cp1234

Senior
  • Aantal berichten

    78
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door cp1234

  1. Oké, het zal deels afhankelijk zijn van je grootte/ hoelang je klant bent vermoed ik. Wij zitten iets lager met Nedap, maar wel in die richting. Ja, dat heb je goed. Wij hebben destijds aan Nedap gevraagd of we contact mochten met twee klanten om te vragen naar hun ervaringen. Je krijgt dan uiteraard tevreden klanten te spreken, maar met de juiste vragen krijg je wel meer inzichten.
  2. Niet betalen, je kunt geen terugbetaling eisen door een tegenfactuur te sturen. Ze kan wel haar beklag doen, maar een factuur sturen is niet de weg. Probeer tot een schikking te komen, maar vooral niet betalen.
  3. Dat begrijp ik, maar v&v, begeleiding, huishoudelijke ondersteuning of alles? Nedap kent bijv. voor huishoudelijke hulp een gereduceerd tarief, omdat je maar een deel van het systeem gebruikt (andere planning, rapportage etc.) Wat betaal je bij PUUR per cliënt als ik het vragen mag? Ik ken het PUUR alleen van naam, maar vind de lay out drukker dan die van Nedap. Onrustiger. Maar zo heeft iedereen zn voorkeur
  4. Veel ervaring met Nedap. Aanrader! Voordelen: * Betaalbaar (bedrag per cliënt), per maand; * Gebruiksvriendelijk en visueel goed ingericht; * Prettige organisatie / accountmanager; * Innoveren en verbeteren veel; * Goede support & webcasts over updates; * Fijne Apps/ondersteuning voor uitvoerende medewerkers; * Nagenoeg alle partners waar wij mee samenwerken gebruiken het ook. Nadelen: * Je kunt tickets insturen bij problemen (reageren snel), maar voor echt advies of inhoudelijke ondersteuning sluit je een contract met een bussinespartner af (externe organisatie). Onze ervaring daarmee is prima, maar je betaald er wel voor. Om welke vorm(en) van zorg gaat het?
  5. Ik doe zelf de boekhouding van kleine eenmanszaken (vrienden/kennissen). Mijn advies is om één keer een paar uurtjes met een boekhouder te gaan zitten die jou de belangrijkste boekingen/handelingen leert. Dan hoef je alleen nog op diegene terug te vallen voor incidentele/complexe zaken. Dat valt qua kosten wel mee. Boekhouding/financiën is een vak. Mensen gaan er jaren voor naar school. Een webshop beginnen is leuk, maar dat maakt je nog geen ondernemer. Tegenwoordig begint iedereen met een hobby of interesse zowaar een webshop. Je financiën/boekhouding horen daar gewoon bij, daar moet je niet te simpel over denken.
  6. Heb je wel ervaring in de branche? Bijv. in loondienst bij een kinderdagverblijf. Welke vaardigheden/kennis maken dat je dit kunt/onderscheidend bent? Niet negatief bedoelt, maar je brengt geen ondernemerservaring, geld of verdere relevante kennis mee (uitgaande van de casus die je schetst).
  7. In reactie op je vraag omtrent de prijs. Ik vind (als consument) 11,99 in bijv. een supermarkt hoog klinken. Dat zou mij weerhouden om het mee te nemen. Als ik even verder nadenk vind ik 0,24 euro per kopje redelijk acceptabel, mits het echt wat toevoegt. Al ben ik bang dat de consument die berekening niet maakt in een supermarkt vol prikkels, afleiding en kortingsstickers.
  8. Bij Mbo studenten wordt verwacht dat je ze klaarstoomt voor het beroepsveld. Daar liggen de eisen hoger en wordt verwacht dat je ze daadwerkelijk opleid. Bij Hbo studenten verwachten ze dat er een uitdagende opdracht lig, maar mogen/willen ze vaak ook wel meewerken in kleine taken/opdrachten. Voorwaarde is vaak wel dat je een bedrijf van enige omvang hebt.
  9. Ik weet dat je niet zomaar vanuit een loondienst situatie als ZZP-er mag gaan werken. Daar moet volgens mij enige tijd tussenzitten. Geldt dit andersom ook? dan kun je het contract mogelijk ontbinden/ nietig laten verklaren.
  10. Hebben jullie ervaring (uitvoerend of management) in de Jeugdzorg? Want kwaliteitseisen en financiering van zorg is vrij complex, zeker bij jeugd. Er gelden ook relatief hoge kwaliteitseisen t.o.v. andere vormen van zorg. Zonder ervaring/referenteis kom je er moeilijk tussen. Er zijn grote wachtlijsten en tekorten. Ik raad je aan om als onderaannemer bij een bestaande partij te starten. Als je echt goed personeel hebt dan staan zij hier vast en zeker voor open. Je kunt in de keuken kijken en daarvanuit je aan gemeenten gaan binden. (Let wel op de btw-vrijstelling )
  11. Mogelijk dat het hier onder kan vallen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dienstverlening-aan-huis Afhankelijk van het zakelijke of particuliere karakter van de overeenkomst
  12. Als je deze informatie (gangbare lonen) moet opvragen en zelf niet kan achterhalen, raad ik je aan om kritisch na te denken of je wel de geschikte partij bent om dit te doen. Dit is echt basiskennis die je zelf zou moeten weten of kunnen achterhalen.
  13. Dit verschilt sterk per doelgroep (VVT en GGZ) en vervolgens ook nog een per zorgzwaarte en/of complexiteit van de organisatie. Twee zaken om rekening mee te houden: * Er is een omslag gaande in de zorg waarbij partijen stoppen met ZZP'ers (o.a. vanwege te hoge kosten omdat ZZPers alle gunstige diensten en vrij op feestdagen opeisen. dat valt slecht bij regulier personeel). * vanuit aanbestedingen hebben opdrachtgevers vaak een minimum dat zij moeten betalen bij onderaanmeing. Bjiv. 80% van het tarief.
  14. Door continu veranderende wet- en regelgeving is de vraag hiernaar relatief groot (merk ik om mij heen, werk zelf in de zorgsector). Dit varieert van hulp bij aanbestedingen tot hulp bij het behalen van kwaliteitscertificaten. Nobert stelt terecht de vraag wat je met 'beleid' bedoelt, want nagenoeg elke zorgorganisatie zal denk ik haar eigen operationele beleid vaststellen.
  15. Ron lijkt de juist snaar te raken. Wanneer je het eigen ondernemerschap niet (ook) los kunt zien van de problematiek is het onmogelijk om anderen te helpen. Al zijn goedbedoelde adviezen leiden vooral tot frustratie bij jou. Daar zit volgens mij een probleem waar je eerst aan moet werken, alvorens je een goede visie op je eigen onderneming kunt neerzetten. Daarnaast schiet het verhaal alle kanten op en lijkt het meer op een klaagzang richting de maatschappij dan op een ondernemersplan. De 'feiten' over aantallen en aannames over alcoholisten raken overigens kant nog wal. Ik adviseer je om het bij een hobbymatige invulling te houden en dit aan de professionals over te laten.
  16. Goedemorgen, Het is mogelijk om inkomsten uit training/cursussen te verantwoorden als inkomsten uit overig werk. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/werk-en-inkomen/content/welke-bijverdiensten-moet-ik-aangeven Echter weet ik niet hoe dit werkt wanneer jullie gezamenlijk onder één bedrijfsnaam naar buiten treden. Mocht het op jouw conto worden opgezet dan kun je haar wel inhuren en kan zij dit op deze wijze verantwoorden.
  17. Ik raad je aan contact op te nemen met de afdeling sociale dienst en/of het werkgeversservicepunt binnen de gemeente waar jij je wilt vestigen. En eventueel die van omliggende gemeenten. Zij hebben de expertise en voorzien jou graag gratis van informatie wanneer jij een concreet plan hebt.
  18. Het is een vervelende situatie, maar een veelvoorkomende situatie van (kleine) zorgorganisaties die doorgroeien. Het verzuim in de zorg ligt toch al snel tussen de 6% (voor Corona) en 10% (sinds Corona). Het is aannemelijk dat ook jouw organisatie hier in de buurt van komt, door de aard van het werk. Het is iets waar je binnen je kostprijs rekening mee moet houden. Met betrekking tot de oplossing. Wanneer je overweegt te stoppen denk je mogelijk te moeilijk. Wij hebben zelf een organisatie (>100FTE) en met regelmaat medewerkers en cliënten van stoppende organisaties overgenomen. De zorg voor cliënten moet worden gecontinueerd, dus concurrenten nemen cliënten over. Concurrenten hebben personeelstekort, dus nemen ook je personeel over. Een alternatief hierop is fuseren of overname door een derde partij waardoor je er mogelijk zelf ook terecht kan. Jammer, maar helaas moeten we door toenemende eisen, administratieve lasten en hogere opstart en proceskosten steeds vaker concluderen dat er binnen een groot deel van de zorgproducten geen ruimte meer is voor kleine aanbieders. Zowel door financiële druk als personele problemen. Ik denk dat de belangrijkste afweging moet zijn of je problemen structureel zijn of van tijdelijke aard.
  19. Alle begrip voor jullie argwaan (ben ook geen cryptofan, omdat er veel schimmige bedrijfje in actief zijn), maar de basis van zijn vraag is of je mag werken voor een anonieme opdrachtgever. Is dat mogelijk? Ik ben daar ook best benieuwd naar. In loondienst kan het niet, omdat je voor Nederlands inkomen een loonheffingsnummer nodig hebt. Maar kan het als ondernemer? (anonieme klant). In dat geval kan het misschien op uitzendbasis, wanneer het cryptobedrijf een uitzendbureau ertussen zet
  20. Ik raad je aan om particulier even te laten voor wat het is. Binnen de genoemde dienstverlening levert het nauwelijks omzet op. Richt je op Wmo in natura en eventueel Wmo-PGB. Voor Wmo is het gegund krijgen van Wmo-aanbestedingen van gemeenten een must. Anders kom je nooit aan een omvang waarbij je zelf geen zorg hoeft te verlenen. Gezien de marges op deze producten (1-3%) is er massa nodig om winstgevend te kunnen zijn en/of bestaansrecht te verwerven. Tip: Je kunt je gewoon inschrijven op een gemeentelijke tender, zonder eraan deel te nemen. Met toegang tot de tender kun je precies alle eisen inzien rondom kwaliteitssystemen, certificaten etc. De eisen vanuit gemeenten zijn enorm toegenomen waardoor er een relatief hoge investering vereist is. Deze investering is hoger wanneer je zelf op de stoel blijft zitten en geen zorg gaat leveren. Je maakt immer personeelskosten, maar draait nog geen omzet. Enkele belangrijke startkwalificaties: * AGB-code * Vecozo-account * Wtza-aanvraag * VOG Rechtspersoon Veelgevraagde eisen gemeenten: * Kwaliteitscertificaat (meestal HKZ of ISO) * Verzekering voor ten minste 2.5 miljoen per situatie * Onafhankelijk toezichtsorgaan * Cliëntraad * Elektronisch cliëntdossier * Salaris conform CAO VVT (let op: relatief dure CAO) * Jaarlijkse accountantsverklaringen, productieverantwoordingen etc. * Jaarlijkse verslaglegging over social return, uitkosten etc. Om aan alle eisen te voldoen is het van belang dat je ICT-infrastructuur op orde is. Gemeenten communiceren nagenoeg enkel digitaal met versleutelde berichten. Jouw systeem moet hierop ingericht zijn. Je zult tenminste 25.000 euro, veel tijd en energie nodig hebben voordat je überhaupt een cliënt hebt. Dan beschik je over een contract zonder omzetgaranties. De personeelstekorten zijn enorm, waardoor bestaande aanbieders relatief hoge lonen betalen. Houdt er rekening mee dat je met de laagste schalen niet aan personeel komt. Wij doen iets soortgelijks inmiddels meer dan 10 jaar met enkele honderden medewerkers. De eerste 3 jaar was het niet rendabel.
  21. Die heb je bij deze productcategorieën ook niet nodig.
  22. Klopt. Ik heb het één keer meegemaakt. Je moet een simpel formulier ondertekenen, ze maken een kopie van je ID-kaart en je krijgt 24 uur de tijd om naar huis te gaan en alsnog te betalen (daar of op factuur). Doe je dat niet dan starten ze een incassoprocedure. Uiteraard vind 99% van de mensen het al vervelend genoeg en rijden ze snel even heen en weer. Die 1% is dan ondernemersrisico. Voor een bedrag van 70,- a 100,- zou ik geen procedure starten.
  23. Goedemorgen, Misschien is een Commanditaire Vennootschap de oplossing: https://ondernemersplein.kvk.nl/de-commanditaire-vennootschap-cv/ Ik raad je aan de ins- en outs eerst uit te zoeken, maar je stapt hiermee als geldschieter in. Je loopt risico tot je ingebrachte bedrag, maar bent niet hoofdelijk aansprakelijk. Je mag geen aankopen etc. of berende taken doen, maar je mag wel invloed uitoefenen op het beleid.
  24. Goedemiddag, Je focus ligt heel erg op dit kansspel idee, maar heb jij al een potentieel succesvol idee voor een webshop? Een goedlopende webshop lijkt mij de basis. Vervolgens kun je ter promotie een dergelijke actie eraan hangen. Mag ik vragen waarom je dit graag wil? Het gaat over het weggeven van een artikel zonder tegenprestatie.
  25. Voor een student maakt het toch niet of nauwelijks uit of hij/zij zekerheid in uren heeft. Het gaat er vooral om hoeveel ruimte je diegene biedt en hoe aantrekkelijker je het werk maakt. Ik ben het met je eens qua logica, maar ik denk dat de contractvorm in dezen minder relevant is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.