Jump to content

DJM Kalkman

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Address
  Kruisplein 25Q, Rotterdam, 3014DB, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  Dennis
 • Last name
  Kalkman
 • Company or organization name
  Goedkope Boekhouder Rotterdam
 • Website address
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. Boeking bericht vergoeding van maatschappij (tussenstap in afwachting op bijschrijving bank): Nog te ontvangen verzekering uitbetaling Aan Dubieuze debiteuren Bijschrijving bank: Bank Aan Nog te ontvangen verzekering uitbetaling
 2. Hoi Garalan, Hoe is destijds de overgang van de eenmanszaak naar BV verlopen? Heb je gekozen voor een geruisloze inbreng van eenmanszaak in BV? Een activa-passiva transactie? Of een ruisende inbreng van eenmanszaak in BV?
 3. Dat zijn inkomsten uit overig werk. U kiest hiervoor wanneer u inkomsten hebt uit werk waarvoor u niet in loondienst bent en die u niet krijgt als ondernemer voor de inkomstenbelasting.
 4. Ik dacht dat de garagebox in 40 jaar afgeschreven kan worden naar 50% van de WOZ-waarde.
 5. Heb inderdaad zijn vraagstelling verkeerd begrepen. Ik dacht dat hij bij bullit4 zelf het rekensommetje 60-30= 30K al had gemaakt.
 6. Huh...? Als TS "waardeveranderingen van vordering die tot de vaste activa behoren en van effecten" van 30.000,- in het resultaat verwerkt, dan is dit juist niet correct. Want dan is het belastbare resultaat 60.000,- lijkt mij. Of bedoel je iets anders? In totaal is het 60K. 1) de dienst van 30K en 2) de waardeverandering 30K. Ik gaf antwoord op zijn bullit dat inging op de waardeverandering. Dit is in het geval hij de ontvangen crypto valuta op de balans heeft geplaatst.
 7. Je mag natuurlijk eerst nog de gemaakte kosten van jouw omzet aftrekken. En je hebt mogelijk nog recht op een aantal fiscale faciliteiten (startersaftrek, zelfstandigenaftrek, MKB winstvrijstelling etc). Je moet daarvoor nog wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Correct. Alle gerealiseerde en niet-gerealiseerde waardeveranderingen worden verantwoord in de winst- en verliesrekening onder ‘waardeveranderingen van vordering die tot de vaste activa behoren en van effecten’.
 8. Je bent btw verschuldigd als je de btw hebt afgetrokken bij de aanschaf van de goederen. Dat heb je voor de gereedschappen (marge) dus niet gedaan.
 9. Klopt. Je bent btw verschuldigd als je de btw hebt afgetrokken bij de aanschaf van de goederen. Ga daarbij uit van de waarde van de goederen op het moment dat je ze zelf gaat gebruiken.
 10. Nou, meld je maar aan zou ik zeggen! Had graag gewild, maar zag dat het in Utrecht is en mijn verloofde is 8 januari uitgerekend van ons 1e kindje. Op een volgende leuke bijeenkomst dan maar! :)
 11. De boekwinst is een onderdeel van de stakingswinst. Zie hier een eenvoudig voorbeeld: Werkelijke waarde bedrijfsmiddelen € 5.000 Fiscale waarde bedrijfsmiddelen € 3.000 Boekwinst € 2.000 Bij: Oudedagsreserve € 3.000 + Stakingswinst € 5.000 Af: Stakingsaftrek € 3.630 - Stakingswinst € 1.370 MKB-vrijstelling 14% € 191,80 - Belast volgens progressief tarief € 1.178,20
 12. Hebt u uw hele onderneming gestaakt, bijvoorbeeld doordat u de onderneming hebt verkocht? Dan moet u belasting betalen over de stakingswinst. U mag de stakingsaftrek aftrekken van de stakingswinst. De aftrek is gelijk aan de stakingswinst, maar is maximaal € 3.630. Maakte u eerder gebruik van de stakingsaftrek? Dan wordt de stakingsaftrek beperkt door de stakingsaftrek die u eerder hebt gehad. Bron: Belastingdienst.nl
 13. Vloeroppervlakte van de gehele activa, dus ook zolders en schuur m.i.
 14. Een woon-werkpand is bouwkundig splitsbaar als dat pand juridisch kan worden gesplitst. Dat wil zeggen, dat de separate gedeelten van het pand – het woongedeelte, het bedrijfsgedeelte – afzonderlijk verkocht kunnen worden. De juridische splitsing is niet bepalend: een pand is ook bouwkundig splitsbaar als zo’n juridische splitsing niet mogelijk is, maar de verschillende onderdelen van het pand wel zelfstandig rendabel kunnen worden gemaakt. Let op: een bouwkundig splitsbaar pand is nog niet gesplitst. Voldoende is dat het pand, zonder al te grote bouwkundige ingrepen, gesplitst kan worden waardoor een afzonderlijk te exploiteren woon- en bedrijfsgedeelte ontstaat. In de praktijk wordt de verdeelsleutel naar rato van het gebruikte vloeroppervlak of de kubieke meters gebruikt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept