• 0

Online testen van (nieuwe) medewerkers

Ik beschik over een uitgebreid instrumentarium om mensen te beoordelen in relatie tot hun (toekomstige) werk. Handig voor selectie van nieuw personeel, maar ook te gebruiken bij interne sollicitaties, schrijven van ontwikkelplannen, als voorbereiding op trainingen ect.

 

Op de website staan nu enkele van deze instrumenten. Een wachtwoord is nodig voor de betaalde varianten. zie www.leidraadconsult.nl

 

Het gaat hierbij om een uitgebreide Persoonsanalyse. Overigens, als gebruik wordt gemaakt van een taakanalyse kan worden vastgesteld op welke punten iemand goed matched met de betreffende functie. Ook zijn er specifiekere instrumenten (niet allemaal op de website), over bijvoorbeeld leiderschap en managementstijlen, conflicthantering, communciatiestijlen. Ook is er een capaciteitentest beschikbaar.

 

Wie kan me verder helpen met dit testinstrumentarium?

- het verder verfijnen van de techniek of vormgeving van de site?

- het opnemen van de andere tests en vragenlijsten op de site?

- het ' vermarkten' ervan?

- verkoopkanalen?

- prijsstellingen?

- andere ideeen?

 

Kortom, ik heb het allemaal in huis, gebruik het zelf in het kader van coaching en training, maar ik wil er verder mee, en weet niet zo goed hoe of wat.....

 

samenwerking, tips, adviezen, hulp... graag!!!

 

Bij voorbaat mijn dank! Leon Broere, Amersfoort

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

10 antwoorden op deze vraag

  • 0

- het verder verfijnen van de techniek of vormgeving van de site?

-> IT bedrijf

- het opnemen van de andere tests en vragenlijsten op de site?

-> Sales personeel

- het ' vermarkten' ervan?

-> Marketing personeel

- verkoopkanalen?

-> Marketing personeel

- prijsstellingen?

-> Marketing personeel

- andere ideeen?

-> Een coach o.i.d.

 

Sorry, maar je vraag is eigenlijk of we hier de ideale marktpositionering van je product kunnen regelen, en dat is niet precies hoe het werkt.

 

Wellicht kan je wat meer concrete vragen stellen. Als ik je verhaal goed begrijp heb je een product (+business plan?) wat je in de markt wilt plaatsen via andere websites. Post eens wat je plan meer concreet inhoudt?

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Komt mij allemaal nogal bekend voor, 123 test lijkt qua propositie erg in jouw buurt te zitten. Je hebt nogal veel vragen die jouw businessplanning lijken te moeten vervolledigen. Heb je jezelf de vragen al eens gesteld en (markt)onderzoek ernaar gedaan? Misschien heb je je teveel op de product(aanbod)kant gefocused, maar hoe zit het met de vraag en wat maakt jouw aanbod zo uniek? Dat zijn vragen die je jezelf zou moeten stellen en onderzoeken.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Als u de (test)materialen gebruikt in het kader van coaching en training, kunt u dan niet dat netwerk gebruiken om het product beter in de markt te zetten? Wat wilt u precies?

Link naar reactie
  • 0

Als je je diensten/producter actiever in de markt gaat zetten, zullen er potentiële klanten zijn die gaan Googlen om te kijken wat er over je gezegd wordt. Eén van de eerste zoekresultaten wordt dan jouw vraag op dit forum. Mijn suggestie is daarom dat je je naam aanpast en al te concrete verwijzingen verwijdert. Tenzij je het niet erg vindt dat jouw zoektocht in deze fase openbaar is.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Dank voor de reacties tot zover. De vraag of ik de instrumenten niet sterker kan promoten bij de organisaties waarbij of waarvoor ik coach/train is een terechte. Dat gebeurt al, zij het in onvoldoende mate. Ik zal daar inderdaad een gerichte actie op ondernemen.

 

Het gaat mij er echter ook om dat ik dit als een soort van ' stand-alone' dienstverlening wil aanbieden.

 

Overigens, de vergelijking met 123-test gaat maar deels op. Ben me er wel van bewust dat ik dat dan ook wel duidelijk zal moeten maken!! De rapportages die we kunnen opleveren zijn uiterst diepgaand en geven een goed beeld van de plussen en de minnen ten opzichte van een functie. Andere analyses zijn toch echt veel globaler. Maar goed, nogmaals gezegd, ik zal dat wel over de plaat moeten zien te krijgen!

Link naar reactie
  • 0

Wat maakt ‘jouw’ tests anders dan de vele assessments die er al zijn?

Je geeft aan dat ‘andere’ globaler zijn. Maar volgens mij zijn er tests in alle soorten en maten. Diepgaand en globaler.

 

Je zult moeten uitvinden wie dit soort tests gebruiken.

HR afdelingen, w&s bureaus, …..

Met andere woorden ga je doelgroep bepalen.

 

En ga vervolgens contact zoeken met je doelgroep

Vind uit of ze al gebruik maken van tests. Zo nee, waarom niet. Zo ja, waarom wel.

Waar moet een ‘goede’ test aan voldoen

Vraag het je (toekomstige) gebruikers

 

Werk uit waarom jouw test beter is dan de rest.

Zorg voor goede USP’s

Zorg voor een referentieklant, die je kunt gebruiken

 

En als je dat allemaal rond hebt. Dan ga je ermee de markt op

 

Link naar reactie
  • 0

Ook zou ik de nodige aandacht besteden aan mijn website. Ik zie dat je formulieren extern worden ingeladen en dat er over "powered by formdesk" bij staat. Je kan beter de formulieren in eigen beheer houden. Dit komt proffessioneler over en er hoeft geen nieuw scherm geopend te worden die totaal niet identificeerd met jouw eigen website (op de kleur na dan).

 

Bij mij zou dit geen proffessionele indruk achterlaten en zou ik al snel doorgaan naar de concurrent.

 

Wil jij die vragenlijsten echt gaan "verkopen" via het internet? Dan zou ik dat ook duidelijker en specifieker vermelden op de website. Misschien een aparte domeinnaam?

 

Zorg (net zoals mijn voorgangers al zeiden) in ieder geval voor een goede basis. Weet wat je wilt en waarom jij uniek bent... Bepaal je doelgroep en hoe je deze wilt bereiken en met welke boodschap...

Link naar reactie
  • 0

Beste Leon,

 

Ongetwijfeld heb je de bestaande vragenlijsten ontwikkeld omdat je merkte dat er een behoefte aan bestond. Als je vanuit die context doordenkt, zul je al veel van je vragen zelf kunnen beantwoorden. Als je diezelfde context nu ook zichtbaar maakt rondom de vragenlijsten (letterlijk), dan heb je je concept in de basis al gereed.

 

Neem bijvoorbeeld de vragenlijst 'Conflicthantering'. Dit is typisch een naam onderwerp waarover veel mensen informatie zoeken. Misschien is het handig om per onderwerp niet alleen een aparte vragenlijst, maar zelfs een complete (aparte) website te maken (die je dan wel linkt aan je corporate site). Op de site kun je dan bijvoorbeeld meer informatie over het onderwerp geven. Wat is een conflict? Waarom is het niet fijn als je er een hebt? Wat doe je eraan? Dit zijn voorbeelden van vragen die je zou kunnen beantwoorden op deze dedicated site.

 

Dan meer info over de vragenlijst zelf. Als ik nu naar de vragenlijsten op je site kijk, dan staan ze daar maar een beetje kaaltjes. Dit roept een boel vragen bij mij op. Geef een introductie voor elke vragenlijst. Omschrijf waarvoor de vragenlijst bedoeld is. Wie zou hem in kunnen vullen? In welke situatie? Wat kun je met de resultaten? Zijn er vervolgstappen die je kunt nemen na het invullen van de vragenlijst? Ga ik bijvoorbeeld bij jou een workshop doen? Wat doe je met mijn e-mailadres als ik dit invul? En met de resultaten? Blijven die confidentieel? Etc.

 

Tenslotte, als je naar het bredere onderwerp kijkt, zoals je dat zelf omschrijft in je eerste alinea "een uitgebreid instrumentarium om mensen te beoordelen in relatie tot hun (toekomstige) werk. Handig voor selectie van nieuw personeel, maar ook te gebruiken bij interne sollicitaties, schrijven van ontwikkelplannen, als voorbereiding op trainingen ect." dan antwoord je zelf eigenlijk ook al op de vraag aan welke klantengroep je de lijsten zou kunnen verkopen.

 

Misschien heb je iets aan deze vragen en suggesties.

 

Groetjes,

Daphne

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik ben A+O psycholoog, testen is niet bepaald mijn hobby of expertisegebied, maar ik heb toch enkele opmerkingen.

Wat is het wetenschappelijk fundament, validiteit en betrouwbaarheid van de testen? De MBTI is natuurlijk bekend, maar die heb je niet zelf ontwikkeld.

Zijn de testen beoordeeld door de Cotan?

Er zijn veel testen op de markt die eigenlijk niet deugen, maar het gaat dan ook om geld verdienen. Waar jij je in onderscheid tov andere bureaus die niet gevalideerde testen aanbieden blijkt mij niet uit de website.

Je zou in ieder geval eens kunnen kijken bij de Cotan welke testen beschikbaar zijn, hoe die beoordeeld zijn, en misschien ook wat een prijsindicatie is. Succes!

Link naar reactie
  • 0

Leuke site en goed idee, echter zie ik persoonlijk ook een aantal nadelen van het online testen. Zo kan men niet beoordelen of men niet " vals speelt" bijvoorbeeld gebruik van rekenmachine als dit niet geoorloofd is. Daarnaast is bij een gedegen assessment ook een case en een psychologisch gesprek vereist, willen grotere organisaties de meerwaarde hiervan inzien.

Deze elementen zou je in je organisatieplan mee kunnen nemen voor de toekomst!

Vraag je niet af waarom, vraag je af waarom niet!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 174 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.