Jump to content
heliop
Verberg

personeel

vraag

hallo,

 

Ik will een sauna beginnen en will graag weten hoe ik het best inkosten kan besparen als ik mensen in dienst neem. Wat je heel vaak ziet is dat masseuses bvb. persentages krijgen voor de behandelingen maar vaak is het zo dat zij niet in dienst van het ondernemen staan. (dus in princiepe zwart werken). Nu wil ik ook het liefst dat de masseurs per behandeling worden betaald en niet de uren dat zij aanwezig zijn anders denk ik dat het niet haalbar is. Misschien kan op een later tijdstip wel een werk contract worden afgesloten maar niet in de opbouwfase van het bedrijf. Er moet altijd well een masseuse/eur aanwezig zijn. Hoe zit een free lance contract er uit en hoe kunnen "werknemers" op de werkplek verzekert zijn als zij niet in dienst staan van het bedrijf?

 

Ik hoop dat mijn vraag wel een beeijte duidelijk is.

 

bedank,

Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Kijk eens goed binnen het kappersbedrijf. Daar komen ook constructies voor waarbij de eigenaar van de kapperswinkel niet de werkgever van de kapsters is. De kapster zijn zelfstandige ondernemers die "een stoel huren" en betalen voor die stoel, voor de klandizie en voor de administratieve ondersteuning met een deel van hun omzet. Ik weet zeker dat ze bij MBK-Nederland informatie hebben over dit soort constructies.


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste Heliop,

 

Het probleem is niet zo moeilijk.

 

Als je de mensen niet in dienst neemt zijn het freelancers. Freelancers werken tegen een bepaald tarief waarvoor zij hun dienst uitoefenen. Jij stelt alleen de ruimte ter beschikking. Dit kan per uur of per dagdeel. Voor de beschikbare ruimte moet de freelancer aan jou een vergoeding afdragen.

Als jij, als sauna, massages aanbiedt en daarvoor gebruik maakt van derden (masseuses) kan er volgens de regels sprake zijn van een arbeidsverhouding.

Neem contact op met de KvK of MKB Nederland voor verdere informatie over freelancers. Ook is het raadzaam om de Belastingdienst te raadplegen.

 

Succes.

 

Michael Klijn.

 


www.droombureau.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Freelancers geven volgens mij meer ellende met het GAK dan met de belastingen ivm aantoonbaarheid meerdere oprdachtgevers.

De mensen worden al snel als eigen bedrijven gezien en anders wordt het toch al snel loondienst met alle afrdragingen die van toepassing zijn.

Nils gaf het al aan, je constructie kun je het beste opbouwen via het ziekenhuis principe waar de chirurg de operatieruimte + personeel huurt van het ziekenhuis om daarna te opereren.

 


Geld ligt op straat, je moet het alleen oprapen

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Nu wil ik ook het liefst dat de masseurs per behandeling worden betaald en niet de uren dat zij aanwezig zijn anders denk ik dat het niet haalbar is.

 

Als het niet haalbaar is wanneer je per uur betaald waarom zou een masseur dan zelf daar gaan staan? Tenslotte wil deze persoon ook geld verdienen en zal hij voldoende behandelingen nodig hebben.

 

Dus waarom denk je dat het niet haalbaar is om per uur te betalen?


Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

bedankt voor jullie reacties,

 

ik gaa zeker eens bij al de genoemde instaties invormeren.

 

hi WelleKe,

wat ik bedoelde met:

"Nu wil ik ook het liefst dat de masseurs per behandeling worden betaald en niet de uren dat zij aanwezig zijn anders denk ik dat het niet haalbar is"

was, dat de meeste saunas de masseurs niet op de uren dat zij aanwezig zijn betalen maar op de behandelingen. Uit eigen ervaring weet ik dat je vaak meerdere uren in de sauna wacht voordat je een of twee klanten krijt. De wachttijd wordt dus niet betaald. Erg verveelend.

De enige oplossing die ik zelf kan verzinnen is dat de klant ten minste een dag van te voren een massage aanvragt. Pas als de zaak een beetje loopt kan je ervoor zorgen dat er de heele tijd een masseur aanwezig is.

Het verhuren van de massage ruimte is wel een oplossing maar komt niet in aanmerking als je binnen het saunagedeelte masseerd, zoals in een oosters badhuis. dan kan je kiezen of je de masseuses per behandeling wil betalen of per uur. Per uur zou te duur zijn als er niet voldoen mensen zijn om te masseren. Per klant kan wel weer lange wachttijden voor de masseuses opleveren.

 

dus zo heelemaal ben ik er nog niet uit......

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 33 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept