tha_wiz

Junior
  • Aantal berichten

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  • Geslacht
    Male
  • Adres
    Seelenstraat 3b, Weert, 6004RL, Nederland
  • Voornaam
    Koen
  • Achternaam
    Klomp
  • Bedrijfs- of organisatienaam
    Slampaq Solutions B.V.
  • Websiteadres

Bedrijfsinfo

Visie op

  • Ik zoek mensen die
    Slampaq Solutions B.V. is op zoek naar mensen die in de reclamebranche werkzaam zijn (of ons bij de juiste mensen in die branche kunnen introduceren) voor het promoten van ons Truestars Content Management Systeem om samen met de reclame- / vormgevingbureaus een nieuwe markt aan te boren of de huidige dienstverlening op webdesign vlak te verbeteren.

    Het Truestars CMS stelt u in staat een gebruikersvriendelijk beheersysteem voor de websites van uw klanten aan te bieden waarmee de klant zelf zijn website kan onderhouden (iemand die kan tekstverwerken kan ook zijn eigen site beheren). Iedere pagina wordt daarnaast automatisch voor zoekmachines geoptimaliseerd zodat de betreffende website goed gevonden wordt in bijvoorbeeld Google. Als laatste biedt het Truestars CMS de mogelijkheid om niet alleen de inhoud maar ook de complete layout en vormgeving van uw website online met slechts enkele clicks te beheren.

    De kennis van reclame- of vormgevingsbureaus voor het ontwerpen van de gewenste website lay-out aangevuld met de kennis voor het schrijven van goede (marketing) teksten, komt nog meer tot zijn recht bij gebruik van het zoekmachine vriendelijke Truestars CMS. Doordat de vormgever zelf ook echt de technische realisatie van de site voor zijn rekening kan nemen, biedt onze oplossing mogelijkheden voor nieuwe afzetmogelijkheden en hogere marges.
  • Mijn mening over innovatie
    Innovatie is de kern voor (constante) groei.
  • Mijn mening over ondernemerschap
    Echt ondernemerschap is meer dan een goed idee hebben. De uitvoering en het vermarkten van een nieuw concept bepaald het succes. Een goede voorbereiding is daarom van groot belang: risico's moeten gecalculeerde risico's worden en doorzettingsvermogen is onontbeerlijk. Alle hulp is daarbij welkom, een platform als Higherlevel.nl kan hierin een belangrijke ondersteunende rol vervullen.

tha_wiz's trofeeën

  1. Hartelijk dank voor jullie reacties! Ik had de stille hoop dat iemand wellicht op basis van onderzoeksresultaten of eigen ervaring een indicatie kon geven. Ik kan inderdaad de klant een bod laten doen, op zich willen wij er op het eerste gezicht in de toekomst niet mee verder gaan en vandaar dat we ook open staan voor de verkoop van de eigendomsrechten. Dat wil echter niet zeggen dat die broncode voor ons geen waarde heeft, in tegendeel zelfs maar we focussen momenteel op andere zaken. De opdrachtgever die de broncode over wil nemen heeft zelfs overigens geen commerciele bedoeling (voor zover ik nu weet). Het is een non-profit semi-overheidsinstantie die zich richten op een specifieke branche, het is dan ook bijna ondenkbaar dat ze er zelf een andere doelgroep mee gaan bereiken. Ze willen alleen de broncode elders verder laten doorontwikkelen en daarvoor hebben ze die rechten nodig. Hoe dan ook, bedankt voor de tips en de uitkomst laat ik nog wel weten.
  2. Hallo allemaal, In de afgelopen 2,5 jaar heeft ons bedrijf ontwikkeld aan een geavanceerd rekenmodel / business case tool voor een opdrachtgever. Er is expliciet overeen gekomen in de overeenkomst van opdracht dat de rechten op de broncode in ons eigendom zijn en dat de opdrachtgever een licentie op het gebruik heeft. Door omstandigheden hebben we niet de intentie om de software door te ontwikkelen en er is samen gezocht naar een nieuwe leverancier die met de nieuwe broncode aan de slag gaat. De eigendomsrechten moeten we hiervoor overdragen. Nu sta ik alleen op het punt dat ik de verkoopprijs voor de overdracht van de broncode moet bepalen. Uiteraard verwacht ik geen exacte bedragen, maar wellicht is er bij iemand van jullie wel een verdeelsleutel bekend over hoeveel procent van de totale ontwikkelkosten als leidraad gebruikt kan worden voor de overdracht van de broncode. Iemand enige suggesties waar ik hier meer info over kan vinden? Het gaat overigens om redelijk specialistische software voor een bepaalde branch, maar het rekenmodel is relatief eenvoudig om te bouwen naar andere branches waar weer andere rekenregels gelden. Daarnaast is het framework oftewel de engine op de achtergrond inzetbaar voor eigenlijk iedere kosten / baten analyse c.q. business casing tool (met benchmarking mogelijkheden qua tijd en normen / monitoring opties / geavanceerde totaaloverzichten en grafieken etc.). Iedere tip is welkom. Als bedankt!
  3. Op zich heeft PimEffting een punt, voordat je hieraan begint is het belangrijk om van de totale gang van zaken (qua financieen en bedrijfsvoering) op de hoogte te zijn. Echter geloof jij in het product en zie je toegevoegde waarde in jouw deelnamen in de BV (en niet te vergeten de meerwaarde van de huidige eigenaar) dan kan dit het begin zijn van een interessant bedrijf. Let wel je deelt dus inderdaad in het risico. Het voordeel voor de huidige eigenaar is dat hij jouw commitment koopt maar vanuit jouw positie moet je wel bepalen of je op de lange termijn hier (aanzienlijk) meer uit kunt halen dan de investering van je uren op dit moment (en of je het risico kunt / wilt dragen dat het ook kan floppen en je geen of slechts een beperkte vergoeding voor je uren kunt krijgen). Waardebepaling op dit moment kan op basis van de huidige boekwaarde en resultaten uit het verleden, aangevuld met een vergoeding voor de good-will voor de toekomst. Dit is geen makkelijk proces en je accountant moet hier absoluut bij helpen (althans dat zou mijn advies zijn). Het uitbetalen in aandelen is volgens mij mogelijk, je pakt dan bijv. voor een deel een salaris (je moet toch rondkomen) en de rest van je salaris laat je jaarlijks uitbetalen in aandelen. Dit moet je wel nadrukkelijk vastleggen en ook hier kan je accountant in adviseren. Op zich is het begrijpelijk dat de huidige eigenaar niet zomaar zijn meerderheidsbelang wil opgeven. Voor hem is dit ook nieuw en hij wil zijn kindje natuurlijk niet volledig afstaan. Om te beginnen lijkt me dit dus fair. Hoe dit alles in de boekhouding te verwerken weet ik helaas niet. Succes!
  4. Een zoekmachine vriendelijk CMS moet in mijn ogen de volgende zaken minimaal in zich hebben: Per pagina meta-tags kunnen instellen. Toepassen en tags bij titels en kopjes. URL rewriting (bijv. pagina titel in URL opnemen), bijvoorbeeld: http://www.slampaq.com/Internet/Page/4052_content-management-systeem-cms-zoekmachine-vriendelijk.aspx No-script navigatie voor gemakkelijke indexatie. Mogelijkheid voor alt-teksten en uitgebreide beschrijvingen op plaatjes. Sitemap functionaliteit (bij voorkeur met koppeling naar Google sitemaps). Een van de open source cms applicaties die voor zoekmachine optimalisatie interessant is, is Joomla. Is meer zekerheid en ondersteuning gewenst dan is o.a. het Truestars Content Management Systeem wellicht het overwegen waard. Een voorbeeld van een goed geindexeerde website die onderhouden wordt met een CMS is de site van de Diabetesvereniging Nederland (www.dvn.nl). Zoek je in Google op diabetes al dan niet met een extra term, en heeft de DVN er iets over gepubliceerd, dan staan ze gegarandeerd op de eerste pagina (zonder een euro aan zoekmachine marketing te besteden). Voorbeeld zoektermen: diabetes, diabetes zwangerschap, diabetes nieren, diabetes ogen, etc. etc. Overigens is de techniek niet alleen bepaland, ook de inhoud en de populariteit van een site (het aantal verwijzende websites) is hierbij belangrijk.
  5. Voor zover ik weet is er geen standaard koppeling tussen easyshopmaker en Ideal aanwezig. Wellicht dat je met de Open PSP Connector optie van EasyShopMaker iets kunt maar ik ben bang dat dit een specialisten werkje wordt (overigens kun je proberen of de Rabobank toevallig al eens een dergelijke implementatie heeft gedaan)... Hoe dan ook, succes!
  6. De vraag welke taal te kiezen: PHP of .NET is leidt vaak tot beladen discussies. Echter is een vergelijking tussen PHP en .NET is niet helemaal gelijkwaardig, een vergelijking tussen Java en .NET zou beter zijn. Kiest u voor .NET (of Java) dan levert dit doorgaans gecompileerde code op wat betekend dat de geprogrammeerde functionaliteiten als het waren direct gerunt kunnen worden op het betreffende besturingssysteem. Dit is sneller, voor het afhandeling van PHP bestanden moet de processor eerst de code compileren en kan deze daarna namelijk pas uitvoeren. Doordat het om gecompileerde code gaat kan de programmering niet direct gelezen worden zoals bij PHP (betere bescherming van copyrights) maar er is bovendien ook meer mogelijk in .NET / Java. Het gaat te ver om dit exact allemaal uit te leggen maar een goed advies is dus afhankelijk van het soort programma dat u wenst te bouwen en wie het inderdaad gaan onderhouden. Mijn ervaring is overigens dat PHP programmers goedkoper zijn dan .NET / Java programmeurs (deze verschillen niet zoveel van elkaar qua tarief) maar dat met name de standaard mogelijkheden van .NET (ASP.NET en C#) & Java ook een versnelling kunnen opleveren. De totale kosten van het project kunnen daardoor toch nog vaak in de beurt liggen van hetzelfde project in PHP. Laat je adviseren door een onafhankelijk adviseur die je precies verteld waarom welke taal het gunstigste is voor jouw wensen (daar hebben wij te weinig info voor). Overigens is er op internet veel info te vinden over dit soort vragen.
  7. Het gebruik van kant-en-klare templates zou ik eveneens afraden zoals mijn voorgangers ook al zeggen. Hoewel ze soms op het eerste gezicht er professioneel uit zien lijken ze vaak op elkaar (een ervaren internetter haalt ze er vaak direct uit). Bij mij komt zo'n website over alsof het bedrijf snel iets, zonder serieuze aandacht, heeft opgezet. Aangezien je op internet niet weet wie er achter een site zit (professioneel bedrijf of een studentje op een zolderkamertje) kijk ik bij een template site niet verder. Je krijgt immers maar 1 kans om een professionele indruk te maken bij je potentiele klant en dat gebeurd niet met een standaard template site.
  8. Ik weet niet of het helemaal aansluit maar is www.ibood.nl ook niet zoiets? Er wordt dagelijks slechts 1 product te koop aangeboden tegen een veel lagere prijs, iedere dag is er weer een nieuw product. Er wordt gekeken naar de wensen van de bezoekers en dan groot ingekocht (of restpartijen aangeboden).
  9. Oke dus als ik het goed begrijp verhuur je je VPS'en op een dedicated server van je provider (niet jouw eigendom). Als je er meerdere hebt zou ik met je provider in gesprek gaan over de huur van een dedicated server en dan zelf de VPS-en erop installeren (meer winst). Een van die VPS-en gebruik je dan voor de verkoop van shared hosting en resellerhosting middels een control panel. Tja en anders geld proberen te lenen bij de bank maar dat is niet eenvoudig (bedrijfsplan, etc. nodig). Ik denk daarom dat een goed gesprek met je provider een goed begin is, hij is er immers ook bij gebaat dat jij groei (zo werkt het bij ons in ieder geval wel).
  10. Wat betreft de aanschaf van dedicated servers, dit hoef jij zelf niet noodzakelijkerwijs te doen. Wanneer je voldoende maandelijkse inkomsten hebt gegenereerd met shared hosting klanten, dan kun je gaan denken aan een reseller hostingspakket (je koopt groter in en verdeeld de ruimte zelf over kleinere pakketjes waardoor je meer winst maakt). Op een bepaald moment kom je dan opnieuw weer bij een omslagpunt waarop een dedicated server interessant wordt (of als tussenstap bijv. nog een virtuele server ook wel VPS genoemd). Wil je direct een dedicated server inzetten omdat je klanten er om vragen, dan zijn er vaak ook nog opties mogelijk. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan een maandelijkse vergoeding van de server provider voor het aanbrengen van de klant of het doorverhuren van een server (soort van onderhuur waarbij je zelf wel de touwtjes in handen houdt, vaak kan dit whitelabel zodat je klant jouw provider niet ziet). Wij hebben dit zelf ook vaker aangeboden, maar de meest veilige opties is in mijn ogen het aanbieden van een virtuele server. Een VPS huur je zelf ook weer in en is met name in het begin vaak krachtig genoeg (bij een virtuele server wordt op een krachtige fysieke server meerdere virtuele omgevingen aangemaakt die zich voordoen alsof het kleinere fysieke server zijn, je kan er echter precies hetzelfde mee doen). Je hebt dan geen investeringskosten in hardware en het risico is veel kleiner (makkelijker op te zeggen of uit te breiden). Wellicht is dat een goed beginpunt?
  11. Ik ben ook erg benieuwd naar de lijst en wil er ook serieus op bieden. Een PM met de lijst is dan ook zeer welkom.
  12. Beste Lionel, Ik heb onlangs exact hetzelfde gedaan. Wat je moet doen is onderbouwen wat jouw software waard is, dit is uiterst lastig. Ik raad je daarbij vooral aan te kijken naar de behaalde winst in de afgelopen jaren aangevuld met een onderbouwing van het potentieel voor de toekomst. Hiermee moet je naar je accountant gaan en de accountant moet erkennen dat hetgeen je zegt klopt. Dit is uiteraard niet makkelijk (ze zijn meestal niet thuis in wat je doet en waarom iets die waarde vertegenwoordigd). Een onafhankelijke taxatie is het alternatief, maar dit is duur. Deze verklaring van je accountant is nodig voor de belastingdienst aangezien zij jouw inbreng moeten erkennen als zijnde de inbreng voor je BV (en een eventueel stamrecht). In mijn geval deed de belastingdienst erg moeilijk omdat de revenue in de afgelopen jaren relatief gezien meevielen t.o.v. de waarden. Het toekomst potentieel werd zeer moeizaam door de belastingdienst erkent (blijkbaar was het moeilijk te begrijpen dat je eerst zeer veel tijd in een product moet investeren voordat je er echt op grote schaal de vruchten kan plukken), waardoor ik uiteindelijk 30.000 euro lager in waarden uit kwam. Voor het restant van het bedrag is een stamrecht aangevraagt. Maar goed met die erkenning dat de software meer waard is dan de 18.000 euro voor de leg bij de BV, kun je dus inderdaad de software als inbreng laten beschouwen. Je accountant (of notaris) kan dit ongetwijfeld verder uitleggen. Groeten, Koen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.