Ga naar inhoud
 • 0

Stelling: Uitvinders zijn geen ondernemers.

Hallo allemaal,

het is voor het eerst dat ik aan dit forum deelneem. Dus laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen:Uitvinders zijn geen ondernemers.

:-\Ter verduidelijking van mijn stelling wil ik hierbij de definitie van het woord Uitvinder aanscherpen.

 

De zinssnede "De uitvinder van.." zegt niets over de geestesgesteldheid van de persoon in kwestie. Het betekent niet dat een persoon Uitvinder is. Hiermee geeft men slechts aan dat iemand een uitvinding heeft gedaan. Men wordt ook geen homosexueel door één maal met iemand van hetzelfde geslacht te zoenen :-*.

 

De hersenhelften.

Uitvinders worden geboren, net als componisten, schilders, ontwerpers en briljante wetenschappers. Dit heeft te maken met de bouw van de hersenen. Uitvinders zijn mensen met een gave, maar men zou ook kunnen zeggen: een aangeboren, haast dwangmatige behoefte, om producten, processen en diensten te verbeteren.

Onder Uitvinders vind men verhoudingsgewijs veel mensen met AHDH, HIQ en Epilepsie.

 

De combinatie creativiteit en ondernemersschap is zeldzaam. Er is danook een groot verschil tussen Uitvinders en ondernemers.

De mensen die hun best doen om Uitvinders te profileren als "innovatieve ondernemers" maken dit onderscheid niet, maar het beeld dat de doorsnee Nederlander heeft van de doorsnee Uitvinder klopt vrij aardig: "De Uitvinder is een beetje verwarde, verschrikkelijk eigenwijze (ik niet hoor), onaangepaste wereldverbeteraar. Haarscherpe probleemanalyses, oplossingen die vaak briljant zijn in hun eenvoud. Mooie pakken en een grote auto interesseren de uitvinder niet."

 

De succesvolle innovatieve ondernemers die wij kennen zijn doorgaans geen geboren Uitvinders maar vooral geboren ondernemers. Deze mensen zaten in hun jeugd al op de stoep voor het huis hun oude Donald Ducks te verkopen. Velen hebben een krantenwijk gehad en geleerd om te knokken. Weer of geen weer, die krant MOET voor 7.00 uur in de bus liggen!!

 

De startende ondernemers die het niet redden verdwijnen meestal geruisloos. Je hoort ze ook niet op verjaardagen. Vaak zijn het mensen die op een roze wolk richting bank zijn gedreven om een tweede hypotheek op hun huis te nemen.

 

Uitvinders zijn goed in het creëren van oplossingen voor problemen die "normale" mensen vaak nog niet eens onderkend hebben, maar ze doen er goed aan om niet hun gezin en hun huis op de waagschaal te zetten door zelf te gaan ondernemen.

 

Vrouwen van uitvinders hebben het vaak al moeilijk genoeg. :discussie:

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Er is inderdaad een duidelijk verschil tussen uitvinders en ondernemers. In enkele gevallen zijn het twee talenten die tot ontwikkeling zijn gekomen. Dit is dan ook meteen een feit waaruit een hoop problemen voortkomen.

 

We kunnen stellen dat uitvinders vaak technisch georienteerd zijn en zich met name richten op het steeds maar verder ontwikkelen van hun idee. Ze willen doen waar ze goed in zijn.

 

De samenwerking met commerciele partijen die niet zozeer de technisch oplossing van het probleem willen uitontwikkelen maar vooral de idee als zodanig marktklaar willen maken loopt hier dan ook vaak op spaak. In verschil in aandachtsgebied.

 

De uitvinder ziet de bemiddelaar vaak als uitzuiger en de bimiddelaar de uitvinder als eenzame ziel. Beide partijen kan vaak verweten worden een gebrek aan inlevingsvermogen te hebben in elkaars doelstellingen.

 

Ik kom hier later nog op terug.

Er zijn nog een hoop problemen te bespreken!

 

Kanban

 

Zal er zo snel mogelijk voor zorgen dat er een aantal belangrijke problemen als nieuwe topics naar voren worden gebracht!!

Link naar reactie
 • 0

Big/Kanban,

 

Jullie geven beiden aan dat uitvinders en ondernemers zo verschillend zijn. Ik kan hier helemaal inkomen, beide hebben een heel andere invalshoek (is duidelijk omschreven).

 

Maar even terugkomend op de vraag van Zrski. Ik kan best begrijpen dat er problemen kunnen onstaan bij de samenwerking tussen beide partijen door de verschillende invalshoek, maar denken jullie dat er een manier is waarop de beide partijen wel samen kunnen werken? En op welke wijze dan?

 

Ter verduidelijking (even generaliserend): mannen en vrouwen hebben ook beiden een andere kijk op de wereld, maar kunnen ook goed samenwerken door elkaars sterke en zwakke punten te kennen....;) Wat ik hiermee wil zeggen; Zouden de ondernemers en uitvinders die elkaars sterke punten leren kennen, niet een "wereld-koppel" vormen?

 

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
 • 0

Hallo Big,

 

Al klinkt het allemaal logisch, ik heb er toch wat problemen mee.

 

Ik heb nog nooit uitvinders ontmoet, ik ken ze alleen uit de film en daar worden ze inderdaad neergezet als ADHD`ers(Attention Deficit Hyperactivity Disorder) en mensen met een Hoog intelectueel quotiënt, warrige contact arme mensen dus.

Ondernemers zijn volgens jouw diegene die al vroeg de verkoop onder de knie had.

 

Ik ben een ondernemer in wording, maar ik pas totaal niet in jouw beeld van een ondernemer en ook niet in die van een uitvinder.

Ondanks dat ik niet over alle kwaliteiten beschik noem ik mezelf een creatief ondernemer, en waarom zou creatief niet innovatief kunnen worden. Daarbij hoeft een ondernemer ook niet alles zelf te kunnen, hij moet ook kunnen delegeren.

Datzelfde gaat ook op voor een uitvinder, hij kan het wel bedenken maar als hij het niet uit kan voeren, is hij dan wel een uitvinder?

 

..ik zit maar wat te brainstormen hoor!

Greetz,

Tirza

Follow your dream, Feel the fear and do it anyway

Link naar reactie
 • 0

mannen en vrouwen hebben ook beiden een andere kijk op de wereld, maar kunnen ook goed samenwerken door elkaars sterke en zwakke punten te kennen....;)

Ben ik het niet helemaal mee eens. Dat is niet aangelegd, niet aangeboren, maar wordt ons door de maatschappij al honderden jaren (als je in Adam en Eva gelooft al duizenden jaren) ingestampt. Heeft uiteindelijk niets met genen te maken, maar onze hersens weten niet beter.

Als je hier bedoeld "goed samenwerken" ze kunnen elkaar hebben (begrijpen - daar hebben het toch over - is iets totally differents). Maar okay ... dat geldt voor vele combinaties: ondernemer <> financier / uitvinder <> ondernemer / ondernemer <> klant ! Djeezus ... wat is een ondernemer veelzijdig ... die probeert het tenminste met iedereen. What's wrong in this picture?

 

Wat ik hiermee wil zeggen; Zouden de ondernemers en uitvinders die elkaars sterke punten leren kennen, niet een "wereld-koppel" vormen?

Heb ineens weer een idee. Ik start binnen het ChapterOne concept van zrski een dochteronderneming: intermediair tussen uitvinders en ondernemers?

Ga gelijk een businessplan schrijven en zrski zijn logo pikken! Noem het niet ChapterOne maar ChapterZERO. Oftwel ... voordat ik met hoofdstuk 1 begin moeten de uitvinders en ondernemers eerste leren praten met elkaar, voordat ze kunnen schrijven.

 

Clou of this story ... XQSsssss .... zit op een roze wolk ... ik heb geen idee waar ik het over heb.

Op verzoek kan ik mijn reactie gewoon weer deleten hoor!

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0

Het deleten van je reactie werpt een achteruitgang in het forum op...dat is niet de bedoeling!

 

Er moeten absoluut manieren zijn waarop de uitvinder en de intermediair of andere ondernemer georienteerde op de een of andere manier optimaal samenwerken. Het is voornamelijk de uitvinder die zich vaak niet begrepen voelt en ziet een bedreiging in iedereen die iets met ZIJN vinding wil ondernemen.

 

Naar mijn mening en dan val ik in herhaling moet de motivatie van beide partijen in eerste instantie gelijk zijn. Daarna mogen de doelstellingen iets uiteen gaan lopen. Laat ik concreet zijn: De uitvinder en intermediair willen allebei hetzelfde.....een successtory! De vinding wereldkundig maken. Mogelijkheden zoeken waarop de vinding gezien de markt optimaal tot zijn recht komt. De intermediair is vaak in eerste instantie gemotiveerd om aan de vinding en uitvinder in een zo kort mogelijke tijd geld te verdienen. Hierdoor gaat de communicatie tussen beide partijen op een geheel andere wijze.

 

Dit is dan ook de voornaamste oorzaak van de kloof tussen de intermediar en de uitvinder. De mooiste oplossing waarop deze partijen maximaal nut bereiken zou bijvoorbeeld liggen in een derde onafhankelijke partij (bijvoorbeeld de overheid) die de eerste stap...beoordeling, onderzoek, prototype o.i.d. financiert waardoor de motivatie van de andere partijen op gelijke voet blijft staan en je de intrinsieke motivatie stimuleert. Wanneer we aanbeland zijn bij het daadwerkelijk commercialiseren van de vinding omdat de kansen zeer voordelig zijn dan mag er onderhandeld worden over aandeel in de business. Een beetje een no cure no pay principe waarbij er "stiekem" pay is door een onafhankelijke partij aan de intermediair om zijn dienst te kunnen verlenen.

 

Kanban

Link naar reactie
 • 0

Zeg BIG hoe is het eigenlijk gesteld met de verwijzing naar dit forum op je site!

 

Veel informatie over uitvinders is te vinden op je site www.uitvinders.nl maar mag van mij best verspreid worden door bijvoorbeeld mooie discussies of aanvulling op de topic "begrippen toegelicht"!!

 

Groet,

 

Kanban

Link naar reactie
 • 0

Ik zie wel wat mogelijkheden om uitvinders en ondernemers aan elkaar te koppelen. Bijvoorbeeld als het gaat om het verrichten van marktonderzoek. Ergens loopt de uitvinder bij het ontwikkelen van zijn business plan tegen een betonnen muur aan. Potentiële investeerders vragen immers altijd naar zijn marktonderzoek, zijn inschatting van zijn verkoopprijs, inzicht in concurrenten etc. Van die zaken heeft hij meestal geen kaas gegeten omdat hij vooral met de technologie/inhoud van zijn vinding bezig is. Als hij nou iemand tegenkomt die voor hem wel gericht de markt verkent, hem inzicht geeft in concurrenten en helpt bij het vaststellen van zijn verkoopprijs, dan denk ik dat er vanzelf een wederzijds respect zal ontstaan (dan ga ik ervan uit dat de ondernemer net als de uitvinder goed is in zijn vak). Dat respect kan vervolgens wel tot een meer langdurige samenwerking leiden.... :-*

Je reis naar de toekomst wordt een succes als je alleen die dingen uit het verleden meeneemt die je positieve energie geven. Michael Lewis, 2000.

Link naar reactie
 • 0

Zeg BIG hoe is het eigenlijk gesteld met de verwijzing naar dit forum op je site!

Linkk vanuit de homepage in de linker kolom op "Starters nieuw".

Beetje "vaag" verstopt indeed, maar tsja ... uitvinders denken nu eenmaal anders heb ik in deze discussie begrepen.

 

En verder is te lezen bij BIG onder "Gratis club voor uitvinders"

Binnenkort zal ik op deze site plannen lanceren voor een nieuwe organisatie: een netwerk (géén vereniging) waarin uitvinders vrij kunnen communiceren, zonder daarvoor eerst een hoge contributie te moeten betalen. Er komt een database die alleen voor leden toegankelijk is.

 

Ik heb BIG al een reactie gestuurd van "doe dit in het forum Higher Level", want "waarom een nieuw wiel uitvinden voor uitvinders" als je hier op HL GRATIS mee kan doen! Helaas heb ik hier nog geen antwoord op gehad.

 

Wat vinden jullie ervan?

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0

Ben ik het helemaal mee eens Kermie! Gaan we weer terug naar de oude (en huidige) problemen van de verspreidheid van het internet! Door de bomen het bos.......!

 

Dus Big! Lijkt me verstandig om de uitvinders down town higher level te sturen zodat ze daarnaast ook nog eens een hoop aanverwante informatie kunnen vinden!!!

 

Tot later,

 

Kanban

Link naar reactie
 • 0

Hallo Big en co.

Ik denk dat het ook veel met 'identiteit' te maken heeft. Een uitvinder kan ook ondernemersvaardigheden aanleren en een ondernemer kan zich wat meer met een uitvinder vereenzelvigen. Ik ben respectievelijk kunstenares en lerares geweest. Ook niet echt dat je zegt: "He, een onderneemster". Nu ben ik het gewoon allemaal. Soms ook uitvindster denk ik.

 

Volgens mij heten uitvinders met succes in de business gewoon "zakenman" of "zakenvrouw". En niet "een zakelijk succesvolle uitvinder".

Je kunt je natuurlijk ook teveel identificeren met de excentriekeling in z'n schuurtje. Al heeft Big daar absoluut geen last van.

 

Kunstenaars, uitvinders, muzikanten, alle mensen die wat kunnen hebben te duchten van hetzelfde fenomeen: er zijn slimme zakenlieden die het vermogen hebben om dat om te zetten in geld.

Bovengenoemden hebben meestal zelf het idee dat dit aan anderen voorbehouden is en geven die "macht" uit handen.

 

Misschien is een cursus ondernemen voor uitvinders dus wel een idee.

Of op de site www.uitvinders.nl een afdeling: ondernemersvaardigheden.

 

Groet!

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Ben het met je eens dat een uitvinder vaak het gevara loopt om zijn macht uit handen te geven. Die snelle commerciële jongens met een goede babbel zijn - voor je het weet - er met je kennis vandoor. Daarvoor moet je zeker oppassen, maar anderzijds moet je als uitvinder ook je eigen beperkingen kennen. Heb je zelf die snelle babbel niet (en die heb je toch nodig om je product te verkopen) dan moet je m.i. open staan voor samenwerking met juist die mensen die de eigenschappen bezitten waarover je zelf niet beschikt en die je wel nodig hebt om commercieel succes te halen. Anders blijft het alleen maar bij een mooie vinding, vrees ik.

Je reis naar de toekomst wordt een succes als je alleen die dingen uit het verleden meeneemt die je positieve energie geven. Michael Lewis, 2000.

Link naar reactie
 • 0

Als je een knuppel in het hoenderhok hebt gegooit, moet je wel af en toe even kijken hoe het met de kippen gaat.

 

Acht dagen na het publiceren van mijn stelling wil ik graag even ingaan op een aantal reacties.

 

ZRSKI:

Moeite met sociale contacten mag je in de stelling opnemen. Een tijdje terug heb ik een voordracht gevolgd onder de titel: "Uitvinders komen van Mars, Ondernemers komen van Venus." Daar kunnen we later nog wel eens op ingaan.

 

KLEVERLAAN:

Jazeker, ondernemer en uitvinder samen kunnen een wereldkoppel vormen. Probleem is dat ze elkaar eerst moeten vinden (daar probeer ik mijn steentje aan bij te dragen) en vervolgens moet er een vertrouwensband ontstaan.

 

TIRZA:

Het is natuurlijk leuk om een stelling te poneren waarin je aan tweetal uitersten schetst maar: De mensen die ik Uitvinder noem ZIJN "anders". Die zijn geboren met die gave (of.. handicap) en voelen dat ook. Ze kunnen niet anders. Hetgeen natuurlijk niet wegneemt dat er zeer veel techneuten en creatieve mensen (en dus ook ondernemers) zijn die ook uitvindingen doen. .

 

KANBAN / KERMIE

Over links naar Higher Level op m´n website: op www.uitvinders.nl staan momenteel 1495 links naar documenten buiten de site. Je kunt je voorstellen dat die niet allemaal een plekje op m´n homepage kunnen krijgen. Maar naast de links op de pagina ´s starters en links heb ik gisteren nog even een tweetal banners naar Higer Level op mijn homepage geplaatst.

 

Over het oprichten van een eigen netwerk: Kanban, je schrijft dat je het verstandiger vind om de uitvinders down town higher level te sturen .

Maar: de Uitvindersbeurs bestaat nu ruim twee jaar. Als je bang bent voor problemen van de verspreidheid van het internet zou je dus net zo goed kunnen voorstellen om dit forum over te hevelen naar www.uitvinders.nl. Maar waarom? Onze sites hebben een verschillende doelgroep en opzet en kunnen dus prima naast elkaar bestaan.

Het netwerk van de Uitvindersbeurs bestaat in feite net als de site al ruim twee jaar en bestaat uit ruim tweehonderd uitvinders, vormgevers, onderzoekers, overheden en bedrijven, variërend van merkenbureu´s en octrooigemachtigden tot televisiemakers, protobouwers en productontwikkelaars.

Mijn doel is om de site zo in te richten dat mensen straks ook direct met elkaar in contact kunnen komen. Ook wil ik -net zoals ik dat vorig jaar heb gedaan- beurzen en bijeenkomsten organiseren die voor eenieder gratis toegankelijk zijn. In de toekomst streef ik naar maandelijkse regiobijeenkomsten, verspreid in het land.

 

ANNEDIEN

Het lijkt me een prima plan om op de uitvindersbeurs een pagina te wijden aan het Ondernemen. Bij deze wil ik ervaren ondernemers uitnodigen om kopij aan te leveren.

 

 

MOLECUULTJE

Je hebt helemaal gelijk. Het probleem van de Uitvinder is vaak dat hij niemand vertrouwt en bovendien voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten.

Veel onervaren uitvinders zijn bang dat hun idee gepikt wordt en investeren hierom vlot drie- of vierduizend Euro in een octrooi maar durven vervolgens nóg niemand inzage te geven of weigeren om 40 procent (van HUN !!! geld) aan een goede onderhandelaar te betalen.

Sinds de adressen van enkele investeerders/ontwikkelaars op uitvinders.nl staan, betalen de uitvinders liever geen twintig Euro meer om hun vinding op de site te presenteren. Dit, terwijl ze met die advertentie medewerkers van vele honderden bedrijven kunnen bereiken en het succespercentage vorig jaar op ruim zes procent lag (ZEER hoog).

 

In Nederland liggen vele honderden, misschien wel duizenden uitvindingen op de plank. Vaak omdat Uitvinders doodsbang zijn dat iemand met hun idee op de loop gaat. In de praktijk zie ik vaak dat anderen op hetzelfde idee komen en er mee aan de slag gaan. Ik heb het zelf ook twee maal meegemaakt.

 

Een uitvinding op de plank laten liggen lever niets op, evenmin als een octrooi op een product waar niemand op zit te wachten. Dus vraag advies: ga bijvoorbeeld naar het uitvindersspreekuur bij Syntens. Je móet iemand vertrouwen, móet ermee naar buiten.

Maar denk eraan: schoenmaker blijf bij je leest. Vraag jezelf af: ben ik wel geschikt als ondernemer of als onderhandelaar?

Een intermediair die op no cure no pay basis werkt zal geen tijd investeren in een hopeloze zaak en er het maximale uithalen.

 

Link naar reactie
 • 0

Als je bang bent voor problemen van de verspreidheid van het internet zou je dus net zo goed kunnen voorstellen om dit forum over te hevelen naar www.uitvinders.nl. Maar waarom? Onze sites hebben een verschillende doelgroep en opzet en kunnen dus prima naast elkaar bestaan.

 

Big,

 

Dat is nou net niet de bedoeling. Je geeft toch zelf ook aan dat die link tussen uitvinders en ondernemers zeer waardevol kan zijn, mits er een vertrouwensband ontstaat! Uitvinders moeten uit hun isolement...hun eigen (droom) wereld..... komen om voorgesteld te worden aan mensen waarmee ze verder kunnen. Juist deze match tussen uitvinders (vaak niet-ondernemers), en ondernemers is belangrijk!

 

Hier gaan we het zeker nog over hebben!

 

Groet,

 

Kanban

 

Ps. bedankt voor je uitgebreide reactie!

Link naar reactie
 • 0

Wellicht een taak voor Kermie om de uitvinders van uitvinders.nl en de ondernemers van HL dichter bij elkaar te krijgen??

 

Maar even serieus. Denk zeker dat dit een waardevolle aanvulling is. Ben het met Kanban eens dat we het hier eens over moeten hebben. Wellicht een aparte thread om te brainstormen hoe we de twee high-tech en ondernemersgroepen beter/dichter bij elkaar kunnen brengen?

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
 • 0

Juist Kleverlaan

 

Dat continu willen onderscheiden van andere groepen is prima hoor maar zo kom je niet tot samenwerking! Ondernemers en investeerders die lopen te roepen dat uitvinders geen zaken kunnen doen en uitvinders die zich zo apart voelen dat ze samenscholen en een eigen wereld creeeren en met archusogen de commercielen bekijken.......zo komen we dus nooit verder!!

 

Kanban

 

The whole is more then the sum of its parts!!!!!

Link naar reactie
 • 0

Sluit me hier volledig bij aan (Deze lijfspreuk heb ik ook boven mijn bureau hangen)!

 

Maar even concreet. Zijn jullie het er over eens dat we hier een aparte discussie maar over moeten gaan starten? Zeker Big en Kermie/zrski moeten hier dan ook actief bij worden betrokken....

 

Morgen denk ik heir even meer over na...ik ga nu even maffen. Wat is jullie mening?

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
 • 0

Ik kom mijn naam echt OVERAL tegen!

Pjoehhhh .... waar blijft die 10 daagse dagweek?

Maar ... lichtpuntje met nog even geen "uitzicht" ik zal diverse geïnteresseerden eens benaderen.

Kanban heeft ook genoeg ingangen (do you remember the promise to make this thread succesvol) en daar ga ik je bij helpen.

Heb heel even geduld ... probleem blijft dat de Willie Wortels zich niet profileren als geniale vernieuwers. Dit kan liggen aan het feit dat ze de ingang niet kunnen vinden, maar vraag me af of dat daadwerkelijk zo is.

Heel soms komt er een wortel uit een Willie die "ervoor gaat". Degene die vantevoren spoken op de weg zien laten inderdaad hun idee in de la liggen. Heb ooit een presentatie bijgewoond van Wouter Pijzel (soon in this forum I hope) dat het totaal geen zin heeft om dingen in je la te laten liggen, je kunt ze dan net zo goed wegdoen. Goede ideeën moet je onderzoeken/uitwerken en je kansen berekenen en de marktwaarde zelf ! onderzoeken.

 

Ik zie in uitvinders technostarters in spé maar daar moeten ze wel wat voor doen. Willen ze er zelf niet mee starten dan is een combinatie "ondernemer/uitvinder" mogelijk.

De contactingangen die er zijn moeten op zeker hier in het forum vermeld worden. Ik ga inventariserennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0

 

Daar ben ik het absoluut niet mee eens.

Het is natuurlijk wel zo dat je actie moet ondernemen wil je iets bereiken of er in ieder geval achter komen of iets haalbaar is maar: de tijd is niet altijd rijp om iets nieuws de wereld in te helpen. Soms kan een goede oplossing voor een probleem (of toekomstig probleem) pas zijn nut na enkele jaren optimaal bewijzen.

 

Philips heeft nog een hoop uitvindingen in de la liggen maar die zullen pas over enige tijd van waarde zijn.

Goede ideeen nooit weggooien. Komt tijd komt raad!

 

Kanban

Link naar reactie
 • 0

Wouter deed dit met het oog op "nu nog niet haalbaar, maar als je er geen patent op vraagt heeft iemand anders je al ingehaald".

De la volhebben met patenten is nix mis mee, met ideeën waar je strax nix meer mee kunt wél !

Hoe vaak hoor je niet "djeezus ... dat idee had ik járen geleden al"?

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0

Een la vol met patenten is wel een hoop mis mee in het geval van relatief kapitaalarme uitvinders. Een octrooi betekent "openbaar making" van de technische details. Dit kan een stimulans zijn voor de concurrent om de vinding in aangepaste vorm te patenteren en ermee aan de slag te gaan. Ik herhaal Kleverlaan die terecht opmerkt dat het patenteren van specifieke onderdelen van het product vaak nuttiger is dan een "algemeen patent" die gemakkelijk te omzeilen is.

 

Wanneer je nog niets met het idee kan ondernemen is het dus niet vanzelfsprekend noodzaak om patent aan te vragen. Let wel dit is wel erg productafhankelijk.

 

Kanban

Link naar reactie
 • 0

Oh, en dan zijn er nog de vele uitvinders die het eigenlijk (volgens mij) niet uitmaakt of hun uitvinding een commercieel succes wordt. Ze zijn in gedachten al weer op weg naar het volgende idee, project, oplossing van weer een ander probleem. Soms denk ik ook dat het de omgeving is die 'een probleem' heeft met de uitvinder, de eigenaardige persoon die zo opgaat in de materie van het uitvinden. Soms onnavolgbaar, soms onzichtbaar. Misschien is het ook wel heel vermoeiend steeds je gedachtengang en conclusies uit de doeken te moeten doen. Misschien is het isolement deels zelfverkozen en soms meer gebaseerd op wijsheid dan onmacht zich 'sociaal wenselijk' te gedragen.

 

Het gros van de mensen en de markt wil toch een kant-en-klaar product, om het even van wie het afkomstig is.

Ieder heeft z'n eigen identiteit (uitvinder of technostarter of entrepreneur). Het gaat er volgens mij niet om wie welk forum waar heeft staan, maar in welke mate je bereid bent op de manier die voor jou het meest geschikt is de 'andere partij' te helpen. Krijg je veel blije mensen!

 

Weekend!

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Dat het niet iedereen interesseerd of zijn of haar vinding een (commercieel) succes wordt is prima maar dan moet het dus ook niet uitmaken om het openbaar te maken aan mensen die er misschien wel wat van willen maken zodat het toch mogelijk een oplossing van een probleem wordt waar veel mensen hun voordeel kunnen behalen.

 

Je zegt zelf al THINK OUT LOUD!!

 

Kanban

 

Ps. In hoeverre ben je zelf een uitvindster Annedien?

Link naar reactie
 • 0

Schijnbaar is je laatste reactie hierboven geen teaser geweest voor de uitvinder! Geloof dat we daar maar eens verandering in moeten brengen!

 

Komt tijd komt raad!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  13 leden, 391 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...