Jump to content

cp1234

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  adviseur
 1. Beste leden, Onze organisatie levert nu enkele jaren hulp vanuit de Wmo én vanuit PGB. Het betreft begeleiding ,activerend werk én een stukje huishoudelijke ondersteuning. Daarvoor hebben wij contracten met diverse gemeenten (+/- 10). Nu zien wij binnen onze doelgroep (voorn. ouderen) een steeds grotere doorstroom richting de wet langdurige zorg (wlz). Wij hebben dat middels onderaanbesteding afgevangen, zodat cliënten in de overbruggingsfase (van thuis naar verzorgingshuis) dezelfde hulp/begeleiding kunnen behouden. Echter zien wij daar veel geld verloren gaan richting de tussenpartij en levert het veel extra administratie op. Voor wlz is een Wtzi-aanvraag nodig. Mijn vragen zijn: 1. Tot en met de wtzi-aanvraag kan ik alles vinden, maar is er een loket/informatiepunt voor hoe het daarna moet? 2. Mag je al een contract sluiten met het zorgkantoor onder voorbehoud van de goedkeuring wtzi of kan dat niet?
 2. Dat klopt. Zelf verwacht ik dat deze paniek iets is van de komende dagen. Daarna 'leren we ermee dealen'. Wanneer de scholen massaal sluiten hebben we geen keuze, maar tot die tijd wachten we even af.
 3. Sinds de persconferentie lijkt het hek van de dam. Wij zitten in de sociale dienstverlening. Door de angst voor bestemming wordt veel van de hulp afgezegd. Als dit tempo doorzet verliezen wij +/- 2.500 tot 5.000 euro euro aan omzet per dag, waarbij de loonkosten wel blijven staan.
 4. Hij kan er toch voor kiezen om bijv. 10 uur per week te werken voor de aflossing én de overige uren voor zijn eigen inkomen.
 5. cp1234

  Vakantiekrachten

  Als dit je antwoord is dan zou ik zeggen; Reageer dan gewoon niet. Mijn vraag heeft met bereik te maken. Het is in mijn ogen niet relevant (los van dat we ermee kunnen promoten) , maar wij betalen +/- 1,5 keer zoveel als de supermarkten. Het probleem is dat je niet zomaar op scholen en de meest voor de hand liggende plekken mag adverteren. Tenminste, niet zo zichtbaar als dat je zou willen.
 6. cp1234

  Vakantiekrachten

  Beste leden, Onze organisatie groeit al jaren op rij (>100% p.j.) in een krimpregio. In de zomer draaien wij +/- 30% van onze uren met vakantiekrachten (studenten / jongeren). Twee jaar geleden 'leunden' wij nog op een tiental vakantiekrachten, maar dit jaar hebben wij er 40-50 nodig. Heeft er iemand nog tips hoe wij de doelgroep (18+) kunnen bereiken en motiveren om in de zomer voor ons te komen werken? Bij voorbaat dank.
 7. De tijd die je met gebruik van Excel kwijt bent aan controles én uitzoekwerk weegt niet op tegen de kostenbesparing. Uitbesteden is een relatief goedkope optie, maar wanneer je het heft meer in eigen hand wil houden kun je kiezen voor een salarisprogramma waar je zelf de inrichting van verzorgd. Dit kan al vanaf +/- 500 euro per jaar. Zelf doe ik dat voor enkele ondernemingen. De inrichting kost enkele uren per jaar.
 8. Voor de helderheid: Ik ben geen kenner, maar ik weet van bekenden dat ideeën voor een horecazaak vaak ontstaan uit het zien van een tekort in een specifiek gebied. het concept kan helemaal kloppen, maar sommige concepten zijn in bepaalde gebieden gewoon verzadigd. Zeker in wereldsteden is de plek heel bepalend voor de hoogte van de huur. Ik denk dat je voor je een antwoord op deze vraagt zult krijgen eerst moet gaan kijken waar je zoiets wil starten én wat er al in dat gebied aanwezig is.
 9. Je spreekt van verlies, dus er sprake geweest van activiteiten. Is de onderneming ook echt stopgezet/ uitgeschreven? of zijn jullie gewoon niet meer actief? Ik zou het verlies boekhoudkundig in kaart brengen én meenemen in de IB-aangifte.
 10. Goedemiddag, Dit is uiteraard geheel afhankelijk van het concept. Ga je een hoogwaardig restaurant beginnen of een frietzaak op de hoek in een buitenwijk? Wat ik wel weet is dat zowel de loonkosten als de huurprijzen in Duitsland aanzienlijk lager liggen dan in Nederland.
 11. De vergoeding van de reiskosten is onderdeel van de geleverde prestaties én factureer je richting de opdrachtgever. Het geldt dus als omzet. Vergeet dan ook niet om ook over de reiskosten btw in rekening te brengen.
 12. Het gaat om opgelegde verboden, niet om vrije keuzes. Het zou wat zijn dat een festival doorgaat, omdat er weinig marge op zit. Dan moet je dergelijke risico's maar incalculeren, je verzekeren of kijken of je beroep kunt doen op een (nood)fonds.
 13. Hallo, Het is een incidentele situatie. Ik zou gewoon de factuur (incl. btw) nu opstellen én de betaling afboeken. Dan staat het btw-bedrag dat je nog gaat ontvangen als openstaand debiteurensaldo op de balans.
 14. Het is dubbel. Je bent een tarief overeengekomen voor het werk. Wanneer hij/zij een reeël aantal uren/minuten declareert vind ik niet dat je daar nu een punt van moet maken. Waarschijnlijk heb jij hem/haar eerder een vraag gesteld die hij/zij in rekening heeft gebracht. Waarschijnlijk heb je toen ook niet eerst een opdrachtbevestiging moeten tekenen, maar was je blij dat diegene je direct ging helpen. Wanneer er een samenwerking is én er initieel afspraken zijn vind ik niet dat je moeilijk moet doen om dergelijke zaken.
 15. Seizoenswerk blijft altijd lastig, zeker sinds de invoering van de WAB2020 (o.a. na 12 maanden in loondienst heeft iedereen recht op uren o.b.v. een gemiddelde). Wij hebben dat afgevangen door met jaarurencontracten te werken. Dat lukt financieel, zolang je groei of je onderneming van gelijke grootte blijft. Ik weet niet om welke bedragen het gaat, maar als de vergoeding op jaarbasis meevalt zou je kunnen kijken of de verdiensten in aanmerking komen voor 'inkomsten uit overig werk' (https://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handboeken/html/boeken/FISIN2016/fiscale_informatie_2016-inkomsten_uit_overig_werk.html) Mocht het om hogere bedragen gaan, dan lijkt payroll / zzp mij de meest flexibele / beste oplossing, waarbij je vooral aandacht moet besteden aan binding met jouw bedrijf als merk.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept