Jump to content

jpvdmeer

Senior
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Emmen

Vision

 • I'm looking for people who
  op een positieve, constructieve manier met andere mee willen denken.
 1. Vraag: "Onlangs vroeg ik mijn boekhouder of hij van mij geen bonnetjes nodig heeft van zakenlunches of diners." Antwoord: "Boek ik vanaf de bank. Lunch en diner mag je de BTW toch niet van verrekenen" Ik lees het antwoord van de boekhouder toch impliciet als "nee, bonnetjes niet nodig, want geen btw bla bla". Als de boekhouder ze niet nodig heeft komen ze niet in zijn administratie toch?
 2. Auteursrecht verkrijg je heel eenvoudig automatisch op het moment dat je iets creëert. Dat geldt dus ook voor een logo. Echter bewijzen dat jij diegene bent die het heeft gecreëerd is vaak een stuk lastiger. Heb je misschien op je computer nog de meest originele ontwerpbestanden van het logo? Vaak kun je op je computer zien op welke datum het bestand is aangemaakt. Dat is misschien een begin van bewijsvoering. Succes!
 3. De BTW op eten mag over het algemeen niet teruggevorderd worden, maar het bonnetje mag wel als aftrekpost worden opgevoerd voor de inkomstenbelasting. Dus een heel slecht advies lijkt me van jouw boekhouder om te zeggen dat je de bonnetjes niet hoeft te bewaren. Mijn advies: bewaar alle bonnetjes van alle uitgaven!
 4. En echt goed elk BTW nummer controleren, want het gebeurt nogal eens (België is mijn ervaring) dat de BTW nummers niet kloppen, met als gevolg dat jouw ICP aangifte ook niet klopt en gecorrigeerd moet worden.
 5. De regering is dacht ik van plan om ook de e-sigaret in de nieuwe wet onder het rookverbod te laten vallen. Het enige dat dan overblijft is het waterpijpen van kruiden. Ik neem trouwens aan de je dan ook niet meer mag blowen in de coffeeshop? Wordt nog lastig, aangezien je het ook niet op zak mag hebben officieel.
 6. Kortom... zorgen dat je z.s.m. 3x een 5-sterren reactie er bij krijgt, dat haalt het gemiddelde weer omhoog
 7. Aanmeldformulier; ik heb zo'n hekel aan die handmatige reCaptha. Waarom geen onzichtbare reCaptcha?
 8. Dat er retourkosten worden gerekend is toch echt niet ongebruikelijk bij b2b. Wil je echt weer opnieuw in gesprek? Betaal de retourkosten en zie het als een les voor de volgende keer toch?
 9. Aha. Ik had er dit van gemaakt: *Op deze factuur is 0% BTW toegepast in overeenstemming met tabel II, onderdeel a, post 6, Wet OB '68' of 'artikel 138, lid 1, Richtlijn 2006/112. Geen idee eigenlijk ... 😁
 10. Ik lees op de site van de Belastingdienst ook het volgende: Ik heb dat zelf nog nooit op een factuur zien staan volgens mij. Vermeldt iedereen dit netjes?
 11. Bedankt hiervoor Sandra, zat er net zelf ook mee. Dit geeft direct duidelijkheid.
 12. Dat je een logo niet kunt vinden bij Boip zegt natuurlijk niets over wat je er wel of niet mee mag doen.
 13. Strak design! Ik moet alleen wel steeds aan "Kia" denken...☺️
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept