Jump to content
ppw
Verberg

contractbeeindiging huurruimte

vraag

Ik heb nu bijna een jaar een kantoorruimte gehuurd. De verhuurder weigert echter bepaalde onderhoudswerkzaamheden uit te voeren onder het motto: je wist wat je huurde. Daarnaast komen ze ongevraagd in onze ruimte om bijv. lichten uit te doen (als we lunchen, doen we licht en compu niet uit), ze doen dit met hun moedersleutel. Langzamerhand beginnen we hier last van te krijgen en we willen dus weg. De zin die in ons contract staat, wijkt enigszins af van zinnen zoals die in andere onderwerpen in dit fora al zijn genoemd en de consequenties daarvan. Daardoor vind ik het lastig om te vergelijken. Kan ik pas per 1 augustus 2011 eruit of kan ik nu opzeggen en over 3 maanden vertrekken?

 

Dit staat er:

Deze overeenkomst is aangegaan voor de duur van 2 jaar, ingaande 1 augustus 2009 en loopt tot 1 augustus 2011. Na het verstrijken van deze periode wordt deze overeenkomst voortgezet voor een aanlsuitende periode van twee jaar, derhalve tot 1 augustus 2013. Deze overeenkomst wordt vervolgens voortgezet voor aansluitende perioden van telkens twee jaar. Beeindiging van deze overeenkomst vindt plaats door opzegging met inachtneming van een termijn van tenminste 3 maanden. Opzegging dient te geschieden bij deurwaardersexploot of per aangetekend schrijven.

 

Alvast dank voor het meedenken.

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Zoals ik het lees ben je een contract aangegaan voor 2 jaar die steeds, stilzwijgend, word verlengd met 2 jaar tenzij je (minimaal) 3 maanden voor het einde van de 2 jaar periode opzegt. Dus ja volgens mij kun er pas op 1 augsutus 2011 uit..

 

je kunt mijnsinziens niet de zin "Beeindiging van deze overeenkomst vindt plaats door opzegging met inachtneming van een termijn van tenminste 3 maanden. Opzegging dient te geschieden bij deurwaardersexploot of per aangetekend schrijven" los zien maar slechts in de context van het eerste deel van de alina / het artikel van de overeenkomst.

 

Voor wat betreft de ergenissen, het is lastig op basis van jou ene zin te bepalen of het onderhoud terecht of onterecht niet word uitgevoerd daarvoor is wat meer info nodig. een lekkende kraan is niet onrechtmatig een lekkend dak niet reapareren mogelijk wel..

 

Het te pas en te onpas betreden van de door jou gehuurde ruimte is niet zomaar acceptabel/toegestaan, zeker als ze tijdens de lunch het licht uit doen en daarvoor de afgesloten ruimte betreden is niet echt normaal.. De verhuurder moet wel een redelijk belang hebben om daar te zijn (bijvoorbeeld onderhoud :-) ) en niet voor ieder wisse wasje zijn eigen sleutel gebruiken.

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Ongeoorloofd gedrag moet je denk ik op schriftelijk aankaarten zodat je dossiervorming gaat krijgen. Het is niet de bedoeling dat ze zomaar binnen lopen e.d. zo werkt het natuurlijk niet.


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Hoi,

 

Wellicht kun je zelfs van huisvredebreuk spreken en dan heb je snel een argument om onder je contract uit te komen. Zet een webcam aan als je aan t lunchen bent en totdat de pc wordt uitgezet bouw je snel voldoende bewijs op ;)

 

GJ

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Je zit nu al redelijk op de weg van juridische stappen. Heb je de verhuurder wel eens aangesproken op zijn gedrag, het zomaar binnenlopen als het hem uitkomt? Vaak kan dat al veel kou uit de lucht halen en het is een stuk makkelijker traject dan ontbinden of procederen. Zeker in de huidige economische situatie is er veel te bespreken!

 

Succes


Voorhorst Advocatuur B.V. - svoorhorst@voorhorst.nl

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Ik hoop niet voor je dat het in je contract staat dat verhuurder op eigen wens binnen mag komen. Maar ook al staat dit erin moet hij je natuurlijk wel eerst in kennis stellen voordat hij dit doet.

 

Ik heb wel eens contracten gezien waarin staat dat verhuurder op eigen wens het pand binnen mag treden om zo de boel te inspecteren op gebreken namelijk. Of dit nietig te verklaren is durf ik niet te zeggen.

 

Succes in ieder geval!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 5 leden online en 108 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept