Jump to content

bobjansen

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. In het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat het werk in de bouw weer aan het toenemen is. Hopelijk blijft dit aanhouden, en kunnen we weer meer jongeren een werkplek aanbieden.
 2. Het moment dat je je auto hebt over laten schrijven, is het ondernemingsvermogen geworden. Wellicht dat je hier wat aan heb: https://www.ikgastarten.nl/belasting/auto-van-de-zaak/auto-op-naam-van-de-zaak
 3. Besteed meer aandacht aan de fotografie van de producten. Er staan op veel foto's hele harde schaduwen, waardoor het product niet mooi uitkomt. Daarnaast verkopen dingen zoals sieraden beter wanneer ze op een model gefotografeerd zijn. Denk dus aan licht, uit welke hoek je fotografeert, en hoe je het product het best tot zijn recht laat komen. Als je fotografie consistent is, wordt het algehele beeld van je website rustiger en overzichtelijker voor je bezoekers.
 4. Veel mensen willen inderdaad geen 0-urencontract, tenzij je met scholieren of studenten werkt. Zij zijn vaak al blij als ze gewoon wat extra geld kunnen verdienen.
 5. Op het moment dat je voor jezelf begint, weet je dat het risico's met zich mee brengt. Ja, je hebt de vrijheid, maar je loopt ook de kans dat je bedrijf klapt. Gelukkig heb ik zelf nooit hoeven meemaken hoe het is als een bedrijf mislukt, maar ik heb wel zware tijden gekend. Het is in mijn mening inderdaad een kwestie van hoe je ermee omgaat, en van de fouten leren die je gemaakt hebt. Ik denk dat je met een eigen bedrijf intensere geluksmomenten kunt beleven, maar ook grotere missers in vergelijking met het werken in loondienst.
 6. Zo'n filmpje zou inderdaad een goede zijn, helemaal bij grote bouwbedrijven. En dan ook de CEO's mee laten werken in de praktijk. Daar ligt namelijk vaak het grote gat, dat het management geen benul heeft van hoe het er in de praktijk aan toe gaat.
 7. Ik heb eens even door dit topic zitten scrollen en ik aangezien ik in de bouw werk, heb ik hier ook wel wat over te zeggen. Natuurlijk kan ik niet oordelen over andere branches, maar in de bouw ben ik van mening dat er op het gebied van tillen en sjouwen een grote verantwoordelijkheid ligt bij degene die leiding geeft. Het is fysiek al een zware baan en daarom vind ik dat er extra aandacht besteed moet worden aan de manier van tillen. In de bouw zijn het veelal jonge jongens die zich totaal nog niet bezig houden met de toekomst. Zij zijn fysiek sterk, willen dit graag aan elkaar tonen en lopen elkaar continu uit te dagen. De regel bij mij is dat je mag grappen en grollen, zolang er maar hard gewerkt wordt en goed gewerkt wordt. Onder goed werken valt dan ook op de juiste manier tillen. Ik spreek ze er allemaal op aan als ik zie dat ze teveel tillen of op een foutieve manier tillen. Zelf heb ik een aantal workshops gevolgd over de juiste houding en manieren van tillen. Daarnaast heb ik genoeg gereedschap dat ingezet kan worden bij sjouwwerkzaamheden. Zo heb ik bijvoorbeeld een aantal van deze werkplaatskranen, die inklapbaar zijn en dus eenvoudig mee te nemen naar locatie. Je bent als leidinggevende/baas verantwoordelijk voor het juiste materiaal en voor het zetten van de juiste toon waarbij niemand zich verplicht voelt om dingen te moeten doen die te zwaar zijn. Nu kom ik net kijken op dit forum en laat ik mijn oordeel even achterwege of dit topic hier van toepassing is of niet, maar ik denk wel dat het goed is als ondernemers hier bewust over nadenken. Het gaat niet zo zeer om het feit dat het onder de aandacht moet komen, want iedereen weet wat de gevolgen zijn van overbelasting. Het gaat er meer om wat er aan gedaan moet worden, welke mentaliteit daarbij hoort en hoe je de juiste werksfeer daarvoor creëert. En laten we dat dan niet doen door nog meer regeltjes te verzinnen, waar Nederland zo gek op is, maar door een goede praktijkgerichte aanpak te verzinnen.
 8. Bedankt Bob, ja ik vind dat je iedereen een kans moet geven. Inmiddels doe ik dit zo'n 15 jaar en alle jongens zijn goed terecht gekomen. De meeste zijn verder gegaan als zzp'er en ik werk er nog met veel samen.
 9. Naar mijn mening klinkt het als een plan met kansen, maar ook als een plan dat nog veel verder uitgewerkt moet worden. Hoe ga je dit op lange termijn volhouden, is er überhaupt wel behoefte naar, hoe ga je de mensen bereiken? Leedvermaak zou ik het inderdaad niet noemen, want in combinatie met voeding, sport en gezondheid loop je de kans dat je het verkeerd uit kan pakken. Als ik jou was, zou ik me nog wat meer verdiepen in de mensen die je ermee wilt bereiken en het plan veel concreter maken. Maar de insteek klinkt niet verkeerd!
 10. Hallo allemaal, Mijn naam is Bob, 55 jaar. Ik ben ooit als zelfstandige begonnen in de bouw, maar heb inmiddels werknemers aangenomen vanwege de goedlopende klussen. Ik kom uit een klein dorp waar de jongeren soms van gekkigheid niet meer weten wat ze moeten doen met hun tijd, en dat gaat nog wel eens mis (denk aan relschoppen, overlast veroorzaken, in aanraking met de politie komen). Maar hey, het zijn goede knapen, ze moeten alleen een duwtje in de goede richting hebben. Ik biedt ze een werkplek aan waar ze veel kunnen leren en ook de mogelijkheid krijgen om een opleiding daarnaast te doen. Zo draag ik mijn steentje bij aan ze van de straat houden en ze leren wat hard werken is. En ondanks dat hun brutaalheid soms vermoeiend kan zijn, geniet ik er volop van om te zien hoe ze zich ontwikkelen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept