loading
Ga naar inhoud

cp1234

Senior
 • Aantal berichten

  51
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

5

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  adviseur

Recente activiteiten

 1. Goedemiddag, Welke ervaring heb jij in de zorg en wat maakt deze ervaring relevant voor deze dienst? In mijn ogen heeft een Corona-test weinig met het leveren van zorg te maken. Hier verloopt het grotendeels middels aanbestedingen en kun je niet zomaar een test locatie starten. Ik weet niet hoe dit in Marokko is geregeld.
 2. Ik ken de branche redelijk. Het hangt er natuurlijk vanaf of je een bepaalde kant op wilt (kantoren, food, vakantieparken, foodsector etc.) maar bij veel bedrijven gaat de gunning niet alleen op prijs, maar ook vooral op een goede indruk en plezierig contact. Ik raad je aan om het niet middels een brief te doen, maar met een ludieke actie langs te gaan. Zeker bij wat grotere bedrijven vergroot dit je kansen. Ik wil niet generaliseren, maar vaak ligt de schoonmaak bij middle managers, veelal wat oudere mannen. Zij zijn vaak 'doeners' en minder bezig met strikt formele zaken. Een aanbeveling van hen aan de directeur kan wonderen doen.
 3. Los van snijden in kosten en prijzen verhogen moet je ook nog de juiste beleving kunnen blijven bieden. Ik kan mij voorstellen dat bepaalde evenementen niet de juiste sfeer met zich meebrengen wanneer je gemaximeerd bent in aantal personen.
 4. Heb je gedacht aan het aanvragen van een AGB-code (via Vektis) zodat je de zorg ook kan declareren bij (ik neem aan) de zorgverzekeraar? Declaraties (en in ons geval ook toewijzingen) verlopen bij mijn weten via Vecozo (landelijk). Heb je een systeem dat declaraties kan exporteren richting Vecozo? Of is het binnen Kraamzorg ook mogelijk om handmatig declaraties aan te leveren bij zorgverzekeraars? Wij leveren Wmo, dus ik weet niet exact hoe het binnen Kraamzorg werkt, maar mogelijk heb je hier nog niet aan gedacht, maar geldt het wel voor jullie.
 5. Dat klopt. Het is zo, maar PGB is in de praktijk minder zuiver dan in theorie (niet in illegale zin, maar in de uitvoering binnen het grijze gebied). Het is toegestaan om informele zorg als ondernemer te leveren, tegen het tarief voor informele zorg. Echter zie /hoor ik vaak dat men denkt dat je als ondernemer alsnog het hogere tarief mag hanteren, maar dat is niet het geval.
 6. Goedemorgen, Je kunt de PGB-hulp ook vanuit een onderneming leveren. Dan dien je jezelf wel in te schrijven als zorgorganisatie. Dit betekent ook een aanpassing van de PGB-overeenkomsten (Overeenkomst met een instelling). Twee belangrijke punten: 1. Ga na of de kwaliteitseisen voor jou wijzigen wanneer je als ondernemer (formele aanbieder) gaat leveren; 2. Ga na of er extra verplichtingen bij komen kijken (bijvoorbeeld: AGB-code) 3. Wanneer je als familielid betrokken bent bij de zorg voor je cliënt dan kan het zijn dat alsnog het tarief voor informele zorg geldt.
 7. Voor beantwoorden van deze vraag is de waarde best wel van belang. Waar is de 10.000 op gebaseerd?
 8. Er zijn legio acties /activiteiten voor ouderen die gratis zijn en/of bijna niks kosten. Dit komt door subsidies aan welzijnsorganisaties die veelal met vrijwilligers werken. Daarnaast zijn er veel dagbestedingen die dingen maken voor ouderen of waar ouderen zelf dingen maken. Puzzelboekjes e.d. zijn vaak niet het probleem, maar juist de persoonlijke aandacht ontbreekt.
 9. Hallo, Ik werk zelf (afd. finance) voor een relatief grote zorgorganisatie. Je vraag is niet heel concreet, maar ik zal je enige sturing proberen te geven: Wmo --> Dit loopt via aanbestedingen van gemeenten. Contact met gemeenten is over het algemeen erg moeizaam en de markt is verzadigd. Met andere woorden: Op mogelijke uitzonderingen na zitten gemeente niet direct op nieuwe aanbieders te wachten. Maar bij een aanbesteding zijn je kansen in principe gelijk. Via Google is vrij eenvoudig te achterhalen welke aanbestedingen er zijn bij jou in de regio. Wij zijn vanuit de Wmo begonnen (laagdrempeliger dan de andere stelsels). Netwerk is echt key. Zonder netwerk ben je nergens. Binnen V&V is er veel vraag naar zorgverleners (zie alle vacatures). Het kan best lonen om ervaring op te bouwen in onderaanneming bij een Thuiszorgorganisatie. Naast de partijen die jij noemt zijn bijvoorbeeld ergotherapeuten, casemanagers (dementie) en welzijnsorganisaties ook belangrijke partijen. Je bied een hoop diensten aan. Wij zijn met slechts twee begonnen. Dan is in de regio duidelijk wat je bied en zit je niet in ieders vaarwater. Een website, AVG-beleid e.d. zijn wel echt vereisten. Dat zal elke partij waar je mee wil werken van je vragen. Onderschat niet hoeveel kosten er bij komen kijken wanneer je echt al deze vormen van zorg gaat bieden. Mocht je gerichte vragen hebben dan hoor ik het.
 10. Met alle respect, maar Herman geeft jou hier het schoolvoorbeeld van toegevoegde waarde én het belang ervan om te kunnen concurreren tegen lagere prijzen. En toegevoegde waarde is precies waar het in deze om draait. Wanneer er voor een groothandel / leverancier geen voordeel in zit om het via jou te verkopen kan hij het evengoed zelf doen. In veel gevallen tegen een scherpere prijs. Als jij naast 'prijs' met je webshop geen enkele echte toegevoegde waarde kan bieden ben je in deze uitgespeeld. Het stoort mij sowieso dat met name de jongere generatie her en der webshops opent als 'ondernemer', maar in feite een doorschuifluik is dat 'prijs' als enige toegevoegde waarde zit. Elke ondernemer weet dat je moet zoeken naar een voordeel (of toegevoegde waarde) die concurrenten niet of nauwelijks (kunnen) bieden.
 11. Beste Daan, Ik bedoel onderstaande niet vervelend, maar het is iets wat sinds 2017/2018 steeds wer terugkeert. Dropshippers, Bol-verkopers e.d. ondernemen vaak als éénpitter vanaf de eigen zolderkamer en leunen vaak op een platform, handelen zonder grote risico's en hopen op een gouden vondst. Ik vergelijk het een beetje met goudzoeken. Het benodigde startkapitaal is nihil, het risico beperkt én er zit vaak bij aanvang geen strategie verbonden. Het zijn vooral veel gelukszoekers binnen deze 'nieuwe vorm' van marketing. 1000-en proberen het en noemen zich ondernemer, slechts enkelen blijken echt over ondernemersvaardigheden te beschikken. Het is vast leuk om te kunnen zeggen dat je ondernemer bent, maar vraag jezelf eens af waar je echt goed in bent, wat je toegevoegde waarde is en hoe je dit kunt vermarkten. Hopelijk kom je er dan achter dat je meer kunt dan Chinese 'rommel' importeren en andere goedkope producten slijten aan onwetende particulieren.
 12. Goedemiddag, Dit is echt geheel afhankelijk van de afspraken die zijn vastgelegd over uittreding en/of langdurig verzuim. Wanneer de VOF zich verzekert voor AOV. Hoort die rekening ook bij de VOF zou ik denken, maar bij zelfstandigen is de AOV vaak op persoonlijke titel afgegeven. Als ik mij niet vergis.
 13. Goedemiddag, In jouw vraag / verhaal lopen echt heel veel juridische aspecten door elkaar. Ik raad je echt aan je verhaal / businessmodel goed uit te schrijven en/of deze aan een arbeidsjurist voor te leggen. Het kost je eenmalig geldt, maar voorkomt problemen.
 14. Goedemiddag, Op basis waarvan wil je de vooruitgefactureerde omzet naar beneden aanpassen? Dit is toch een gegeven (feit). Zeker in het geval van abonnementen e.d. Onder bepaalde voorwaarden mag je debiteuren afboeken https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aangifte_doen_en_betalen/aangifte_corrigeren/btw_terugvragen/teruggaaf_door_oninbare_vorderingen#:~:text=Als u een factuur stuurt,uw vordering (gedeeltelijk) oninbaar.&text=U kunt deze btw dan terugvragen. Kijk hier even goed na want deze voorwaarden zijn van toepassing voor het terugvorderen van btw. Voorraad mag je herwaarderen, maar dat moet natuurlijk wel gegrond zijn.
 15. Goedemorgen, Ik raad je aan het als ondernemer (zzp-er) uit te voeren en gebruik te maken van de Kleine Ondernemersregeling. Je geeft aan altijd winst te maken, maar items kunnen ook onverkoopbaar blijken of stukgaan in het proces. In dit geval moet je het vernietigen of voor veel minder verkopen. Dan is er wel sprake van verlies.
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké