• 0

Bezettingsgraag zakelijk vergader/feestlocatie

Ls,,

 

Ik loop met het idee om een historiche locatie om te bouwen tot luxe zakelijke vergader locatie waar ook een hapje gegeten kan worden en wat tevens geschikt is als bruiloft/feestlocatie. Ik ben alleen benieuwd wat ik voor mijn exploitatiebegroting aan bezettingsgraad moet meenemen voor zowel de vergaderfacaliteit (+/-) 8 zalen van 10/15 man. als de feestlocatie (+/- 120 man). Ik wil er wel een restaurantfunctionaliteit bij hebben maar dit niet commercieel wegzetten aangezien ik verder geen horeca achtergrond heb en dit toch weer een andere personeelsbezetting vergt. Ik ga nu uit van 1 feest per week (40 weken per jaar) en een bezetting van 50% op de zalen. Van deze zalen zal de helft deze voor een dagdeel gebruiken (minder omzet) en de helft voor een hele dag (meer omzet=inc. lunch)

 

Kan iemand mij verder helpen/sturen met deze cijfers

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

6 antwoorden op deze vraag

  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

1 feest per week lijkt mij enorm weinig.

 

50% bezetting vergaderzalen lijkt mij ook weinig. Deze zullen naar mijn idee (bijna) elke (werk)dag vol moeten zitten. Probleem wat ik hier voorzie is de grootte. Voor 10/15 man doen bedrijven het vaak inpandig. Dan kun je je uiteraard nog wel richten op een niche markt, luxe vergaderlocatie aanbieden (de zogeheten herenkamers, alhoewel daar tegenwoordig ook dames bijzitten) en men het dus juist graag op locatie doet.

 

Verder misschien een idee om flexibele wanden tussen de vergaderkamers te plaatsen. Dan kun je, gezien de animo, deze groter maken tot 30, 60, 90 enz. Mmits deze ruimtes naast elkaar liggen uiteraard En dit, omdat je over een historisch pand praat, ook mag (bouwvergunningen).

Ook zijn er vaak bedrijfsevents die plenair bij elkaar zitten (bijv. 100 pers.) in de grote zaal en vervolgens in subwerkgroepjes uiteengezet worden (je kleinere zalen).

 

Qua cijfers is het misschien een idee om van een ander uitgangspunt uit te gaan. Maak een realistische berekening.

Bekijk wat je investering is en in hoeveel tijd je deze terug wenst/denkt te verdienen. Sla dat bedrag om in de te berekenen zaalhuur en je opbrengsten met de food en baverage (drank en hapjes) en je maandellijkse vaste lasten (personeel, pand, verzekeringen, vergunningen e.d.).

.

Dan heb je inzicht in welke bezettingsgraad je nodig hebt om het te realiseren. En daar moet je dan commercieel gezien voor gaan.

Hiermee heb je tegelijkertijd inzicht in de kosten die je aan de klant wilt/gaat vragen. Zijn deze reeel, te hoog of te laag gezien je eigen begroting/terugverdientijd en vooral niet te vergeten je beoogde netto winst die je wilt overhouden? Dan kun je ze ook bijsturen. Niet uit de mart prijzen, niet te laag en ook niet veel te hoog (of je moet iets enorm onderscheidend qua luxe hebben). Vergelijk hierbij de bedragen die andere zaalverhuurders vragen.

 

Als je, in verhouding met je investering en je vaste lasten, voldoende hebt aan een bezettingsgraad van 1 feest en 50% vergaderen. Is het ook goed natuurlijk. Sterker nog... dat klinkt uniek ! Is elke extra dag meegenomen ;)

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Beste Micky,

 

De helft van ruimtes is wel aan elkaar te koppelen tot een grote zaal van 16/16m2. Deze ruimte (soort Koetshuis) is eventueel ook nog wel uit te bouwen. Verder ben ik met mijn bezettingsgraag percentages ook uit gegaan van een break even situatie waarin alle exploitatiekosten zijn meegenomen. Met de genoemde bezettingsgraadpercentages kom ik op een positive cashflow uit, zijn deze percentages echt aan de lage kant dan kan het aardig oplopen aangezien er doordat de meerderheid van de omzet zonder inkopen kan worden gerealiseerd. Maar de genoemde percentages moeten dus zeker realistisch kunnen worden genoemd. Voordeel van de locaties is dat het praktisch onder aan de snelweg ligt in mooi groen gebied wat ook voor dagjes mensen (terras) ook heel aantrekkelijk kan zijn.

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Met de genoemde bezettingsgraadpercentages kom ik op een positive cashflow uit - .......... - Maar de genoemde percentages moeten dus zeker realistisch kunnen worden genoemd.

 

Klinkt in mijn oren uniek. Super trouwens ! Financieel gezien een hele mooie uitgangspositie om dit te starten !

 

Helaas kan ik je niet verder helpen/sturen met de cijfers. Maar misschien iemand hier op HL.nl wel.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Ik ken een hotel die ook vergaderruimte zo kunnen aankleden zodat je er ook een besloten feestje kunt geven voor een klein gezelschap. Denk aan verjaardag/trouwdag (pas van mijn opa en oma gehad in dat hotel), maar ook bv. een High tea o.i.d.

 

Het is maar een idee maar zo heb je wel mogelijkheden om de bezettigsgraad op te schroeven alleen zit je dan wel meer in het horeca vakgebied.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben het eens met de stelling v.w.b. de flexibiliteit. Als je de meters hebt, moet je eruit halen wat erin zit. Ook qua marktsegment kun je flexibel zijn, kwestie van plannen en je daaraan houden.

 

Ook voor jouw vraag (wordt hier nl. wel vaker gesteld) geldt: zet je idee om in een ondernemingsplan en werk met name het marketingdeel goed uit (welke segmenten, bezettingsgraad worst and best case, e.d.). Uiteindelijk mondt jouw plan uit in cijfers. De beste investering qua tijd (en misschien geld als je echt professionele ondersteuning hierbij nodig hebt) is het goed doormaken van het proces van het opstellen van een ondernemingsplan. Daarmee kom je methodisch tot alle inzichten die jouw idee meer handen en voeten geven en de mate van realiseerbaarheid aangeven. Via PM kan je me meer vragen en misschien kan ik je van dienst zijn.

 

Succès en groet,

 

Hans

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Innovatie Strateeg I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  

Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    0 leden, 531 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.