Jump to content

HvR

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 1. Hoe wil je dat doen dan? De genoemde auto's liggen allemaal rond de 20K aanschafprijs. Volgens mij loop je ook een risico omdat bij auto's van deze leeftijd en bijbehorend kilometerstand de eerste grote reparaties komen. Probeer eens te omschrijven wat je doelgroep is en vraag je af waarom deze mensen dergelijke auto's willen huren.
 2. Volgens mij is het aantal privékilometers per jaar bepalend. Rij je in een jaar meer dan 500 privé dan heb je de bijtelling ongeacht of je gedurende het jaar overstapt van privé naar zakelijk rijden. (helemaal zeker weten doe ik het niet)
 3. HvR

  Groothandel in mode

  Door in het begin als een handelsreiziger op pad te gaan. Gewoon naar binnen lopen bij potentiële klanten. Verder roeptoeteren op de sociale media
 4. Hoe zie je dat voor je? Hoe gaat "de markt" vooraf bepalen of een concept serieus en levensvatbaar genoeg is om het te financieren? Meest praktische lijkt me dat "de markt" zich op een of andere manier verenigt (in een kredietunie bijvoorbeeld) en dat vervolgens binnen de kredietunie "een paar mensen" (specialisten) bepalen of een bedrijf levensvatbaar is en er daarom een krediet wordt verstrekt. Maar als jij andere suggesties hebt die niet overeenkomen met "geef gewoon iedereen geld, en kijk wie het overleeft" (onhaalbaar, niet realistisch) of "laat iedereen er over beslissen" (Poolse landdag), dan houd ik mij aanbevolen :) Omdat de markt (lees: crowd) zelf gaat bepalen wat wel en niet goed voor haar is. Dat zal zeker niet gebeuren door wijze mannen in ivoren torens. Wisdom of the crowd, Norbert. Zo ziet de toekomst eruit. Ik sluit me dus geheel aan bij de mening van Kuifje
 5. Wat ik jammer vind is dat wederom door een paar mensen (binnen de kredietunie) wordt bepaald of een bedrijf levensvatbaar is en of er daarom een krediet verstrekt wordt. Dit neigt weer richting de zogenaamde spreadsheet financieringen zoals banken deze in de loop der tijd zijn gaan hanteren. Het is toch veel mooier om de markt te laten bepalen of een bedrijf toekomst heeft?
 6. 1. Aansprakelijkheid kan soms ook voorkomen bij een BV. Denk aan niet op tijd deponeren van de jaarstukken en in geval van betalingsonmacht niet op tijd melden bij de fiscus. Echter deze aansprakelijkheid is niets in vergelijking tot het opereren vanuit een eenmanszaak 2. Ieder een holding en daarmee deelnemen in de werkmaatschappij. In ieder geval het aantal B.V.'s zo klein mogelijk houden. Probeer het aantal werkmaatschappijen zo klein mogelijk te houden; dit vertroebelt de zaak alleen maar en brengt kosten met zich mee 3. Laten deelnemen in de werkmaatschappij. Maak wel ontzettend goede afspraken over hoe jullie in de toekomst met elkaar omgaan.
 7. Mijns inziens zul je nu ook zelf een paar keuzes moeten maken. Wil je proberen de schuld middels een regeling met het incassobureau (waarschijnlijk Lindorff) ter te betalen. Bedenk dan heel goed hoe je dit gaat doen en of het überhaupt mogelijk is. Je kunt ook proberen om in de wsnp te komen. Maar ik ben het ermee eens eerst afwachten wat het incassobureau gaat doen.
 8. Crowdfunding gaat in eerste instantie om geld. Ik begrijp dat hier meer behoefte is aan verkoop
 9. Volgens mij kan dat sinds een paar jaar niet meer (het registreren dus). Leenovereenkomsten, borgstellingen en pandaktes wel. Je hebt gelijk dat ze niet alles meer registreren. Er is een speciale unit in Rotterdam hiervoor. Sorry, Alleen pandaktes en cessie aktes worden nog geregistreerd. Lijkt me goed een leenovereenkomst naar een notaris te mailen. Ligt in ieder geval de datum vast
 10. Starten met behoud van uitkering is mogelijk. Google op BBZ of kijk op de website van uwv
 11. Lijkt mij vooral een probleem met de BTW. Hoe doe je dat?
 12. Volgens mij kan dat sinds een paar jaar niet meer (het registreren dus). Leenovereenkomsten, borgstellingen en pandaktes wel. Je hebt gelijk dat ze niet alles meer registreren. Er is een speciale unit in Rotterdam hiervoor.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept