Ga naar inhoud
 • 0

Commerciële site gebaseerd op joomla + template + extra module

Newbee     1 0

Op dit moment ben ik aan het kijken wat de mogelijkheden zijn voor het realiseren van een commerciële site (business-to-business ). Hierbij zit ik te denken om de site te ontwikkelen in Joomla en een design template op te kopen. Deze zijn al te verkrijgen voor 50 dollar. Plus een extra module waarmee de producten van het bedrijf verkocht worden.

 

1) Ik vroeg me af hoe jullie denken over dit concept. Joomla+template+extra module. Welke voordelen zien jullie van dit concept en welke nadelen?

 

2) Kennen jullie ook voorbeelden van bedrijven die hiermee op dit moment succesvol zaken doen?

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0
Retired Mod     4,6k 118

Het hangt geheel af van je eisen. In principe kan het, in veel gevallen werkt het echter niet. Je huisstijl e.d. moeten precies kloppen met de website enzovoorts.


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     136 5

Beste kpoelarends,

 

Ten eerste hartelijk welkom op de website, hopende dat je veel nuttige informatie en posts zult plaatsen.

 

Persoonlijk zou ik voor een dergelijk website niet voor een template kiezen. Zoals mijn voorganger als zei, een eigenhuisstijl geheel naar jou wens gemaakt is vele malen beter. Ik weet natuurlijk niet wat je budget is, maar tussen de €150,- tot €200,- heb je toch echt genoeg mogelijkheden.

 

Kijk eens op andere fora's die daar o.a. voor bedoeldt zijn.

 

Met vriendelijke groet,

Ruud Menting

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     4,6k 118

Een layout laten ontwerpen op basis van je huisstijl moet, mits je niet veel eisen stelt, best lukken voor 200 euro. De kosten wat betreft de techniche kant moet je even goed bekijken. Als je een beetje standaard onderdelen gebruikt hoeft het niet kostbaar te worden om toch iets unieks neer te zetten.


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0
Junior     13 0

Het gebruik van kant-en-klare templates zou ik eveneens afraden zoals mijn voorgangers ook al zeggen. Hoewel ze soms op het eerste gezicht er professioneel uit zien lijken ze vaak op elkaar (een ervaren internetter haalt ze er vaak direct uit). Bij mij komt zo'n website over alsof het bedrijf snel iets, zonder serieuze aandacht, heeft opgezet.

 

Aangezien je op internet niet weet wie er achter een site zit (professioneel bedrijf of een studentje op een zolderkamertje) kijk ik bij een template site niet verder. Je krijgt immers maar 1 kans om een professionele indruk te maken bij je potentiele klant en dat gebeurd niet met een standaard template site.


Slampaq Solutions B.V. - All-round internet partner:

» Content Management Systemen » E-commerce / Webshops » Webdesign » Zoekmachine Optimalisatie » Webapplicaties » Maatwerk software ontwikkeling » Secure Windows ASP.NET hosting «

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     5k 325

Voor dat we helemaal verdrinken in een discussie over allerlei technische (on)mogelijkheden wil ik graag vraag twee er even uitlichten.

 

Kennen jullie ook voorbeelden van bedrijven die hiermee op dit moment succesvol zaken doen?

 

Het lijkt mij handiger als de vragensteller deze opmerking even toelicht.

De vraag komt op mij over als "ik kan een winkel huren, zijn er bij jullie winkels bekend die succelvol zijn ?

 

Is er al een product ?

Link naar reactie
 • 1
Junior     6 1

1) Ik vroeg me af hoe jullie denken over dit concept. Joomla+template+extra module. Welke voordelen zien jullie van dit concept en welke nadelen?

 

Joomla is een CMS-systeem net als alle andere CMS-systemen. Het is veilig, betrouwbaar en wordt goed onderhouden door de community. Met behulp van extra modules kun je de standaard functionaliteit binnen Joomla al snel uitbreiden, zonder al teveel moeite.

 

Het gebruik van templates binnen Joomla is inderdaad een ander punt. Of ze zien er niet uit, of ze zien er juist TE uit. Te flashy, te commercieel, te gladjes.

 

Ga je bij jezelf te rade welke doelgroep je wilt bereiken en verplaats je vervolgens in de positie van een willekeurige bezoeker. Pas daar de opmaak van je site op aan, en betrek er bij voorkeur een prof. bij.

 

2) Kennen jullie ook voorbeelden van bedrijven die hiermee op dit moment succesvol zaken doen?

 

Ik ben het niet helemaal eens met de reactie hierboven, alhoewel ik 'm wel begrijp. Wat je eigenlijk voorop zou moeten stellen, is dat succesvolle bedrijven natuurlijk ook de financiele middelen hebben om hun site uit te besteden. Die hoeven niet terug te vallen op Joomla en een standaard template.

 

Dus om heel eerlijk te zijn... Nee, ik ken geen bedrijven die hier succesvol mee zijn geworden, maar wellicht dat je hier een blik kunt werpen: http://www.joomla.org/content/blogcategory/35/69/

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,7k 1 82

Joomla en templates lijken mij in elk geval geen probleem. Ligt een beetje aan je markt en je producten. Mijn website is opgezet in Drupal (www.drupal.org)met een standaard template en een paar modules. Misschien niet te mooi, maar wel goed vindbaar. Geen probleem voor mijn doelgroep: snel, zakelijk en simpel.

Zeker om te beginnen een ideale oplossing. Kost niets (ok, beetje werk en hosting) snel een redelijk resultaat en gemakkelijk aan te passen. Misschien later nog eens over naar wat professionelers, maar dan heb ik de basis van mijn bedrijf al liggen en kan ik daar wat in investeren. Daarbij heb je dan ook de ervaring om eisen te stellen aan de ontwerper. Zie in mijn bedrijfstak voornamelijk bijzonder slechte sites (niet te vinden) of vol met flashy, maar verouderde, informatie.

 

Succes met Joomla!

Link naar reactie
 • 0
Legend     488 44

Met Joomla is niks mis. Met 'standaard' wel. Als je iets exclusiefs wilt, heb je twee mensen nodig: een vormgever die op basis van je onderneming een huisstijl + webontwerp maakt en een webbouwer die dat omzet in een template.

 

En zeker, daar zijn sommigen succesvol mee. En nee, de meesten niet. Maar dat heeft niks te maken met Joomla (of welk cms dan ook). Het voordeel van een cms als Joomla is nu juist dat inhoud en vorm strikt gescheiden zijn.

 

Maar omdat het open source is, dus gratis, kiezen velen ervoor gebruik te maken van de -ook al gratis aangeboden- templates. Maar dat wil niet zeggen dat jouw site er ook zo hoeft uit te zien.

 

Dus: zoek een goede (site-) ontwerper. Voor een paar honderd euro heb je een onderscheidend ontwerp + alle gratis functionaliteiten van Joomla.

 


www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie
 • 0
Legend     436 11

Ik heb nu een drietal websites in onderhoud die allemaal draaien met Joomla!

 

http://www.pax-tibi.nl - een website die ik eerst in Frontpage had opgezet en vervolgens heb laten omzetten naar een template voor Joomla!

 

http://www.smart-visie.nl - een website die ik door hetzelfde bureau heb laten ontwerpen, compleet vanaf nul.

 

http://www.smart-manager.nl - een website met een standaard template en hier en daar een beetje laten aanpassen.

 

Mijn advies is als je niet weet hoe je website eruit moet komen te zien, ga dan eerst kijken op dit soort sites en doe wat insparatie op. Wanneer precies weet wat je wilt, zorg ervoor dat de template goed in elkaar zit. Door Joomla! kun je zelf het een en ander goed aanpassen of veranderen.

 

Succes met wikken en wegen!


http://www.smart-visie.nl : Voor een heldere kijk op uw praktijk.

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     3,2k 157

Ik heb de afgelopen tijd veel gekeken naar templates, "gratis" template-sites en dergelijke. Ik denk niet dat mijn klanten van die enorme internet-freaks zijn dat ze een standaard template onmiddellijk zien als iets slechts.

 

Vandaar dat ik nu mijn site ga optuigen in Joomla, via een service provider (byte.nl), die hier zijn USP van maakt.

 

En BTW : ook in Joomla kan je templates aanpassen naar je eigen stijl.

Link naar reactie
 • 0
Senior     40 1

Ik maak als webdesigner zelf websites in Joomla en ik heb ook naar die standaard templates gekeken. Ik heb nooit een standaard template gebruikt omdat dit nooit perfect past in de huisstijl van een bedrijf.

Wat misschien handig is om te weten: Op dit moment is Joomla 1.0.12 in gebruik. Binnen een half jaar (misschien eerder) verwacht ik Joomla 1.5

Dit is een behoorlijk grote update en zal voor de meeste Joomla templates en externe modules wel wat problemen geven.

Het kan dus handig zijn om te wachten op deze grote update.

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 0

Er zijn twee manieren om naar iets toe te werken. Bottom up of top down.

Dat bepaalt normaal gesproken de specialist die je inhuurt.

Zijn bedrijfsmodel is juist het tweaken en schuiven van een "doos" (top down) of het zelf ontwikkelen, eventueel tweaken bij hergebruik en schuiven van een product (bottom up).

 

Ik ben een programmeur welke vaak sneller resultaat heeft met bottom up route omdat dat nou eenmaal mijn manier van werken is.

Als een klant bij mij komt en er helemaal geen verstand van heeft maar wel een site op maat verwacht en daar tevens budget voor heeft is de keuze snel gemaakt. Bottom up!

Het is “op maat” en razend snel aan te passen omdat het mijn code is.

Ik ken de code door en door en heb zodoende snel overzicht.

 

Ook zal het zeer snel werken omdat er alleen in zit wat je ook echt nodig hebt. Enkele tientallen KB's aan code en SQL statements zijn dan al voldoende. Als ik de tijd meet die de processor nodig heeft om een stuk content naar de client te sturen zit dat vaak in de miliseconden.

 

Veiligheid is ook zoiets.

Hoe vaak is het niet gebeurd dat er toch -net als in M$oft producten- er weer lekken of bugs inzitten. Je blijft maar patchen en upgraden.

Met een systeem op maat heb ik als programmeur meer zekerheid dat er niet zomaar rare dingen gebeuren en dat het jaren mee kan.

 

Soms echter kies ik wel voor kant en klare oplossingen. OS-Commerce is hier een goed voorbeeld van. Een betaalmodule zit er al in en het grote voordeel is dat je een hoog rendement kan halen. Er zijn genoeg laagdrempelige wizards waar -zodra de omzet stijgt- er een flink percentage naar de tussen persoon gaat.

 

Resumerend;

Ik zou een goede programmeur inhuren en niet bezuinigen.

Waarom? Omdat je je dan kan concentreren op je core business.

Ik besteed zaken ook graag uit. Boekhouding bijv., die man kost geld maar dat verdien ik gemakkelijk weer terug. Scheelt tijd en de aangifte is teminste in orde. Zo moet je het ook zien met websites.

 

Alle kwaliteit heeft nou eenmaal een prijs.

Een serieuze business opstarten betekent nou eenmaal investeren en uitbesteden aan specialisten.

Zo zie ik dat.

 

succes

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,3k 192
Het is “op maat” en razend snel aan te passen omdat het mijn code is. Ik ken de code door en door en heb zodoende snel overzicht.

 

In het verlengde daarvan zou iemand die joomla door-en-door kent dus de gouden oplossing zijn. Gratis gebruik van de uitbreidingen van de community en betalen voor de razend snelle aanpassingen.

 

Bovendien ken jij je code na drie jaar ook niet meer zo goed. Om nog maar niet te spreken van de situatie waarin iemand anders aan de slag gaat met jouw code (niet persoonlijk overigens, maar zelfs met broncode van professionele ontwikkelteams met uitstekende documentatie ben je nog wel even zoet om 'er in te komen')

 

Ook zal het zeer snel werken omdat er alleen in zit wat je ook echt nodig hebt. Enkele tientallen KB's aan code en SQL statements zijn dan al voldoende.

 

Ik gebruik code van enkele honderden kilobytes. Maar omdat alleen geladen wordt wat echt nodig is blijft het toch zeer snel. Bovendien staat de functionaliteit van al die code die je misschien nu gebruikt wel klaar voor het geval je ze nodig hebt.

 

Zowiezo kost een processor of geheugen een stuk minder dan een programmeur. Beste manier van optimaliseren is dus een snellere computer gebruiken.

 

Met een systeem op maat heb ik als programmeur meer zekerheid dat er niet zomaar rare dingen gebeuren en dat het jaren mee kan.

 

Je plaatst jouw kennis van beveiling en implementatie daarvan op een hoger niveau omdat je op maat maakt? Leg dat eens uit?

 

Een serieuze business opstarten betekent nou eenmaal investeren en uitbesteden aan specialisten.

 

Met je eens al kan in sommige gevallen 'goedkoop' starten best een optie zijn. Maar je argumenten waarom maatwerk nou beter zou zijn zie ik niet. Voor de context: ik ben programmeur sinds m'n 12e en doe dit inmiddels 10 jaar professioneel.

 

[edit]Correctie: 'ik ben programmeur sinds m'n 12e' klinkt wat pretentieus. 'Ik ben op m'n 12e begonnen met programmeren' klinkt beter ;D[/edit]

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 0
Met een systeem op maat heb ik als programmeur meer zekerheid dat er niet zomaar rare dingen gebeuren en dat het jaren mee kan.

 

Je plaatst jouw kennis van beveiling en implementatie daarvan op een hoger niveau omdat je op maat maakt? Leg dat eens uit?

 

Dat is nou eenmaal mijn ervaring als vakman.

Veel gratis modules werken niet in de "safe mode" of zijn gewoon te gemakkelijk te hacken. Nogmaals, dit is mijn ervaring. Wel zie ik wel degelijk een vooruitgang. Zowel de geboden platforms en oplossingen zijn veiliger als dat de programmeurs meer kennis hebben op dit vlak. Maar ideaal is het vaak nog niet en daardoor zijn veel "gratis" oplossingen (nog) niet geschikt voor bedrijven met "kritische" online bedrijfsprocessen of overheden.

 

Wij hebben onze eigen servers draaien en hebben een configuratie op maat.

Door kwa hosting en programmeren zo rigide mogelijk te werken kunnen er tientallen websites waarvan enkele medium traffic op één celeron draaien. Responstijden blijven hoog, hacken of spammen is nog nooit een probleem geweest en rebooten gebeurd een paar keer per jaar als de administrator een upgrade installeert.

 

Uiteraard zijn er genoeg situaties waarin veiligheid geen hoogste prioriteit heeft, bijv. een website "folder" welke alleen publieke informatie bevat en waarvan de database geen gevoelige wachtwoorden bevat.

 

Dat is en blijft een afweging waarin elke vakman of vrouw zijn of haar eigen verantwoordelijkheid in heeft ten opzichte van die klant.

 

 

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     9,9k 461

Gisteren heb ik gesproken met de eindverantwoordelijke voor de internetactiviteiten bij een hele grote Nederlandse magazine-uitgever, en die is momenteel Joomla als CMS voor alle magazine-sites aan het afwegen. Er zijn ook wat commerciële CMS'en in de running, maar dat Joomla er tussen zit zegt wel genoeg over hoe krachtig het inmiddels is.

 

(Wij bouwen trouwens zoekmachines die over het hele internet heen crawlen, en we hebben recent van twee zeer belangrijke custom-made systemen gezien dat ze lek zijn (met het niveau voorpagina Telegraaf of zeer ernstige gevolgen als een partij als Geenstijl hiervan zou weten). Dus roep niet te hard dat jouw custom-made systeem zo veilig is: misschien is het gewoon niet interessant genoeg voor serieuze hackers/spammers :) ).

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 0

Gisteren kwam er een Joomla specialist naar mij toe met de vraag of wij een custom made module kunnen bouwen.

Het is moet echt zo veilig mogelijk.

Zodoende kwam ik in mijn zoektocht naar Joomla hier terecht.

 

Fantastisch product ben ik inmiddels achtergekomen en als je het product kan schuiven prima natuurlijk. Ik ben ondernemer dus begrijp als geen ander dat iedereen dat weer op zijn of haar manier doet .

Maar wat ik dus aan wilde geven is dat de markt voor custom made producten voorlopig wel blijft.

 

En wat betreft security kan ik hoog van de toren gaan blazen en namen gaan noemen maar dat zal niemands carriere goed doen.

Idd hebben grote organisaties het soms niet goed voor elkaar en dat is weer mijn broodwinning.

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,4k 117

Er zijn ook wat commerciële CMS'en in de running, maar dat Joomla er tussen zit zegt wel genoeg over hoe krachtig het inmiddels is.

 

Kan ik me goed voorstellen. Ik gebruik zelf Plone, een ander opensource-cms, en dat komt ook regelmatig bij pakketselecties bovendrijven, o.a. bij grote overheidsorganisaties. Bij web-cms'en werkt het opensourcemodel in het algemeen goed (in tegenstelling tot bijvoorbeeld boekhoudpakketten).

Link naar reactie
 • 0
Newbee     1 0

het internet van tegewoordig raakt bezaaid met kant en klare joomla templates omdat mensen niet meer de moeite ervoor willen doen om een goede inovatieve website te ontwikkelen. Ik ik ben zelf programmeur en ik raad joomla altijd zoiezo af. Het is veel beter om in uw geval een proffesioneel bedrijf in te schakelen die voor u een website ontwikkeld + content management systeem dat helemaal op u afgestemd is.

 

Het is slimmer om er meer in te investeren dan nu zomaar joomla te gebruiken en vervolgens (uit eigen ervaring) tot de conclusie te komen dat het niet zo'n goed idee was om joomla te gaan gebruiken

 

 

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 0

Overal is markt voor.

Mijn ervaring is dat na een of meerdere slechte ervaringen men eerder bij hard core programmeurs of gespecialiseerde website design bureaus terecht komt voor maatwerk en dus bereidt zal zijn in dat geval meer te investeren.

Tenminste als dat in dat geval beter bij business en klant past…

En kan de dienstverlener daar wel een goed advies in uitbrengen?

Dat is de vraag!

Er is namelijk nogal wat kaf onder het koren zowel onder template tweakers als onder self made programmeurs.

Zolang de business voor niet ingewijden nog een black box is hou je het probleem dat klanten een verkeerde keus in de schoot geworpen krijgen nog los van het feit of de programmeur wel capabel is.

Een onafhankelijk keurmerk systeem zou mogelijk het kaf kunnen scheiden zoals de MCSE en consorten dat ook doen.

Gelukkig kan ik bogen op een enorme portfolio dus dat is dan weer een substituut.

Maat goed om weer terug te komen op het topic; Het één is linksom en het ander rechtsom, afhankelijk van wat meer werk kost kies je voor bottom-up dus nieuwbouw of juist top-down het tweaken van de template.

Het een is zelf fundament storten, het ander is prefab; Tenminste zo probeer ik dat voor de klant te visualiseren.

Voor beiden valt wat te zeggen.

Nogmaals het hangt er vanaf waar de dienstverlener in thuis is en of hij de klant goed kan adviseren en desnoods doorverwijzen, hetgeen ik dus ook regelmatig doe!

Vergeet ook niet dat de ene klant sneller genoegen neemt met extra functionaliteiten of het ontbreken daarvan. Een andere klant wil juist perfect maatwerk en heel precies die handvaten in het CMS die bij hem passen. Wat is dan een snellere, goedkopere en betere werkwijze.

Je zou dus zelfs kunnen zeggen dat sommige dienstverleners en klanten beter bij elkaar passen.

Het selecteert zich vanzelf alleen jammer als daar eerst nare ervaringen voor de klant aan vooraf zijn gegaan en dat probeer ik juist te voorkomen.

Mogelijk dat budget daar ook een rol in speelt immers zal maatwerk vaak meer budget vragen. Al met al kan je stellen dat er enkele factoren zijn; wensen klant; specialisatie dienstverlener en budget.

 

Cheers

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,7k 1 82

@renep

Joomla is zelf al redelijk uitgebreid en er zijn duizenden modules/templates voor te krijgen/kopen die bijna alles mogelijk maken met minimaal werk. Nadeeltje is de niet altijd even nette code, heb ik begrepen.

 

Kijk anders even op:

http://www.cmsmatrix.org/matrix

http://www.opensourcecms.com/ (voor een test, niet voor hosting)

 

Het leuke van een OS CMS is dat het zo eenvoudig is om extra functionaliteit toe te voegen. Weerkaartje? Downloaden, in de juiste directory zetten, 10 minuten wat opties aanpassen en het werkt. Google analytics gebruiken om je bezoekers te volgen? Idem.

Link naar reactie
 • 0
Legend     325 10

Ook een plus . is dat joomla bij tijd en wijlen zo lek is als een zeef. Of komt dit door de eenvoud van het pakket zodat een ieder denkt webdesigner te zijn. Of zit het meer in het open source princiepe, in het begin zijn er weinig mensen mee bezig, maar op den duur de halve wereld en is het overzicht weg.

 

Net als alle software heeft ook dit pakket zijn gebreken.

Link naar reactie
 • 0
Legend     2k 34

tijd en wijlen zo lek is als een zeef

 

Zou fijn zijn als je dan wat concreter bent, dit is zo'n lose kreet.

 

Waar ik inderdaad wel eens tegen aan ben gelopen is dat er teveel rechten op directories gezet zijn, is meer onwetendheid.

 

Schrijf eens een script die pragamatisch allerlei securities checked, kijk dan weten we wat en kan nog wel eens big business zijn! Volgens mij is het er al meen ik, eerst even checken dus.

 

We zijn hier aan het ondernemen en niet om diepgaand CMSjes te analyseren, heb je andere sites voor.

 

Perry

 

 

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  11 leden, 284 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.