Ga naar inhoud

rbjr

Junior
 • Aantal berichten

  12
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Embiënt

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  Ondernemer zijn, ondernemer willen worden of willen helpen
 1. Beste HighLevelers! Na jaren dromen is het zover: ik ga weer een eigen onderneming beginnen. Ondernemen is mijn passie, maar samenwerken des te meer! Mijn onderneming heeft als doel het optimaliseren van organisaties en hun mensen, processen en middelen. Omdat daarbij IT een sterke rol speelt en met software prachtige organistie verbeteringen kunnen worden gerealiseerd, gaan we (ik en de mensen met wie ik samenwerk) deze diensten leveren: * Software ontwerp en ontwikkeling (in NL en India) * Proces optimalisatie (Lean6Sigma, management consultancy, etc.) Daarin besef ik: alleen kun je weinig, samen kunnen we alles! Een van de onderwerpen waar ik minder goed in ben, is sales. Daarom zoek ik iemand die mij hier graag bij wil helpen, natuurlijk tegen een passend tarief. Groeten, Ronald
 2. Beste HighLevelers! Na jaren dromen is het zover: ik ga weer een eigen onderneming beginnen. Ondernemen is mijn passie, maar samenwerken des te meer! Daarom ben ik op zoek naar iemand die een idee heeft, dat graag in de markt wil zetten maar iemand zoekt om de rest te regelen. De rest? Ja, de rest... jij doet waar jouw passie ligt, dan doe ik waar mijn passie ligt: ondernemen, samenwerken & alles regelen wat er voor nodig is. Alleen kun je weinig, samen kun je alles! Groeten, Ronald
 3. Leuk topic :) Ik was zelf student en 21 toen ik met mijn eigen onderneming begon in de ICT. (Assemblage en verkoop van computers, configuratie, netwerken en installatie, etc.) Eigenlijk heb ik daarin weinig struikelblokken ervaren, maar heb wel geleerd dat je aanbod moet passe bij je onderneming. Mijn folders voor een pc privé project waren te mooi en te professioneel, toen men door had dat er een student achter zat, deinsde letterlijk iedereen met interesse terug. Kortom, het best aangepakte aanbod had geen resultaat. Wat werkte wel? Folders, waarin ik schreef wat ik deed, wat m'n aanbod was, waar ik voor stond, wat mijn visie was, die ik minstens in tienvoud bij klanten achter liet. Daarmee was de verwachting helder en dat liep wel erg goed, veel klanten die mij niet kenden, maar via via van me hadden gehoord of gewoon 'koud' contact zochten op basis van advertenties, maar wel wisten wie ik was en wat ik aanbood. Eigenlijk is dit het beste samen te vatten in het woord: imago. Als je moeite stopt in het creëren van je imago, dan loont dat in mijn ervaring zeker de moeite!
 4. rbjr

  Financial lease prive inzetten

  Voor de youngtimer regeling is het van belang dat de auto op naam van de zaak staat. Handig is dan ook dat als alle kosten met de zakelijke rekening/bankpas worden betaald.
 5. rbjr

  Is overstappen op glasvezel verstandig?

  Of overstappen verstandig is, hangt er vanaf of je tevreden bent met je huidige snelheid. Als dit voldoende is voor wat je nu nodig hebt en het is goedkoper: houden zo ;) Glasvezel is qua snelheid stabieler dan ADSL of kabel, als dit glasvezel tot aan het bedrijf is. De upload snelheid is vaak ook hoger. De maximale snelheid van glasvezel is vele malen hoger dan ADSL of kabel, maar wordt nu nog niet gebruikt. Met de tijd zullen de glasvezel providers (zoals KPN) hun netwerken verbeteren en daarmee de snelheid verhogen. De hardware hoeft net meteen vervangen te worden, voor 2 euro extra per maand kun je de gok nemen en kijken wat het effect heeft. Heeft het geen of te weinig effect, dan kun je later altijd nog de keuze maken om te upgraden. Mogelijk dat je de hogere upload snelheid wel al meteen merkt.
 6. rbjr

  Eigen bedrijf met potentie + loondienst = hoe?

  Vele accountmanagers (verkopers) doen er graag iets bij. Je zou eens een bonus model kunnen bedenken, hoeveel iemand ontvangt bij verkoop en met dat aand op zoek kunnen gaan naar een account manager. Als je concreet gaat zoeken naar een verkoper, dan kn je dat helpen. Bedenk alleen wel goed wat je wil: een verkoper gaat verkopen en draagt de informatie uit die jij 'm geeft. Ofterwel, de producteigenschappen (voordelen, specificaties, usp's, etc) die jij hem of haar verteld. Daarmee creeër je een stukje imago, dus denk er goed over na wat je diegene vraagt en verteld. (En laat vertellen aan potentiële klanten) Er zijn inderdaad ook bedrijven in de markt die het voor jou kunnen doen, van telefonische aquisitie tot het complete verkoop proces. Daar staat echter wel een prijskaartje tegenover. Daarom zou ik als eerste op zoek gaan naar 1 of meerdere account managers die je willen helpen op commissie / no cure no pay basis.
 7. MBA is een prima opleiding, maar wel erg duur. Er zijn ook vele richtingen. Of het geschikt voor jou is, hangt af van wat je ermee wil bereiken. De kennis is ook te vinden buiten de MBA's: in boeken en op internet. Daarnaast is de Open Universteit, waar je een MsC titel haalt in bijvoorbeeld bedrijfswetenschappen, een stuk goedkoper. Eerlijk gezegd denk ik dat je voor de kennis beter doelgericht kennis kan opdoen via boeken en internet, dan steek je je tijd en energie in kennis die je direct nodig hebt. (Een MBA opleiding geeft je ook veel kennis die je niet nodig hebt... die tijd steken in je eigen bedrijf levert wellicht meer rendement op) Een MBA titel kan veel waard zijn, als je solliciteerd of een advies rol hebt naar je klanten toe. Het hangt er vanaf wat je diensten zijn en in welke branche je zit. Als je producten levert, dan lijkt het mij een persoonlijke titel een stuk minder relevant.
 8. Je hebt en afpraak met de opdrachtnemer, niet met zijn onderaannemer. De opdrachtnemer mag je aan de afspraak houden, hoe en met wie die dat mag uitvoeren is zijn vrijheid en mag hij/zij geheim houden. Aansturing en afspraken maken met de onder aannemer is de taak en verantwoordelijkheid van de opdrachtnemer, niet de jouwe. Behalve als je dat expliciet met de opdrachtnemer overeen komt. Ik merk in je verhaal dat er onduidelijkheden zijn met de opdrachtnemer. Eigenlijk kun je voor de vuistregel wel terug vallen op wat volgens de wet een overeenkomst is, namelijk als dit erin staat: wat wordt er geleverd, tegen welke prijs, door wie en tegen welke randvoorwaarden? (Zoals datum van uitvoering of afronding). Ik zou vooral de aandacht houde bij de opdrachtnemer, om daar de duidelijkheid van te krijgen. Wanneer je een andere indruk krijgt van een onder aannemer, ga dan terug naar de opdrachtnemer, zodat je diegene aan hun rol en verantwoordelijkheid kan houden. Direct proberen af te stemmen met de onder aannemer kan tot verwarring leiden. (Omdat je daarmee ook de opdrachtnemer kan passeren)
 9. rbjr

  Nep-mail van "KPN"....

  Veel bedrijven, waaronder KPN, maken hun facturen online beschikbaar op hun websites. Als je er een gewoonte van maakt om daarop te kijken als je meer wil weten over je factuur bedrag (die meestal automatisch is afgeschreven), dan heb je nooit last van deze verleiding ;)
 10. rbjr

  Mission Statement

  Grappig! Zoooo veel bekende termen, je gaat er van nadenken! :)
 11. Als je er, zoals ik, niet van schrikt om in een wat oudere auto te gaan rijden, dan is een 15 jaar of oudere auto op naam van de zaak het voordeligst! Hoe werkt het? Je koopt een auto, ze die op naam van de zaak. Alle kosten kunnen dan betaald worden door de zaak, dus brandstof, onderhoud, verzekering, wegenbelasting, parkeren, afschrijving, etc. Voordeel: geen btw, want die kan verrekend worden met de zaak en alle kosten komen in mindering van de winst, dus voordeel in de inkomstenbelasting. Daarmee zijn die kosten netto de helft tov dat je ze privé zou betalen. Wil je de auto privé ook gebuiken? Dan heb je 35% bijtelling over de economische waarde (dagwaarde) van de auto. Dat is dus niet zoveel. Nadeel: je rijd een oudere auto, meer kans op onderhoud, iets hogere onderhoudskosten (maar weer lagere afschrijvingskosten). Er zijn genoeg comfortabele auto's te koop op diesel of lpg, al voor 1500 a 3000 euro zijn er mooie te vinden. Reken 1000 euro voor een eerste onderhouds- en controlebeurt en weet dat je een goede auto rijdt. Ik rij zelf een Saab 9-3 op lpg, uit 2000 met 560.000 km op de teller. Kosten:onderhoud 8 ct per km, brandstof 6 cent, wegenbelasting 90 euro, aanschaf (5 jaar geleden!) 1750 euro. Ik rij 35.000 km per jaar. En helaas, de auto heeft met wel 2x laten staan in 5 jaar tijd, maar daar is de anwb voor. En anders is een benzine auto met een lage km stand (100 a 150.000 km) risco lozer, qua kans op pech. Over het algemeen neemt het onderoud toe na de 150 a 200.000 km, boven de 250.000 km nog meer. (En maakt de km stand niet zoveel meer uit.... heb bijvoorbeeld tussen 450.000 en 500.000 km geen onderhoud gehad, uitgezonderd (probleemloze) apk, olie en banden) Op de website van Autoweek staan wel reviews en 'klokje ronds', de je een indruk kunnen geven van auto's met hoge km standen.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké