• 0

Potentiële opdrachtgever vindt mijn tarieven veel te hoog: onterecht?

ben ondernemer in spe, dtp-er

heb een potentiele klant een uurtarief van 55,- gegeven (op locatie)

Hij dacht dat het een grapje was :(

hij wil niet hoger gaan dan 30,- geeft hij aan al zijn freelancers zegt hij.

 

is hij me aan het uitproberen? of is hij serieus? Ik moet er wel van kunnen leven. Op veel sites lees ik dat 35,- echt laag is. Ik heb alleen nu de handicap dat ik beginner ben en daar gaat hij mij natuurlijk op pakken: voor mij tien anderen...

 

groet Ettenna

 

{Edit: even de titel wat verduidelijkt)

Ettenna

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

Ik zit niet in deze branche maar naar mijn mening is dit geen realistisch uurtarief. Ik weet niet in hoeverre je het voor jezelf op een rij hebt gezet maar van die 30 euro moet je dus betalen:

- je eigen inkomen

- je buffer voor als je ziek bent

- je arbeidsongeschiktheidsverzekering evt

- je buffer voor als je vakantie wilt

- je buffer voor als je even geen opdracht hebt

- je belasting en sociale lasten

- je pensioen

 

Ik herinner me pas dat iemand had laten omrekenen wat haar uurtarief was toen ze nog in dienst was ergens. Dat is misschien ook een idee om voor jezelf te doen op basis van je laatste salaris.

Link naar reactie
  • 0

Beter 30 euro per uur verdienen en de hele maand vol zitten, dan twee keer zoveel per uur verdienen en geen werk hebben. Het is toch een kwestie van vraag en aanbod, je kunt ook pas als je gewilder wordt je tarief verhogen.

 

Er zijn er trouwens genoeg die met 30 euro / dollar per uur veel geld verdienen en het programmeer en designwerk vervolgens tegen minder dan 10 euro per uur wegzetten in India. Dat moet je wel kunnen, want je moet goed kunnen overbrengen wat er gedaan moet worden, en je blijft er zelf natuurlijk wel altijd verantwoordelijk voor.

Link naar reactie
  • 0
Beter 30 euro per uur verdienen en de hele maand vol zitten, dan twee keer zoveel per uur verdienen en geen werk hebben.

 

Dat ligt er natuurlijk een beetje aan hoelang je het volhoudt om 80 uur pr week te werken... ;)

 

Er zijn er trouwens genoeg die met 30 euro / dollar per uur veel geld verdienen en het programmeer en designwerk vervolgens tegen minder dan 10 euro per uur wegzetten in India.

 

Oef...zullen we outsourcen alstjeblieft uit deze discussie houden?

Link naar reactie
  • 0

Beter 30 euro per uur verdienen en de hele maand vol zitten, dan twee keer zoveel per uur verdienen en geen werk hebben.

 

Eerlijkgezegd ben ik het daar niet mee eens. Als je voor 30 euro per uur vol zit, dan zit je feitelijk qua inkomsten meteen aan het plafond. Helemaal geen werk hebben is natuurlijk het andere uitsterste, maar m.i. is een iets lager totaalinkomen verdienen tegen een beter uurtarief wenselijker dat iets meer verdienen voor veel meer werk.

 

Nu weet ik niet wat in DTP precies het gangbare tarief is, maar 30 euro lijkt mij erg laag.

Link naar reactie
  • 0

Ik zou op de reactie "Dat is een grapje zeker?" al volledig afhaken. Het is een grote, rode vlag die zegt: "Ik ben een zakkenwasser die jou neerbuigend behandelt." ... de opmerking "Dat is een grapje zeker?" is namelijk niet bedoeld om vast te stellen of je een grapje maakt, maar om jou duidelijk te maken dat die ander de touwtjes in handen heeft of in elk geval denkt te hebben. De feitelijke mededeling kan namelijk net zo goed zijn: "Dank je voor het vermelden van je uurtarief. Zelf betaal ik mensen 30 euro per uur en dat is mijn absolute bovengrens.".

 

Analyseer altijd goed wat iemand werkelijk zegt in reactie op je offertes, je kan er een hoop ellende mee besparen in de toekomst :-)

Link naar reactie
  • 0

 

@ Annedien: Goed punt!

 

 

Vandaag hoorde ik dat hij zich min of meer terugtrekt. Hij gaat waarschijnlijk toch gebruik maken van een goedkopere kracht?? nadeel van freelance natuurlijk ze kunnen je zomaar dumpen (net als ik hen natuurlijk)

 

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de reacties en ik laat zeker horen hoe dit af gaat lopen!!

 

groetjes, Ettenna

 

 

Ettenna geeft al aan dat de klant zich min of meer terugtrekt.

Dat is ook niet voor niets. Er bekruipt me het gevoel dat de klant niet echt de intentie heeft gehad om je in te huren.

Wat ik een beetje mis is dat voornamelijk wordt ingegaan op het tarief. Terwijl eigenlijk het tarief bijna bijzaak zou moeten zijn als je een goed verkoopgesprek hebt gehad...

M.a.w. hoe heb jij je gepresenteerd tijdens het eerste gesprek? Als een beginner die heeel graag een opdracht wil en hier eigenlijk ook wel een marktconform bedrag tegenover ziet? Dat zou eventueel een insteek kunnen zijn bij een heeeeeeel goede bekende waarvan je bijna zeker weet dat die jou een opdracht gunt.

Voor alle andere verkoopgesprekken zou ik het anders aanpakken.

JIJ zit daar als zijnde DE OPLOSSING voor het probleem van die potentiële klant. Deze heeft namelijk ergens versterking voor nodig anders kom je niet op gesprek. Mocht hij zich tijdens dit gesprek toch slechts deels bewust worden van de noodzaak (bezwaren), leg het hem zelf nog eens uit door zijn problemen bloot te leggen en de gevolgen hiervan te benadrukken! Wat kosten die gevolgen? (Maw wat verdient hij als het opgelost is? ) Nou JIJ bent natuurlijk DE oplossing!

Maar eigenlijk heb je bijna geen tijd om deze klus er nog bij te doen…..

 

Een grapje zeker?? Als de nood hoog is en jij hebt je goed verkocht, komt deze opmerking niet! Zeker niet als hij normaal niet meer dan € 30.00 per uur betaalt, want dat kost eigen personeel zowat bijna…

 

Borst vooruit en jezelf verkopen! Deze klant moet jij niet nodig hebben, hij moet smeken of je alsjeblieft die opdracht aanneemt..

 

Moet je toch nog wat onderhandelen?

Normaliter werk ik voor € 60,00 per uur maar omdat t bijna kerstmis is en we in crisis zitten en je tante jarig is geweest, mag je voor deze keer voor € 55.00 per uur van mijn diensten gebruik maken…

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
  • 0

@jaap

Nou je beschrijft mijn situatie. Alleen ik ga niet meer concurreren met studenten of andere alternatieven welke een laag tarief vragen. Wanneer mensen hun bedrijfsoplossingen willen voor 10 a 30 euro per uur, dan zijn het sowieso geen klanten voor mij.

 

Mijn grootste klandizie bestaat uit mensen waarvoor ik moet opruimen/oplossen van de problemen die zijn ontstaan toen ze in zee zijn gegaan met iemand die het wel kon voor 20 euro per uur. En anderzijds voor bedrijven welke het vervelend vonden om elke keer de overhead kosten te moeten betalen voor grote ondernemingen en geen toegevoegde waarde ontdekken. Ik zit lekker in het midden.

Dat alles geldt ook voor mij inderdaad. En volgend jaar zal het ook veranderen, dan ga ik van 27,50 naar 30 euro per uur ;) Maar nogmaals: het werkt voor mij! Klanten die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten heb ik niet, ik heb juist klanten waar ik een lange, goede relatie mee heb. Dankzij mijn uurtarief hoef ik bijna geen tijd in aqcuisitie te steken en verdien ik voldoende om zelfs wat spaargeld opzij te zetten.

 

Ik moet daar wel bij zeggen dat ik iemand ben die geen gekke dingen doet. Ik werk 50 weken per jaar en de andere twee zou ik ook werken als m'n vriendin dat toeliet. Ik doe wat ik leuk vind en krijg er voor betaald, prachtig toch?

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

Nu weet ik niet wat in DTP precies het gangbare tarief is, maar 30 euro lijkt mij erg laag.

 

Het ligt er maar net aan wie je bent en wat je wilt. Ik heb (nu ongeveer 10 jaar terug) tijdens mijn studietijd programmeerwerk gedaan voor nog minder dan 30 euro per uur (en werkte daarnaast ook nog eens mee aan open source projecten waar helemaal geen geld mee verdiend werd). Ik verdiende echter fors meer dan mijn mede studenten met bijbaantjes in loondienst, en kon elk uurtje dat ik vrij had vullen met werk wat ik leuk vond om te doen. Het netwerk wat ik in die tijd heb opgebouwd, de ervaringen die ik er mee heb opgedaan en de klantenkring die ik hierdoor kreeg zijn een stuk waardevoller geweest dan het uurtarief. Ik heb nog nooit naar opdrachten moeten zoeken en krijg nu zelfs nog programmeeropdrachten aangeboden, terwijl ik al jaren voor derden geen programmeerwerk doe. Het hanteren van lage tarieven heeft bij mij altijd heel goed gewerkt, en ik denk dat er veel mensen op die manier heel succesvol zijn. Een bekende naam krijgen en je tarieven verhogen kan later altijd nog.

Link naar reactie
  • 0

Leuk voor studenten en absoluut niet denigrerend bedoeld. Maar kan je met een uurtarief van minder dan 25 uur de kosten verantwoorden welke je als bedrijf hebt. Officieel gekochte software, hardware, werkruimte, verzekeringen, vervoer, niet facturabele uren. Eigenlijk alles wat al eerder genoemd is.

 

Het blijft een beetje appels en peren vergelijken. Maar ik wordt wel een beetje moe van de druifjes die net doen alsof ze een appel zijn. Ik heb hiervoor ook werk gedaan voor discotheken e.d. Zwart als zakcentje, lekker erbij als werk voor in de avonduren. Maar toen ik voor mijzelf begon, waren die tarieven niet meer haalbaar. En dus kon ik die klussen ook niet meer doen. Geweldig want ik ging een andere kant op, en andere enthousiastelingen hebben dit opgepakt. En zijn nu misschien ook wel voor zichzelf begonnen. Dus een hele mooie manier om te proeven aan zelfstandigheid en het opbouwen van een netwerk. Zoals maarten zegt.

 

Maar dit is een ondernemers forum. En misschien ben ik nu te hard. Maar ik geloof er niks van dat je een bedrijf goed kan runnen op basis van 25 euro per uur. Ik zou je in ieder geval niet serieus nemen. Want je moet zoveel facturabele uren maken dat je nergens anders aan toe komt. Dus dat houdt naar mijn mening in dat je:

 

[*]voor maar 1 a 2 opdrachtgevers werkt. Dus verkapt loondienst

[*]Je de kosten niet goed doorberekend. illegale software, geen goede bedrijfsvoering zoals verzekeringen, boekhouding, pensioen buffer e.d.

[*]Absoluut geen aftersales support, begeleiding, gesprekken, contact, interactie en weet ik veel wat

[*]Je werkt elke week 80+ uur

 

Die laatste is een optie. Maar ik heb nu zoveel ondernemers gesproken. En die 80 uur is geen mythe, maar wel iets geromantiseerd. Ik draai ook 80 uur in de week. Maar dat is wel op basis van denken, af en toe iets afmaken, gesprekjes, facturabele uren, niet facturabele uren, bespreking met mijn vrouw, belletje, sms'je, mail checken, op HL zitten, research, lezen administratie, etc. Dit loopt mooi door in het weekend, want je bent ondernemer en ben je dus altijd bezig met je onderneming. Maar de keren dat ik 80+ uren gedraait heb voor klussen met keiharde facturabele uren zijn op 2 handen te tellen. En na afloop was ik kapot.

 

Maar ik werk ook vanuit huis. En het huis is gewoon een rijtjeshuis. Ik rij niet in een dure auto. Ik heb geen dure hobby's. Geen dure contracten, echt geen dure boekhouder (wel een goeie gelukkig). En ik red dat niet voor dat geld en ik zou het graag willen, want mensen betalen graag weinig.

 

Maar misschien mis ik dat ondernemers instinct omdat te kunnen zien. Of ben ik een luie eikel. Zie ik de kansen niet. etc.

Maar ik geloof het niet. Maar dat is misschien mijn tekortkoming, en daarom ben ik misschien een beetje boos. En misschien zelfs wel op mijzelf omdat ik het niet snap.

 

Micha

 

ps. respect aan iedereen die diensten / oplossingen leveren en mensen blij maken. Al doe je het gratis.

 

 

 

 

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Leuk voor studenten en absoluut niet denigrerend bedoeld. Maar kan je met een uurtarief van minder dan 25 uur de kosten verantwoorden welke je als bedrijf hebt. Officieel gekochte software, hardware, werkruimte, verzekeringen, vervoer, niet facturabele uren. Eigenlijk alles wat al eerder genoemd is.

 

Het hangt dus maar helemaal van je eigen situatie af. Gekochte software heb je echt niet nodig, gratis software (Linux, OpenOffice, PHP) is er genoeg. Ik ken niemand die zelf al geen PC heeft om mee te werken, en een woonruimte is ook prima als werkruimte te gebruiken. Een startende ondernemer of student kan dus prima een bedrijf runnen van een uurloon van 30 euro per uur en daar vervolgens voldoende aan overhouden. Dat 30 euro voor iemand met een gezin, kantoor, pensioensopbouw en auto te weinig is, is ook logisch. Dat is ook waar ik mee begon: "Het ligt er maar net aan wie je bent en wat je wilt", dat moet ieder denk ik voor zich bepalen.

Link naar reactie
  • 1

Leuk voor studenten en absoluut niet denigrerend bedoeld. Maar kan je met een uurtarief van minder dan 25 uur de kosten verantwoorden welke je als bedrijf hebt. Officieel gekochte software, hardware, werkruimte, verzekeringen, vervoer, niet facturabele uren. Eigenlijk alles wat al eerder genoemd is.

En dat is waar ik allemaal op bespaar. Al mijn hardware is niet in eigen beheer, ik werk met open source software, ik heb een werkruimte in huis en rijd zeer goedkoop. Mijn overhead is echt minder dan 10% en ik kom uit met 20 gefactureerde uren per week. Mijn vriendin en ik verdienen allebei en dragen de lasten, hebben geen kinderen en wonen goedkoop. Natuurlijk, zoals ik al zeg, dat gaat ooit allemaal veranderen. Maar ik maak mijn rekensom en kwam daarbij vijf jaar geleden op 22,50 per uur. Inmiddels heb ik dat iets moeten verhogen, maar van verdubbelen is vooralsnog geen sprake.

 

Het blijft een beetje appels en peren vergelijken. Maar ik wordt wel een beetje moe van de druifjes die net doen alsof ze een appel zijn. Ik heb hiervoor ook werk gedaan voor discotheken e.d. Zwart als zakcentje, lekker erbij als werk voor in de avonduren. Maar toen ik voor mijzelf begon, waren die tarieven niet meer haalbaar. En dus kon ik die klussen ook niet meer doen. Geweldig want ik ging een andere kant op, en andere enthousiastelingen hebben dit opgepakt. En zijn nu misschien ook wel voor zichzelf begonnen. Dus een hele mooie manier om te proeven aan zelfstandigheid en het opbouwen van een netwerk. Zoals maarten zegt.

Zeker waar, maar ik ben ondernemer en afhankelijk van mijn inkomsten. Net als jij. Het zijn echt appels en appels, maar misschien wel Braeburn en Elstar. Ik ben een vrij jonge ondernemer die pas sinds dit jaar zijn brood hoeft te verdienen met zijn eenmanszaak (daarvoor was de schaal veel kleiner). Voor jou ligt dat heel anders.

 

Ik snap waar je vandaan komt en inderdaad, ik bespaar behoorlijk op bepaalde dingen. Zo ben ik minimaal verzekerd, werk ik met open source software (ook omdat ik gewoon niet anders -wil-) en houd ik nog niet zo veel rekening met pensioen (nog een jaar of 40 te gaan). Als ik echter 80 uur per week zou factureren draai ik een omzet van ruim 8000 euro per maand. Daar ben ik -absoluut- niet naar op zoek. Ik vind ook helemaal niet dat ik dat waard ben!

 

Waar het mij nu om gaat is het vergroten van mijn klantenkring en een bepaalde band met deze mensen scheppen. Op dit moment gaat dat vooral om mond-op-mond reclame, wat betekent dat ik nog geen uur per week in acquisitie hoef te steken. Mijn administratie is simpel en eenvoudig, met een factuur of 10 per maand, dus daar gaan ook geen uren in zitten. Het valt voor mij allemaal reuze mee.

 

Ik ontken niet dat ik hard werk. Ik moet wel. Ik ben 70% van de tijd Ruby on Rails developer en gezien de sneltreinvaart waarmee ze daar in Amerika doorontwikkelen moet ik rennen om dat bij te houden. Ik leer enorm veel bij tijdens mijn werk, wat mij op de lange termijn gewoon een betere developer maakt. En daarnaast vind ik het werk heel erg leuk om te doen!

 

Sidenote is dat mijn overhead natuurlijk groeit. Binnenkort wil ik niets meer met administratie e.d. te maken hebben en schakel ik daar iemand voor in. Ik ga autorijden op kosten van de zaak en ga een paar projecten ontwikkelen die behoorlijk wat investering nodig gaan hebben. Dus volgend jaar ben ik weer duurder dan dit jaar. 60 Euro per uur zul je me in de komende 5 jaar echter niet zullen zien vragen. Of er moet iets raars gebeuren.

 

Als je me niet gelooft wil ik in grote lijnen wel eens uiteenzetten waarom het voor mij wel werkt. Wel liever per PM.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

Tarief en kosten zijn twee dingen. Ik heb 12 jaar ervaring in het ontwikkelen van webapplicaties. Met die ervaring kan ik dingen sneller / beter ontwikkelen en is de vergelijking van mijn tarief van 70 euro met 30 voor een 'broekie' niet zinnig. Het totaalbedrag voor een offerte komt al meer in de buurt. Maar zelfs daar moet je nog rekening houden met kwaliteit.

 

Nu zijn mijn vaste kosten laag en zou ik op basis daarvan en m'n huidige bezetting rond kunnen komen met zeg 35 per uur. Maar waarom zou ik in hemelsnaam de helft minder rekenen als mijn klanten tevreden zijn met het resultaat dat ze krijgen voor de kosten die ze maken??

Link naar reactie
  • 1

Wat het laatste betreft denk ik dat je helemaal gelijk hebt: je werkt gewoon met een markconform tarief.

 

Voor de opdrachtgever maakt het wel uit wie je bent, maar alleen in de aspecten waarop dat je prestaties beinvloed - sneller en beter door meer ervaring, meedenker vs platte uitvoerder, dat soort verschillen tellen.

 

Je persoonlijk situatie, bijv of je er een gezin van moet onderhouden, een kast van een huis of weet ik wat meer, is voor je uurtarieven vanuit een opdrachtgever niet relevant. Dit zorgt er uiteraard voor dat van een bepaalde bezetting en tariefstellen de een wel kan leven en de ander niet, maar zo is de markt.

 

Overigens wil ik daarmee niet zeggen dat lage tarieven nooit verantwoord zijn: Genoemd voorbeeld van een student die tegen een laag tarief bijklust en zo ondertussen kennis, ervaring en reputatie opbouwt lijkt me helemaal niet verkeerd. Maar het is ook logisch dat die tarieven zich richting marktconform verplaatsen zodra de kennis en ervaring verworven zijn!

Link naar reactie
  • 3

klant tevredenheid is het streven, de rest is bijzaak. Als klant niet tevreden zijn houdt het altijd een keer op. Maar zoals BenM zegt, de klant heeft geen boodschap aan persoonlijke redenen voor een prijsopbouw. Maar jij als ondernemer hebt hiermee wel te maken naast de zakelijke kosten welke gewoon goed verantwoord moeten worden.

 

Stel je voor je bent 24 jaar, klein huisje, opensource software kortom weinig overhead. Je knalt lekker door, eet tussendoor pizza en gaat tot het gaatje omdat het je hobby is.

 

Maar opeens is daar Marieke. Lekker ding, allebei hoteldebotel op elkaar. Paar uutjes minder gemaakt, want je investeert wel wat in je nieuwe liefde. Maar dit kan je hebben... slaap is toch overschat ;D Maar dan, Marieke wil samenwonen en is zwanger. Tadaaaa, minder tijd voor de zaak en veel meer kosten om het huisje, boompje beestje in stand te houden. Marieke gaat minder werken, zwangerschapsverlof en de kleine spruit is helaas een maandag morgen model. Dus je bent ook nog vaak naar het ziekenhuis.

Je passie stoppen is geen optie, maar het huidige uurtarief handhaven is ook geen optie...

 

Kijk ik ben niet tegen prijsvechters. Als jij voor 22,50 euro per uur kan leveren, is dat prachtig. Alleen ik geloof er niet in op de lange termijn. Lever je kwaliteit, dan moet je daarvoor navenant beloond worden. En sommige kunnen, goedkoop aanbieden door hun bedrijfstructuur. Maar ik geloof er niet in dat je tot je 60ste, 80 uur per week keiharde uren kan draaien. En als je dat wel kan, vind ik dat je het nog steeds niet moet willen. Want dan gaat er iets fout in je leven (naar mijn mening).

 

Micha

 

PS Marieke had ook jaap kunnen heten, maar het zangerschapvoorbeeld gaat dan een beetje krom.

PS2 en nogmaals iedereen die onderneemt vind ik geweldig. Ik ben pas begonnen op mijn 28ste. Daarvoor was ik niet eens volwassen genoeg om dat te kunnen. En zelfs nu twijfel ik nog wel eens...

 

 

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Hi Micha, ik word bijna 24 en heb al een Marieke bij me wonen, ook al heet ze geen Marieke. Zij kost ook tijd, maar studeert en werkt zelf ook flink. Ik kook graag, dus die pizza kost al wat meer tijd (deeg rijzen, ingrediënten snijden...) en als ze 's avonds thuis is kijken we een filmpje of spelen we een spelletje of gaan we naar vrienden. Ik werk in het weekend, simpelweg omdat ik mijn zaak geen 2 dagen alleen kan laten en maak voldoende tijd vrij voor andere dingen.

 

Ik werk dan ook niet voor 22,50 per uur, maar voor 27,50 per uur, scheelt op maandbasis toch een euro of 400. Ik zie mezelf niet als prijsvechter, maar als eerlijke harde werker. En ik heb nu ook al gezien dat ik volgend jaar iets meer lucht wil en daarom komt er waarschijnlijk 5 euro per uur bij vanaf volgend jaar. Ik heb dit jaar één vakantie van een week kunnen doen, dat is achteraf toch een beetje te heftig geweest.

 

En zogauw er een klein mensje bij komt zal dat wel eens kunnen gaan veranderen. Moet ik m'n persoonlijke budget ineens bijstellen zodat we luiers en potjes geprakte banaan kunnen kopen. Als dat betekent dat er dan weer 5 euro bij moet is dat maar zo! Maar ik hoop tegen die tijd mijn beoogde stabiele klantenkring te hebben opgebouwd zodat ik nog minder tijd in acquisitie hoef te steken. En zo niet, dan moet het uurtarief nog een stukje omhoog. Als ik dan over 10 jaar ineens over de 60 euro per uur zit te vragen begrijp ik ook opeens waar dat uurtarief vandaan komt. Maar nu nog niet.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

Tarief en kosten zijn twee dingen. Ik heb 12 jaar ervaring in het ontwikkelen van webapplicaties. Met die ervaring kan ik dingen sneller / beter ontwikkelen en is de vergelijking van mijn tarief van 70 euro met 30 voor een 'broekie' niet zinnig. Het totaalbedrag voor een offerte komt al meer in de buurt. Maar zelfs daar moet je nog rekening houden met kwaliteit.

Ik wil wel even gesteld hebben dat ik mezelf niet meer als "broekie" zie! Ik ben 13 jaar geleden begonnen met programmeren (ook op basisschoolniveau natuurlijk, maar goed) en 8 jaar geleden ben ik in PHP gedoken. Ik werk nu met veel plezier een jaar of 3 met Ruby on Rails (langer kan eigenlijk ook niet) en heb in de tussentijd ook nog aan andere programmeertalen geroken.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 151 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.