Ga naar inhoud
 • 0

CSS HTML Templates

 • Translate to English
Junior     25 0

Hallo iedereen,

 

Eén van m'n medewerkers kwam deze week met het idee aandraven om CSS HTML Templates te ontwerpen en deze vervolgens op CD uit te geven, zodat op een vrij eenvoudige manier professionele website zelf kunnen gemaakt worden.

 

Wat denken jullie hiervan ? Is er een markt voor ?

Ik vrees een beetje dat we hierdoor potentiële klanten gaan verliezen. Als ze het zelf proberen en het lukt dan komen ze niet meer bij ons om een website te laten ontwerpen.

 

Persoonlijk twijfel ik over deze nieuwe stap en ben benieuwd wat de reacties zullen zijn.

 

Alvast bedankt.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

 • 0
Retired Mod     9,9k 461

Ik weet niet wie je klanten zijn, maar als ik zo naar die van ons kijk hebben de meeste totaal geen zin, tijd of kennis om er zelf mee aan de slag te gaan. IT-bedrijven met voldoende kennis in huis huren ons in vanwege de specialistische kennis die we hebben, terwijl tijdgebrek om het intern te laten bouwen ook een voorkomende reden is. Dan helpen een layout, HTML en CSS ook niet zoveel.

 

Een website meer moet zijn dan wat tekstjes in een leuke layout, dus zoveel zullen je klanten er niet mee verliezen denk ik. En mochten ze een design van je kopen en tegen problemen aanlopen, dan ben je aanspreekpunt nummer 1 natuurlijk, wat extra business kan opleveren.

 

(Overigens is dit geen nieuw idee, er zijn al meerdere plekken waar je vrijwel complete websites kunt kopen, vaak ook met de .psd's erbij).

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 149

Ik vraag me af of er zoveel markt voor is. Er zijn services waar je dit kunt doen, online, en voor een gering bedrag per maand meteen de site kunt hosten en de hele bups.

 

Maar naar mijn idee komt de klant alsnog heel veel zelf te doen, hoogstens heeft-ie een betere start. Het is wellicht leuk voor de mensen die wel de nodige (html) kennis in huis hebben, maar geen enkel inzicht in design hebben.

 

 

 

Link naar reactie
 • 0
Senior     36 0

webtechnology is altijd maatwerk! Je moet naar mijn idee als klant nooit een ontwerp willen dat een ander bedrijf ook gebruikt. Met een template alleen ben je er natuurlijk niet. Ik sluit me dus aan bij de strekking van de 2 reactie's van Decorum en deels die van Benm.. Ik geloof meer in een all-in prijs voor een stuk maatwerk bestemd voor de starter en/of de klant met een klein budget.

Net Collective heeft Kickstart website! De snelle start voor uw bedrijf op internet.
Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Guests

Hallo,

 

via mijn website bied ik als reseller van een aantal template makers duizenden templates ter download aan, die vrijwel allemaal uit min of meer complete website-ontwerpen bestaan: HTML, graphics, scripts, fonts, tijdelijke content etc. Sommige bestaan uit alleen de grafische (PSD) ontwerpen. De meeste maken tot op zekere hoogte gebruik van CSS, maar templates die gebaseerd zijn op CSS ipv tabellen zijn nog zeer dun gezaaid en dus zeer welkom! Ik denk dat er een groeiende markt is voor goede CSS-templates.

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Guests

Ik zou het ook niet naar hebben opgevat hoor :-)

 

De meesten zijn webdesigners die een goed uitgangspunt willen hebben voor een website en die er de nodige aspecten aan veranderen. De reden voor gebruik van een template ipv eigen ontwerp kunnen zijn:

- het scheelt behoorlijk in de kosten (dus ook voor de klant)

- het is makkelijker en sneller om mbv een template een website te bouwen dan vanaf nul

- de kwaliteiten van templates zijn vaak hoger dan die van de designer zelf, zeker wat graphics betreft

- de designer is niet creatief genoeg om zelf te verzinnen, maar kan wel goed customizen

 

Ook amateurs (niet naar bedoeld) die zelf willen bouwen, niet de vaardigheden hebben om zelf uit het niets iets moois te ontwerpen, maar toch een mooie site willen.

 

En webdesigners die nog veel moeten of kunnen leren. Zelf vind ik het ook een ideale manier om mijn vaardigheden te verbeteren.

 

En het gemis aan exclusiviteit valt in de praktijk reuze mee. De meeste templates worden slechts enkele malen gedownload. En vervolgens meestal verbouwd. Vind dan maar eens die paar andere sites terug tussen de miljoenen op het net :-)

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 149

Daar zit natuurlijk wel wat in, designers die er 1 downloaden en dan customizen... of gewoon voor inspiratie wat rondkijken (maar die betalen dan niet, i guess).

 

Daarop voortbordurend denk ik wel dat je het kan inzetten als een soort 'kleurwaaier' voor de klant die nog niet weet wattie wil hebben. Een beetje 'design nummer 47 met pinda en mayo' zeg maar.

 

Maar waarom wil je ze eigenlijk CSS based hebben? Alles via CSS positioneren en formatten heb ik nooit erg handig gevonden eigenlijk... hoewel het soms erg mooi uit de verf komt heb ik altijd een naar gevoel bij die techniek... als je er boos naar kijkt, klopt het ineens totaal niet meer.

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Guests

Nou, je kunt wel rondkijken inderdaad en zeker ook ter inspiratie, maar het blijven doorgaans toch kleinere en slechtere afbeeldingen van de designs. Hoewel sommige sites templates zelf online zetten, zodat je ze zo kan kopieren en gebruiken. Dat zijn dan betaalde templates, dus niet zo slim van die lui.

 

Er zijn ook veel gratis templates in omloop, maar zelden zitten daar echt bruikbare tussen. Is toch vaak simpele of oude troep.

 

En jouw idee van het voorbeeldenboek is exact zoals het vaak gaat! De gemiddelde klant weet heel slecht uit te leggen wat hij ontwerptechnisch wil. Ja, "iets moois" :-) Dus dan kun je de templates gebruiken als inspiratie en voorbeeld en houvast voor de klant.

 

Ik moet toegeven dat ik zelf nog niet veel ervaring heb met CSS, maar ben wel vaak onder de indruk van de mogelijkheden. En van de experts lees ik toch vaak dat CSS steeds belangrijker zal worden. Probleem is dat het nu nog erg technisch georienteerd is, maar binnen de kortste keren heb je natuurlijk CSS gebaseerde WYSISYG software... Zoals je dan nu in design mode in Dreamweaver snel wat tabelletjes trekt ipv handmatig codes te typen, maak je dan gebruik van CSS. Denk ik.

Link naar reactie
 • 0
Junior     9 0

Mischien is het een idee om hier een combinatie in te maken en het op het web te starten. Een info-site over CSS, maar dan in het nederlands, engelstalig zijn ze er genoeg. En daar aan gekoppeld de verkoop van losse templates met de optie om er een x aantal in een keer op cd te bestellen.

 

De enige bijkomstigheid, op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van CSS. Daardoor, doordat je recent blijft maak je grote kans in de picture te raken en aandachtig voor je verkoop product te krijgen.

 

En waarom verkopen als je uitlegt hoe het gemaakt wordt? Simpel, als je design CSS maakt is het meer dan de css sheet en .. je hebt altijd mensen die de easy way kiezen en toch liever weinig tijd kwijt zijn en kopen.

 

Het is zo een idee..

Link naar reactie
 • 0
Junior     15 0

En webdesigners die nog veel moeten of kunnen leren. Zelf vind ik het ook een ideale manier om mijn vaardigheden te verbeteren.

 

Als je templates bebruikt leer je zelf niet hoe je in photoshop ofzo een mooie layout kunt maken. Je leert dan alleen waar wat staat (wat bij templates vaak door

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Guests

En webdesigners die nog veel moeten of kunnen leren. Zelf vind ik het ook een ideale manier om mijn vaardigheden te verbeteren.

 

Als je templates bebruikt leer je zelf niet hoe je in photoshop ofzo een mooie layout kunt maken. Je leert dan alleen waar wat staat (wat bij templates vaak door

Link naar reactie
 • 0
Junior     12 0

In reactie op de topicstart.

 

De verschillende templates, in geheel verschillende stijlen, zijn voor een groot deel al (gratis) verkrijgbaar op internet. Mede doordat internete makkelijker en directer bereikbaar is, weet ik niet of op cd het goede medium is (misschien is dus gewoon aanbieden via een website beter).

 

Verder sluit ik me erbij aan dat websiteontwikkeling maatwerk zou moeten zijn. Echter kan ik ook begrijpen dat simpele bedrijven die hun website slechts en alleen als visitekaartje willen gebruiken, dit als een relatief goedkope oplossing zien :) Dat is meer een mening denk ik, ik vind dat je een website persoonlijk moet maken voor het bedrijf, andere vinden misschien een wildgroei aan kleuren en artistieke uitspattingen mooier ;D

Link naar reactie
 • 0
Junior     12 0

De meeste wat slimmere sitedesign bureau's werken denk ik inderdaad op een soortgelijke wijze (ikzelf in ieder geval wel). Ik heb voor de layout (indeling van de pagina dus) een aantal standaard templates.Vb: Logo en login bovenin de pagina, daaronder een balk voor actuele dingen, linkerkant de navigatie en dan rechts de content etc..

 

Scheelt je tijd, plus dat je het voordeel hebt dat je de klant al door middel van voorbeelden een keuze kan laten maken voor de basis van zijn site.

 

(Volgens mij zit ik nu beetje het principe van templates uit te leggen maargoed :P)

 

Edit:

Deze link kwam ik trouwens tegen via de link in een signature van een mede forummer, goed voorbeeld van het aanbieden van templates (via internet)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  9 leden, 262 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.