F.Dalfsen

Senior
  • Aantal berichten

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door F.Dalfsen

  1. @Rik · Bedankt voor je reactie. Ik kan niet aan een officiële factuur die aan de eisen van NL voldoet uit China komen. Het is een bedrijf dat is gevestigd in China, die houden zich niet bezig met de Nederlandse regelgeving. Zij kunnen mij geen NL BTW nummer leveren, alleen een NTN nummer uit China als je geluk hebt. Ik kan dus ook die proforma invoice niet aan de Nederlandse eisen laten voldoen. Daarom wil ik ook graag weten wat de ondernemers in de praktijk doen in Nederland en hoe je toch nog met het aftrekken van deze voorbelasting weg kunt komen, met eventueel het risico dat de controleer dit later weigert. Wat ik kan krijgen is dus een pi met al mijn gegevens erop en dat van het Chinese bedrijf, alleen een NTN nummer (maar daar moet ik nog om vragen). Vermelding van BTW, leveringskosten, aantallen etc. staat er ook op. DDP geleverd. Facturen matchen met een betaling naar die leverancier lijkt mij niet zo moeilijk. Dat is toch een kwestie van het bedrag dat op de proforma invoice staat matchen met de afschrijving op het bankafschrift? Ik kan ook niet komen aan een kopie van transport documenten dat DDP is geleverd. Wat is het risico verder als ik het aftrek en dat er bij een controle eruit komt dat dit niet mag. De voorbelasting wel betalen met welk percentage naheffingen? Ik zag dat bij MKB er een kans is van 2,5% en bij zzp 0,4%.
  2. @Rik · @Bert.Bedankt nog voor het reageren. Doordat ik de afgelopen dagen moest werken kon ik even niet de tijd vinden om uitgebreid te reageren. Dat stel je erg mooi Rik, wat de wet is of wat er doorgaans geaccepteerd wordt door de belastingdienst. Dat zijn inderdaad twee verschillende dingen.. Wat moet er tenminste op een dergelijk proforma factuur staan om het te kunnen aftrekken in de voorbelasting en te kunnen verantwoorden? Als ik het goed begrijp moet ik bij een proforma invoice dus aantonen dat het bedrag inclusief 21% btw is? Wat gebeurt er zoal dan @Bert.? Ik ben afgelopen jaar begonnen met ondernemen. Ik had hoge inkoopkosten en een relatief lage brutowinst. Ik had niet meegerekend dat ik de voorbelasting niet kon aftrekken. Doordat ik geen officiële facturen heb ontvangen heb ik verlies geleden. Ik ga wel opzoek naar leveranciers die mij wel een officiële factuur kunnen leveren. Al kost het mij weer tijd en veel moeite om weer iets op te bouwen als ik alleen ervaring heb opgedaan afgelopen jaar als zzp'er.
  3. @Bert.Dan kan ik het alleen maar meer waarderen dat de experts, waarvan sommigen hier al meer dan tien jaar zitten dit allemaal in hun vrije tijd beantwoorden! Het klopt inderdaad dat mijn vragen/problemen allemaal beginnen en eindigen bij de belastingdienst. Om mijn vragen te beantwoorden en mijn problemen hiermee op te lossen is de belastingdienst soms niet de beste bron om te raadplegen, vandaar dat ik ook voor praktische oplossingen ben gaan zoeken naar de forum. Corrigeer me als ik het mis heb en ik iets over het hoofd zie. Ik lees echter wel veel tegenstrijdige berichten op dit forum over het niet ontvangen van een factuur en hoe de btw aangifte dan moet worden gedaan. Zoal uit deze inmiddels bekende post, ik zie dat jij in jouw laatste antwoord hebt aangegeven dat je geen btw kan aftrekken in de voorbelasting. Duidelijk antwoord verder. Het is alweer een tijd geleden, maar in de post uit 2008 staat een ander antwoord, namelijk dat mensen het wel gewoon nemen als officieel factuur. Door de bomen zie ik het bos niet meer. Ik begrijp ook dat jullie niet alle antwoorden weten en ik waardeer dan ook altijd jullie advies.
  4. Hoi Jon, ik heb hetzelfde als jij. Ook ik krijg niet een duidelijk antwoord op dit forum, terwijl er hier wel allemaal experts zitten die worden gefinancierd door de overheid. Ik werd op dit forum doorverwezen naar de belastingdienst. Bij de belastingdienst leek er ook veel onduidelijkheid en ik kreeg uiteindelijk maar te horen dat ik over een officieel factuur moest beschikken. Ik kreeg het idee dat ze het save wilden spelen, omdat ze het niet wisten. Natuurlijk is het makkelijker en beter dat je over een officieel factuur beschikt. Ik heb nog even Higherlevel afgezocht en kwam deze post uit 2008 tegen. Daar kreeg men ook alleen maar een proforma factuur en de conclusie is dat men een proforma invoice gewoon kan meenemen als officiële factuur uit China. Zie zoal de reactie van @Tonino uit 2008. "Het maakt echt niets uit of je nu een officieel papiertje erbij doet of niet. De belastingdienst weet dondersgoed dat in China facturen niet altijd zijn wat ze graag zouden willen. Het enige wat voor de BD in Nederland telt is dat je aannemelijk kan maken dat jij een bedrag betaald hebt voor de goederen dat ongeveer overeenkomt met wat je aangeeft. Verder interesseert het ze geen bal. Ze willen van jou enkel btw, invoerrechten en een stukje van je winst. Als je dat netjes bijhoudt en betaald is er geen vuiltje aan de lucht. Invoerrechten en btw worden nu goed berekend? Ja. Je kan aantonen wat je hebt betaald en dat bedrag staat ook op die PI? Ja. Prima geregld, niet meer over inzitten. Ga verkopen!"
  5. @Roel JIk heb denk ik bijna dezelfde situatie als hierboven. Ik heb producten buiten de Eu ingekocht en binnen de EU, alleen doe ik niet mee aan de kor. Ik heb verschillende leveringen ontvangen. Ik heb zoal geen factuur ontvangen met BTW nummers (ook niet doorgegeven aan de douane/icl), ik kreeg alleen een proforma invoice. Als het goed is, zou je dit ook als een privé aankoop kunnen zien toch? Al heb ik het wel via mijn zakelijke rekening aangekocht en op naam van mijn bedrijf, maar dat zou niets uit moeten maken denk ik. Dus dan boek je de factuur als 21%. Daarmee geef je aan dat je de 21% hebt betaald en later kunt aftrekken in de voorbelasting toch? Of hoe boek je een dergelijk factuur eigenlijk in de boekhouding? Wellicht heb ik dan een fout gemaakt, want ik heb nogmaals 21% btw betaald over mijn inkopen.
  6. @Rik · @Bert. Super, bedankt voor jullie antwoord.
  7. @Rik · @Bert. Dit geeft Bert aan. En in tegenstelling tot Daniel van der Vlugt uit die andere post waarnaar wordt gerefereerd. Kan ik wel aan een verlegde factuur komen uit China, met BTW-nummer (ik kan aan een Chinees NTN-nummer komen, dat is hun BTW-nummer). Dus dan kan ik concluderen dat ik het kan aftrekken in de voorbelasting. Als ik dit verkeerd zie, dan hoor ik het graag.
  8. @Bert.dank voor je reactie weer en het geven van jouw mening. Daar kan ik mij ook in vinden. In mijn geval kan ik wel komen aan een factuur komen met het BTW-nummer van de leverancier (NTN nummer) uit China. Dus dan kan ik wel concluderen dat ik het mag aftrekken in de voorbelasting.
  9. @Rik ·Dank voor je reactie. Die post van "Geen factuur ontvangen DDP levering, hoe BTW aangifte"? Gaat over een intracommunautaire verwerving. Ik haal mijn producten uit China en krijg daar ook een factuur van. Ik heb dit: "BTW VERLEGD Art.138(1) Richtlijn 2006/112/EG" even Gegoogled en dit geldt ook voor een intracommunautaire verwerving lees ik. Dus in het kort, mag en kan ik BTW in de voorbelasting aftrekken met een Chinese DDP factuur, inclusief NTN nummer, bedrijfsgegevens, beschrijving van de goederen, beschrijving van 0% VAT, beschrijving DDP levering, met op de factuur ook mijn bedrijfsgegevens?
  10. @Bert. @Rik ·Ik heb contact opgenomen met de BD (telefonisch) daar vertelden zij mij dat het een vereiste is om over rechtsgeldig factuur te beschikken, om de BTW te mogen aftrekken in de voorbelasting. Ik kan dus alleen aan een factuur komen uit China met NTN nummer en een verwijzing naar de reden waarom er geen BTW gefactureerd wordt. Als ik het goed heb begrepen hoe DDP werkt heeft de Chinees BTW betaald bij het importeren en wordt vervolgens de BTW naar mij verlegd met 0%. Dan is deze factuur verder toch rechtsgeldig en dan kan ik het toch aftrekken? Ik heb geen Nederlands of ander Europees factuur van DDP (ICL) of een kopie van de factuur van de transporteur naar de verkoper. Alvast bedankt voor jullie reacties.
  11. @Bert.@BB-ForwaderBedankt voor jullie antwoord. Ik heb andere posts over dit onderwerp ook teruggelezen op dit forum. Als mensen hetzelfde hebben voorgelegd aan de BD, wat is hier dan uitgekomen? Na het lezen van verschillende posts is mij het één en ander onduidelijk. Als ik het goed heb begrepen wordt bij een DDP import levering de invoer BTW geheven bij de verkoper, de BTW op de levering is dan naar mij verlegd en die moet je dat ook zo opgeven in je aangifte omzetbelasting. Op de factuur van de Chinees aan de NL koper moet de Btw verlegd worden volgens artikel 12 lid 3 Wet OB. Dus een factuur met 0% neemt ik aan. Dus in mijn geval zou dit bij rubriek 4b 1499 dollar (omrekenen naar euro's) en rubriek 5b in de voorbelasting 260.16 dollar zijn? Echter lees ik in andere posts dat BTW bij invoer die je niet betaald hebt je niet kunt aftrekken, maar bij een DDP levering zou je mogelijk een factuur ontvangen met Nederlandse BTW. Die kan normaal gesproken wel met de voorbelasting mee. Betekent dat je bij een Nederlandse DDP factuur 21% hebt betaald en het dan kan aftrekken in de voorbelasting? Alleen zoals eerder ook al is besproken heb ik alleen een factuur uit China ontvangen, als ik het goed begrijp is het dus naar mij verlegd. Ik heb verder niets hoeven aan te geven bij de douane of naast dat bedrag van 1499 iets betaald.
  12. Hallo @Bert.bedankt voor je reactie. Als het BTW bedrag wordt berekend over het hele factuurbedrag, dan heeft het inderdaad niet zoveel nut om een breakdown te maken. Hoe bedoel je dat je er zelf geen problemen mee zou hebben om dit meteen als voorbelasting af te trekken? Want al ik het goed begrijp zou jij het BTW bedrag over het totale factuur bedrag gewoon aftrekken? Hoe komt het dat je hier geen probleem mee hebt?
  13. @Bert.Deze factuur klopt inderdaad niet, gelukkig wil de leverancier deze nog aanpassen. 1. Zijn BTW nummer is trouwens een NTN (National Tax Number) nummer. Dit gaat de leverancier nog op de factuur noteren, samen met die van mij. 2. De Chinees heeft geen vestiging hier in NL, het product is rechtstreeks geleverd naar Nederland . 3. Wat betreft dat DDP land freight, waar moet dit uit bestaan? Als ik het goed heb begrepen moet de leverancier dus 0% BTW noteren en de binnenlandse transportkosten in Nederland? Indien dat erop staat kan ik het dan aftrekken in de voorbelasting (dus een totaal van $1.499 invullen)?
  14. Hallo @Bert.dank voor je bericht. Mijn Chinese partner weet volgens mij niet hoe je een dergelijk factuur moet opstellen. BTW ontbreekt totaal. En mijn en hun BTW nummer moet er nog op, maar dat moest de leverancier nog aanpassen.
  15. @Bert. Ontzettend bedankt voor je reactie. Volgens het Chinese bedrijf is het rechtstreeks in Nederland ingevoerd. Dus dan is het geen ICL. Het BTW nummer van het Chinese bedrijf plus de adresgegevens staan erop. Daarnaast staat de hoeveelheid van het bedrag erbij wat is betaald aan DDP. Dus: €1.000 inkoop en €400 DDP. Is deze beschrijving voldoende of is dit te onduidelijk? Moet dit DDP bedrag niet opgesplitst worden naar het percentage VAT en dan de transportkosten, inklaringskosten etc. Wat voor percentage VAT moet er eigenlijk opstaan voor mij? En in welk geval mag ik het nu wel aftrekken in de voorbelasting?
  16. Beste Forumleden, Een tijd geleden heb ik een product besteld uit China. Ik heb hiervoor een DDP factuur ontvangen. Ik heb zelf niets meer hoeven te betalen naast de kosten die stonden op de factuur. Mijn naam en adresgegevens en BTW nummer staan op de factuur. Evenals die van het bedrijf uit China. Is het niet zo dat bij DDP, ik een factuur moet ontvangen van het land waar het is ingevoerd binnen de EU? Zodat het een intracommunautaire levering is voor mij? Ik vroeg mij af wat de voorwaarden moeten zijn aan de DDP factuur om de inkoopkosten te mogen aftrekken in de voorbelasting.
  17. @Bert.Dank weer voor je reactie. Hoe boek je dit eigenlijk in de BTW aangifte? Als ik het goed begrijp, import buiten de EU en dan mag ik het bedrag in de voorbelasting aftrekken? Hier nu al meer over duidelijk?
  18. @Bert.Bedankt voor je antwoord. Ik heb daarnaast vandaag ook een andere sample ontvangen van een andere leverancier. Ik heb van deze leverancier een proforma invoice ontvangen, waarop DDP staat. Hier staat bij nader inzien ook geen NTN/VAT nummer op. De leverancier vertelde te leveren uit Spanje en ik heb het geld overgemaakt naar een Ierse rekening. Op het pakket zie ik wel een Spaans adres staan. De bedrijfsgegevens op de P.I. zijn van een Chinees bedrijf. Ik zou nu niets kunnen aftrekken in de voorbelasting? Ik heb ook geen betaling van invoerrechten en btw ontvangen van de vervoerder ter plaatse hier in Nederland. Wellicht enig advies?
  19. Hallo @Bert. ontzettend bedankt voor je reactie. Ik heb al een sample besteld uit Pakistan. Ik heb hierbij een betaling van Invoerrechten en BTW ontvangen van DHL, van rond de 40 euro. In dit geval heeft DHL invoeraangifte voor mij gedaan als ik het goed begrijp? Ik kan dit in de voorbelasting weer aftrekken? Weet je ook hoe deze vorm van levering heet door de Pakistaan?
  20. Hallo forumleden, Alvast hartelijk dank voor jullie hulp. Ik heb een aantal vragen over facturen en btw aangiftes als ik ga importeren uit Pakistan. Ik zou graag willen weten wat het meest handig is voor mij en waar ik op moet letten, om btw aangiftes te kunnen doen en wat de meest praktische/efficiëntste/veiligste manier is om goederen te importeren. Het gaat om kleding. Mijn vragen: Ik heb mogelijkheden om DDP facturen te ontvangen (dan ben ik als het goed is niet meer aan het importeren, maar krijg ik een factuur met 21% NL BTW)? Hoe moet ik dit opgeven in de BTW aangifte? Ik kan ook goederen importeren waarbij ik een rechtsgeldig factuur uit Pakistan ontvang, volgens mij geen DDP, maar ik hoef zelf geen importkosten te betalen. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik toch geen 21% over mijn geïmporteerde goederen hoef te betalen? Of hoe gaat dit meestal in zijn werk, krijg ik later nog een factuur van de douane? Of hangt dit er vanaf of de afzender de BTW betaald? Of het is handig als ik mijn goederen DAP laat leveren en ikzelf aangifte bij de douane moet doen? Ik ben een beginner, dus ik heb hier geen ervaring mee. Graag hoor ik van jullie.
  21. Ik heb een bedrag (laten we in dit voorbeeld 1000 euro aanhouden) exclusief btw verzonden naar een zakelijke afnemer. Een 0% factuur dus. Als ik het goed begrijp mag ik trouwens niets in de voorbelasting aftrekken over mijn buitenlandse aankopen binnen de EU?
  22. @ChinaTradeConsult Excuus ik heb het over zakelijke klanten, maar ik bedoel andere ondernemers. Dus het is B2B. Aan hen heb ik een 0% btw factuur geleverd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.