Ga naar inhoud

Nick N. Dop

Super Senior
 • Aantal berichten

  121
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Nick N. Dop

 1. Dit soort ideeën vallen in de categorie die sterk begint op te komen. Je verkoopt mensen een business waar ze direct geld mee kunnen verdienen, hun eigen business. Vooral de Amerikaanse internet marketeers zijn hier sterk in en veel mee bezig en terecht want er valt veel geld mee te verdien. Ik vraag me echter sterk af of de kopers van deze potentiële 'goudmijntjes' er uiteindelijk veel aan zullen verdienen. Zoals Vossie stelt is er wel degelijk markt voor en Vossie noemt precies de problemen waar mensen tegenaan lopen: het maken van de webshop, de niche en de leveranciers. Ook is het vaak waar dat die mensen er maar enkele honderden euro's aan uit willen geven. Maar wat kopen ze voor die paar honderd euro: een kans om veel geld te verdienen. Juist die kans slinkt wanneer steeds meer mensen in dezelfde niche opereren. Dat is het tegenstrijdige van het verkopen van een webwinkel met producten uit dezelfde niche. Bij dit soort businessmodellen zijn er slechts enkele kopers die er iets aan verdienen en misschien 1 of 2 succesverhalen. Het is natuurlijk geweldig dat bijna alles uit handen van de webwinkel eigenaar wordt genomen. Maar let hier op het woord 'bijna'. Op internet is dit 'bijna', wat vaak gelijk staat aan de marketing van het product, het meest belangrijk. Daar draait je webwinkel op. Vaak hebben mensen het idee een webwinkel te willen starten omdat daar geld mee te verdienen is. Echter hebben zij vaak weinig verstand van marketing en al helemaal van internet marketing. Ze beseffen dat ze nog veel tijd in de webwinkel moeten steken en veel moeten leren over hoe je een webwinkel het beste promoot. Of ze kunnen iemand inhuren, maar dat kost weer geld en zo wordt de investering in de ene kans om rijk te worden wel erg groot... Daarnaast zijn er webwinkel eigenaren die dezelfde basiswebwinkel hebben gekocht en in dezelfde niche opereren. Je concurreert dus op marketinggebied met mensen die dezelfde business als jou hebben gekocht. Diegene die het meest van effectieve marketing weet en het langst weet vol te houden zal dat ene succesverhaal worden, maar uiteindelijk kostte hem dat toch net ietsje meer moeite dan het investeren van enkele honderden euro's. Bij dit soort modellen is het dus lastig om iedere koper er een leuk zakcentje aan te laten verdienen. Om iedereen goed te laten verdienen moeten de kopers in andere niches opereren. Maar dit betekent voor jou als webshop aanbieder dat je meer inspanningen moet leveren en eigenlijk dus geen gestandaardiseerd product meer aanbiedt. Dit is de paradox. In welke markten dit soort businessmodellen wél kunnen werken zou ik niet weten. Het is eigenlijk gewoon affiliatemarketing. Alleen is bij affiliatemarketing vaak geen initiële investering nodig en vang je een percentage of bedrag per verkocht product. Hier moet je wel een begininvestering voor doen.
 2. Optie 2B vind ik prima acceptabel en gebruik hem zelf ook veel. Je haalt mensen over om zich aan te melden voor je mailinglijst met bijvoorbeeld een e-book. Ze zijn zich hierdoor heel erg bewust van het feit dat ze zich voor een mailinglijst aanmelden. Duidelijkheid en dus niet 'sneaky'. Natuurlijk is het dan voor jou zaak dergelijk interessante informatie te sturen dat zij zich niet afmelden en de informatie graag ontvangen omdat zij deze waardevol vinden.
 3. Hi Paul, Misschien kun je hier iets mee: ProPaper Solutions Papa Paper (The) Paper Guys ProPapyrus ForPaper Let er wel op dat wanneer je iets met 'paper' in de naam gebruikt, bedrijven je ook kunnen zien als een bedrijf dat iets met kranten doet en je naam dus voor verwarring kan zorgen ;)
 4. @Maria: Hier enkele woorden uit het Latijn: to save = servo to come back = revenio people = gens money = pecunia Hier http://www.dictionaryonline.nl/cgi-bin/dictionary/dictionary.cgi kun je zelf woorden naar het Latijn vertalen. Succes
 5. Heel veel succes Frans! Je verscheen al snel op de cover van Time Magazine, maar je bent ook gesignaleerd op een billboard op Times Square ;-)
 6. Ziet er goed uit Maarten! Wat me opviel was dit: "Wij zijn helaas nog niet telefonisch bereikbaar. Wel streven wij er naar om e-mailberichten met vragen binnen uiterlijk 3 uur te beantwoorden." Om teleurstellingen van klanten te voorkomen kun je dit misschien beter veranderen in binnen één werkdag. Ondanks dat je zegt ernaar te streven zien klanten het als een soort belofte. In de avonduren en de weekenden denk ik niet dat je continue emailtjes kan en wil beantwoorden ;) Succes met de site! Nick
 7. Luxury Car Cleaning Service Triple-A Car Cleaning CarExperts - We Make it Clean V.I.C. - Very Important Car Cleaning Service V.I.C. Cleaning Elite Car Cleaning CyCC - Cleaning Your Cherished Car Precious Cars Cleaners Car Cleaning Exclusive Carfully Selected - The Professional Carcleaners Succes :)
 8. Mijn Latijn is niet meer wat het geweest is dus heb even een online woordenboek geraadpleegd. Misschien kan dit je inspireren. differo - to spread news / delay (?) diffama - spread around vendo - to sell appono - to add something - Of een samentrekking tussen Marketing en Italië -> MarkeTalia (.com is wel bezet, .nl is vrij) Edit: MarkItalia zijn wel beide vrij ;)
 9. Klinkt wel heel erg als The Pizza Connection of The French Connection en ik weet niet of je geassocieerd wil worden met de maffia ;)
 10. Dit blijft altijd een afweging, wil je de usability behouden of wil je geen (of niet zo veel) spam ontvangen. Mijns inziens is het wel een meerwaarde om je usabilitiy te behouden en een goed spam filter te hebben. Daar zit iets in. Je zou het ook kunnen laten staan en op het moment dat de webshop online is, op deze plaats linken naar je contactpagina met e-mailformulier:)
 11. Geniale actie Joost! Reusje voor jou! Als je de mensen niet mag helpen met hun pensioenregeling, maak je ook hun stoep niet schoon! ;)
 12. Hi Manon, Complimenten voor het logo. Ook de blog zelf ziet er fris en green uit. Ik denk dat JM een goed punt heeft wat betreft de schreeuwerige titels. Die maken het geheel weer onrustig. Verder zou je misschien boven alle tussenkopjes in je blog nog een extra regel wit kunnen laten, zodat ook de tekst makkelijker is te scannen en rustig oogt. Daarnaast zie ik dat je in de tekst vrij vaak dikgedrukte woorden of zinsdelen hebt, misschien net iets teveel. Hierdoor verdwijnt de kracht van de woorden die dikgedrukt zijn, omdat zij in de 'massa' van dikgedrukte woorden opgaan. Verder is het lastig om verbeterpuntjes te vinden :) Succes met je blog en je shop! Nick P.S. Maak je emailadres onderaan je blog onklikbaar door bijvoorbeeld neer te zetten: manon [@ ] greenjump [.] nl. Anders loop je het risico dat jouw emailadres terecht komt op de lijst van een spammer.
 13. Marcel, hoe spreek je 'globos' uit? "Geen zin om zelf te blazen? Fluit dan even naar ons!" "Globos, wij regelen de balonnentros"
 14. Ik kan dit soort ideeën alleen maar toejuichen. De meeste Nederlanders hebben door de media een onrealistisch beeld van de crisis. Ook geeft men de crisis overal de schuld van. Bekijk het vanuit jezelf en kijk wat je aan jezelf en jouw situatie kunt veranderen. Door een website met daarop succesverhalen kunnen de gewone Nederlander en de ondernemer leren hun bezigheden/werkzaamheden/uitgaven etc. aan te passen en op de juiste manier te veranderen. Seb en Stoep, jullie hebben veel zaken die jullie willen realiseren op de website. Misschien is het beter om te focussen op slechts 1 of 2 zaken en die goed neer te zetten. Eventueel kun je er later nog andere dingen bij betrekken. Succes!
 15. Kun je ook schattingen maken van de bezoekersaantallen aan de hand van vergelijkingen van websites die niet in de top 100.000 van Alexa komen? Mij lukt het in ieder geval niet. Kun je uitleggen hoe je dat doet? En nog iets: de Alexa ranking van dit concept is 4,355,929, wat volgens deze grafiek neerkomt op slechts 100 unieke bezoekers per dag... http://www.leerwiki.nl/images/5/50/Alexaranking.gif
 16. Ben het met Rémon eens dat er weleens gemanipuleerd zou kunnen worden. Dat is natuurlijk superaantrekkelijk voor de eigenaar. Heb overigens zelf al 2x meegemaakt dat een tijdslimietveiling op 0.00 minuten stond, vervolgens verscheen er iets in de trant van 'checken van gegevens' of 'controle uitvoeren' en vervolgens verscheen er een nieuwe bieder en ging de veiling weer vrolijk verder. Hier stond niets over uitgelegd in de algemene voorwaarden etc. @Jeroen: helemaal mee eens. Het zijn leuke concepten, maar de eigenaar lacht vaak het hardst. Ik kan me overigens wel voorstellen dat dit soort concepten worden gestart om fundraising-redenen. Investeerders willen vaak snel geld terug zien. Concepten die economische waarde toevoegen hebben over het algemeen een redelijk lange tijd nodig om het geld terug te verdienen. Als het geld dat wordt verdiend met snel-rijk-worden-concepten uiteindelijk resulteert in mooie concepten die economische waarde toevoegen, prima!
 17. Volgens mij sta je alleen tussen de mensen die online zijn wanneer je in het afgelopen kwartier(?) een topic hebt geopend/gelezen.
 18. Inderdaad Jeroen, als ik het zo terug lees ben ik verdacht veel actief. Misschien door mijn interesse in startende internetconcepten of gewoon door deze rustige zondag :P Ik zal me even afzijdig houden ;)
 19. Dat lijkt inderdaad wel aardig te lopen. Het viel me net op dat Goudkoorts Veiling ook een affiliatieprogramma aangeeft onderaan de website. Dit is geen affiliatieprogramma voor de site zelf, maar voor EPriority Services. Zou dat dan misschien ook een onderdeel zijn van het achterliggende bedrijf, of slechts de software waarop dit concept draait? Overigens lijkt EPriority Services ook nog in een opstartfase te zitten aan hun website te zien. Wellicht dat het bedrijf achter GoudKoorts Veiling van plan is veilingsoftware aan te gaan bieden en met behulp van dit concept hun product onder de aandacht brengen? Zou dat de achterliggende strategie dan zijn? EDIT: De whois van Goudkoorts Veiling en Epriority Services geeft inderdaad hetzelfde.
 20. Die goudstaaf wordt trouwens op een verdachte datum geveild, misschien is het wel een 1-april-grap 8)
 21. Dat Butlersysteem is er nu volgens mij nog niet (of ik heb niet goed gezocht). Op Ebay gebeurt dit al tijden en dat 'snipen' heeft me al een hoop centjes gespaard. Op Internet zijn er verschillende sites waarop je snipes kunt instellen tot 2 seconden voordat een veiling afloopt. Meestal betaal je dan een euro + 1% van het aankoopbedrag o.i.d. Maar inderdaad...er zijn maar 2 mensen nodig die de BiedButler inzetten op 'snipen bij een resterende tijd van 2sec' en de veilingen lopen nog jaren door. Tenminste als zij allebei 500 credits hebben gekocht :P Om nog even terug te komen op de achterliggende strategie: zou het dan echt zo zijn dat ze er op gokken dat er zoveel naïeve mensen in Nederland zijn die niet even 10 seconden nadenken? Of vormt dit project misschien onderdeel van een soort introductiestrategie?
 22. Veilingen worden elke dag gepauzeerd en beginnen de volgende dag dan weer om 19.00u. De eerste dag (maandag) had je vrij eenvoudig kunnen winnen, omdat er nog weinig mensen waren. Ik merk dat het nu al veel lastiger wordt en veel vaker wordt geboden. Ook nog even een rekensommetje: Ze verwachten dat een goudstaaf uiteindelijk een bedrag van 400 tot 500 euro oplevert, dus 40.000-50.000 biedingen. Wanneer dit allemaal betaalde biedingen zijn, halen ze die 25.000 euro die de goudstaaf kost er natuurlijk zo uit, maar ik acht de kans klein dat het allemaal betaalde credits zijn. Ook is het de vraag hoe lang het duurt voordat die 40.000 biedingen zijn uitgebracht. Toen ik afgelopen week de website bekeek, zag ik dat de biedingen vooral worden gedaan op het moment dat er nog 10 seconden of minder op de klok stond. De veilingtijd voor een goudstaaf bedraagt 5 minuten. Als ik dus van het bovenstaande uit ga en het een beetje positief bekijk, reken ik voor het gemak met het gemiddelde van 1 bod per minuut. Een veiling duurt van 19.00-0.00 en start dan de volgende dag weer om die tijd. Dat zijn dus 5 x 60 = 300 minuten = 300 biedingen per dag. Dit betekent dat er 133 dagen overheen gaan voordat een goudstaaf eruit zal gaan. Dit maakt het voor mij al niet meer spannend. De kans is veel te klein dat er 5 minuten lang na mij, niemand biedt en op de site zit...
 23. Inderdaad, als massa kan worden gecreeërd zullen ze het geld eruit halen. Maar die massa kan ook de doodsteek vormen: als er zoveel mensen meedoen (gratis of betaald) wint er niemand en raakt iedereen ontmoedigd. Zou het dan zo zijn dat ze uiteindelijk met een 'kern' van enkele honderden betaalde spelers blijven zitten op de lange termijn? Er zijn meerdere veilingen per dag en ik moet toegeven dat het leuk is om mee te spelen. Veilingen lopen ook tegelijk, dus je kunt die credits er lekker snel doorheen gooien. Maar hoeveel mensen zullen er uiteindelijk bereid zijn om naast hun gratis credits, betaalde credits te gaan kopen? Hooguit zullen sommigen een paar telefoontjes plegen of smsjes sturen, maar de meerderheid haakt dan toch af denk ik. Over die investeerders heb ik niets kunnen vinden en ook niet over de investering die zij hebben gedaan.
 24. Hallo allemaal, Deze week heb ik er meerdere malen over nagedacht, maar ik kom er niet uit: de achterliggende strategie van Goudkoorts Veiling. Afgelopen maandag is de website Goudkoorts Veiling[punt]nl gestart. Vanaf 1 eurocent worden producten geveild als lcd’s, telefoons, laptops en als hoofditem een goudstaaf van één kilo. Het is een veilingconcept en eigenlijk gaat het er niet om wie het hoogste biedt, maar om wie het laatste heeft geboden voordat de veiling afloopt (dit gebeurt nadat er een x aantal seconden niet is geboden). Bieden kun je doen via sms of een telefoontje en bij gratis registratie krijg je alvast vijf credits. Zelf vind ik het een grappig concept, maar ik vraag me sterk af of het bedrijf erachter hier winst mee gaat maken (zeker in Nederland). Dit brengt ook de vraag met zich mee of er misschien een bepaalde strategie achter de lancering van dit concept ligt. Uiteraard levert dit concept het bedrijf leuke free publicity (al dan niet specifiek voor deze website) en ik dan ook om me heen al vernomen dat ook anderen inmiddels op de hoogte zijn van de website. Niet zo gek, aangezien ze ook adverteren in o.a. De Pers (afgelopen maandag zelfs op de voorpagina dacht ik). Die kosten zullen ze er ook weer uit moeten halen, net als de kosten voor de aanschaf van de te winnen prijzen. De producten die worden aangeboden kunnen ze voor lage prijzen afnemen bij de fabrikanten, omdat de fabrikanten het initiatief zien als een mogelijkheid om hun naamsbekendheid te vergroten. Toch denk ik dat ze de producten niet gratis zullen krijgen en de goudstaaf die elke maand wordt aangeboden, daar krijgen ze al helemaal geen korting op… Het bedrijf heeft een stel zeer vermogende investeerders achter zich staan en ze verwachten binnen 16 maanden break-even te draaien. Het bedrijf zal dus wel met een aantal hele gave vernieuwende websites/concepten op de proppen komen neem ik dan aan…Het bedrijf soortgelijke concepten starten in o.a. Duitsland, Engeland en Amerika. Misschien dat het daar beter werkt, maar ik denk dat het hier in Nederland geen winstgevend project is. Verder geeft het bedrijf aan de komende tijd met een hoop verschillende nieuwe technologische applicaties te komen waarvan Goudkoorts Veiling de eerste is. Ik denk dat het nieuwe van dit concept er na een maand of twee wel af is en dat er steeds minder mensen naar toe zullen gaan. Ook denk ik dat de biedingen vooral komen van mensen die zich hebben geregistreerd en dus een aantal gratis biedingen mogen doen (en daar vervolgens mee stoppen als die op zijn). Daarnaast kun je geregeld bieden op een biedbundel waarmee je weer recht krijgt op een x aantal biedingen. Verder vind ik de website niet heel erg professioneel en ziet het eruit alsof het in de haast is opgestart. Zo werkt bijvoorbeeld de FAQ niet en is aan de tekst onder de veilingen ook niet heel veel aandacht besteedt. Kortom: ik denk dat er weinig betalende bieders zijn. Hoe kan dit concept dan toch rendabel zijn? Welke achterliggende strategie hanteert het bedrijf? Ik zou het in ieder geval niet weten… Zijn hier misschien mensen die daar ideeën over hebben? Hier twee berichten die in de media zijn verschenen: http://lezerspagina.puttenaer.nl/page/Video-Detail/Staven-goud-voor-een-eurocent.337676.news http://www.depers.nl/economie/293517/Staven-goud-voor-een-eurocent.html Voor alle duidelijkheid: ik ben zelf op geen enkele wijze bij het bedrijf betrokken! Het lijkt me een interessante case om over te discussiëren :) Bring it on!
 25. De concurrentie in de stropdassenmarkt is moordend. Veel pakkenverkopers gebruiken bijvoorbeeld manchetknopen en stropdassen als binnenkomer en proberen je daarnaast ook een pak te verkopen. Toevallig kwam ik daar laatst iets over tegen in een presentatie. Typ het woord 'stropdassen' voor de grap eens in op Google. Er wordt zeer veel geconcurreerd op dit woord en aanverwanten op Adwords. Als beginnende shop zul je enorm moeten investeren in SEO en Adwords zal een dure grap worden. Met een klein startkapitaal kom je deze markt niet binnen, denk ik. Bedenk ook goed waar je mee bezig wil zijn als je een webshop hebt. Wanneer je veel producten verkoopt met weinig marge, ben je vooral bezig met het inpakken en versturen van pakketjes. Wanneer je weinig producten verkoopt met hoge marge, hoef je minder tijd te besteden aan dat inpakken en versturen. Het is leuker om pakketjes te maken die je 50 euro opleveren, dan pakketjes die 5 euro opleveren. Wanneer je merkt dat je veel van een bepaald product verstuurd met een lage marge, bedenk dan welk ander product complementair is aan dat product en focus je op de kunst van het cross-sellen :) Succes!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...