Ga naar inhoud

Resultaten Beste Idee en Dragons Den??

Aanbevolen berichten

Legend     691 45

Afgelopen maandag was er weer een uitzending van Dragons Den op de BBC. Erg interessant , vooral omdat je zag hoe het alle kandidaten na afloop verging. Zowel succesvolle als afgewezen ondernemers boekten toch behoorlijk wat succes.

 

Daarom vroeg ik mij af hoe het nu met de kandidaten zowel bij de Nedrelandse Dragons Den als het Beste Idee van Nederland zou gaan?

 

Lukt het de kaften-man Bo al aardig? Op de site van Dragons Den lijkt een of andere duistere figuur alleen maar zijn gal tespuien over deze uitvinding. Dat overkomt mij ook vaak .Zij gunnen je gewoon geen enkel succes hier. Deze bejegening frustreert veel innovatie.

Bij het Beste Idee zag je dat ook. Die milieufreak in de jury kraakte allemaal uitvindingen af die niet in zijn straatje pasten: bijv. de haargel en het electrische horrensysteem.

De uitvindingen die hij wel goed vond, zoals die "geniale" WC rolhouder, hoe is het hemelsnaam daar mee afgelopen???

Hebben jullie al produkten van de DragonsDen of het Beste Idee in de winkels gezien??

Link naar reactie
Retired Mod     9,9k 461

Voor zover ik het heb kunnen volgen/achterhalen, van de deelnemers uit Dragon's Den:

 

Wuzz heeft z'n naam veranderd in Wuzzon en is live.

 

This! heeft een mooie deal gesloten met Bruna en je kunt er live Eredivisie-voetbal mee kijken (een slimme zet in mijn ogen!)

 

Brick Blocks komt in 2008 op de markt, aldus valt te lezen op Sproutstart.

 

De Gravitiser is op de markt en in gebruik, aldus hun website.

 

SPINXXS is op de markt en wordt verhuurd voor beurzen. G-Shots bestaat nog, kan niet afzien aan de site of het veel gedronken wordt. Hetzelfde geldt voor Dipperzzz. Sportbeelden.nl is nog helemaal under construction.

 

Matcherz is niet live, maar de bedenker ervan werkt inmiddels bij Higherlevel.nl-partner BViT, dus die is waarschijnlijk al druk genoeg :)

 

Ellen Brouwers van de Levenskluis heeft een bedrijf wat ideeën bedenkt en uitvoert. Voor zover ik het kan zien is ze met andere projecten bezig.

 

Hoverstop heeft een mooie referentielijst opgebouwd.

 

Al met al denk ik niet dat Dragon's Den een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten, en dat het merendeel van de ondernemers in het programma al bezig was en dat ook wel zal blijven.

Link naar reactie
Legend     691 45

Vooral internet bedrijven en experts dus, die het lukt om een goede start te maken.

Maar er waren ook knutselaars, zoals de uitvinder van het afsluitbare bierblikje en de uitvinder van instant-kaft. Ik ben wel benieuwd hoe het hun vergaat.

Ook bij het Beste Idee waren er uitvindingen, die wel enige kans hadden. Maar ik heb deze nog niet in de winkel zien liggen. Van die elektrische WC-borstel kan ik dat nog wel begrijpen, maar als je zelfs met de steun van Bernd Schneider van VacuVin nog moeilijk in de schappen van de winkelketens komt, zegt dat wel wat.

Een grote uitzondering was de opvouwbare kartonnen bloemenvaas uit een eerdere serie van het Beste Idee, die heeft het wel zover geschopt.

 

Paul

Link naar reactie
Retired Mod     9,9k 461

Maar er waren ook knutselaars, zoals de uitvinder van het afsluitbare bierblikje en de uitvinder van instant-kaft. Ik ben wel benieuwd hoe het hun

 

Een verklaring is dat die partijen geen bedrijfsnaam hebben/hadden, en dus minder gemakkelijk door mij te Googlen zijn. Dat wil dus niet zeggen dat ze niet actief zijn! :)

Link naar reactie
Legend     691 45

Op de website van Octrooicentrum Nederland wordt vermeld dat één van de winnaars van de aflevering van Het Beste Idee uit 2005, de kerstboomstandaard eindelijk in de winkels ligt. Het duurt dus een hele tijd voordat een innovatie marktrijp is. Zelfs nog met de steun van de organisaties achter Het Beste Idee waaronder Vacuvin. Als je er helemaal alleen voor staat duurt het vaak nog dubbel zo lang. En dan heb je nog geluk als het tot een goed einde komt, want vaak haalt de concurrentie je dan in.

 

 

Link naar reactie
Legend     302 13

Ik krijg na mijn deelname aan Beste Idee van Nederland zo af en toe bericht van wat er zoal met die ideeën gedaan word.

Zo is inderdaad de kerstboomstandaard laatst op de markt gebracht.

Het verschilt per idee wanneer ze op de markt komen.

Ontwerpen kost tijd en je moet juiste timing hebben om het op de markt te gooien.

 

Zo is de bloementasvaas al heel erg snel in de winkels terecht gekomen.

Bij Beste Idee is het in ieder geval zo dat jij je idee overdraagt aan hun, nog voordat je met je hoofd op TV ben. Er zit dus best een smerig systeem achter. Het idee is niet meer van jou. Stel je wint, dan krijg je 10.000 euro maar achter je rug om verdienen ze dat dubbel en dwars terug. En als je verliest, dan krijg je de rechten terug, maar dan heeft heel Nederland het al gezien en je mag na publicatie geen patent meer aanvragen. Blijft wel een leerzaam traject dat Beste Idee, dus wat ik al eens eerder op dit forum zei: Doe mee met een idee dat jezelf toch niet op de markt kan/wil zetten. Iedereen heeft wel van die overtollige ideeën. Pik er 1tje uit en doe mee. Wie weet zien ze er toch wel iets in en ligt jou product misschien toch in de winkel.

 

Ik doe 2008 weer mee denk ik, dit keer een revolutionair remsysteem voor auto's :) Vanwege de complexiteit van de autoindustrie lukt het me toch niet om zoiets op de markt te krijgen. En waarschijnlijk willen zij hun vingers er ook niet aan branden, maar ik heb dan wel weer wat bijgeleerd.


Webdeveloper, Electrical Engineering, Prototype builder, Kickstarter

Zoekende naar investeerders

www.spruce.nl | www.twitter.com/spruceNL

Link naar reactie
Senior     37 3

een van mijn innovatie-coaches op de universiteit (tijdens mijn studie) raadde 't ons ook af om mee te doen met "het beste idee van Nederland", maargoed voor sommige ideeen is het een mooi podium


The Royal Institute

grafisch ontwerp, creatieve concepten & brainstorms

www.theroyalinstitute.com | twitter.com/tri_ontwerp

Link naar reactie
Legend     691 45

Geef mij maar de Engelse Dragons Den ipv het Beste Idee van Nederland. Dit komt veel professioneler over en gaat niet alleen over (soms absurde) innovaties maar over starters i.h.a. De laatste kerstuitzending belichtte heel goed de diverse valkuilen. Van pitchers die geen zinnig woord meer konden uitkramen en zo afvielen (zonde), tot starters die veel te hoge verwachtingen hadden van hun onderneming en mensen die geen fluw benul hadden van cijfers. Grappig die vrouw, die voor alle bedragen 55000 noemde. Die viel enkel om die rare eigenschap af, de investeerders wilden al juist met haar in zee.

 

Waarom is de Nederlandse Dragons Den niet op deze wijze verder gegaan??

Link naar reactie
Legend     302 13

Ik ben ook wel een voorstander voor Dragons Den. De nederlandse versie vond ik eigenlijk ook zo slecht nog niet. Hier moet je dus aan mee doen als je wel een goed idee heb, waar jezelf volkomen achter staat. Je hebt er immers een goed ondernemingsplan voor nodig om mee te doen.

Wat me bij Nederlandse Dragons Den wel opviel, is dat veel investeerders veel willen weten van de pitcher, maar dat er andersom niet heel veel van de investeerder gevraagd werd.

Ik zou op z'n minst willen weten waar deze investeerder nog meer in heeft geïnvesteerd. In welke branche zijn contacten zitten. Kan hij mij naast het geld ook nog veel advies geven. enz.

 

Leuk voorbeeld was de pitch uit 1e aflevering van BBC Dragons Den.

2 mensen wilden een festival opzetten.

De vrouwelijke investeerders wilde 50.000 investeren voor 30% maar had heel veel nuttige contacten in die branche.

Een andere investeerder wilde ook 50.000 investeren voor 30% met het jaar erop 20% enz tot 0%. Dus je kun hem uiteindelijk uitkopen, maar deze meneer had niet veel contacten in die branche.

 

Wat zou jij doen?


Webdeveloper, Electrical Engineering, Prototype builder, Kickstarter

Zoekende naar investeerders

www.spruce.nl | www.twitter.com/spruceNL

Link naar reactie
Legend     302 13

Weet iemand hoelang die percentages die investeerders in Dragons Den terug willen ontvangen gelden?

Bedoel was laatst iemand die had het ook kunnen redden zonder investering, maar vroeg 50.000 tegen 40%.

Die 40% geldt dan voor zolang je bedrijf bestaat?

Of gaan die mensen een periode van bijv 3 jaar aan?

 

 


Webdeveloper, Electrical Engineering, Prototype builder, Kickstarter

Zoekende naar investeerders

www.spruce.nl | www.twitter.com/spruceNL

Link naar reactie
Retired Mod     7,8k 145

Als je 40% van een bedrijf bezit, dan bezit je 40%. Daar komt pas verandering in als je als investeerders aandelen bij koopt of verkoot, of als er nieuwe aandelen worden uitgegeven (verwatering).

 

Als je een investeerder na verloop van tijd wil uitkopen, moet je ca. 40% van de waarden van het bedrijf betalen.


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
Legend     691 45

Met de start van de nieuwe editie van Dragons Den ben ik wel benieuwd hoe het nu gaat met de deelnemers van vorig jaar. Daar kunnen de huidige deelnemers van leren. Wat weten jullie daarvan? Of komt het net zo als de Engelse Dragons Den later uitgebreid aan bod? Zijn er al weer nieuwe producten succesvol? En hoe is het de investeerders vergaan?

Link naar reactie
Super Senior     117 5

Gemengde gevoelens over Dragons Den. Lijkt ook een tweesnijdend zwaard.

 

Kort gezegd: als je bij een algemeen forum als DD komt, ben je (1) ofwel fris bezig met een op zich goed idee dat snelle invulling en dus backup/sparring en financiering behoeft om je plekkie te kunnen bevechten op de markt. Of (2) je hebt al bij anderen wat zitten leuren, en bent dus rijp om afgeschoten te worden... Ofwel (3) je hebt nog onvoldoende je huiswerk gedaan.

 

T.a.v. (3). Als je je huiswerk nl. had gedaan, dan waren marktverkenning en zaken als octrooionderzoek al de revue gepasseerd om vervolgens in gespecialiseerdere wateren terecht te komen.

 

Mee eens? Laat jullie licht schijnen.

 

Ik kijk zelden. Maar de keer dat ik keek, zag ik iemand met wat lijkt puike raambeveiliging. Ik vroeg me toen af waarom die man als die dan de slotenmarkt zo goed kent, niet gewoon een aantal grote bouwbedrijven had gecontacteerd. Die 'zegenen' Nederland met die grootschalig eenvormige nieuwbouwwijken dat een anti-boef pakket plus er wel in opgenomen kan worden... Was niet aangestipt door die gisse DD-ers. Ook raar vond ik.

 

Zie hier het tweesnijdend zwaard. Als opdrachtaannemer voor het verzorgen van sloten wist die man dat waarschijnlijk wel. Indien niet, dan huiswerk niet gedaan. Indien wel gedaan, en niet gescoord, dan is het idee (toch) niet goed.

 

I rest my case. En natuurlijk is 'tweesnijdend zwaard' geen goeie uitdrukking, maar ik kwam er effe niet op wat wel de lading dekt.

Link naar reactie
Legend     515 52

Het succes ligt niet aan de programma's en prijsvragen waar een ondernemer aan meedoet, net zo min als dat het aan de inhoud van het idee zelf ligt. Die zaken bepalen slechts een minderheid van de kans dat een idee of produkt het gaat maken. Het kan er wel toe bijdragen door de exposure die het geeft, waardoor het de keuze van de ondernemer is om te bepalen of hij die exposure kan gebruiken.

 

In mijn optiek wordt het succes van de ondernemer, vooral in de startfase, grotendeels bepaald door de ondernemer zelf. De vraag of hij of zij de man/vrouw is die dit specifieke idee kan gaan laten vliegen is veel belangrijker dan welke expert, tv persoonlijkheid, investeerder of andere hulptroep dan ook. Daarbij maak ik wel de kanttekening dat de "handige" ondernemer heel erg slim gebruik maakt van die hulptroepen om zichzelf vooruit te krijgen.

 

Henk

 

Link naar reactie
Junior     11 0

heb meegedaan in 2005 en ja met de kerstboomstandaard.alleen de opbrengst viel nogal tegen. ondanks goede verkopen kregen de deelnemers 33 euro pp uitbetaald. kritiek is er ook van deelnemers geen of onvoldoende info ,.ze zetten zichzelf erbij als uitvinder. geen overzicht of inzage in de verkoopcijfers en ze zorgen dat je moeilijk met de andere deelnemers in contakt kan komen zij geven geen info door. dit jaar weer meegedaan om wat uit te proberen.maar ondanks dat het nog niet bestond volgens het octrooiburo afgewezen,ik denk omdat ik precies weet hoe het inelkaar zit.zoals ze de kerstboomstandaard op de markt hebben gezet is om te huilen de veranderingen die ze er aangedaan hebben zonder met mij te overleggen zijn geen verbetering alleen een snelle winst voor hun. ook andere deelnemers denken er het zelfde over.

Link naar reactie
Legend     691 45

De aap komt dus nu uit de mouw: Zelfs de meest succesvolle producten leveren de uitvinders in het programma Het Beste Idee nauwelijks iets op. Daarom zou ik, ook NOOIT daaraan mee doen. Op die pulpzender SBS 6 heerst meer leedvermaak dan dat zij mensen echt helpen. Uitvinders worden belachelijk gemaakt, zoals die man met zijn vreemde stellage. Die hij niet op tijd in elkaar kreeg en er enorm mee zat te stuntelen.

Link naar reactie
Retired Mod     7,8k 145

Ik weet het niet. Ik zou niet te snel conclusies willen trekken. Ik vraag me af of Bernd Sneider er wél erg rijk van geworden is. Het zou ne niks verbazen als hij er tonnen, zo niet miljoenen van zijn eigen geld in heeft zitten.


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
Junior     11 0

dat is helaas niet te achterhalen omdat het een comm. vennootschap is als je gaat kijken bij de kvk dan kom je een hele grote kerstboom tegen met veel takken al met al 28 werk maatschappijen die gestapeld zijn dat is ook niet voor niets. en elk jaar komt er 1 bij maar om geld te verdienen moet erwel eerst geinvesteerd worden.lees maar eens de nieuwe overeenkomsten die zijn een stuk onguntiger dan die uit de jaren 2004-2005 en 2006 en dat was al geen vetpot voor de deelnemers.

ook mogen de deelnemers er zelf geen geld instoppen

Link naar reactie
Retired Mod     7,8k 145

Enige kans op een concept overeenkomst hier? Of worden er dan regels overtreden. Dat zou ik namelijk niet willen.


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  1 lid, 76 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.