Niemandje

Senior
  • Aantal berichten

    78
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Niemandje

  1. Hoi, Even een greep uit mijn verleden Ik heb ooit in de rijzende fase van e-commerce een onderzoek gedaan voor een kledingwinkel die dit wilde gaan doen (100% internet). De conclusie die ik eruit trok was dat de kosten die rezen vanuit de logistieke achtergrond dusdanig hoog waren dat het de kosten niet zou dekken indien er geen frontoffice zou zijn. De klanten sturen veel terug, omdat ze willen passen inderdaad, als ik het goed herinner was het retour ongeveer 30% of zoiets. De spullen komen gepast en wel bij het bedrijf weer terug en het bedrijf zal de kleding dus opnieuw moeten gaan verpakken en verwerken. Kan nog wel ff doordrammen over nog meer slechte conclusies, maar het kwam erop neer dat de site perfect zou werken als ondersteuning/uitbreiding van een bestaand front office, die ook functioneerde als opslagplaats van de retourgoederen. Als je in deze branch een online winkel gaat beginnen zorg er dan voor dat de klanten voor weinig geld de spullen terug kunnen sturen (lees vrijwel gratis). Waarom zijn zaken als wehkamp dan wel succesvol? Het mooie stuur-terug systeem blijkt niet zo mooi te zijn, als je de rekening van iets krijgt wat je niet hebt gekregen/teruggestuurd en meteen een BKR vermelding hebt. Ook de 20% rente die je betaald voor je termijnen speeltje is niet leuk. Maar ja, 10 piek per maand is toch niet zoveel, totdat je uitrekend dat 2 piek lucht is. Waarom succesvol? Tja...mensen zijn lui, onbegrijpelijk, maar vooral naief :)
  2. Was er op dit gebied niet een of andere grote fraude gaande bij zo'n beetje alle hogescholen en universiteiten?
  3. Heb je het bij modint al geprobeerd? http://www.modint.nl/
  4. Ach, het CPB loopt zowiezo al een x aantal jaren achter op de realiteit. Kijk naar de uitwonende beurs tov de gemiddelde huurprijs. Net als de meeste overheidsinstanties werken ze allen langs elkaar, ik herinner mij nog een bericht waarop stond dat een groot gedeelte van jongeren al dik rood staat. Beetje visie en je ziet straks ineens heel veel nog armere studenten die en de huidige roodstand + studielening moeten terugbetalen. Combineer dit met toch willen zuipen en je krijgt studenten die nog meer werken dan ze nu al doen, dus nog minder studeren, dus nog langere studiejaren, dus nog minder specialisten, dus nog meer problemen. *Zucht* die arme studentjes :( Vraag me trouwens af of de tempobeurs, prestatiebeurs en die andere grappen eigenlijk hielpen, weet iemand daar wat van?
  5. Onze Belgische vrienden verzinnen ook weer wat nieuws over dat probleem :P Onze brave Bert Anciaux komt op de proppen met het sublieme voorstel de maximumsnelheid in de bebouwde kom zoveel mogelijk te verlagen tot 30 km/uur en op de gewestwegen 70 km/uur. Wij vinden dat Bertje veel te laks is. Wij zouden de maximumsnelheid overal verlagen tot 20 km per uur. Dat heeft alleen maar voordelen. Het fileprobleem zou meteen opgelost zijn. Tegen 20 per uur staat niemand meer stil. Wanneer 30 % van de bestuurders de nieuwe maximumsnelheid zou respecteren, wat zeer plausibel is, dan zouden hardrijders helemaal niet meer hard kunnen rijden. Ons land zou één grote file zijn. Gedaan met de verkeersberichten op de radio. Als iedereen tegen 20 per uur zou rijden dan zouden we dat allemaal vlug gewend worden. Er zou veel minder verkeersagressie zijn. Buitenlanders zouden ons land mijden als de pest waardoor er een pak minder verkeer zou zijn. Misdadigers zouden na een overval niet meer vlug weg kunnen rijden waardoor ze meteen gevat zouden worden. Bijna niemand zou nog boetes moeten betalen. Dit verlies voor de staatskas zou gecompenseerd worden door het meerverbruik van diesel en benzine. Dit meerverbruik zou ook de economie stimuleren. Er zouden op lange termijn wel meer doden zijn door het inademen van de grotere uitstoot van uitlaatgassen. Deze te betreuren doden wegen lang niet op tegen het zo goed als verdwijnen van de verkeersdoden. De auto's zouden bij deze lage snelheden dan enkel uitgerust worden met twee versnellingen : 1 versnelling vooruit en 1 versnelling achteruit. Dit zou het autorijden voor iedereen heel wat eenvoudig maken. De fietsen zouden moeten voorzien zijn van een nummerplaat, zodat de weinige fietsers die tussen al die uitlaatgassen het zouden wagen eens een ritje te maken, zouden kunnen geflitst worden wanneer ze de maximumsnelheid overschrijden. Dit zou eveneens de staatskas spijzen. Hardlopers, skateboarders en joggers zouden ook een nummerplaat moeten dragen, dit om dezelfde redenen. De snelheid van kinderwagens en rolstoelen moet aan banden worden gelegd door het inbouwen van een snelheidsbegrenzer. Ook bij paarden, ezels, koeien, konijnen, hazen, honden en struisvogels moet er een snelheidbegrenzer ingebouwd worden, temeer daar deze wezens geen geld hebben om de superhoge boetes te betalen. Met deze maatregelen zouden er tegen 2006 97 % minder verkeersdoden zijn, wat veel beter is dan de lamentabele 30 % die ons Bertje wil halen.
  6. penningmeester zal het wel weten ;)
  7. 200-300 euro bij ons op de voetbalvereniging, heb even gevraagd voor je. Denk dat je het beste even het buurtclubbie kan vragen wie het voor ze doet.
  8. Benzeen is zwaar kankerverwekkend en mag alleen nog maar op speciale manieren gebruikt worden. Formaldehyde is drogerend (is geloof ik chloroform) Cyanide is 1 van de giftigste stoffen ter wereld. Nooit gedacht dat een jaar labaratorium opleiding me ooit nog van pas zou komen hehe. Ik vind het eigenleuk wel leuke namen die ze geven aan scheikundige zaken, zijn ook goede scheldwoorden in combinatie.
  9. Hoi Sascha, Het ging over Techno-lab ;) Ik vroeg het me af in verband met de andere gemaakte posts en was meer bedoeld als waarschuwing niet een afbrander :)
  10. Leuk allemaal maar....... Je hebt het over mensen in dienst nemen vanaf het begin, ik zou je aanraden om eerst eens salarissen op te zoeken naar functie verhouding en daarna je break-even eens te beijken. Wat is een rechterhand? Wie "huur" je in? p.s. Ik heb een beetje het gevoel dat je op dit forum een goed concept probeert te verzinnen, maakt mij niet zoveel uit maar ik moet je wel waarschuwen dat er veel mensen ook hier komen die waarschijnlijk een gouden idee zoeken om zsm te "jatten", dus als je met al het brainstormen eventueel een leuk idee krijgt, kan het gebeuren dat jouw idee ineens niet meer van jou is :)
  11. Je kunt een waslijst van zwakke punten maken en kijken of ze inderdaad op jou van toepassing zijn. Van die waslijst pak je de 3 grootste zwakheden en probeert ze op te lossen/minimaliseren.
  12. hahaha, moet nog 9 minuten volmaken en dan moet ik naar vrouwenvoetbal kijken ;)
  13. Wat bedoel je precies met moving mind?
  14. Dat is dus 1 van de grondwetten van marketing ;)
  15. Alle eiken zijn bomen, maar niet alle bomen zijn eiken ;) Marketing is gecompliceerder dan de meeste mensen denken. Ontdekken is er een onderdeel van, andere onderdelen zijn gokken, weten, denken, janken, gillen, lachen, huilen en ga zo maar verder :)
  16. Marketing is wetenschap :)
  17. Vertaling, je wilt dus dat bij iedere motorische handeling mensen aan je product denken?
  18. Dit noemt men herkenning en is dus door reklame (Amstel jongens bv) te realiseren.
  19. Niemandje

    personeel

    Welke? Pi r kwadraat? :P
  20. Niemandje

    personeel

    Freelancers geven volgens mij meer ellende met het GAK dan met de belastingen ivm aantoonbaarheid meerdere oprdachtgevers. De mensen worden al snel als eigen bedrijven gezien en anders wordt het toch al snel loondienst met alle afrdragingen die van toepassing zijn. Nils gaf het al aan, je constructie kun je het beste opbouwen via het ziekenhuis principe waar de chirurg de operatieruimte + personeel huurt van het ziekenhuis om daarna te opereren.
  21. Ik ken het probleem met die nieuwsbrieven, krijg er zelf enkele binnen die ik graag altijd lees. Eens in de zoveel tijd spit ik door mijn prullenbak om ze te zoeken heel vervelend :(
  22. Wat blijft er bij de klant hangen ligt veel aan het product, of het high of low involvement is. Showroom moet ik altijd meteen aan auto's denken, geen idee waarom hehe. Probeer jezelf in te leven als klant en ga eens bij de concurrent langs, wat bij jouw blijft hangen, blijft ook bij de klant hangen. Voor naamsbekendheid kun je voor 2 dingen kiezen, wil je een gedwongen of ongedwongen naamsbekendheid? De een is veeel makkelijker dan de andere, want met ongedwongen boks je al snel tegen grote jongens op. Grote ongedwongen naamsbekendheid betekent vaak een hoge kostenpost als je markt groter wordt (plaatselijk is een ander verhaal), niet altijd interessant. Persoonlijke uitstraling evenals je toko is zeker van belang, niet voor niets eisen autofabrikanten (weet niet of allemaal) bepaalde indelingen van showrooms als je official dealer wilt worden. Blijvende herrinnering is creatief zijn. Sleutelhangers, pennen, etui's, folders, schreeuwen vanaf je dakraam alles is mogelijk eigenlijk. Plaatselijk sponsoren doet het ook altijd leuk (de bal van vanmiddag werd aangeboden door blablabla) Zorg ervoor dat als je de plaatselijke markt betreed de mensen het over je hebben op verjaardagen e.d. Ik koop mijn fruit standaard elke zaterdag bij 1 bepaalde kraam op de markt (geen idee waarom, vraag mijn vriendin :P). Zodra je product goed is, zorg ervoor dat de mensen blij zijn met het gokochte goed, reduceer dus de cognitieve dissonantie zover mogelijk. Hoe koppel je je naam aan je product vast......oef zeg ik dan. Branding kan een dure grap zijn, maar is een sterk wapen. Beste voorbeeld is Nike dat in principe alleen maar een merk verkoopt. Segmenteer je markt goed en focus daar waar het terecht in hoort. Iets nieuws is leuk, maar ik ben bang dat je daar geen geniaal antwoord op krijgt aangezien er genoeg advertentie bureaus zijn die hier dagelijks naar op zoek zijn. Goed adverteren is goud geld.
  23. Weet je waar dit mij aan doet denken? Civilisation (spelletje) waar ik helaas verschrikkelijk aan verslaaf ben geweest. Is eigenaardig hoeveel je daarvan kan leren hehe. Zelf ga ik voor alfabet, wiel, wiskunde en pizza
  24. Leuke discussie om te volgen :) Ik sta er een beetje tussen in kwa mening hehe. Ik weet dat NAM/Shell momenteel bezig is met een verschrikking op de manier van zakendoen, op dit moment innoveren ze daarin erg sterk aangezien, maar geen productinnovatie maar marktinnovatie. Philips is sterk in R&D en gaan eindelijk na jaren die achterlijke slogan veranderen. Laten we hopen dat ze ook leren producten goed op de markt te brengen. Zo zijn er nog wat voorbeelden over de leden te geven, weet niet of die groep zo slecht is :-\
  25. Ik heb geen verstand van de computerhandel maar zaken zijn zaken ;) Zorg ervoor dat dit je niet in financiele problemen kan brengen, grote vissen zijn leuk, maar zorgen ook voor grote problemen (houd die mooie 20/80 regel in de gaten). De inkoper zal inderdaad offreren naar prijs (prijs/kwaliteit zeggen ze, maar prijs heeft veel meer +++ omdat je in een onbelangrijk segment van de inkoper zit, er zijn veel aanbieders). Zorg ervoor dat je precies dat bied wat de inkoper wil, hij zoekt een oplossing van een probleem geen product, vanuit zijn/haar visie. Als je de deal krijgt, houd de betalingen goed scherp. Dure jongens zijn vaak slechte betalers zonder zweep. Zoals je zei kan dit je bedrijf een goeie reklame geven, dat kan op zich al veel waard zijn. Misschien een reden om wat lager te zitten. Voor je leveranciers wordt je ook groter dus heb je meer inkoopmacht dus kan je een mooiere aanbieding vragen van hun kant. Is de relatie met je leverancier goed (waarschijnlijk wel omdat je hun laat meedenken) zorg dan dat zij meedelen in de kosten, dus lager leveren aan jou en jij lager aan je potentiele klant, win-win voor beide. let er vooral op dat dit op langere termijn nog steeds interessant is. Hoeveel kleinere klanten moet je laten liggen voor deze grote? Is dit het waard. En inderdaad, lospeuteren van info van de mensen die je kent. Maak je aanbod in ieder geval nooit te mooi :) Succes
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.