D mal maken zodat ik van elke klant een foot dummy heb?" Software om van een handvol 2D foto's een 3D-object te maken, bestaat al jaren. Zet je voet naast een lineaal en je weet meteen de maten.
 5. Branko Collin

  Bestuurder af, maar nog wel aandelen waar ik vanaf wil

  Ik zou heel blij zijn dat je bent uitgeschreven, zolang je bent ingeschreven loopt ook de bestuurdersaansprakelijkheid door voor alle handelingen die plaatsvinden in de bv. De ene compagnon "heeft zich nooit met de operationele gang van zaken bemoeid", de andere moet blij zijn te zijn uitgeschreven. Dat klinkt bijna alsof de BV geen bestuur meer heeft. Het lijkt me dat ze dan niet alleen allebei bestuurdersaansprakelijkheid hebben, maar dat ze ook reden hebben aan te nemen dat daar beroep op zal worden gedaan. Een schip zonder stuurmannen vaart op een gegeven moment tegen de kade aan.
 6. Mag dat? Nee en ja. De wet zegt: "Artikel 34g De factuur wordt uitgereikt uiterlijk op de vijftiende dag van de maand volgende op die waarin de goederenlevering of de dienst is verricht." Daar is geen woord Frans aan. Maar uit het feit dat de belastingdienst er blijkbaar rekening mee houdt dat dit niet altijd gebeurt, mag je denk ik afleiden dat het niet per se gevolgen voor je heeft, als het wat later is.
 7. Branko Collin

  meerdere vragen m.b.t. stoppen bedrijf

  Wat was de rechtsvorm van het bedrijf? Voor de btw is de factuurdatum leidend, voor de inkomstenbelasting zou ik het niet durven zeggen. Als je 'materiaal' zegt, heb je het dan over grondstoffen/voorraad, of over bedrijfsmiddelen? Voor bedrijfsmiddelen geldt voor de IB de datum dat je ze in gebruik neemt o.a. als de datum waarop je begint af te schrijven.
 8. Ik ga er even vanuit dat je niet aan #1 voldoet, want dan heb je ons voor de gek zitten houden en kunnen wij je niet helpen. #2 idem dito. Dan zou het #3 moeten worden, maar dan moet de AVA je de mogelijkheid hebben geboden te verbeteren. Is dat al gebeurd of moet dat nog gebeuren?
 9. Veel advocaten rekenen niets voor het intakegesprek (maar check eerst of dat het geval is), dus je stoot je er ook geen buil aan als je er enkele spreekt. En een advocaat, hoe matig zijn kennis van het handelsnaamrecht ook, kan uitspraken doen op basis van feiten waarover we hier aan de keukentafel nu eenmaal niet beschikken. Wel kan het nuttig zijn voor de vraagsteller zich eerst wat in te lezen, hier op het forum, op het blog van Arnoud Engelfriet (Iusmentis) en op boek9.nl bijvoorbeeld. Omdat de vraagsteller zelf over alle feiten beschikt, zal hij veel sneller vergelijkbare gevallen vinden.
 10. Branko Collin

  Korte klus in Duitsland

  Ik zou het de belastingdienst vragen.
 11. Het is dus nuttig dat je bewijzen verzamelt dat de bestuurder voorafgaand aan het verlopen van de opzegtermijn wist dat hij moest liquideren. Als je het geld uit de failliete boedel moet halen, kun je het deksel op de neus krijgen.
 12. Het is smaad als het wordt gebruikt om te beschadigen of wraak te nemen. Je mag mensen best tegen echte problemen waarschuwen en je mag ook best je ongezouten mening over een bedrijf geven.
 13. Ben jij alleen aandeelhouder of ook bestuurder?
 14. Een eenmanszaak is juridisch gelijk aan de persoon die hem runt. Het onderscheid tussen een privé en een zakelijke bankrekening is er met name om je boekhouding inzichtelijk te houden. Het omgekeerde telt ook: een zakelijke betaling vanaf een privérekening mag gewoon, al hoort vanaf dat moment (als je verder geen stappen neemt) je privé rekening ook tot je zakelijke boekhouding en maak je het jezelf dus lastiger. Als je zegt dat je ZZP bent, neem ik aan dat je een EMZ runt. Als je een BV hebt, is het anders.
 15. Een handelsnaam ontstaat in het gebruik en niet door inschrijving bij de KvK. In het voorbeeld dat je geeft, zit een algemeen bekend woord verwerkt. Als dat je naam onvoldoende onderscheidend maakt, heb je kans dat je geen bescherming hebt. Ik mag mezelf supergroenteboer noemen, maar dat mag de buurman ook. (De bescherming van algemeen bekende woorden is bij handelsnamen wel groter dan bij merken. Ik vermoed dat dit is, omdat handelsnamen alleen een lokale werking hebben. Voordat het internet voor het grote publiek toegankelijk was, was de Hoedenkanjer uit Groningen geen concurrent van de Hoedenkanjer uit Maastricht en konden die handelsnamen dus naast elkaar bestaan.) Als de overeenkomst groot genoeg is om onder klanten en prospects verwarring te zaaien, kun je een rechter vragen de ander te verbieden die handelsnaam te voeren. De wet op basis waarvan je dat doet heet de Handelsnaamwet. Een advocaat kan je bijstaan. Zowel op Higherlevel als bij internetjurist Arnoud Engelfriet vind veel over handelsnamen.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké