Jump to content

Uconme

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Location
  Lelystad
 • Phone number
  0631997962
 • Branch
  Administratie & accountancy
 • Branch 2
  Communicatie & marketing
 • Website address
 1. Dag, Van de week heb ik voor Dropshippers een Bemiddelaars Algemene Voorwaarden laten opzetten bij een jurist. Sinds kort kunnen Dropshippers gebruik maken van het 0% Btw. Hoe zit dit? Een klant besteld op de webshop van de Dropshipper, op de naam van de klant wordt het product besteld bij een Chinese leverancier. De Chinese leverancier levert rechtstreeks aan de klant. Daardoor kunnen zij als bemiddelaar worden aangezien en kan de 0% Btw worden gehanteerd. Nu vroeg ik mij af of er nog meer punten zijn waar zij op moeten letten of blijft het bij die Bemiddelaars Algemene Voorwaarden, waarbij de bedrijfsconstructie/voering wordt uitgelegd om als bemiddelaar te worden aangezien door de Belastingdienst? Alvast bedankt.
 2. Bedankt voor de tips. Hier kan ik wat mee voor mijn bedrijf. Heb namelijk vooral dat ik de boekhouding doe in de e-commerce wereld, waardoor altijd per maand wordt gehanteerd. Maar was altijd benieuwd naar anderen hun ervaring hierin.
 3. Hi, Voor mijn bedrijf(je) twijfel ik of ik het personeelslid wat ik binnen nu en 2 maanden ga aannemen of ik die per maand of per 4 weken moet uitbetalen. Wat zijn de voor- en nadelen voor mijzelf? Als ik het op Google op zoek dan kom ik niet veel verder dan dat het gericht is op de medewerker zelf met het tot stand komen van het antwoord. Dus ik ben benieuwd wat jullie ervaringen en voorkeuren zijn. Alvast bedankt.
 4. Ik denk dan toch Exact, en anders kan je ook kijken naar Silvasoft maar ik denk dat deze dan inderdaad net als Twinfield voor de ontwikkeling van jullie bedrijf net iets te gauw basic wordt.
 5. Het beste is inderdaad om het bedrag op te nemen vanuit de VOF en het daarna te storten in de eenmanszaak. Met een VOF en Eenmanszaak kan je namelijk niet geld lenen. Dat valt gewoon onder privé opnames. Dan is het aan jou of je dat terug wil betalen ;-).
 6. Ik weet niet of het hier mag, maar ik heb een nummer voor je waar je eventueel contact mee kan opnemen met een partner bij HVK-Stevens. Moet je maar even op die website kijken of je dat wat lijkt. Deze partner zou jou het beste denk ik kunnen adviseren, zeker betrekkend tot dit soort onderwerpen. Denk dat het namelijk fiscaal een best ingewikkelde constructie kan zijn, waardoor je kansen misloopt of waardoor je mogelijk stomme fouten maakt.
 7. Hi, Op zich zijn de vragen makkelijk te beantwoorden. - Je kan een post- en bezoekadres aangeven bij de KVK. - Je kan een formulier opsturen naar de Belastingdienst voor de KOR. Dit doe je wel na je inschrijving, zodat je in het systeem herkend wordt. Ik kan je helpen met het formulier. - Sommige bedrijven verleggen de BTW en andere bedrijven rekenen de 21%. - Je kan nu al apparaten kopen die van toepassing zijn op je bedrijf en direct inbrengen op de vaste activa. - Je doet 1x per jaar IB van het voorgaande jaar. Afhankelijk van je inkomen en het urencriterium betaal je loonbelasting. In Nederland hebben we een progressief belastingstelsel. Hoe meer loon, hoe meer belasting. - Hier moet een boekhouder naar kijken i.v.m. je schulden, vorderingen, etc. - Dan wordt het gezien als een privé opname, dus als loon. En het tweede mag, zolang je het verwerkt in de boekhouding. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust.
 8. Best een leuk idee, alleen hoe check je de betrouwbaarheid van de journalist als website? En misschien kan je ook even kijken naar de SEO van de website. Als mensen vanaf Google komen ziet het er namelijk een stukje beter uit als dat up-to date is met handige informatie i.p.v. html codes, waarvan de gemiddelde potentiële bezoeker argwaan van krijgt haha.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept