3dprinter

Senior
  • Aantal berichten

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door 3dprinter

  1. Tros Radar had een item over de wet DBA gister: http://www.npo.nl/radar/19-09-2016/AT_2061404 (tweede helft, even het stuk over kunstgras skippen)
  2. Mooi, dan hou ik het bij een particulier abonnementje. Scheelt toch weer elke maand 21% aan kosten (particulier is inclusief, zakelijk exclusief BTW). Dankjulliewel.
  3. Roel: dankjewel, die regels kende ik nog niet. Het zijn allemaal automatische incasso's, dus dan valt het gewoon daar onder als niet onder de facturen voor onder de 100 euro. Zou willen dat ik dat eerder had geweten want ik heb net een paar dagen lang facturen van weinig euros bij elkaar zitten zoeken om in het boekhoudpakket in te voeren, waaronder een hoop automatische incasso's. Highio: ik heb ook nog een vaste internet aansluiting thuis, die ik als prive beschouw en dus uit prive betaal. Verder geen telefoonaansluiting. Robinmobile is telefoon en internet in 1 pakketje. Ik werk vanuit huis en op lokatie. Voor het werk heb ik altijd internet nodig. Ik doe elk jaar een correctie van 50% prive gebruik op het Robinmobile (voorheen had ik Vodafone) gebruik. Ik heb een eenmanszaak.
  4. Daar voldoet het niet geheel aan, bv er ontbreekt het BTW tarief en een uniek volgnummer (behalve dat de referenties allemaal uniek zijn). Ik heb even een copie bijgevoegd. De BTW heb ik reeds afgetrokken, maar dat had ik misschien beter niet kunnen doen (of dit even wat eerder moeten uitzoeken eigenlijk).
  5. Ik heb sinds vorig jaar een mobiel abonnement bij Robinmobile. Erg tevreden over, echter ik heb het als particulier genomen omdat dat iets goedkoper is en omdat ik dacht, wat maakt het uit, zo lang ik maar een BTW specificatie krijg. Nu kom ik er vrij laat achter dat ze geen facturen verstrekken maar een "betaalhistorie" overzicht waarop wel steeds de BTW staat vermeld, als mede: "Betaalhistorie" Datum Mijn NAW referentie per betaling bedrag, BTW Robinmobile's NAW, BTW nr, KvK, bankrekening. Kan dit door de beugel voor de BTW aftrek, zelfs als Robinmobile het geen factuur noemt?
  6. De verhuurder denkt dat hij zijn recht op BTW aftrek verliest als hij geen BTW rekent voor verhuur aan een particulier. Als ik de website van de BD erop na sla dan lijkt het erop dat hij zelfs geen BTW _mag_ rekenen wanneer de huurder de ruimte niet voor minstens 90% gebruikt voor omzet waarover hij BTW moet betalen: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/onroerende_zaken/verhuur_onroerende_zaak/belaste_verhuur/voorwaarde_belaste_verhuur/ Goed, stel dat we elke maand een paar betaalde klussen doen als vereniging, en elke maand een plek/brug verhuren. Dan zijn we ondernemer voor de OB en dan lijkt het me dat we hier BTW over moeten afdragen, en dan kunnen we de BTW over gemaakte kosten inclusief de huur wel terugvragen, toch? Hier ook nog wat info die me aan het twijfelen zet: http://www.verenigingen.nl/btw-afdragen-ja-of-nee--3812666.html Dat laatste is van toepassing lijkt mij? Duurzaam een clubgebouw exploiteren.
  7. Dit is een wat ouder topic, maar kwam het toevallig net tegen omdat ik in precies dezelfde situatie zit. Ik wil met 2 mensen waar ik al 5 jaar mee sleutel een loods huren waarvan de eigenaar deze alleen met BTW wil verhuren. Hij wil best aan particulieren verhuren maar ook dan met BTW belast, anders verliest hij het recht om dit op een later tijdstip te doen bij een andere huurder (volgens hem). Inclusief BTW is de huur te hoog voor ons. Ik heb zelf een eenmanszaak (zit in de IT en 3D printen) maar ik kan geen hele loods verantwoorden. Ik werk nu doorgaans thuis. Wij hebben nu het idee om een vereniging te beginnen ten behoeve van het bevorderen van het restaureren en rijdend houden van klassieke auto's. We zullen af en toe een betaalde klus doen voor een niet-lid, waar we dan BTW over moeten rekenen. Oftewel met BTW belaste activiteiten. We willen dan gereedschap en andere zaken kunnen aanschaffen op rekening van de vereniging, en eventueel de voertuigen ook op naam van de vereniging zetten. De BTW die we betalen voor de huur, kunnen we die dan aftrekken? Dat zijn immers onkosten gemaakt voor het uitoefenen van het doel van de vereniging. Of zie ik dat verkeerd?
  8. Waarom niet splitsen? Ik kan beide aanvinken in de aangifte. Ik zie het 3D werk als winst en het IT werk als resultaat uit overige werkzaamheden. Of moet ik dan alles als ROW aanmerken? Je kunt toch ook deeltijd ondernemer zijn en tegelijkertijd in loondienst zijn? En ik had dat niet zelf verzonnen trouwens. Eerder in dit draadje: En wat betreft de huur aftrekken, ik baseer dat hierop: http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/werkruimte/ Ik heb duidelijk hulp nodig en ik krijg het idee dat ik hier iedereen aan het irriteren ben met mijn blijkbaar domme vragen. Ik hoor graag of iemand een adviseur weet in Amsterdam.
  9. Zou ik graag willen doen, alleen weet ik niet waar ik heen kan. De meesten hebben geen ervaring met buitenlandse opdrachtgevers en aan de reakties hier te merken is het gewoon heel erg lastig en zie ik niet echt in waarom als experts hier er niet uit komen ik beter advies ga krijgen van iemand offline. Ik had toch zo het idee dat hier een heleboel brainpower zit. Bovendien kan het ook weer anderen helpen. Daar is een forum toch ook voor. Maar ik sta open voor tips (Amsterdam). Geld eraan uit geven geen probleem. Alleen wie?
  10. Goed, ik heb besloten 2011-2014 even te laten voor wat het is en me voor 2015 dan maar als resultaatgenieter aan te merken in de aangifte voor mijn IT inkomen. Dan het volgende probleem. Ik maak kosten voor zowel het IT werk als voor de 3D business. Sommige kosten zijn op beide van toepassing, zoals de afschrijving voor mijn laptop, mijn internet verbinding, en mijn VPS waar ik bestanden en mijn website op host, en de huur voor mijn woning die ik voor 30% gebruik als kantoor en als werkruimte met de 3D printer en scanner. Het lijkt mij de bedoeling dat ik de kosten wel opsplits in de aangifte, omdat er een W&V rekening is voor de WUO en omdat er een kosten zijn die bij ROW horen. Hoe om te gaan met kosten die op beide betrekking hebben? Waar vul ik die nou bij in? Het resultaat is hetzelfde lijkt mij, want het is 1 grote optel/aftrek som. Ik zal dan aanvinken dat ik niet aan het urencriterium voldoe, want ik besteed meer uur aan het IT werk dan aan het 3D werk op dit moment. Ik mag uren voor ROW niet bij uren voor WUO optellen neem ik aan?
  11. Ik lees hier wel wat heftige zaken: http://ambitions.nu/2015/03/13/schijnzelfstandigheid-wanneer-loop-jij-risico-als-zzper/ "Als schijnzelfstandige loop je het risico op een fikse boete die kan oplopen tot honderd procent van het te vorderen bedrag. De boete wordt namelijk gebaseerd op het verschil tussen de gemaakte omzet van de ondernemer en iemand die datzelfde bedrag in loondienst zou verdienen. Wanneer een eerdere aangifte wordt gecorrigeerd, kun je er als ZZP’er vanuit gaan dat jij alsnog de belastingen moet afdragen die jij ook in loondienst had moeten betalen. En eventuele fiscale voordelen, waarvan jij eerder had geprofiteerd, worden teruggevorderd. De Belastingdienst is daarnaast bevoegd om, naast de eerder genoemde naheffingsaanslag, een boete op te leggen wegens het doen van een incorrecte aangifte. Zoals hierboven aangegeven kan dit bedrag uitkomen op een maximum van honderd procent van de correctie." Stel dat ik bij elkaar €15.000 aan correcties moet betalen als wordt gevonden dat ik een werknemer ben. Dan komt daar dus nog eens €15.000 bovenop? Ik lees ook: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/werken/niet_in_loondienst_werken/resultaat_uit_overig_werk/voorbeelden_row/
  12. Zelfs voor een buitenlandse opdrachtgever kunnen ze dit vinden dus? Waarbij de overeenkomst ten alle tijde opgezegd kan worden, zonder enige bescherming. En waarbij ik aansprakelijk gesteld kan worden als er fouten worden gemaakt. Heeft iemand hier daar ervaring mee? En wat zouden dan de gevolgen zijn? Dat ik alsnog een berg premies mag gaan betalen? En dan kan ik volgens mij mijn kosten niet meer aftrekken. Dat zou toch een aftrek van 7000-8000 op jaarbasis plus wat investeringen schelen. En waarom doe ik dan nog uberhaupt moeite een boekhouding bij te houden, want als verkapte werknemer hoeft dat ook niet neem ik aan. Dan kom ik weer terug op de eerste vraag die ik stelde in deze posting: wat moet ik doen om dan als resultaatgenieter gezien te worden mocht het ondernemerschap er niet in zitten? Daar moeten toch ervaringsdeskundigen in te vinden zijn. Ik besteed nu zo'n 10-20u in de week aan CAD tekenen en 3D printen/scannen. Ik kan het IT werk wat terug gaan proberen te schuiven om meer aan het 3D werk toe te komen, mezelf te gaan promoten enzo. En wat is er mis met de wens om minder tijd aan de computer te besteden in de IT sfeer? Ik wil simpelweg meer "met m'n handen werken" en mooie (fysieke) dingen maken, en daar wat mee verdienen. Ja daar komt ook de computer bij kijken. Maar 10 uur per dag code kloppen is wat anders dan 10 uur per dag ontwerpen, tekenen, printen, afwerken, etc.
  13. Beste allemaal, wederom bedankt voor de antwoorden. ik wil nog even wat zaken opmerken. Ik zei eerder dat ik weinig kosten had, maar nu ik mijn boekhouding een beetje op orde heb voor dit jaar kom ik toch op een slordige 8000 aan kosten, waarmee ik op zo'n 10% van mijn omzet kom. Hier heb ik de huur bij gerekend voor mijn woning van waaruit ik werk (ik heb meer dan 10% van de woning in gebruik als kantoor + nog een werkkamer voor het 3D printen). Hier zitten ook wat investeringen in zoals een laptop en een 3D printer en scanner. Natuurlijk zou het beter zijn meer klanten te werven, en dit is ook mogelijk. Echter ik heb aan de 90%+ IT klant de afgelopen jaren meer dan 1000 declarabele uren (1200 dit jaar) dus ik hou gewoon niet genoeg tijd en energie over om daar nog een bij te hebben of willen. Zo lang deze me werk blijft schuiven, blijf ik het aanpakken en verdien ik leuk. Meer van dat soort werk wil ik eigenlijk ook niet doen. Ik besteed al genoeg tijd met zitten voor de computer. In het 3D gebeuren heb ik wel klanten erbij, maar dat gaat tot nu toe om kleine bedragen van hooguit €100 per opdracht. Ik heb nu met een beetje geluk een paar opdrachten per maand. Ik wil daar wel graag in groeien, en zoals ik het nu zie financieer ik het 3D gebeuren met het IT werk, en daarom hoop ik ook de ondernemersaftrekken te behouden. Is dit een plan: gewoon als ondernemer IB blijven doen, een potje apart houden voor mocht ik eventueel resultaatgenieter (of werknemer, wat ik toch echt hoop van niet) worden gevonden door een inspecteur, zodat ik de aftrekken dan terug kan betalen? Of krijg ik dan ook nog boetes? Wat ik eigenlijk het liefste zou willen is minder IT werk en meer 3D werk, maar ik zit nu gewoon nog in een fase waarin ik het laatste vooral aan het leren ben.
  14. Goedendag. Ik ben IT-er. Ik heb al een aantal jaren 1 opdrachtgever waar meer dan 90% van mijn inkomen vandaan komt. Deze opdrachtgever bevindt zich in het buitenland (wel EU), maar heeft geen kantoor in NL. Ik werk thuis of waar ik dan ook ben, via het internet. Ik schrijf ze elke maand (voor zover ik gewerkt heb voor ze in die maand) een factuur voor de gemaakte uren. Ik maak wat kosten, maar niet gigantisch veel. Ik bereken sommige van die kosten aan ze door, maar niet alles (zoals de huur van mijn woning). Ik doe BTW aangifte en ik sta ingeschreven bij de KvK. Ik heb nog wat andere activiteiten bij andere klanten maar die zijn bij elkaar niet meer dan 10% van mijn jaaromzet, en in sommige jaren niet meer dan 5% of zelfs nul. Ik doe aangifte als ondernemer omdat mij dat gevraagd wordt al vanaf het moment dat ik mezelf inschreef bij de KvK. Ik maak meer dan 1225 uren dus ik maak automatisch aanspraak op de zelfstandigenaftrek, al die jaren. De kosten voor de andere activiteiten (3D printen/scannen) zijn groter, maar de omzet dus vele malen kleiner. De laatste tijd begin ik me steeds meer af te vragen of de BD mij überhaupt gaat zien als ondernemer omdat ik al zo lang vooral van 1 opdrachtgever (en ook de enige in die activiteit) afhankelijk ben. Ik zou me kunnen voorstellen dat ze het als verkapt dienstverband willen zien. Maar hoe zit het eigenlijk met het stempel "resultaatgenieter", wat tussen ondernemer en werknemer in zit. Wanneer ben je een resultaatgenieter en wanneer een verkapte werknemer. Ik kom er niet uit als ik de website van de BD erop na sla. En hoe zit het met een buitenlandse opdrachtgever. Ben je dan sneller een resultaatgenieter of niet? Iemand hier ervaring met een soortgelijke situatie? Ik heb een VAR-WUO, maar dat zegt volgens mij niets over wat de inspecteur er van gaat vinden op het moment van een eventuele controle. Het liefst zou ik gewoon zekerheid willen hebben. Mocht het ondernemerschap er niet in zitten, dan is resultaatgenieter volgens mij nog redelijk gunstig omdat ik dan nog steeds mijn kosten kan aftrekken.
  15. Waar baseer je dit op? Als ik naar http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/werkruimte/ en die invul, krijg ik: "U hebt recht op kostenaftrek"
  16. Is het niet logischer om dan de thuiswerkende ondernemer in een koopwoning juist tegemoet te komen, i.p.v. de thuiswerkende ondernemer in een huurwoning te vertellen dat aftrek van huisvestingskosten niet okee is? Ik als huurder heb b.v. ook geen hypotheekrenteaftrek. Dat kun je ook scheef noemen.
  17. Dankjewel voor het delen van dit alles Piet, en voor het voeren van deze zaak. Wanneer is het beroep?
  18. Late reaktie, maar wil hier toch even iets aan toevoegen vanuit persoonlijke ervaring. Ik heb laatst over een aantal afgelopen jaren waar ik al definitieve aanslagen voor heb gekregen, toch opnieuw aangiftes verstuurd met een hogere omzet dan ik voorheen had aangegeven vanwege fouten van mijn kant. Dit is goed gegaan: ik kreeg ongeveer een maand later navorderingsaanslagen met de juiste bedragen die ik nog moet betalen. Wel inclusief rente, maar zonder boetes, gelukkig. Blijkbaar klopt de informatie in bovenstaande link niet, of zijn ze toch wat soepeler in de praktijk als het gaat om extra inkomsten richting de staat.
  19. Bedankt voor alle reakties. Wat betreft of ik mijn werkzaamheden door iemand anders mag laten doen, dat hangt er vanaf. Als ik iemand vind die bepaalde taken goed kan overnemen van mij, hetzij tijdelijk, dan is daar zeker over te praten met de opdrachtgever. Maar niet zomaar door een willekeurige persoon. Ik vind dat redelijk normaal. Als ik een taak had voor een bepaald bedrijf dan zou ik tot op zekere hoogte toch kunnen aangeven dat ik alleen wil dat die wordt uitgevoerd door persoon X, omdat ik daar goede ervaringen mee heb, en niet door onbekende persoon Y? Een vaste werkrelatie kan ik het niet noemen, want de opdrachtgever kan op elk moment besluiten mij geen opdrachten meer te geven en dan is het in 1 klap over. Ik heb gewoon geluk dat deze opdracht lang door loopt, maar mocht ik b.v. een grote fout maken dan kan het zomaar over zijn. Nog even een detail: de opdrachtgever is een buitenlands bedrijf. Ik weet niet of dit uit maakt. Ik ben op dit moment wel bezig om in een andere tak (3D printen en ontwerp) iets op te zetten. Ik heb daar dit jaar een stuk of 10 opdrachtgevers in, maar dat gaat tot nog toe om hele kleine bedragen naar particulieren toe. Voorheen deed ik er fotografie bij, en dat ging per jaar gemiddeld om een paar honderd euro omzet. Dat zijn dus wel wat extra opdrachtgevers, maar die vallen nog allemaal in de 10% van de totale omzet. Ik las ook nog laatst een stukje over de PostNL bezorgers, die grotendeels zelfstandig ondernemer zijn, de ondernemersaftrekken krijgen, en toch veel meer in een situatie zitten die lijkt op in dienst zijn: https://www.fiatjustitia.nl/artikel/apostnl-neemt-schijnzelfstandigen-toch-in-dienst/ Dan vind ik mezelf toch veel meer een ondernemer dan een pakketbezorger met alleen PostNL als klant. Ik kan vrij makkelijk schakelen naar een andere klant, zo nodig. Over de afgelopen jaren heb ik wel de ondernemersaftrek geclaimd, omdat ik zeker meer dan 1225 en in de betere jaren tegen de 1500 uur aan totale tijd in mijn werkzaamheden heb gestopt. Dat is in het aangifte programma ook de enige manier om hierin onderscheid te maken. Zo dra ik antwoord dat ik meer dan 1225 uur heb gewerkt, dan krijg ik automatisch de zelfstandigenaftrek.
  20. Je kunt aangiftes gewoon verbeteren door ze opnieuw in te sturen. Als ik b.v. achteraf toch meer omzet heb gedraaid dan ik toen dacht. Dat heb ik ook onlangs gedaan, en ik heb gewoon navorderingsaanslagen gekregen met de te betalen bedragen. Op de aangiftes heb ik nu ook vanaf het eerste jaar van mijn onderneming huisvestingskosten opgevoerd, en de bijtelling WOZ bij "onttrekking privé gebruik woning". De aangiftes zijn geaccepteerd. Ik wist niet eerder dat het opvoeren van huisvestingskosten voor het werken vanuit een huurwoning mogelijk was, vanaf het begin van mijn onderneming, maar ik kwam er pas onlangs achter via dit forum en andere bronnen.
  21. Ik heb net de navorderingsaanslagen binnen voor de jaren vanaf het begin van mijn onderneming. In de vorige maand verbeterde aangiftes heb ik de huisvestingskosten vanaf het begin opgevoerd, en op die manier dus "het huurrecht tot het ondernemingsvermogen gerekend" (volgens mij). In de aanslagen is dit gewoon verwerkt door de BD, dus het lijkt erop dat het gewoon is geaccepteerd, wat goed nieuws is natuurlijk. Ik had wel het geluk dat ik nog vanaf het beginjaar 2011 een digitale aangifte kon doen.
  22. Dat is voor mij goed nieuws, als zijnde ondernemer die volledig thuis werkt in een huurwoning. Ik vind dat geen raadsel. Als ik op een kantoor werk dan gebruik ik daar water en energie omdat ik daar ben. Als ik thuis werk dan doe ik dat thuis. Sterker nog, ik verbruik waarschijnlijk veel meer dan het overeenkomende aan oppervlakte wat ik in mijn huurhuis als werkruimte heb toegewezen. Als ik 5 keer per werkdag de wc door trek en 10 koppen thee zet plus de afwas van wat ik gebruik, dan is dat waarschijnlijk al 50% van wat ik gebruik over een periode van 24 uur. Douchen (laten we dat prive gebruik noemen) doe ik niet elke dag, en een bad heb ik niet. De was doe ik 1 keer in de 2 weken, ook dat is prive natuurlijk. Wat energievebruik betreft, mijn computers en printers verbruiken verreweg het meeste, en daar draait mijn onderneming op. Kortom, met 15% van het oppervlak van mijn woning als werkruimte, verbruik ik schat ik zeker 50% aan water en energie omdat ik vanuit huis werk. Ik vind die 28% eigenlijk erg laag. Waarom zou onderhuur ondergeschikt zijn in deze context? Het gaat toch gewoon om gemaakte kosten? Die kosten zouden anders in een kantoor zijn gegaan. Thuis werken levert meestal alleen maar een kosten besparing op, ook voor de fiscus, lijkt me. Ik heb nooit een kantoor gehuurd maar ik kan me voorstellen dat dat duurder is.
  23. Ik zit hier ook mee. Ik heb onlangs mijn gehele boekhouding gereviseerd, vanaf het begin van mijn onderneming. Het was toen ik begon nog niet mogelijk (in ieder geval niet volgens de jurisprudentie) om een gedeelte van mijn huurwoning als zakelijke kostenpost op te voeren. Inmiddels is dat veranderd, heb ik begrepen. De uitkomst van de rekenhulp van de BD vertelt mij: "U hebt recht op kostenaftrek U rekent het huurrecht van uw pand tot uw ondernemingsvermogen. Dat betekent voor u: Het huurrecht hoort tot uw ondernemingsvermogen. Dit doet u eenmalig bij de start van de onderneming of bij het eerste gebruik van het pand voor uw onderneming" Hoe doe ik dit "huurrecht tot het ondernemingsvermogen rekenen", in de praktijk? Heeft iemand een voorbeeld hoe dit te verwerken in de boekhouding?
  24. Ik lees dat het een grijs gebied is en dat niet alleen het aantal klanten een criterium is, maar ook andere zaken. Dit is hoe ik de VAR aanvraag heb ingevuld: [*](VAR-werkzaamheden) Internet diensten: systeem en netwerk beheer. Consultancy. [*]Hebben wij uw inkomsten uit de VAR-werkzaamheden in de afgelopen 5 jaar al eerder beoordeeld? Nee [*]Hoe beoordeelt u zelf de inkomsten uit de VAR-werkzaamheden in het jaar waarvoor u de verklaring aanvraagt? Als winst uit onderneming [*]Hoeveel uur verwacht u aan de VAR-werkzaamheden te besteden in het jaar waarvoor u de verklaring aanvraagt? 700 uur of meer [*]Hoeveel opdrachtgevers verwacht u te hebben voor de VAR-werkzaamheden in het jaar waarvoor u de verklaring aanvraagt? Minder dan 3 opdrachtgevers [*]Hoeveel opdrachtgevers had u voor de VAR- werkzaamheden in het jaar voorafgaand aan het jaar waarvoor u de verklaring aanvraagt? Minder dan 3 opdrachtgevers [*]Kunt u de VAR-werkzaamheden meestal zonder toestemming van een opdrachtgever door iemand anders laten uitvoeren? Nee [*]Is het risico voor u als een opdrachtgever niet tevreden is over uw werk? Ja [*]Verwacht u de VAR-werkzaamheden uit te voeren voor opdrachtgevers bij wie u eerder soortgelijke werkzaamheden in loondienst uitvoerde? Nee [*]Verwacht u de VAR-werkzaamheden meestal uit te voeren voor opdrachtgevers waar dezelfde werkzaamheden ook in loondienst worden uitgevoerd? Ja [*]Verwacht u de VAR-werkzaamheden uit te voeren via detachering, uitzending of bemiddeling? Nee [*]Wat zijn uw geschatte jaarinkomsten voor de VAR-werkzaamheden in het jaar waarvoor u de verklaring aanvraagt? € 25.000 of meer [*]Worden door uw opdrachtgever(s) loonheffingen ingehouden op uw inkomsten voor de VAR-werkzaamheden? Nee [*]Wordt u door uw opdrachtgever(s) doorbetaald als u ziek bent of vakantie hebt? Nee [*]Bent u verplicht alle aanwijzingen van uw opdrachtgever(s) op te volgen bij de uitvoering van de VAR-werkzaamheden? Nee [*]Verwacht u dat de inkomsten in het jaar waarvoor u de verklaring aanvraagt, voor meer dan 70% worden behaald bij 1 opdrachtgever? Ja [*]Verstuurt u facturen voor de VAR-werkzaamheden waarvoor u de VAR aanvraagt? Ja [*]Maakt u reclame voor de VAR-werkzaamheden? Nee [*]Bent u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Ja [*]Hebt u personeel in dienst? Nee [*]Hebt u een btw-nummer? Ja [*]Investeert u jaarlijks meer dan € 2.500? Ja [*]Verwacht u de VAR-werkzaamheden meestal op de locatie van uw opdrachtgever te verrichten? Nee [*]Beschikt u over de vergunningen/certificaten die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de VAR-werkzaamheden? niet van toepassing [*]Houdt u een boekhouding bij of laat u deze bijhouden? Ja Hier heb ik het 3D print gebeuren nog buiten gehouden, en toch een "winst uit onderneming" als resultaat opgestuurd gekregen. Wat betreft de wijze waarop ik en de klant samenwerk: er is een overeenkomst voor een uurtarief en een vrij losse omschrijving wat ik geacht wordt te doen. De werkzaamheden zijn elke maand weer net even anders en ik factureer per uur wat ik doe. Zo gaat het al een paar jaar, maar het kan ook morgen over zijn mochten ze me niet meer nodig hebben. Dat is een risico. Als ik fouten maak die hen schade opleveren, kunnen ze me aansprakelijk stellen. In die zin loop ik ook risico. Daarnaast is deze klant een buitenlandse. Er is ook het risico dat ze me niet betalen.
  25. "Verwacht u dat de inkomsten in het jaar waarvoor u de verklaring aanvraagt, voor meer dan 70% worden behaald bij 1 opdrachtgever?" Daar heb ik positief op geantwoord, als je die vraag bedoelt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.