Jump to content

mleenaars

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Mike
 • Last name
  Leenaars
 • Company or organization name
  IMIK Solutions BV
 • Website address
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.bizz.nl
  www.evd

Company info

 • Location
  Helmond
 • Branch
  Industrie & bouw
 1. Hoi Levon, En wat is dan volgens jou het verschil tussen remote staffing en nearshoring? Volgens mij is er geen verschil. Mvg, Mike
 2. Ik denk dat je wel redelijk sterk staat maar dat is pas zeker na een bezoekje aan de rechter. Je vriendin ontslaan hierom lijkt niet wijs voor de bios, verhaal in de krant geeft meer ellende. Maar ik vraag mij wel af waarom zo graag behouden en hierom vechten? Je geeft zelf al aan dat je er eigenlijk niks mee doet. Vraag aan de bios een klein vergoeding (jaar abbo ofzo) en iedereen happy.
 3. Hoi, Ook een paar opmerking van mij: 5000,- voor een webshop? Neem iets van bv www.strato.nl af, kost 100,- per maand en kan meer dan wat je nodig hebt. Als je zoiets custom made neemt ben je veel meer dan 5000,- kwijt. spendeer vervolgens 1000,- voor een leuk design of schakel een kennis in. 3000,- voor adwords gaat de bank niet betalen, hooguit voor de eerste drie maanden. Waarom een voorraad? Doen je concurrenten dit? Je wilt je hiermee onderscheiden maar is dit wat de markt nodig heeft? Heb je dit onderzocht? 20.000 klinkt niet veel maar de bank ziet dat toch echt anders. Zeker zonder borg en eigen inbreng. Je staat binnen 15 minuten weer buiten. Tip: neem (parttime)baantje en sluit een doorlopend krediet af voor je onderneming. Is makkelijker en je hebt al inkomsten. Je zegt dat je geen inkomsten nodig hebt, maar 6 maanden lang hard werken en alleen maar kosten maken is ook geen lolletje. Mvg, Mike
 4. Als er inderdaad een werkgever/werknemer relatie is, heeft de TS een goede kans. Denk aan gedetacheerde software ontwikkelaars, die behouden ook geen rechten. Echter is uurtjes afrekenen hiervoor niet voldoende denk ik. Niet alle maatwerk hoeft op basis van fixed price maar ook bv werkelijk gemaakte uren. Heeft de TS wel alle specificaties geleverd of heeft het bedrijf ook zelf aangeleverd? En kan de TS dit aantonen? De TS zou met dit idee echter wel naar een gespecialiseerde advocaat kunnen gaan om te kijken of dit een kans van slagen heeft. En niet exclusieve-licenties worden ook bij maatwerk software gebruikt.
 5. Hoi Stefaan, Ik wil aan de reactie van Hugo het volgende toevoegen: Ook bij Nederlandse detacheringsbedrijven/software ontwikkel bedrijven is het bedrag wat in rekening gebracht wordt heel wat hoger dan wat de ontwikkelaar als salaris op zijn rekening krijgt. Diverse kosten (ook in India) komen erbij zoals kantoor, computers etc. En als er een Nederlands kantoor tussen zit: deze mensen moeten ook betaald worden (en er zal dus een toeslag naar Nederlandse maatstaven op komen en niet naar die van India). Of het je waard is moet je voor jezelf uitmaken. Heel kort door de bocht: Direct is goedkoper maar veel meer zelf regelen en grotere risico's. Met een Nederlands bedrijf moet dit naar je eigen maatstaven afgedekt zijn. mvg Mike leenaars
 6. Maar ja, we leven nu niet 15 tot 20 jaar geleden, dus dat zegt niet zoveel. Dat je zelf suggereert dat outsourcing nog volwassen moet worden is niet echt geruststellend. Heh...in de gevallen die ik heb meegemaakt was de verwachting een fatsoenlijke onderhoudbare website. Da's in beide gevallen jammerlijk mislukt. Het is nu 2008... Alsof de rest van de IT wereld al zo volwassen is. Kijk maar eens op computable om een regen van klachten en mislukte projecten te zien. Allemaal met grote Nederlandse bedrijven. En een fatsoenlijke onderhoudbare website... Kan ik een requirements document van 10 pagina's of 80 pagina's van maken. Je zal dus duidelijk moeten maken wat je verstaat onder fatsoenlijk onderhoudbaar. (welke standaarden gebruiken, hoe moet code eruit zien, documentatie, op welke gebieden uit te breiden, etc...) om mee te beginnen.
 7. 15 to 20 jaar gelden zouden klanten dat oneens met je zijn. De industrie is volwassen geworden en dat zal ook met outsourcing gebeuren. Heeft alleen wel tijd en kritische klanten nodig. Kritischer en voorbereid. Kijk samen met de leverancier waar mogelijke knelpunten zitten. Spreek ook je verwachtingen duidelijk uit. Was in de jaren 70 en 80 ook bij de gewone leveranciers. Maar dan ook de andere kant: geef je een offerte die ruim is berekend, omdat je weet dat er veel wijzigingen komen, alles goed gedocumenteerd moet worden etc. is de klant niet happy want dan is het nog te duur. Iedereen denkt voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten. Helaas, ook bij outsourcing kost software ontwikkelen op de goede manier wel tijd en dus geld. Alleen wat minder dan ij een Nederlandse leverancier.
 8. Ja, ik zie dit compleet anders. Als je even terugleest zul je zien dat er veel opmerkingen zijn over de beroerde kwaliteit die vaak geleverd wordt, en juist die kwaliteit zie ik injouw verhaal niet terug komen. Je kunt best een leuk contact met de Nederlandse projectleider of de manager ter plekke hebben, en ook een keer kennis gemaakt hebben met de programmeurs, maar als die domweg slecht werk afleveren ben je gewoon je geld aan het weggooien. Dit heeft niks met outsourcen te maken, dit kan je met een Nederlands bedrijf ook meemaken. Als een programmeur niet maakt wat jij wilt, zal je dit gevoel al snel hebben. Als je er goed bovenop zit ,zal outsourcen ook tot een goed resultaat leiden. Echter over de muur gooien zal sneller tot teleurstelling leiden. Spreek dus af over voortgangsrapportage en afhandeling wijzigingen etc. En investeer in de relatie.
 9. Zoals bovenstaande reacties al duidelijk maken is dit zeer moeilijke materie. Ik zou een expert inschakelen. Als het om software alleen gaat, zal het niet zo'n vaart lopen. Maar met een expert weet je het zeker (hoop je). Weet iemand dergelijke experts?
 10. Het is een beetje wat de gek er voor geeft. Een richtlijn zou kunnen zijn wat het je in de nabije toekomst kan opleveren. Natuurlijk wel rekening houden met het feit dat de onderneming die het overneemt ook geld wil verdienen. Mvg, Mike
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept