Jump to content

Bejee68

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  BEUNINGEN GLD
 1. Oké duidelijk. Hartelijk dank!
 2. Dankje! hier had ik ook al op gekeken.
 3. Oke, dus als ik het goed begrijp en de betreffende vennoot neemt met minder genoegen, dan neemt de vof de btw voor haar rekening. En met vereffening wordt bedoeld: het verdelen van het vermogen van de vof?
 4. Beste Hans, Dank voor je reactie. Is dat ook het geval als deze is opgeheven? En kan het ook een schenking zijn/worden?
 5. Beste mensen, Ik heb een vraagje over een opheffing van een Vof, bestaande uit 4 personen. Ik weet dat er met de belastingdienst moet worden afgerekend. Zowel IB als omzetbelasting. Mijn vraag gaat over een bedrijfsmiddel die door één iemand vd vof wordt overgenomen en dus naar prive wordt gebracht. Hierover (de dagwaarde van het bedrijfsmiddel) moet btw worden betaald. Mijn vraag is: komt dit voor rekening van de betreffende persoon of voor rekening van de vof? en is het dan een soort schenking? Alvast bedankt voor de reakties
 6. Ja die heb ik ook! Dank voor je reactie! Ik denk dat ik er wel uit kom zo.
 7. oh ja dat is een goeie! Ik zal 'ns kijken of dat zo gaat in het programma. Dus , dat ik omzet geen btw boek, maar toch op grootboekrekening omzet hoog boek. Dank je!
 8. Ja ik kan het wel boeken op "geen btw" , maar dan wordt alles op een hoop gegooid en ik wil juist zien in de admin hoeveel omzet onder de btw valt ook al bereken ik geen btw. Bedankt voor je reacties!
 9. Dankje Rik! Lijkt me inderdaad duidelijk. Ik ben alleen aan het kijken hoe ik dit in de administratie verwerk, omdat ik btw-plichtig en vrijgestelde omzet heb. Ook al heb ik ontheffing moet ik toch kunnen bijhouden of ik boven de 20.000 euro omzet kom. Ik kan in het programma alleen kiezen tussen ex btw of incl btw. Wat is voor mij de beste invoer?
 10. Beste leden, Ik heb een vraag over de nieuwe Kor regeling en opgaaf IB. Voorheen dus t/m 31 dec 2019 moest je het Btw-voordeel opnemen in de resultatenrekening onder buitengewone bate. Zoals de belastingdienst het zegt: Btw-voordeel door de kleineondernemersregeling (t/m 31 december 2019) Krijgt u een vermindering van de btw door de kleineondernemersregeling zoals die geldt tot 1 januari 2020? Het voordeel dat u hierdoor hebt, moet u als opbrengst (buitengewone bate) opnemen in uw winstberekening. Hoe zit dit bij de nieuwe Kor? Ik lees hier niets
 11. Oke super bedankt allemaal!! Erg verhelderend!
 12. Hallo, Ik zit met het volgende: Ik heb sinds 2017 een Ontheffing administratieve verplichting voor de Btw, maar snap sommige dingen niet helemaal. Ik hoef geen btw- aangifte meer te doen en mag geen btw rekenen. Op mijn factuur mag verder geen btw vermeld worden. Tot hier snap ik het, maar nu: 1) Hoe boek ik dit in mijn administratie? met btw of zonder? Want, volgens de belastingdienst moet ik weer aangeven zodra ik boven die grens van 1345 denk te komen. M.a.w. in hoeverre heb ik nog te maken met de btw? bv: Ik verleen een dienst en reken €100 ex btw. Zet ik op de factuur dan
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept