Ga naar inhoud
 • 0

Financieringskansen

Junior     23 0

Beste medeforummers,

 

na een tijdje rondgekeken te hebben hier, toch maar de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld.

 

Ik ben afgestudeerd CE'er en heb altijd de ambitie gehad om voor mezelf een onderneming te starten. Nu ligt mijn ambitie vooral in de e-commerce. Het idee is om een onderneming te starten met als doel: de exploitatie van webshops in nichemarkets.

 

In het kort: ik zou willen starten met 2 webshops in het 'outdoor' segment. Ik heb het dan over specifieke artikelen 'not for the mass' maar voor een speciale doelgroep: consumenten die gaan voor kwaliteit, duurzaamheid en zekerheid. Kortom: A-klasse produkten tegen goede prijzen. Ik heb ervaring binnen deze branche, de onderneming van mijn ouders opereert deels in deze business.

 

Ik heb inmiddels contacten gelegd met verschillende leveranciers en zij staan positief tegenover mijn idee. Ik wil klein beginnen dus een uitgekiend assortiment, niet diep, wel breed staat hierbij centraal. Ik wil in mijn assortiment niet alleen de hardlopers opnemen, maar ook de rest van het assortiment om een specialistisch karakter te creëren.

 

Nu ben ik druk aan het zoeken en rondkijken op het internet naar branchegegevens en er is inderdaad genoeg te vinden over de globale webshop markt in Nederland. 10% stijging per jaar qua omzet en aantal webshops is slechts een minimaal getal, het is vaak zelfs hoger.

 

Nu verspits ik me totaal niet op deze cijfers, als starter moet je je eerst waar zien te maken. Daar ligt mijn vraagstuk eigenlijk.

 

De financiering. Ik ben net student af, heb geen vast inkomen en mijn eigen vermogen is niet erg hoog (ong 5000). Hoe kan ik dit verantwoorden bij de bank?

 

Zo ziet mijn kostenplaatje er 'globaal' geschat uit:

 

- Webshops (multistore): 7500 euro

- Voorraad: 5000 euro

- Inventaris/kantoor: 2500 euro

- Adwords campagne Google: 3000 euro per jaar (geschat in jaar 1)

- TNT kosten: 5000 Euro (op basis van 1000 pakketten p/j, dit haal ik jaar 1 nog niet. Denk eerder 300-400 pakketten)

 

Totaal: 23.000 Euro.

 

Daarnaast zou ik een extra bedrag van 10.000 euro willen hebben om mee te werken. Maak ik hier 12.000 euro van, dan kom ik op een financiering van 35.000 euro.

 

Ik heb geen magazijn nodig, daar beschik ik al over. Ook woon ik nog thuis dus ik heb geen maandelijkse kosten. In het begin hoef ik er nog niet aan te verdienen, doelstelling is eerst om quitte te draaien.

 

De marges binnen het segment waar ik ga opereren zijn goed te noemen, een product van 20 euro netto kan ik voor 35 euro verkopen. Ik wil niet op prijs concurreren met de bestaande webshops, veel leveranciers willen dit ook niet. Marges gaan zo ten onder t.o.v. de detaillisten. Dit snap ik, bij mij staat het gebruiksgemak, service en kwaliteit centraal, dus daar mag ook een 'redelijke' prijs tegenover staan.

 

Mijn ouders willen garant staan voor de voorraad mocht het niet goed verlopen. Een aantal leveranciers zijn ook bereid een deel van de voorraad terug te nemen in geval van mislukking.

 

Nu is mijn vraag: zou ik op basis van globale bovenstaande informatie kans maken op een financiering bij een bank? Ik heb in principe géén kosten, zoals hypotheek, auto of overige huur o.i.d. Daarnaast zou ik voor een max financiering bij Qredits terecht kunnen, toch wil ik het eerst bij een bank proberen. Uiteraard ben ik bezig met een gedegen ondernemingsplan. Ik zie dit forum dan als een 'extra' uitstap om tot een gedegen strategie te komen.

 

Ik ben benieuwd naar jullie reakties!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

 • 0
Legend     1,4k 93

Ten eerste is het van belang om een goede financiering op te zetten.

 

Hierbij valt bij mij op dat je het (naar mijn mening) iets te ruim ziet.

 

Bedenk eerst eens, wat heb ik nodig om te starten. Dat is een webshop en een idee voor een webshop.

Voorraad is natuurlijk afhankelijk van de leverancier maar heb je in eerste instantie niet zo heel veel van nodig lijkt me.

Inventaris/kantoor ook dat lijkt me niet geheel nodig, je kunt toch beginnen met de spullen die je nu reeds hebt?

Adwords campagne, dat zijn misschien de totale kosten op jaarbasis. Maar je kunt natuurlijk met een lager bedrag beginnen en afhankelijk van de mogelijkheden dit uitbreiden.

TNT kosten lijkt me niet nodig voor de financiering, want zonder omzet geen verzending. Toch?

 

Dus ga eerst eens kijken wat je nodig hebt om te beginnen.

Kijk dan eens bij bekenden of dat te lenen is.

 

Succes

 

 


Met vriendelijke groet,

Hermes Ratgers

Link naar reactie
 • 0
Legend     339 25

Jij haalt volgens mij een aantal kosten door elkaar.

 

Even simpel gedacht:

 

[*]Verzendkosten heb jij pas als je omzet hebt. Als jij omzet hebt, dan heb je ook geld voor de verzendkosten. Ik neem aan dat klanten direct betalen. - € 4500 = € 500 aanloopkosten

[*]Jouw ouders werken in dezelfde branche. Waarom put jij voorlopig niet uit hun voorraad? -€ 4000,- = € 1000 voor niche producten.

[*]Inventaris/kantoor: is een forse keukentafel met een computer niet voldoende? -€ 1500,- = € 1000 voor computer + keukentafel

[*]Waarom heb jij nog € 12.000 nodig om te "werken"? - € 11.000 = 1000 voor de rest

 

 

Ik vind het een fors bedrag, volgens mij kan je dat beduidend terugbrengen.

 

 

Edit:HeRaFin was mij net voor, maar blijkbaar hebben wij dezelfde mening.

Link naar reactie
 • 0
Junior     23 0

Allereerst bedankt voor jullie reactie!

 

Inderdaad, die TNT zou ik weg kunnen laten. Immers, verzending is er pas na betaling. Die kosten hoef ik niet in te calculeren.

 

Ik kan niet uit de voorraad van mijn ouders putten, ze maken gebruik van de zelfde leveranciers, echter andere producten, mochten ze al hetzelfde hebben, dan bij lange na niet de hele productrange. Daarom heb ik zelf een voorraad nodig.

 

De inventaris: Ik heb momenteel niet genoeg spul. Kantoor heb ik niet nodig, ik werk vanuit huis. Ik heb wel een goede pc nodig inclusief printer. De pc moet aan bepaalde eisen voldoen want ik ben zelf deels verantwoordelijk voor het ontwerp en content plaatsing op de website. De pc moet bepaalde programma's aankunnen, vandaar die forse calculatie. Ik heb ook telefoon nodig, immers mijn klantenservice moet bereikbaar zijn. Dat ben ik dus. Ook kosten die ik daarbij in bereken heb. Daarom vindt ik 2500 een aannemelijk bedrag. Hier heb ik ook de licentie van de boekhouding ingecalculeerd.

 

Die 12.000 om te werken is wellicht te fors. Ik heb wel extra speelruimte nodig om mijn assortiment uit te breiden zodra ik merk dat dat nodig is. Ik kan nu nog niet van elk merk de totale lijn opnemen, mocht ik merken dat daar vraag naar is, dan heb ik de ruimte om dat te financieren. Laat ik het dan voor het gemak op 5000 euro houden.

 

De

 

Zit ik totaal op:

 

Website: 7500

Voorraad: 5000

Inventaris: 2500 (dus pc, software, printer en tel)

Adwords: 3000 euro per jaar (10 euro per dag) gecalculeerd op basis van een vriend van mij die Gecertificeerd Adwords Expert is

Speelruimte: 5000 euro

 

Kom ik totaal op: 23.000 euro. Dan heb ik het nog ruim aangemeten. Maar ik heb liever iets te veel lucht, dan net te weinig.

 

Of heb ik het mis?

 

Alvast bedankt.

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     11,3k 470

Financieringskansen (mogelijkheden): leverancierskrediet? Ik mis in het verhaal vooralsnog het noemen van een investeringsplan en omzet-/liquiditeitsprognose, plus een inzicht van opsplitsing in vaste en variabele kosten voor een commercieel econoom. Werk de soorten kosten wat verder uit voor jezelf. Nu is het uit de lucht gegrepen en dat is niet handig naar potentiële financierders of investeerders.

 

Waarom zo'n dure webshop bij aanvang? Waarom geen technische partner? En waarom twee webshops tegelijk starten?

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0
Junior     23 0

Financieringskansen (mogelijkheden): leverancierskrediet? Ik mis in het verhaal vooralsnog het noemen van een investeringsplan en omzet-/liquiditeitsprognose, plus een inzicht van opsplitsing in vaste en variabele kosten voor een commercieel econoom. Werk de soorten kosten wat verder uit voor jezelf. Nu is het uit de lucht gegrepen en dat is niet handig naar potentiële financierders of investeerders.

 

Waarom zo'n dure webshop bij aanvang? Waarom geen technische partner? En waarom twee webshops tegelijk starten?

 

Groet,

 

Highio

 

Oke, ik heb het idee dat ik me even nader moet verklaren.

 

Het idee: een webshop op het gebied van outdoor artikelen.

 

Momenteel zit ik in de orientatiefase. Ik kan dus niet gedetailleerd op jullie vraagstukken ingaan. Wel ben ik het er mee eens dat ik wellicht te enthousiast een 'pre' calculatie heb gedaan. Vanavond ben ik bij mijn goede vriend langsgegaan en heb hem het vraagstuk nog eens voorgelegd. Het verhaal van de dubbele webshop is van de baan. Het beste (en momenteel goedkoopste) is een singleshop, dat is SEO technisch meer haalbaar.

 

Waarom zo'n 'dure' webshop? Het motto van mij is: Begin zo klein mogelijk, maar hou ruimte voor expansie. Daarom ga ik niet voor een standaard shop van €10 euro per maand. Die zien er allemaal hetzelfde uit en bieden niet de mogelijkheden die ik wil implementeren. Zoals up-cross-deep selling, kortingvouchers, SEO optimalisatie etc etc.

 

Magento is daarom het systeem dat ik voldoende capabel acht. Een redelijke implementatie kost tussen de 3000-6000 ex btw.

 

De Google Adwords campagnes zijn van levensbelang. Deze zorgen voor extra traffic op de site. Ik streef in het begin naar een conversie van 1%. Een tarief van € 10 euro per dag zet ik hier tegenover. Blijkt dat ik meer kan halen uit de campagnes, dan gaat dit bedrag omhoog. De opbrengsten zijn er ook naar dan. Immers, is de conversie dan hoger.

 

Als ik de investering dus compleet uitkleed:

 

- € 5000 website

- € 5000 voorraad

- € 1500 inventaris (boekhoudprog, pc, tel, printer)

- € 3000 Adwords (jaar)

 

Zit ik op 14.500 Euro. Dat is al een totaal ander bedrag. Dan heb ik geen werkkapitaal. Ik zou hier bijvoorbeeld 2500 voor uit kunnen trekken. Kom ik aan 17000 euro.

 

Kortom: genoeg hoofdbrekens dus. Over de omzet verwachting kan ik nog weinig zeggen, verwachting is om met 1 pakket per dag te werken. Gemiddelde orderwaarde van €40. Dus € 200 per week x 50 wk = 10.000. Dan ga ik van de minimale ordergrootte uit. Nogmaals, ik hoef er niet van te leven, het eerste jaar wil ik break-even draaien. Als ik naar 10 pakketten per week ga met een orderwaarde van € 50 per pakket zit ik op € 500 p/w = 25.000 p/j.

 

Ach ja, ik zet het hier puur neer als om jullie mee te laten kijken als sparringspartner. Ik ben door jullie feedback al een stuk bewuster aan het kijken naar mijn kosten, al heeft de vergadering van vanavond hier ook aan bijgedragen. Ik moet het een stuk strakker calculeren blijkt. Dat scheelt me aanzienlijk in de kosten.

 

Denken jullie dat ik 15.000 zal kunnen lenen bij een bank? Op basis van mijn eerder omschreven omstandigheden? *uiteraard op basis van een gedegen ondernemingsplan.

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,4k 93

Okay, nog enkele steekwoorden zodat je de financiering nog iets kan aanpassen:

 

- de adworks hoef je niet meteen voor 1 jaar te betalen toch?

- waar wil je de voorraad laten? 5.000 voorraad is wel erg veel in 1 keer. Je ben geen winkel die alles meteen hoeft te laten zien.

- Inventaris, nogmaals ik denk dat je niet zoveel nodig hebt. Software pakket voor boekhouden, allereerst de vraag of je dat wel meteen moet doen ten tweede de opmerking dat er genoeg pakketten zijn die je niet hoeft aan te schaffen en waarvan de licentie +- 300,- op jaarbasis zijn. Nieuwe computer kan je eventueel ook aanschaffen in combinatie met telefoon?

 

 

Of de financiering gaat lukken, dat weet ik niet. Banken zullen zeker voorzichtig zijn.

Succes ermee.


Met vriendelijke groet,

Hermes Ratgers

Link naar reactie
 • 0
Junior     23 0

Beste HeRaFin,

 

bedankt wederom.

 

Voor Adwords hoef je niet meteen voor een heel jaar te betalen. Je geeft bij Google aan hoeveel je per dag wilt besteden aan je advertenties. Ik heb gemiddeld 10 euro per dag hiervoor uitgetrokken. De truc is dan (omdat ik ga opereren in een niche) om juist niet op algemene zoekwoorden te adverteren, maar ook op type product. Zo specifiek mogelijk. Je trekt hierdoor wel een veel kleinere groep mensen naar je site, echter wel de mensen die al 'way beyond' te oriëntatiefase zitten. Ze weten immers wat ze willen. Anders zoeken ze daar niet op. Hoe specifieker je adverteert, hoe lager je CPC bij Google. Omdat ik elke dag 10 euro hiervoor uittrek ongeacht bij aantal verkochte producten (naar aanleiding van die adverts), heb ik dit bedrag van te voren al ingecalculeerd. Immers, als ik niets verkoop zal ik mijn ads aanmoeten passen en optimaliseren. Hier heb ik wel geld voor nodig, anders ben ik niet zichtbaar. Mocht het rendabel zijn om voor een groter bedrag te adverteren, dan gaat de kraan verder open maar dan zijn mijn opbrengsten daar ook naar.

 

Mijn voorraad: ik heb thuis de beschikking over een opslag ruimte waar ik voldoende in kwijt kan. 5000 euro lijkt miscchien veel, maar je weet natuurlijk niet wat voor producten ik ga verkopen. Laat ik een gemiddelde inkoopwaarde van 40 euro per product nemen, dan heb ik 100 verschillende modellen op voorraad. De strategie was immers, om te gaan voor de 'long tail' methode, alles op voorraad nemen dus en niet alleen voor de massa gaan. Daardoor benadruk ik mijn specialistische karakter. Ik ben nu ook met leveranciers aan het praten, die gaan me ook wat voorstellen doen vwb een geoptimaliseerd assortiment.

 

De inventaris: ik denk dat ik toch aan 1500 kom hoor. Een beetje pc met software kost al gauw 800 euro, een printer erbij en een vaste lijn van de KPN. Een boekhoud licentie van Exact Online kost 29 p/m dus die 300 ga je al snel halen. Ik ga natuurlijk geen Unit4 pakket aanschaffen, dat is niet nodig. Bovendien is facturatie ook niet nodig omdat ik alleen aan consumenten lever in eerste instantie.

 

Mijn vraag was dus: zou ik met mijn huidige situatie (geen vaste lasten, geen auto, geen hypotheek, hoef nog niet zozeer een salaris) een lening van +- 15.000 / 20.000 kunnen krijgen bij een bank? Het is geen 'major' bedrag maar aan de andere kant: ik kan privé niet echt borg staan omdat ik dus geen 'bezittingen' heb. Of kom ik dan toch bij een Qredits terecht?

 

*edit: nog even over die voorraad: het principe dat ik wil hanteren is: vandaag bestellen, morgen in huis. Daarom dus de voorraad. Ik kan ook producten op mijn website zetten met daarbij de vermelding: leverbaar binnen 5 dagen. Echter ben ik van mening dat de consument hierop afhaakt omdat ze dan denken dat ik niet alles uit voorraad lever. Ik wil dit bij een aantal producten wel doen, maar het liefst bij zo min mogelijk.

Link naar reactie
 • 0
Legend     11,3k 470
Bovendien is facturatie ook niet nodig omdat ik alleen aan consumenten lever in eerste instantie.

Ohh...

 

Hoe snel kun je het benodigde kapitaal bij elkaar verdienen gezien je lage vaste kosten? Geld blijft makkelijker uitgegeven dan verdiend en afgelost, mocht de voorraad onverkoopbaar blijken...

 

'Echt gratis' opslagruimte en voorraad bestaat niet. Je moet bijvoorbeeld je voorraad financieren, de ruimte verwarmen, magazijnstellingen plaatsen en verzekeren of zelf dit risico willen dragen...

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0
Junior     23 0

Bovendien is facturatie ook niet nodig omdat ik alleen aan consumenten lever in eerste instantie.

Ohh...

 

Hoe snel kun je het benodigde kapitaal bij elkaar verdienen gezien je lage vaste kosten? Geld blijft makkelijker uitgegeven dan verdiend...

 

Groet,

 

Highio

 

Moeilijk te zeggen. Ik heb zoals gezegd, geen vaste baan en inkomen. De insteek was om een bedrijf te beginnen, dit aan het draaien te krijgen met zo min mogelijk geld maar met maximale inspanningen. Daarom wil ik daar fulltime mee bezig zijn zodat ik kan blijven optimaliseren. Ik woon nog thuis dus ik heb geen uitgaven, vandaar het idee om in het begin nog geen salaris uit te keren. Ik wil daarom ook zo snel mogelijk van die financiering af. Het idee was om dus mijn salaris (wat ik normaal zou uitkeren) te investeren in de zaak en waar mogelijk de financiering af te betalen zodat ik daar zo snel mogelijk vanaf ben. Zodra het harder gaat lopen dan verwacht, kunnen we verder kijken en eventueel salaris uitkeren.

 

Of is dat heel raar gedacht?

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,8k 295

Salaris uitkeren? Ga je een BV oprichten dan?

 

Een eenmanszaak werkt volgens het principe "mocht er aan het eind van de rit toevallig wat over blijven, dan is dat voor de ondernemer. Blijft er niets over, dan heb je pech". ;)

 

Is het draaien van de webshop een fulltime bezigheid, of hou je tijd over om daarnaast nog wat te doen? Dan zou ik die tijd aangrijpen voor een baan, zodat je in ieder geval wat vaste inkomsten hebt om de rente en aflossing mee te kunnen voldoen.


Het meest gegeven antwoord op fiscale vragen: "Dat is afhankelijk van de feiten en omstandigheden".

Link naar reactie
 • 0
Junior     23 0

Raar, of niet, ik zou eerst lekker gaan werken voor een baas, totdat dit eventueel meer oplevert...

 

Groet,

 

Highio

 

Raar, of niet, maar werken voor een baas kan altijd nog. Ik heb een bepaald idee voor ogen dat ik graag na wil streven. Denk dat dat kenmerkend is voor een ondernemer, je niet zomaar uit de weg laten slaan. De targets van de baas halen kan altijd nog, wil eerst die van mij zien te halen.

 

Het gaat me in eerste instantie niet zozeer om het 'geld verdienen' en bij 'een baas verdien je meer'. Ik wil gewoon een idee uitwerken waar ik al lang mee loop. Mocht dat geen succes worden, dan heb ik het toch geprobeerd.

 

@Ronaldinho

 

Haha, ja zo bedoel ik het ook niet, van die BV. Inderdaad, als er geld overblijft is dat voor de ondernemer. Is alles op, hebben we pech.

 

Het draaien van een webshop zoals ik die zie, is een fulltime bezigheid. Ik wil bereikbaar zijn voor mijn klanten, en Adwords campagnes optimaliseren is een intensieve bezigheid. In de avonduren werk ik vaak nog voor verschillende werkgevers in de hospitality branche. Maar dat is meer op oproepbasis dan op vast contract.

Link naar reactie
 • 0
Legend     11,3k 470

Ieder zijn visie, wanneer wil je bijvoorbeeld een huis en auto kunnen kopen? IK heb het woord 'ook' toegevoegd aan mijn vorige bericht. Neem van me aan dat je dan altijd beter af bent wanneer je beide doet, zolang je nog niet volkomen door je startende onderneming opgeslokt wordt... met enige moeite vind je op HL meer informatie over de stap/sprong van deeltijd naar full-time ondernemerschap (volgens mij heb jij het geniale idee nog niet). En échte ervaring?

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0
Junior     23 0

Ieder zijn visie, wanneer wil je bijvoorbeeld een huis en auto kunnen kopen? IK heb het woord 'ook' toegevoegd aan mijn vorige bericht. Neem van me aan dat je dan altijd beter af bent wanneer je beide doet, zolang je nog niet volkomen door je startende onderneming opgeslokt wordt... met enige moeite vind je op HL meer informatie over de stap/sprong van deeltijd naar full-time ondernemerschap (volgens mij heb jij het geniale idee nog niet).

 

Groet,

 

Highio

 

Ik heb het geniale idee ook niet, dat zeg ik ook niet. Ik wil producten gaan verkopen in een niche markt, het wiel is daar al eens uitgevonden. De taart zal ook niet groter worden, het is maar hoe je hem verdeelt.

 

Ik kan alleen geen fulltime baan ernaast nemen, ik ben namelijk overdag bereikbaar voor mijn klanten. Bovendien speelt het 'vandaag bestellen, morgen in huis' een belangrijke rol.

 

Zoals ik al aangaf zit ik nog in de conceptfase, het kan nog volop veranderen. Ik ben prive weinig afhankelijk van andere partijen, dat is voor mij een reden om het te proberen met een eigen zaak die relatief weinig investering met zich mee brengt. Alleen wel veel dedication van de eigenaar.

 

Met vriendelijke groet.

Link naar reactie
 • 0
Junior     23 0

En échte ervaring?

 

Grappig dat je dit er later nog bijgezet hebt. Ik heb in de zaak van mijn ouders en in het buitenland genoeg ervaring met ondernemerschap opgebouwd om op basis daarvan een gegronde keuze te maken.

 

Maar goed, ik kwam hier op dit forum om te sparren met medeforummers. Dat lukt aardig, neem jullie tips zeker mee.

Link naar reactie
 • 0
Legend     11,3k 470

Er zijn legio carrieremogelijkheden en die kun je natuurlijk altijd naast je voorgenomen keuze leggen of laten houden. Een webshop met 5.000 EURO voorraad aan niche/longtail-producten in oriëntatiefase levert voorlopig waarschijnlijk geen HBO startsalaris + benefits op...

 

Tal van kinderen uit ondernemersgezinnen gaan studeren en daarna in loondienst, beginnen voor zichzelf, of blijven binnen de familiesfeer werken om eventueel ooit het stokje over te nemen. Misschien is het verstandig om naar de toekomst toe alle (vervolg)mogelijkheden open te laten. Succes, naar speciaalzaken op internet ben ik altijd benieuwd!

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0
Junior     10 0

Hoi,

 

Ook een paar opmerking van mij:

 

5000,- voor een webshop? Neem iets van bv www.strato.nl af, kost 100,- per maand en kan meer dan wat je nodig hebt. Als je zoiets custom made neemt ben je veel meer dan 5000,- kwijt. spendeer vervolgens 1000,- voor een leuk design of schakel een kennis in.

 

3000,- voor adwords gaat de bank niet betalen, hooguit voor de eerste drie maanden.

 

Waarom een voorraad? Doen je concurrenten dit? Je wilt je hiermee onderscheiden maar is dit wat de markt nodig heeft? Heb je dit onderzocht?

 

20.000 klinkt niet veel maar de bank ziet dat toch echt anders. Zeker zonder borg en eigen inbreng. Je staat binnen 15 minuten weer buiten.

 

Tip: neem (parttime)baantje en sluit een doorlopend krediet af voor je onderneming. Is makkelijker en je hebt al inkomsten.

Je zegt dat je geen inkomsten nodig hebt, maar 6 maanden lang hard werken en alleen maar kosten maken is ook geen lolletje.

 

Mvg,

 

Mike


With kind regards/Met vriendelijke groeten/Kinh chao,

--------------------------------------------------------------

 

I.M.I.K. Solutions B.V

WWW: http://www.imiksolutions.com

Link naar reactie
 • 0
Junior     23 0

Hoi,

 

Ook een paar opmerking van mij:

 

5000,- voor een webshop? Neem iets van bv www.strato.nl af, kost 100,- per maand en kan meer dan wat je nodig hebt. Als je zoiets custom made neemt ben je veel meer dan 5000,- kwijt. spendeer vervolgens 1000,- voor een leuk design of schakel een kennis in.

 

3000,- voor adwords gaat de bank niet betalen, hooguit voor de eerste drie maanden.

 

Waarom een voorraad? Doen je concurrenten dit? Je wilt je hiermee onderscheiden maar is dit wat de markt nodig heeft? Heb je dit onderzocht?

 

20.000 klinkt niet veel maar de bank ziet dat toch echt anders. Zeker zonder borg en eigen inbreng. Je staat binnen 15 minuten weer buiten.

 

Tip: neem (parttime)baantje en sluit een doorlopend krediet af voor je onderneming. Is makkelijker en je hebt al inkomsten.

Je zegt dat je geen inkomsten nodig hebt, maar 6 maanden lang hard werken en alleen maar kosten maken is ook geen lolletje.

 

Mvg,

 

Mike

 

Dag Mike,

 

bedankt voor je input. Korte reactie:

 

Ik heb in mijn voorgaande berichten al uitgebreid verklaard waarom ik niet ga voor een standaardshop. Motto: begin klein maar houdt ruimte voor expansie. Een magento webshop is te bouwen van 1500 euro tot zelfs 15000. Het is gebleken en bewezen dat webshop met een eigen karakter beter converteren dan een standaard template. Jij zegt dat ik meer dan 5000 euro nodig heb voor een custom made, dat is niet zo. Ik heb al met verschillende partijen gesproken en zwart op wit staan dat ik voor een redelijk bedrag (tussen 2000-5000) een aardig custom made webshop heb. Natuurlijk kan het altijd goedkoper, maar ik streef naar een eigen karakter.

 

Over Adwords, het is natuurlijk niet zeker dat ik 3000 euro kwijt ben. Het ligt er maar aan hoe vaak er geklikt wordt op mijn advertentie. Als ik kan aantonen dat daar een bepaalde conversie tegenover staat snap ik niet waarom de bank moeilijk doet. Ik ken websites die 2000 euro per dag uitgeven aan Adwords. Maar die brengen genoeg op nav die clicks. Met andere woorden, wordt er niet geklikt, wordt er niet betaald en dus niets uitgegeven.

 

Waarom een voorraad? Omdat mijn grootste concurrenten dit doen. Simpel. Het vandaag leveren, morgen in huis principe wordt steeds belangrijker. Mensen hechten waarde aan snelheid en gemak dus het moet niet te moeilijk zijn. Een vriend van mij optimaliseert Adwords campagnes voor shops die meer dan 100k in de maand omzetten en geeft aan dat snel leveren een must is voor goed converterende webshops.

 

Bovendien had je in mijn vorige posts kunnen lezen dat ik niet alles op voorraad neem, maar wél vermeldt op de site. Echter wil ik er geen gewoonte van maken om alles binnen 2-5 werkdagen te leveren. Ik streef naar snelheid.

 

Hier kom ik dus bij mijn belangrijkste USP: gemak en snel.

 

Bedankt voor je reactie.

 

*edit: over die borg. Had je ook kunnen lezen in mijn vorige post dat mijn ouders deels garant staan en mijn voorraad overnemen. Daarnaast ben ik druk aan het inventariseren bij leveranciers wat zij mij kunnen leveren in de zin van: wat is handig om mee te beginnen en wat het kost (intake order). Of ik leverancierskredieten kan krijgen of onder consignatie kan werken.

 

Mocht het bij een bank niet lukken, dan hebben we pech. Dan heb ik nog een optie die ik open hou.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  12 leden, 250 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.