michael63

Super Senior
  • Aantal berichten

    129
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door michael63

  1. Beste Paul, Hartelijk dank voor je duidelijke uitleg over de situatie. Er zijn nu twee mogelijkheden. 1. Je hanteert de botte bijlmethode en haalt de geleverde pui terug. Jij bent immers nog steeds eigenaar van het materiaal. 2. Je hanteert de geven en nemenmethode en gaat overleggen met de klant wat er dan anders moet. Bereken vervolgens de kosten en bespreek dit met de klant. Daarbij zul je zelf ook een veer of veertje moeten laten. Mocht dit alles niet werken dan rest er maar 1 oplossing. Vraag het faillissement van deze klant aan. Moet jij eens kijken hoe snel hij een oplossing wil bespreken. Succes. Michael.
  2. Beste Nils, Wat is/zijn dan het/de argument(en) van die investeerders om geen geld te stekken in een bedrijf dat een rechtsvorm Ltd voert? Het is namelijk een legaal verhaal. Zoals ik in een eerdere posting al heb opgemerkt zijn er ook genoeg BV's die bestuurd werden/worden door personen die in een later stadium een andere insteek hadden dan ze lieten voorkomen. En volgens mij weten veel investeerders de internethype zich nog wel te herinneren. Dat geld hebben toen toch in BV's gestoken? Het gaat mijns inziens altijd om de persoon achter de rechtspersoon. Maak gebruik van bvb Hoffmann Recherche voor een goede check alvorens je in zee gaat met een partij. Michael.
  3. Beste Bikkel, Hartelijk dank voor je duidelijke uitleg. Je krijgt te maken met twee begrippen: Boekwaarde en Waarde in het economische verkeer. De werkelijke waarde ligt vaak hoger dan de boekwaarde. Op het moment dat jullie VOF wordt gestaakt is het verschil tussen de bovengenoemde waarden de stakingswinst. Vaak is er bij een onderneming sprake van goodwill. Goodwill is afhankelijk van een aantal factoren. Voor deze factoren staan geen bedragen in de fiscale jaarstukken, maar ze behoren wel tot de stakingswinst. Over de stakingswinst moet belasting worden betaald. Maar niet over de gehele stakingswinst. Voor een juiste berekening van de stakingswinst kun je het beste een deskundige raadplegen, want deze berekening is erg ingewikkeld. Ga in ieder geval NOOIT goochelen, want als de fiscus het idee heeft dat ze belazerd worden, dan wordt je compleet binnenste buiten gekeerd en een bezoek van de FIOD is dan ook niet ondenkbaar. Besteedt liever wat geld aan een deskundige die problemen voorkomt. Succes. Michael.
  4. Beste Erfgoyer, Ik zal het door jou aanbevolen programma eens aan een nader onderzoek onderwerpen. Je hebt gelijk dat alle door jou genoemde plannen weinig ondernemersspirit bevatten. Maar dat komt omdat alle deze plannen zijn gemaakt door theoretici i.pv. praktijkmensen. Ik heb in de afgelopen jaren meer dan 2000 plannen gezien en slechts 0,5% van deze plannen krijgt een voldoende. Het probleem bij veel mensen is dat ze de minst belangrijke onderdelen voorzien van zeer uitgebreide verhalen, terwijl het belangrijkste onderdeel Marketing & Verkoop er vaak zeer karig van af komt. Ook is men niet in staat om in de managementsamenvatting kort en bondig duidelijk te maken waar het om gaat. Het is daarom belangrijk dat je na het schrijven van je plan contact opneemt met een ervaren praktijkondernemer en vervolgens met deze ondernemer het plan doorneemt, waarbij hij/zij optreedt als een soort advocaat van de duivel. Hierdoor wordt je scherp gehouden en ben je in staat om bepaalde beren op de weg te omzeilen. Overigens als je geen externe financiering nodig hebt is een managementsamenvatting voldoende. Ondernemen draait tenslotte om DOEN. Michael.
  5. Beste Edward, In verband met een lagere drempel en minder strikt controleregime is de ltd in beginsel voor ondernemers een aantrekkelijke optie, maar is deze rechtsvorm voor geldschieters en contractpartijen een hogere drempel om met jou in zee te gaan. Als je een ltd in NL start roep je als dga het vermoeden van misbruik op je af. Wellicht dat dit in de toekomst verandert indien de ltd meer ingeburgerd raakt, maar vooralsnog zou ik bij de keuze toch kiezen voor de BV. Zoals gezegd, het is puur persoonlijk en heeft niets met de vorm an sich te maken, maar meer met de naam die de rechtsvorm heeft. Je zal het waarschijnlijk niet zo bedoelen maar je weergave getuigt van een duidelijke vorm van generaliseren. Het feit dat er misstanden zijn heeft niets met de rechtsvorm te maken, maar met de oprichter(s) van een onderneming. Er zijn genoeg voorbeelden van BV's waarvan de oprichter(s) bepaald niet koosjer waren. Zolang dit soort opmerken worden gemaakt blijven mensen denken dat alle Ltd's bestuurd worden door malafide personen. Zijn er al mensen die een Ltd zijn gestart op dit forum? Ja HenkL, er is inderdaad iemand die al veel langer een Ltd heeft. En wel ondergetekende en ik heb daar nog nimmer problemen mee gehad. Gewoon mijn bovenstaande opmerkingen herhalen en dan zijn negatievelingen direct wakker en op hun plaats gezet. Michael.
  6. Hey Nils, Je zal begrijpen dat ik deze actie van harte toejuich. Uiteraard heb ik geen last gehad van die storting, want mijn bedrijf is een Ltd. En daar is die storting nooit noodzakelijk geweest. Wellicht begint eindelijk het licht te branden in Den Haag. Ik ben al bezig met het aanschrijven van de Staatssecretaris voor het afschaffen van de jaarlijkse bijdrage aan de KvK, met uitzondering van de bijdrage voor het Handelsregister. Overigens kunnen jullie ook je grieven over administratieve lasten kwijt op de site van voormalig ondernemer en thans VVD Tweede Kamerlid C. Aptroot; www.minderregels.nl Michael.
  7. Beste Bikkel, Begrijp ik nu goed dat je je VOF wil omzetten in een BV om die vervolgens te verkopen over 2 jaar? Michael.
  8. Beste Zrski, Ik denk dat je wat meer achtergrond info moet geven over hoe deze situatie is ontstaan. Waarom willen die debiteuren niet betalen? Hoeveel debiteuren zijn het? Zijn de crediteuren van de situatie op de hoogte? In ieder geval moet hij nooit zelf zijn faillissement aanvragen. Wacht je antwoord even af voordat ik verdere tips/adviezen kan geven. Michael.
  9. Als voormalig verzekeringstussenpersoon heb ik regelmatig met dit soort zaken te maken gehad. 1 ding kwam altijd weer als rode draad naar voren. Als de rechtsbijstandverzekeraar geen kans op succes ziet dan doen ze ook niets anders dan alleen trachten middels correspondentie de zaak te winnen. In sommige gevallen is dat wellicht verstandig, maar er zijn situaties waarin je gewoon de botte bijl moet hanteren. Ga dus na hoe jij zou handelen in een bepaalde zaak en maak dan een keuze. Ik heb in ieder geval nooit voor een dergelijke verzekering gekozen. Tot op heden heb ik conflicten, voor zover zij er waren, altijd op een minnelijke manier kunnen oplossen. Het is gewoon een kwestie van geven en nemen. Michael.
  10. Echte ondernemers zijn altijd weer op zoek naar een nieuwe uitdaging om van niets iets te maken. Overigens wat is succesvol? Ik ken in mijn netwerk iemand die na 25 jaar zijn loondienstfunctie als manager bij grote bedrijven opgaf voor het volgen van zijn passie. Het eerste jaar waren er geen opdrachten, het 2e jaar 13 en nu in het derde jaar heeft hij 30 opdrachten gehad. In het verleden heb ik ook iemand meegemaakt die in 3 jaar tijd een interessante franchiseformule uit de grond stampte om vervolgens twee jaar later alweer failliet te gaan. Wie is er nu succevol? Groet, Michael.
  11. Beste Two Friends, Wat is wijsheid bij dit soort vraagstukken? Alles wat je nu niet weet, is over een half jaar wel bekend. Hoe is precies de huidige inschrijving bij de KvK? Groet, Michael.
  12. Beste Alex, Je hebt al een bedrijf in Nederland. Je verricht werkzaamheden voor klanten in Nederland. Dat kan ook voor nieuwe klanten in Spanje. Heb je kapitaal nodig ga dan met je bank praten over het feit dat je opdrachten uit Spanje krijgt en dat je moet investeren in werkmaterieel. Groet, Michael.
  13. Beste TwaLevel, Als ik je verhaal goed lees wil het MT een MBO. Maar wat willen de oprichters? Dit is een typisch voorbeeld van ondeskundig gedrag door theoretische overname-experts. Ik hou mijzelf ook bezig met bedrijfsoverdrachten. Maar ik ben een ervaren praktijkondernemer in tegenstelling tot menig overname-expert. En in deze situatie had ik alleen werkzaamheden verricht als de oprichters bereid waren geweest tot een MBO. Er zal eerst met die oprichters gesproken moeten worden over wat zij willen. En dan pas kun je een strategie gaan maken. Groet, Michael.
  14. Hey Snark, Je moet naar Referenties en kijken bij Intervocaal. Er is van haar een documentaire gemaakt voor de NPS. En daarin kregen wij als bedrijf gratis reclame. ;D ;D Heb mijn compagnon een mailtje gestuurd voor de naam van de documentairemaker. Groet, Michael.
  15. Beste Chris, Naast onze coachingsactiviteiten houden wij ons ook bezig met het opzetten van representaties van buitenlandse bedrijven voor de Nederlandse markt. Dit kan d.m.v. een agentuur, importeur of distributeur. Hierdoor heb ik veel contacten met advocaten. Er zit bijzonder veel verschil tussen de hierboven genoemde representatiemogelijkheden. Gezien de inhoud van je posting is het aangaan van een agentuur niet echt geschikt. Ook omdat je alleen op de Nederlandse markt zit. Handelsagenten gebruik je vooral op markten, waar het teveel tijd en geld kost om zelf die markt te bewerken d.m.v. bijbv. een eigen filiaal of eigen vestiging. Een agent kent namelijk die markt veel beter dan het moederbedrijf en heeft vaak ook de juiste contacten voor de afzet van de producten en/of diensten. Ook franchising is niet zo simpel. Je moet in ieder geval minimaal drie jaar als bedrijf de formule hebben geëxploiteerd. In eerste aanleg denk ik dat je wat meer moet kijken of je met een aantal partijen kunt gaan samenwerken. Partijen die ieder op een ander terrein werkzaam zijn, maar door de samenwerking elkaar aanvullen. Groet, Michael.
  16. Beste Leon, Er zijn al diverse van dergelijke bureaus. Probeer eerst je idee eens goed te omschrijven. Zodanig dat je echt iets onderscheidends hebt t.o.v. de al bestaande bureaus. Dan komt die naam vanzelf wel. Groet, Michael.
  17. Beste Benm, Op zich heb ik niets tegen de KvK. Alleen denk ik dat zij op een andere manier, met name door meer samen te werken met commerciële organisaties, meer kunnen betekenen voor startende ondernemers. Nu richten zij, met een commerciële inslag, zelf allerlei Stichtingen voor startende ondernemers op, waarnaar zij via hun website en aan de balie doorverwijzen. Op zich is ook daar niets op tegen, maar dan moet je niet van commerciële concurrenten een jaarlijkse bijdrage vragen. Willen ze commercieel, dan moeten ze ook hun eigen broek ophouden. En als ervaren praktijkondernemer blijf ik zeggen: ONDERNEMEN LEER JE IN DE PRAKTIJK. Groet, Michael.
  18. Hey Nils, Het aantal vrouwelijke ondernemers is groter dan jij denkt, maar die vrouwen komen niet op HL. Ze schijnen wel veel succes te hebben. ;D ;D ;D ;D Michael.
  19. Deze topic compleet gemist anders had ik wel eerder mijn kritische geluid laten horen. Nou daar gaat ie dan........ Als businesscoach met 15 jaar praktijkervaring is het altijd leuk om te kijken en luisteren naar mensen die denken dat zij verstand van ondernemen hebben, terwijl je al direct weet dat de praktijkervaring ontbreekt. Wat valt nu op tijdens zo'n Startersdag? 75% van de bezoekers is totaal ongeschikt voor het ondernemerschap. Deze mensen zijn bezig met verzamelen van papier voor de plaatselijke sportclub om het oud papiergehalte nog wat te verhogen, en het verzamelen van allerlei gratis te verkrijgen "relatiegeschenken" zoals bekers, pennen en schrijfblokjes. 25% is op zoek naar antwoorden op prangende vragen, waar zij nimmer een juist antwoord op krijgen, omdat de vertellers alleen beschikken over theoretische kennis of bezig zijn het verkoopverhaaltje van hun eigen organisatie te verkondigen. De seminars zijn doorspekt van nietszeggende info. Tijdens een seminar Ken uw bedrijfsrisico's werd het woord genomen door een ABN AMRO-medewerker. Deze ging vervolgens een saai verhaal over de kredieten van de werkgever vertellen. Wat had deze brave borst moeten doen? Hij had moeten aangeven dat men te maken krijgt met: debiteurenrisico, huisvestingsrisico, prive-risico's, kredietrisico's, verzekeringsrisico's, etc. En vervolgens op een interactieve manier met de deelnemers gaan praten. Tegen alle bezoekers van deze dag kun je beter mededelen: Vraag maandag gelijk je faillissement aan. Er is maar 1 ding belangrijk: ONDERNEMEN IS DOEN!!!!!!!! Leren doe je in de praktijk, the hard way!!!!!!!!!!!! En niet door telkens allerlei Startersdagen, workshops of iets dergelijks te bezoeken. Groet, Michael.
  20. Beste Edwig, Neem even telefonisch contact met mij op, want ik heb adressen en telefoonnrs. voor je van personen en/of bedrijven die je kunnen helpen. Groet, Michael
  21. Beste Snark, Ik denk dat je het beste even contact kunt opnemen met de omroep in Hilversum. Die weten ongetwijfeld bij wie je wezen moet. Op onze website staat een klant waarvan ook een documentaire op TV is gemaakt. Het is door 1 van mijn compagnons geregeld, dus wie het heeft gemaakt weet ik niet. Kan het voor je vragen. Laat even weten of dat nodig is. Groet, Michael.
  22. Op sommige scholen doen ze dit al. Alleen is dat niet voor het eggie. Maar het is een uitstekend idee. Wel vind ik dat deze ondernemingen verplicht zijn zich te laten begeleiden door een ervaren praktijkondernemer. Groet, Michael Klijn.
  23. Heb nu de smaak te pakken, dus......... Wat vinden wij van de jaarlijkse bijdrage aan de KvK? Mijn stelling is: AFSCHAFFEN, behalve de bijdrage voor het Handelsregister. Of heeft iemand van jullie daar ook een ander idee over? Groet, Michael Klijn.
  24. Ja, de daling zit er in bij bedrijven. Dit zal ongetwijfeld aantrekken maar voorlopig nog niet. Daardoor deze dienst erbij. En heb je al onderzocht waarom er een daling is binnen jouw bedrijf? Is dat de markt of komt het door jouw "slechte" service? En wat kun jij verbeteren aan jouw service dat de bedrijven toch zaken met je blijven blijven doen? Of juist zaken willen doen omdat jij iets hebt wat anderen niet hebben? Focus. Daar stel je nou een ontzettend goede vraag. Ik was aan het typen en ondertussen zat ik jouw antwoord te lezen en ik dacht "verrek, je hebt gelijk'. Het eerste wat bij mij op kwam is inderdaad rendement en klanttevredenheid. Je laat me nadenken over een simpel iets maar je hebt gelijk. Moeilijk om deze vraag goed te beantwoorden. En? Heb je al een antwoord? Laat ik een voorbeeld geven: je wil je investeringen over drie tot vijf jaar terug hebben verdiend en je bedrijf is dan verkoopbaar. Je hoeft natuurlijk niet daadwerkelijk te verkopen maar je hebt dan elk geval een keuze. Nu moet jij er 1 voor jou maken. Succes. Michael Klijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.