Jump to content

Ton van Gelderland

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Ton

Company info

 • Location
  Ede
 1. ik weet nog steeds niet hoe groot jou actuele zending is? 1 Cbm? Meer? Minder? Bij minder is d2d door de lucht waarschijnlijk goedkoper, sneller en betrouwbaarder, met o.a. deugdelijke Track & Trace.
 2. Als de brandstofprijzen stijgen (wat nu het geval is) valt de rekening in Nederland meestal ook hoger uit. Als je met een gerenommeerd Chinees bedrijf werkt zal het risico redelijk zijn, maar hoe weet jij dat? Als alles in Rotterdam vast komt te staan (of andere EU-zeehaven) dan loopt de prijs per dag op. Advies zoals meerderen al beschreven: Zoek een partij die huis-huis LCL/ FCL levert inclusief alle kosten, conform de officiële incoterm en misschien is het ook prettig te weten waar de vracht zich bevindt? [mod edit: contactverzoek en mailadres verwijderd]
 3. In dit geval is het te laat, maar via de luchtvracht had je minder transportkosten gehad... de bijkomende kosten voor zeevracht voor zo'n relatief kleine zending zijn erg hoog. Veel handelingen drijven de prijs (per item) op. Door de lucht zijn er ook meerdere leveringscondities mogelijk. Huis-Huis leveren lijkt in 1e instantie erg duur maar gezien de snellere looptijd en minder afhandelingskosten het overwegen altijd waard. Heb je het ook nog eens veel sneller in huis. Dit geldt ook bij landen als Thailand.
 4. Lijkt me slim om deze vraag zelf aan de douane te stellen, misschien staat er iets over op de website van hen. Een vervoerder moet elektronisch aangifte doen dus lijkt me dat die niet op handgeschreven facturen zit te wachten waardoor de medewerking matig teleurstellend kan zijn. Zending moet immers eerst worden uitgeklaard om vervolgens in Nederland te worden ingeklaard. Als de waarde nihil is kan Post de beste oplossing zijn. Die hebben wat meer vrijheden bij invoer. Mogelijk kan de Customer Service van TNT Express of DHL je ook al helpen. Iedere factuur moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en die kunnen ze (de inhoud) zo oplepelen. Succes gewenst.
 5. Dank weer, Zodra ik aan mijn werkgever meld dat ik voor mezelf ben begonnen eindigt het dienstverband met hen. Is ook als zodanig in de vaststellingsovk beschreven. Dan eindigt dus het dienstverband eerder.
 6. Ben ik met het schrijven van Nathalie terug bij af als het om de hoogte van de uitkering gaat? Martijn kom jij er op terug wat je zou checken ajb. Ik begrijp inmiddels dat inschrijven kvk per 1-10 kan, een uitkering ww aanvragen per 1-12 en dat in die aanvraag de vermelding komt "werkcoach heeft met Het Werkbedrijf gesproken en de werkcoach (naam noemen)" gesproken en die heeft met uitkeringsinstantie overeenstemming bereikt. Het werknemerschap gaat indien binnen 18 maanden gestopt met het eigen bedrijf "herleven". B.v.d.
 7. Dank Martijn, De rechten wel of niet berekend nu of over 18 maanden blijven 24 maanden. De hoogte van de uitkering is dan deel 2 van mijn vraagstelling. Ik begreep dat die berekend moeten worden in het heden zodat de komende "testperiode" met het eigen bedrijf niet nadelige gevolgen voor de hoogte van de uitkering heeft. De tool is mooi voor "maanden recht" maar begrijpelijkerwijze niet afdoende voor de financiële gevolgen. Uiteraard ga ik er van uit (net als u vanuit het UWV) dat het recht op WW ansich geen probleem is. Zou mooi zijn als ik me de gang naar het UWV kan besparen. Die aanvraag kan ik per zaterdag 1/10 op zijn vroegst digitaal doen, zo begreep ik. Directe uitstroming zit in de digitale aanmelding? Kijk weer uit naar de respons, mvg.
 8. Dank weer voor de verduidelijking. Ik realiseer me dat ik een vaststellingsovk heb die nog loopt tot einde jaar. Ik wil dus eerder starten met ondernemen dan dat ik "werkeloos" raak. Ik ga binnenkort naar het inloopuur van het UWV hier in de regio.Ik neem mijn ondernemingsplan maar mee.
 9. Ik wil dus niet vanuit een WW starten. Maar wil niet gekort worden op de hoogte van mijn uitkering (WW) indien ik daar na een bepaalde tijd gebruik van wens te maken. Onder "herleven" zie ik toch vooral zaken staan vanuit de WW. Ik ontvang het liefst een artikel zodat ik daar op terug kan vallen. Zoals ik het nu zie mag ik gewoon starten voor mezelf en schuif ik daarmee het recht op WW voor me uit. Bij een minimalistisch inkomen a.g.v. opstartfase eigen zaak wil ik niet dat die meegenomen wordt.
 10. Ik ben al een tijdje met UWV in de slag en ontvang te weinig duidelijkheid over het volgende: Ik heb een vaststellingsovk. Ik wil een eigen zaak opstarten zonder ww-uitkering. Ik begrijp v UWV dat ik max. 1,5 jaar gebruik mag maken van een soort opschortingsregeling van de WW aanspraken"'. Ik ontvang maar niet zwart op wit dat ik 1,5 jaar mag proberen om de eigen zaak tot een succes te maken. Ik begreep namelijk dat ik max 1,5 jr de tijd heb en dan net voor de deadline alsnog bij het UWV terecht kan om mijn nu opgebouwde rechten op WW aan te spreken. Door niet een WW nu al aan te vragen waardeert het UWV als het ware dat ik geen WW aanvraag en mag ik niet 6 maanden maar !,5jaar mijn zaak tot een succes proberen te maken. Deel 2 van de vraag om bevestiging is dat als na 1,5 jaar alles tegenvalt ik niet gekort wordt op de WW uitkering omdat ik 1,5 jaar nauwelijks winst heb gemaakt (inkomen gegenereerd). Wie helpt me uit de brand? B.v.d.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept