• 0

Mooie site maar in Flash - kansloos voor vindbaarheid?

Hoi allemaal,

 

Kortgeleden is de laatste hand gelegd aan de internetsite van mijn bedrijf HARDART. Ik heb hier heel veel tijd, energie en ook geld (aan zowel ontwerper als bouwer(s)) ingestoken. Los van dat ik een bepaalde look & feel wilde neerzetten, vond en vind ik functionaliteit ook minstens even belangrijk. Dit betekende dat ik o.m. niet voor flash was om in te gaan werken. Maar goed ik ben een leek en uiteindelijk toch over stag gegaan. Nu merk ik echter dat het resultaat qua vindbaarheid nogal tegenvalt...

 

Op 'hardart' kom ik er in Google als derde uit maar als 'hard art' kom ik mezelf niet eens tegen. Laat staan als ik over kunst of schilderijen al dan niet in combi met mijn bedrsijfsnaam begin... Dit vind ik echt heel erg vervelend. Ik heb gekeken waar ik mee kan linken - en gedaan wat ik tegenkwam - maar dat viel tegen en blijkt moeilijk.

 

Hebben jullie misschien suggesties? (qua linken en sowieso om mijn vindbaarheid en aantal bezoekers te verbeteren (op internet in het algemeen en via Google e.d.?))

 

Ik hoop wat van jullie te horen.

 

Alvast heel erg bedankt!!

HARDART - aansprekende, vernieuwende kunst vanaf EUR350

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

16 antwoorden op deze vraag

 • 0

Onze eerste site was ook in Flash gebouwd door het reclamebureau, naar later bleek omdat ze niet anders konden. Ik ben ook leek, maar wat ik heb begrepen van mensen die er verstand van hebben is dat Flash killing is voor je vindbaarheid.

 

We hebben onze site na een jaar laten ombouwen naar html, en dat hielp aanzienlijk.....

 

Groet, Martin

Link naar reactie
 • 0

Google is wel bezig om Flash of RIA websites beter te kunnen vinden, maar op dit moment is dat ook nog niet optimaal. Beste middenweg is op dit moment denk ik toch een combinatie van Flash en HTML. Flash brengt zeker veel (visuele) voordelen met zich mee, waardoor het gebruik hiervan absoluut de moeite waard is, maar wel in combinatie met gewone HTML.

Link naar reactie
 • 0

Misschien kun je iets doen aan je startpagina. Wanneer daar je belangrijkste zoekwoorden gewoon in html staan, kan dit al een stuk helpen. Kan makkelijk in een soort slogan, eventueel in enkele talen.

Ik begrijp niet dat ontwerpers daar niet bij stil staan. Aan mooie vakjes die openfloepen heb je niet zo veel maar het is de inhoud die telt en de vindbaarheid in zoekmachines lijkt me een stuk belangrijker.

Link naar reactie
 • 1

Hebben jullie misschien suggesties? (qua linken en sowieso om mijn vindbaarheid en aantal bezoekers te verbeteren (op internet in het algemeen en via Google e.d.?))

 

Zet in ieder geval metatags erin:

 

 

Daarnaast kan je nog wat tekst onder je flash laten weergeven...zodat google het wel kan lezen maar de bezoekers het niet kunnen zien.

 

Professioneel webdesign te vinden op http://www.erush.nl

Link naar reactie
 • 0
Los van dat ik een bepaalde look & feel wilde neerzetten, vond en vind ik functionaliteit ook minstens even belangrijk. Dit betekende dat ik o.m. niet voor flash was om in te gaan werken. Maar goed ik ben een leek en uiteindelijk toch over stag gegaan. Nu merk ik echter dat het resultaat qua vindbaarheid nogal tegenvalt [...]

 

Hebben jullie misschien suggesties?

 

Ik denk dat je de homepage, navigatiepagina's en -menu, tekstuele content etc. altijd in gewone zoekmachinevriendelijke HTML-pagina's moet maken. Daarnaast kun je bepaalde functies of kunstzinnige content aanbieden in de vorm van Flash.

 

De fout is niet om Flash te gebruiken, de fout is om het te gebruiken voor alle navigatie en content.

Link naar reactie
 • 0

Hi Annemarie,

 

Ik sluit me aan bij wat hierboven wordt gezegd, Flash is op zijn zachts gezegd niet bevorderlijk voor jouw vindbaarheid. De site ziet er op zichzelf wel aardig uit, maar in de code is totaal niets gedaan aan SEO. De metatags ontbreken en die zijn vrij essentieel...

 

Daarnaast geef je aan dat je net de laatste hand hebt gelegd aan de website. Betekent dit ook dat hij pas net online is? Want het duurt een tijdje voordat Google bij je langskomt en je indexeert. Ben geen expert, dus hoe lang dat kan duren weet ik niet precies.

 

Het is dus afwachten tot Google langskomt, tot die tijd zijn er enkele eenvoudige zaken die je kunt implementeren om de vindbaarheid te verbeteren.

 

Nick

 

P.S. Ik zie dat jouw website met een pagina begint waarop men een keuze kan maken in welke taal men de site wil zien. Misschien dat dit ook een beperkende invloed heeft op de vindbaarheid. Misschien dat een van de professionals hier iets over kan zeggen?

Link naar reactie
 • 0

Je kunt bij Google in elk geval een sitemap uploaden, waarin je laat zien uit welke pagina's de site is opgebouwd en hoe die zijn gelinkt, dan indexeert Google beter.

Daarnaast zal je PageRank nog wel erg laag zijn omdat je nog weinig links heb van buitenaf naar jouw site.

Dit is ook erg belangrijk voor de zoekresultaten in Google.

 

http://www.analyzethat.nl -> Reporting, Data Integratie, Geavanceerde analytics, Data en Process mining

Link naar reactie
 • 0

Het is jammer dat hier overal Flash gebruikt is. Er zitten wat elementen in die ik grafisch echt wel top vind, zoals die letters die matrix-achtig verschijnen. Dat had prima gekund middels een slimme implementatie waarbij de flash video de tekst op de site vervangt. Ziet er gelikt uit en werkt nog in Google ook!

 

Kan je de teksten zelf beheren op dit moment? Je positie van Google is namelijk ook sterk afhankelijk van de mate van updates die je aan je site doet.

 

Ik zou je adviseren om je site om te laten naar HTML. Dat hoeft niet zo gek kostbaar te zijn omdat er reeds een demo live is. Kwestie van nabouwen dus, ontwerp vind ik echt wel gaaf namelijk!

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0

Hoi allemaal,

 

Bedankt voor jullie reacties! Echt waardevol voor mij. Er zijn dus dingen die ik vrij gemakkelijk kan aanpassen om de boel te verbeteren. Ik heb e.e.a. samengevat en ga nu zo aan het bellen met mijn bouwer om spijkers met koppen te slaan!

Ondertussen zijn jullie reacties / suggesties natuurlijk nog van harte welkom!

 

Groetjes!

 

Ps. ook wel fijn om te horen dat enkelen van jullie de site in ieder geval wel geslaagd vonden qua ontwerp :-)

HARDART - aansprekende, vernieuwende kunst vanaf EUR350

Link naar reactie
 • 0

hoi annemarie,

 

Er zijn enkele website die simuleren dat ze denken zoals een zoekmachine. Een daarvan geeft het volgende aan bij jou website:

 

Optimization Notes - Go to official SEOTB FAQ

Optimization Score: 50%

The page contains no words: Include text on page for better indexing.

Large images are missing alt text: Large images should have alt text.

The page does not have a meta description: Include a meta description since some search providers will present the description as a page summary.

Title relevancy is less than 100%: The terms used in the page title should be found somewhere on the page.

The page contains no links: A page with no links is a dead end so add at least one link to page.

Meta

Title: HARDART

Title Relevancy: 0%

Description:

Descriptiont Relevancy:

Robots:

Author:

Links

Total Links: 0

Internal Links: 0

Outbound Links: 0

QueryString Links: 0

Linked Domains:

 

General

Domain Name: hardart.eu

IP Address: 82.94.236.151

Images

Total Images: 1

With AltText: 0

 

Keywords

Keyword Relevancy:

 

Terms

Total Terms: 0

Unique Terms: 0

Linked Terms: 0

 

Composition

Linefeeds: 93 Carriage Returns: 93

Forms: 0 Scripts: 3

Frames: 0 Iframes: 0

Size: 2566

 

Belangrijkste hiervan is idd het flashverhaal, google ziet dit als 1 plaatje en ziet helemaal geen links. Of tewel, google is nog nooit verder gekomen dan jou homepage en heeft daar eigenlijk niks gezien. Een versie met i.i.g. tekst is volgensmij de oplossing.

Link naar reactie
 • 0

Misschien een beetje zelfpromotie maar het wordt door mensen erg bruikbaar gevonden.

 

Op http://www.martsmedia.nl/niet-te-vinden-gevonden-in-google.html is er een pagina waar je zelf kan checken waarom je website slecht of niet te vinden is in Google.

 

Het is een eerste stap die veel mensen wat meer inzicht geeft in Google en hun website. Om het echt op te lossen zal er vaak een specialist naar moeten kijken.

 

Bijvoorbeeld als je spreekt over flash, frames, verschillende domeinnamen, zelfde content.

 

Flash wordt geïndexeerd door Google. Dan verschijnt [Flash] bij de melding. Optimaal is het niet. Plaatsen van de metatags, goede titel met zoekwoorden vooraan en gewoon een lijn tekst met je belangrijkste zoekwoorden onder flash movie zal al veel helpen. En het creëren van de waardevolle backlinks! Voor al deze oplossingen hoef je niks aan je website te veranderen.

Martsmedia - Website analyse, Internet Strategie & Marketing voor het MKB
Link naar reactie
 • 0

Beste TS,

Ik zelf heb ook voor flash gekozen voor mijn website, ik vind een goede website hebben belangrijker dan goede ''SEO'' in bijv. een google. Zo heb ik als prioriteit dat het ''gelikt'' moet zijn en dient als een soort van visitekaartje/aftersale (dus de mensen waarmee ik in contact kom en niet zozeer onbekende/traffic die mijn site bezoeken). Mocht het voor jou belangrijker zijn dat er gewoon veel traffic en je dus leads via de website wilt generen is Flash een mindere keuzen.

Ik heb je site bezocht en de tekst zou best in HTML kunnen. De illustraties e.d. vallen best mee voor flash en kan dus net zo goed in HTML. Verder kun je zelf ook je site beter vindbaar maken door gebruik te maken van o.a. affiliate marketing en eigen promotiedoelen inzetten om je website aan het daglicht te brengen.

REYA Consultancy, improve your business

REYA Design, imagination becomes reality

Follow me @ twitter, REYA_Consultant

 

http://nl.linkedin.com/in/remonvanommen

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  1 lid, 113 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.