Peter ten Berge

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Peter ten Berge

  1. L E T O P De gegevens in bovenstaand bericht zijn aangepast op 18 november. Datum, tijdstip, locatie, doelgroep en aanmeldingsprocedure zijn veranderd. Tevens is het aantal gastsprekers uitgebreid. Peter ten Berge
  2. Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 20 december, met als thema ‘Innovatiemarketing’, laten een drietal inspirerende sprekers vanuit verschillende invalshoeken zien hoe je een idee succesvol kunt uitwerken en op welke manier je het zou kunnen verkopen. De bijeenkomst wordt organiseerd door Syntens in samenwerking met NIEUW (Nieuw Innovatie En Uitvinders Web). De doelgroep bestaat uit: • Ervaren uitvinders/createurs • Ingenieursburo’s • Productontwerpburo’s • Zelfspecificerende (productie) bedrijven Sprekers zijn: Marijke Van kan (www. markube.nl) Mevrouw van Kan studeerde bedrijfscommunicatie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Zij is merkengemachtigde en mede-oprichter en mede-eigenaar van Markube. Markube is een juridisch adviesbureau, een merken- en octrooibureau. Zij zal het dan ook met name hebben over de juridische aspecten van handelsnamen, merken en domeinnamen, maar natuurlijk komt daar ook een marketingtechnisch aspect bij kijken. Jasper Baggerman (www.dok5.nl) De heer Baggerman is oprichter en eigenaar van het innovatiebureau DOK5. Hij werkte onder meer als productmanager bij KPN, Ericsson en Ordina en is bedenker van het Vakantielandenspel en het Route du Soleil Speurboek. Hij is auteur van het boekje: ‘Ik heb een goed idee, wat nu?’. Wim Hermans (www.syntens.nl) De heer Hermans is adviseur bij Syntens en ondersteunt het MKB bij vraagstukken rondom het beschermen en vermarkten van innovaties. Hij zal de theorie samenbrengen in aansprekende praktijkcases. Lokatie De bijeenkomst op 20 december vindt plaats in: De Hucht, Stationsstraat 24, 6662 BB Elst, www.dehucht.nl Programma De ontvangst is vanaf 14.00. Het programma duurt van ca. 14.30 tot 18.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een broodje en soep. Er is ruimte voor circa dertig deelnemers. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. Het boekje van Jasper Baggerman, ‘Ik heb een goed idee, wat nu?‘ krijgt u als deelnemer van Syntens kado. Voor meer informatie: Syntens, 026-7501750 (Inez Kohlmann en Chris Willemsen) Aanmelden graag vòòr 6 december! Aanmelden voor Innovatiemarketing op 20 december kan bij Syntens t.a.v. Joyce Scholten, · via de mail naar secarn@syntens.nl · via de fax 026-7501700 · via de post: postbus 44, 6800 AA Arnhem · via de telefoon: 026-7501750 met vermelding van onderstaand gegevens. Naam: Bedrijfsnaam: Adres: Postcode & plaats: Telefoon: Website: Email: Specifieke interesse:
  3. In een geheimhoudingsverklaring wordt doorgaans een boeteclausule opgenomen. Bijvoorbeeld: als meneer A buiten zijn boekje gaat betaalt hij aan meneer B 150.000 Euro per overtreding en 1.000 Euro per ( gedeelte van een ) dag dat de overtreding voortduurt, onverminderd het recht van meneer B om de werkelijke schade te verhalen. Misschien maakt dit het voeren van een inbreukprocedure een stuk eenvoudiger omdat je niet meer hoeft te steggelen over de hoogte van de schade ( als je tenminste genoegen neemt met die 150.000). ZIjn er juristen in het forum die hier iets over kunnen zeggen? [titel ingekort - moderator]
  4. Beste Preston, Zou je mij een linkje kunnen sturen naar jullie website? Met vriendelijke groet, Peter ten Berge
  5. De mobiele telefoonindustrie ziet met smart te wachten op zwaardere batterijen? Grappig: bijna tweeëneenhalf jaar geleden had ik al een oplossing om mobieltjes langer standby te houden. Zeker drie maanden: http://www.natutech.nl/nieuwsDetail.lasso?ID=1999&-session=NTses:C1EEF505D22EBABB835C686536F7E70E Omdat mobieltjes rond die tijd al ruim honderd uur standby konden blijven was er eigenlijk geen probleem meer en kon ik mijn "oplossing" niet verkopen. De toestellen van nu passen allemaal hun zendvermogen aan aan de afstand tot de mast maar door het dalen van de telefoontarieven stijgt het gebruik en is er meer energie nodig. Dus halen die fabrikanten straks dat ideetje van mij uit de kast om tóch in de standby-tijd energie te sparen zonder er één cent royalties voor te hoeven betalen. :'( Maar ik denk dat ze vooral moeten inzetten op datacompressie.
  6. Hoe vind ik een licentienemer? Eén van de meest gestelde vragen en de grootste bron van frustratie onder ( met name ) beginnende Uitvinders. Deze week ging ik aan de slag met een aanpassing voor een rolstoel. In de Nederlandse octrooiliteratuur staan slechts 35 octrooien vermeld die betrekking hebben op rolstoelen. Het was niet moeilijk hieruit een klein aantal innovatieve ondernemers te selecteren. Na een bezoek aan hun websites maakte ik een keuze. Meteen raak.... ;)
  7. http://boek9.nl/ Intellectuele eigendom: actualiteiten en commentaren Als een ochtendkrantje, informerend, leerzaam, onderhoudend. Elke dag weer. Zet 'm bij je favo's!!
  8. Het Nieuw Innovatie En Uitvinders Web richt zich op Uitvinders en MKB-ers die zich bezighouden met productinnovatie. Voor onze bijeenkomsten in de regio Oost wil ik graag in contact komen met mensen die als gastspreker op willen treden. Ik denk hierbij aan innovatieve ondernemers ( SWOT ), IE-deskundigen, subsidie-adviseurs e.d. De eerstvolgende bijeenkomst wordt gehouden in Arnhem, in samenwerking met Syntens en merkenbureau Markube en is alleen toegankelijk voor het MKB en Uitvinders met geruime ervaring. Als U meer wilt weten over deze bijeenkomst of zelf iets organiseert, kunt U terecht op ons forum. Peter ten Berge www.innovatiebeurs.nl info@uitvinders.nl
  9. Het valt me op dat de mensen die serieus bezig zijn met innovaties gewoon onder hun eigen naam op het forum actief zijn. Naar mijn mening is het gebruik van nicknames leuk voor pubers die ondeugende verhaaltjes willen schrijven of afspraakje willen maken via het internet. De enig geldige reden om je achter een nickname te verschuilen is dat je op je bek bent gegaan en je ervaringen met anderen wilt delen zodat ze van jou fouten kunnen leren.
  10. Nieuw Inovatie En Uitvinders Web ( NIEUW ) www.innovatiebeurs.nl / www.uitvindersclub.nl Een ledendatabase met uitgebreide profielen en zoekmogelijkheden. Honderden links. Gratis.
  11. Voor ik je kan vertellen waarom je de ADID-ers weinig bij de NOVU ziet, moet ik je eerst iets vertellen over Uitvinders. Uitvinders worden g e b o r e n Grote componisten worden g e b o r e n Homosexuelen worden g e b o r e n Uitvinders worden g e b o r e n Uitvinders zijn mensen die geen genoegen nemen met "het is nu eenmaal zo". Het Uitvindersschap is geen beroep, is niet aangeleerd. Uitvinders worden geboren. Het Uitvindersschap zit verankerd in de geest van de Uitvinder en komt pas tot uiting op zijn eerste "Eureka-moment". Ondernemers worden ook geboren. Op hun vijfde zitten ze al op een kleedje in het winkelcentrum hun oude speelgoed te verkopen. en op hun veertiende nemen ze een krantewijk. Weer of geen weer, die krant moet in de bus. Aan het eind van de maand wacht de beloning. Geld. Om te stappen, voor een vakantie of voor een brommer. Voor zowel de ondernemer als de Uitvinder geldt: Een gedeelte van de kennis die hij nodig heeft om zijn kwaliteiten tot uiting te laten komen, kan hij leren. De combinatie Uitvinder/ondernemer is zeldzaam en het aantal Uitvinders met ondernemersbloed en/of -capaciteiten is velen malen kleiner dan het aantal ondernemers met goede ideeën. De meeste Uitvinders hebben geen flauw idee hoe het werkt in dit circus. Als ze voor het eerst een "ECHT" goed idee hebben vertellen ze vrouw en kinderen dat ze binnen gaan lopen. Als deze dan accoord gaan met het voorstel om E E N vakentie over te slaan en komen ze in de problemen. http://www.uitvinders.nl/voorlichting/oppassen.htm#Er was eens... NOVU: De Uitvinders die zich hals over kop in het avontuur storten vinden niet wat ze zoeken bij een beroepsorganisatie voor professioneel werkende Uitvinders. Ze verwachten regelmatige clubavonden en vierentwintig uur per dag technisch advies en juridische bijstand. Als ze niet slagen met hun uitvinding trekt moeder de vrouw na verloop van tijd de stekker eruit en druipen ze boos of teleurgesteld af. Maar vaak rennen ze al naar een octrooigemachtigde zonder ooit van de NOVU gehoord te hebben. Het is dus niet zo vreemd dat je de ADID-ers daar minder tegenkomt. Mocht je ze elders tegenkomen: juist voor deze mensen heb ik een nieuwe club opgezet, met als doelstelling het organiseren van maandelijkse regionale bijeenkomsten waar mensen informatie en kennis uit kunnen wisselen. Zoek in Google op Uitvindersclub.
  12. Geachte forumleden, allereerst wil ik graag zeggen, dat ik blij ben dat de lucht een beetje geklaard is. Af en toe blijft die naald even steken in één van die krasjes op mijn harde schijf en komt mijn boodschap onduidelijk of ongenuanceerd over. Mijn excuses daarvoor. Dank ook aan de voorzitter om de discussie onder een andere titel voor te zetten. De netwerkbijeenkomsten die de Novu gaat organiseren in samenweking met o.a. ID-NL, Bureau I.E. en NeBIB ondersteun ik van harte. Ik zal ze met alle plezier vermelden mijn websites en meenemen in de nieuwsbrieven. We richten ons op doelgroepen die elkaar slechts gedeeltelijk overlappen. Die overlap zien we bij de uitvinders behoefte hebben aan intensiever contact met collega-uitvinders. Omdat ze gewoon af en toe eens lekker een biertje willen drinken met mensen met dezelfde passie of omdat ze samenwerkingsverbanden aan willen gaan. Ze hebben een goed idee maar kunnen het technisch niet uitvoeren. NIet iedereen heeft verstand van electronika of een draaibank in de schuur staan. Het organiseren van bijeenkomsten zoals hierboven beschreven behoort niet tot mijn doelsteliingen. MIjn aanpak is totaal anders. De verschillen zitten in de wijze van organiseren, de aanwezige partijen, de schaal van de bijeenkomsten en het feit dat er nauwelijks of geen kosten mee gemoeid zijn. ( België doet overigens ook mee. ) Iemand die het leuk vindt om een keer met een aantal uitvinders in zijn regio bijeen te komen vraagt mij om een oproep te doen op m' n websites en in de NIEUWsbrief. Hij kan ook gewoon mensen bellen of een e-mail sturen aan alle uitvinders in zijn provincie. De adressen vindt hij op de site. Hij haalt een kratje bier en een stokbroodje in huis, en kijkt weer eens in de gebruiksaanwijzing van de stofzuiger. Een internet-forum per provincie is één van de dingen die ik in gedachte had, maar als het op Higher Level kan, heel graag: " Versnippering leidt tot verpaupering." Ik ga me nadrukkelijk ook richten op de man die met z' n hondje loopt te wandelen en voor het eerst in z' n leven een goed idee krijgt. Die leent nu vierduizend Euro van z' n zwager voor een octrooi van acht cent per kilo omdat hij niet weet hoe het werkt in dit circus. Misschien ben ik niet zo' n goede voetballer maar als trainer in de tweede divisie kan ik misschien nog wel iets betekenen. Peter.
  13. Hoi MIkky, kan jij dat hele verhaal Monpoly NOVU werkt stagnerend eraf gooien? De titel was ongelukkig gekozen en denkt niet de lading. Een betere titel zou zijn: Regionale uitvindersinitiatieven kunnen innovatieproces stimuleren. Ik vindt het moeilijk om het onder woorden te brengen, zit hier achter mijn pc en blijf corrigeren, knippen, plakken... Wat ik wil, is dat uitvinders regionaal en regelmatig bij elkaar kunnen komen. Uitvinders worden GEBOREN, net als homo's, suikerpatienten en grote componisten. Uitvinders zijn anders. Prima. Zij zijn gek, wij zijn gek, ik ben gek. Prima, en de rest van de wereld is normaal ( "heeft U electrisch licht thuis?" ). Ik richt een patientenvereniging op voor die mensen en zet ze een keer per maand bij elkaar. Gewoon lekker zeuren over het werk en de problemen thuis. Een biertje drinken en ouwehoeren over hun uitvindingen. Dat kunnen ze niet thuis, niet op hun werk en niet op verjaardagen: daar zitten ze alleen in een hoekje van de kamer met een fles bier want iedereen heeft die lulverhalen al dertig keer gehoord. Veel kerels die voor het eerst van hun leven een leuk idee hebben nemen met trillende knieën contact op met de NOVU en dansen drie kwartier de kamer rond als ze horen dat ze lid mogen worden. Maar de NOVU is een Orde en kent -net als de Orde van advocaten- geen verenigingsleven zoals een tennis- of een voetbalclub. Da's een beetje sneu voor de mensen die met dat idee lid worden. Ze mogen een cursus van Idee tot Markt volgen, misschien een cursus prototyping maar dan trekt moeder de vrouw de stekker eruit. Vervolgens hebben ze nog één maal per jaar de ALV, misschien een keer "Uitvindersdag" en met geluk een regioborrel. In het verleden heb ik het bestuur voorgesteld maandelijkse bijeenkomsten te organiseren in mijn regio. Dat wilden het bestuur niet en ik werd eruit getrapt. Achteraf begrijpelijk. Op het moment dat in Zuid-Limburg twintig man elke maand bij elkaar komen stappen ze na een tijdje uit de NOVU. Scheelt die mannen een hoop centjes. Maar niet alleen voor de sociale contacten, ook voor uitvinders die samenwerking zoeken zijn die regionale contacten van groot belang. De NOVU kan dit niet organiseren. Dan maken ze zichzelf overbodig. Als die mensen in de regio collectief bedanken voor hun lidmaatschap en voor zichzelf beginnen is het einde oefening. Ik weet niet waarom ik me hier zo druk over maak. Oud NOVU-leden verklaren mij voor gek: "Doe lekker je eigen ding, laat ze barsten." Misschien hebben die mensen gelijk. Maar het scenario is duidelijk. Dankzij Internet wordt de wereld steeds kleiner. Mensen betalen niet langer meer dan nodig ( "kijk eerst op marktplaats.nl" ). Er komt steeds meer gratis en goede informatie op het internet, er zijn een paar prima boeken te koop en met lastige vragen kunnen mensen op Higher Level terecht. Als mensen in een regionaal clubje stappen ( niet eens een vereniging in de juridische zin van het woord ) beleven ze daar waarschijnlijk veel plezier aan. Sociale contacten, kennis opdoen, kennis overdragen, ervaringen delen, samenwerkingsverbanden aangaan, inspiratie opdoen... En ze vinden elkaar straks heel eenvoudig via het internet. De NOVU staat voor een dilemma. Als ze niets doet in de regio, lopen de mensen straks weg ( lagere kosten, meer sociale contacten, meer samenwerking ). Als de NOVU wél dingen gaat organiseren in de regio lopen ze het risico dat de mensen na een tijdje voor zichzelf beginnen. Dus kan de NOVU op dit moment niets anders dan NIETS doen. En in die zin werkt het monopoly van de NOVU ( beter gezegd: het ontbreken van alternatieven ) dus stagnerend op het innovatieproces in NOVU-verband. Ze HOEVEN niets te doen omdat ze niks MOETEN doen. "Concurrentie" maakt daar een eind aan. Wie het gaat doen maakt niet uit. Het zal via internet beginnen. Internet is een ontmoetingsplaats. Die ontmoetingen zullen uiteindelijk niet alléén op het internet maar ook gewoon twee hoog achter of in een zaaltje achterin de kroeg plaatvinden. Er zullen regionale uitvindersclubs ontstaan en dat is goed. Goed voor de mensen, goed voor de economie en uiteindelijk misschien, wie weet uiteindelijk ook wel goed voor de NOVU. Tot op heden werden er bij mijn weten geen landelijke initiatieven genomen om uitvinders buiten de NOVU om met elkaar in contact te brengen. Laat ik dan maar de eerste zijn. Maar ik ga geen landelijke organisatie, geen KNVB opzetten. Dat is niet de bedoeling. De mensen willen voetballen. Ik vertel ze iets over de spelregels en vertel ze hoe ze een clubje op kunnen richten. Want ik ga die karren niet trekken. Ik zet er een aantal buiten en vertel de mensen hoe ze werken. Ze kunnen elkaar vinden via het internet en trekken doen ze zelf. Maar haal dat verhaal er maar af. Het is misschien te complex, te verwarrend. De mensen begrijpen het misschien niet, misschien ben ik niet duidelijk, misschien zie ik het verkeerd. De tijd zal het leren. Misschien moet ik maar gewoon "m' n eigen dingetje" doen. Misschien moet een ander maar een discussie starten onder de titel: Regionale uitvindersinitiatieven kunnen innovatieproces stimuleren Groetjes, Peter ten Berge
  14. Om in voetbaltermen te spreken: de NOVU is op dit moment de enige vereniging in Nederland. Het clubhuis is te klein, het is te ver weg en alleen overdag geopend. Er zijn geen velden, er wordt niet getraind en er wordt niet gevoetbald. De leden staan verspreid door het land in hun ééntje tegen een muur, of soms met z'n tweeën een balletje te trappen. De contributies zijn te hoog en de theorielessen peperduur. Het ontbreken van regionale initiatieven stagneert het innovatieproces. Mijn streven is: binnen drie jaar minimaal 6 clubs in Nederland waar mensen elkaar minimaal één maal per maand kunnen ontmoeten en ECHT samen aan projecten gaan werken. De NOVU zal NOOIT initiatieven in die richting ontplooien. Dat zou immers veel leden kosten á 135 Euro per jaar. Ik heb gesproken. Peter ten Berge Nieuw Innovatie En Uitvinders Web ;)
  15. Die mannen zijn al een tijdje bezig, ik ken ze als zeer betrouwbaar. Maar een geheimhoudingsverklaring gebruiken kan natuurlijk nooit kwaad. Een concept vind je op: http://www.uitvinders.nl/formulieren/concept_geheim.htm#Nederlands Als je NIEMAND vertrouwt neem je je ideeën mee in je graf. Kijk ook eens op www.innovatiebeurs.nl
  16. Wat is een octrooi? Een octrooi is onder andere een uitsluitend recht om een uitvinding te vervaardigen of te verhandelen. Begin april heb ik octrooi aangevraagd op een vinding op het gebied van mobiele telefoons: de maximale standby-tijd wordt 30 maal zo lang. Enkele producenten willen pas praten na publicatie van het octrooi in de octrooiliteratuur. Dat is na 18 maanden. Maar binnen 12 maanden moet ik beslissen of ik "wereldwijd" ga en dus gigantische kosten maken. :-\ Nu is het aantal landen waar mobiele telefoons geproduceerd worden beperkt. Finland, Italië en Zuid Korea zijn samen goed voor ruim zestig procent van de werelwijde productie. Dus kies ik ervoor om mijn vinding alleen daar te beschermen. Zo bouw ik voor weinig geld een ijzersterke octrooiportefeuille en onderhandelingspositie op. ;D Peter ten Berge
  17. Over mijn specialiteit kan ik heel kort zijn: die heb ik niet. Dit varkentje heeft overal aan gesnuffeld. Misschien is mijn specialiteit wel dat ik van heel veel dingen net iets meer dan gemiddeld weet. Naar mijn mening moeten de problemen zorvuldig geselecteerd worden. Mensen die oplossingen aandragen voor partijen die daar een economisch belang bij hebben moeten daar een eerlijke beloning voor krijgen. Maar naar mijn mening is het oplossen van dit soort problemen ook geen activiteit die in lijn ligt met de doelstellingen van het forum. Voor het aandragen van oplossingen voor problemen van algemene aard mag men mij wakker maken. Fileproblematiek, wachtlijsten in de gezondheidszorg, dat soort zaken. Of ik een regelmatig bezoeker zal zijn van de chatsessies is zeer de vraag. Mijn website (een dure, uit de hand gelopen hobbie) kost al zeer veel tijd en ik krijg al een beetje vierkante ogen... BIG
  18. Over creatieviteit en virtueel brainstormen: in het verleden heb ik regelmatig meegemaakt dat het bijeenzetten van enkele creatievelingen binnen zéér korte tijd (seconden) fantastische dingen op kan leveren, variërend van een TV-format of een commercial tot een nieuw waspoeder of een oplossing voor een technisch probleem. Een probleem is dat "normale mensen" (vaak de afnemers van de ideeën) een beloning van bijvoorbeeld enkele duizenden euro´s voor "vijf seconden denkwerk" te veel vinden. Dit, terwijl de kosten van een machine die een uur per dag stilstaat door een te verhelpen storing vele tienduizenden euro´s per jaar (of zelfs per maand) kunnen bedragen. En ook het bedenken van een nieuw product, bijvoorbeeld een zwart inlegkruisje of een waspoeder voor witte EN bonte was (WAUW!!) kost natuurlijk niet veel energie maar kan behoorlijk wat centjes opleveren. Het idee om internet te gebruiken als een platform voor het plaatsen van problemen is ongetwijffeld al vele jaren oud, want waarom zou je wél een advertentie zetten om je auto te verkopen en niet om een oplossing te vinden voor je technische problemen? Nu, in 2002, zijn de soft- en de hardware ook geschikt voor het uitvoeren van deze ideeën. Twee jaar geleden lanceerde ik de "Klaagmuur". Een pagina waar mensen en bedrijven problemen kwijtkunnen. In principe kan een ondernemer op die pagina een filmpje laten zien van een machine met een storing, zónder zijn identiteit bloot te geven. Techneuten die denken het probleem op te kunnen lossen kunnen dan via de site in contact komen met het bedrijf. Maar -zoals ik U al eerder heb laten weten- mijn commercieële hersenhelft heeft het formaat van een krent. www.brainstormers.nl (nu nog doorgelinkt naar de uitvindersbeurs) heeft een bestand van vele tientallen mensen met zeer verschillende achtergronden die zich beschikbaar stellen voor brainstormsessies. Het ontbreekt aan een man of vrouw met die de schouders eronder wil zetten. Overigens denk ik dat Higher Level zeer zorgvuldig moet kijken naar de problemen die worden aangedragen en behandeld in een brainstorm op dit forum zodat het niet misbruikt gaat worden door bedrijven. BIG
  19. Octrooiaanvragen worden ook in behandeling worden genomen als de indieningstaksen niet zijn betaald. Dat de PTT een brief bezorgd waar geen postzegel op zit, dat weten de meeste mensen wel maar, dat het indienen van een octrooiaanvrage niets hoeft te kosten, dat weten slechts enkelen. Deze informatie is reeds lang geleden tot mij gekomen via octrooigemachtigden en bronnen binnen het BIE. Zelf heb ik nooit van de mogelijkheid gebruik gemaakt, en tot op heden had ik deze informatie niet verspreid. Maar vorige week hoorde ik dat (met name) grote bedrijven zeer regelmatig gebruik maken van de mogelijkheden die ROW95 (de RijksOctrooiWet 1995) biedt. Een voordeel zou zijn dat men niet direct de vormgebreken hoeft te herstellen en indien men besluit dat het voortzetten van de aanvrage zinvol is, zou men altijd nog binnen 6 jaar kunnen aanvangen met het betalen van de taksen. Uiteraard heb ik zelf even gezocht in de wet. Ik heb m´n best gedaan, maar 125 pagina´s was toch net iets te veel. Ook op de prima website van Arnoud Engelfriet (http://www.iusmentis.com/) kon ik geen antwoorden vinden maar misschien kan Arnoud of iemand anders hier in het forum zijn licht op de zaak laten schijnen.
  20. Een goed product verkoopt zichzelf? Onzin. Een paar voorbeeldjes. prijsstelling Het recept van de bekende anti-roos shampoo Head and Shoulders staat letterlijk op internet. De tekst van het octrooi laat de mogelijkheid open om er één of twee werkzame stoffen uit te pikken, de kleur en de geur te kopiëren en een prima shampoo op de markt te zetten tegen een fractie van de prijs. Maar, als de prijsstelling niet goed is koopt de consument niet. Die denkt als het huismerk twee gulden kost: " Als H&S acht gulden vijftig kost, dan kan dat huismerk nooit wat zijn. Maar wanneer het huismerk zeven gulden kost:"Het is gewoon Head and Shoulders." Imago Iedere verkoper weet: *je moet eerst jezelf verkopen (Die afgetreden staatssecretaris zal voorlopig niet gevraagd worden voor een reclamespotje.) *dan je bedrijf (Een bedrijf met een goed serviceapparaat en een nalevergarantie op onderdelen kan best een paar honderd gulden méér voor een wasmachine vragen.) *dan pas je product Reclame Kent U hem nog, de slogan Vier Jordans per jaar.? Het is natuurlijk onzin om elke drie maanden je tandenborstel te vernieuwen maar de omzet vloog omhoog. Bovendien was Jordan de eerste borstel met een NAAM en straalde (dus) kwaliteit uit. Mensen die hun baby een flesje geven lezen op de verpakking van de speen: Wij adviseren om elke drie maanden de speen te vervangen. Adviseren mag, maar IK koop een nieuwe als de oude kapot is!! We kopen toch ook niet om de drie maanden een nieuwe snorkel (ook siliconen)? Als het om de (gezondheid van) de baby gaat, zijn mensen eenvoudig te beïnvloeden. De laatste tijd lijkt er een trend te onstaan om allerlei zaken op te noemen die een product NIET bevat. Vaak geldt deze stelling dan ook voor de producten van alle concurrenten maar de consument neigt ernaar het tegenovergestelde te denken.
  21. Decorum, je zat er heel dicht bij. Helaas geen boekenbon. Het is een peuterhulpje. Voor mensen die nagelbijten én er genoegen in scheppen zichzelf zo af en toe te verwennen met een pulkje, kan het laten doorgroeien van één enkele nagel (meestal die van de pink of wijsvinger) tot vervelende situaties leiden. De liefhebber word altijd direct herkend en met name op de feestjes in het Gooi, waar de camera van Joop van Tellingen nooit ver weg is, kan dit al gauw tot ongewenste publiciteit leiden. De peuterhulp is er in een pink- én in een wijsvingeruitvoering en kan zowel door links als rechtshandigen gebruikt worden. Ruiling alleen mét kassabon, binnen 8 dagen, mits de verpakking niet verbroken is. Big.
  22. Beste Nils/Reafro, de term Uitvinder is een aanduiding voor bijzondere mensen, wat mij betreft een eretitel. De term past bij creatieve mensen met visie, zoals we er allemaal wel een paar kunnen noemen. Innovatie betekend zoveel als "nieuwigheid / invoering van iets nieuws / invoering van nieuwe productiemethoden". Gezien de doelgroep van Higher Level lijkt me de nieuwe titel van dit board een prima keuze. Maar, Reafro, je stelt dat velen de term Uitvinder een wat stoffige term vinden. Laat die mensen maar eens hier kijken: http://www.segway.com/ Big.
  23. 20 juli, Zijn uitvinders nu echt anders? Over de vraag of Uitvinders nu echt zoveel anders in elkaar zitten als "normale" mensen, moeten de twijffelaars misschien maar eens contact opnemen met de eerder genoemde Wouter Pijzel, een octrooigemachtigde, of met één van de medewerkers van van ID-NL. Ik ben zéker geen ondernemer. Mischien ben ik wel gewoon tevreden met een spijkerbroek van veertig gulden en m´n gestapelde bungalow van tweehonderd negenenveertig euro per maand. Als ik tijdens een mooie zonsondergang aan de rivier zit, met m´n rug tegen een knoestige oude eik, dan denk ik nog wel eens aan de mensen die dan nog aan het werk zijn... Al ruim een jaar heb ik een ondernemingsplan voor de Uitvindersbeurs op de plank liggen, gekregen van een paar mensen van Nijenrode. Gelezen heb ik het nog niet. Met veel van mijn uitvindingen heb ik nooit iets gedaan. Ik heb ze weggegeven of ben ze domweg vergeten. Hoe brengen we de uitvinder en de ondernemer bij elkaar? Dát was de vraag die twee jaar geleden aan de basis stond van de oprichting van de virtuele Uitvindersbeurs. Ook hier in dit forum wordt hij regelmatig gesteld. Het antwoord is duidelijk: hett kan al sinds twee jaar via de virtuele uitvindersbeurs www.uitvinders.nl Dat het werkt is ook duidelijk: vorig jaar lag het bemiddelingpercentage op zes procent, waarbij de uitvinder minder dan vijftig gulden betaalde. Elders liggen de kansen minder gunstig. Minder dan één procent tegen minimaal vijftig maal hogere kosten. Overheid stimuleert contact niet. Heel jammer vind het ik dat EZ onder het vorige kabinet geen subsidie wilde verstrekken aan de Uitvindersbeurs. ...rondvraag bij collega's leert dat EZ zijn kaarten zet op Novu en BIE, versnippering van deze inzet over meer initiatieven (hoe goed ook) is wat ons betreft onwenselijk. (...) Overigens complimenten voor uw site, ... Links naar Higher Level Inmiddels is www.uitvinders.nl (na de zoekmachines) de site die het meeste bezoek aanlevert. Discussie gekleurd Net zoals men in een stadion niet in ieder vak hetzelfde publiek aantreft, zo zullen ook de bezoekers van Higher Level verschillen van de doorsnee bezoeker van de Uitvindersbeurs. Higher Level richt zich primair op starters in de technologiesector, doorgaans mensen met een HBO of Universitaire opleiding. Uitvinders hebben de meest uiteenlopende achtergronden. Discussie sluiten? Wat mij betreft hoeft de discussie niet gesloten te worden. Jammer is misschien wel dat de Uitvinders zich niet mengen in de discussie. Misschien komen ze niet op Higher Level, maar misschien hebben ze er ook gewoon geen zin in. Vreselijk die techniek Tekstverwerkerking via pc een vooruitgang? Het kost MIJ in ieder geval erg veel tijd. Dit bericht nu al weer zo´n vier uur. Als ik aan zo´n e-mail begin, maakt zich altijd een vreemd soort perfectionisme van mij meester. Ik verlang soms nog wel eens naar die goede oude typmachine, met z´n PING aan het eind van elke regel. We hadden een velletje Type-ex en een flesje correctie-vloeistof van hetzelfde merk. Een zin (laat staan een alinea) overnieuw typen en anders formuleren was ondenkbaar. Eén of twee woordjes was toch wel het maximum. Als een brief op de post ging zat er nog wel eens een foutje in, want automatische spellingscontrole hadden we natuurlijk niet. Maar dat gaf niet, want in de brieven die je ontving zat meestal ook nog wel een foutje en het ging toch om de inhoud. Eén lettertype hadden we, en een rood/zwart lint op de luxere machines. Later kwam IBM met z´n verwisselbare letterbolletjes en -ik geloof- Olivetti met z´n letterschijf. Maar nog steeds had het apparaat geen geheugen! Tegenwoordig krijg ik twintig á dertig e-mails op een dag. Gelukkig zijn er meestal een aantal besmet met een virus en die kunnen dan zó in de electronische prullenbak. En sinds mijn e-mail adres via allerlei wegen over de aarde vliegt, krijg ik ook steeds meer reclame van bedrijven die denken dat ze mij een hypotheek kunnen verkopen of bijvoorbeeld een mooie ligplaats in een jachthaven in Florida. Ook dat ruimt lekker op. Aan die vijf of zes die overblijven stuur ik meestal maar een mailtje met: "Kunt U mij vanavond even bellen." zo, nu trek ik écht de stekker eruit Peter.
  24. Als je een knuppel in het hoenderhok hebt gegooit, moet je wel af en toe even kijken hoe het met de kippen gaat. Acht dagen na het publiceren van mijn stelling wil ik graag even ingaan op een aantal reacties. ZRSKI: Moeite met sociale contacten mag je in de stelling opnemen. Een tijdje terug heb ik een voordracht gevolgd onder de titel: "Uitvinders komen van Mars, Ondernemers komen van Venus." Daar kunnen we later nog wel eens op ingaan. KLEVERLAAN: Jazeker, ondernemer en uitvinder samen kunnen een wereldkoppel vormen. Probleem is dat ze elkaar eerst moeten vinden (daar probeer ik mijn steentje aan bij te dragen) en vervolgens moet er een vertrouwensband ontstaan. TIRZA: Het is natuurlijk leuk om een stelling te poneren waarin je aan tweetal uitersten schetst maar: De mensen die ik Uitvinder noem ZIJN "anders". Die zijn geboren met die gave (of.. handicap) en voelen dat ook. Ze kunnen niet anders. Hetgeen natuurlijk niet wegneemt dat er zeer veel techneuten en creatieve mensen (en dus ook ondernemers) zijn die ook uitvindingen doen. . KANBAN / KERMIE Over links naar Higher Level op m´n website: op www.uitvinders.nl staan momenteel 1495 links naar documenten buiten de site. Je kunt je voorstellen dat die niet allemaal een plekje op m´n homepage kunnen krijgen. Maar naast de links op de pagina ´s starters en links heb ik gisteren nog even een tweetal banners naar Higer Level op mijn homepage geplaatst. Over het oprichten van een eigen netwerk: Kanban, je schrijft dat je het verstandiger vind om de uitvinders down town higher level te sturen . Maar: de Uitvindersbeurs bestaat nu ruim twee jaar. Als je bang bent voor problemen van de verspreidheid van het internet zou je dus net zo goed kunnen voorstellen om dit forum over te hevelen naar www.uitvinders.nl. Maar waarom? Onze sites hebben een verschillende doelgroep en opzet en kunnen dus prima naast elkaar bestaan. Het netwerk van de Uitvindersbeurs bestaat in feite net als de site al ruim twee jaar en bestaat uit ruim tweehonderd uitvinders, vormgevers, onderzoekers, overheden en bedrijven, variërend van merkenbureu´s en octrooigemachtigden tot televisiemakers, protobouwers en productontwikkelaars. Mijn doel is om de site zo in te richten dat mensen straks ook direct met elkaar in contact kunnen komen. Ook wil ik -net zoals ik dat vorig jaar heb gedaan- beurzen en bijeenkomsten organiseren die voor eenieder gratis toegankelijk zijn. In de toekomst streef ik naar maandelijkse regiobijeenkomsten, verspreid in het land. ANNEDIEN Het lijkt me een prima plan om op de uitvindersbeurs een pagina te wijden aan het Ondernemen. Bij deze wil ik ervaren ondernemers uitnodigen om kopij aan te leveren. MOLECUULTJE Je hebt helemaal gelijk. Het probleem van de Uitvinder is vaak dat hij niemand vertrouwt en bovendien voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten. Veel onervaren uitvinders zijn bang dat hun idee gepikt wordt en investeren hierom vlot drie- of vierduizend Euro in een octrooi maar durven vervolgens nóg niemand inzage te geven of weigeren om 40 procent (van HUN !!! geld) aan een goede onderhandelaar te betalen. Sinds de adressen van enkele investeerders/ontwikkelaars op uitvinders.nl staan, betalen de uitvinders liever geen twintig Euro meer om hun vinding op de site te presenteren. Dit, terwijl ze met die advertentie medewerkers van vele honderden bedrijven kunnen bereiken en het succespercentage vorig jaar op ruim zes procent lag (ZEER hoog). In Nederland liggen vele honderden, misschien wel duizenden uitvindingen op de plank. Vaak omdat Uitvinders doodsbang zijn dat iemand met hun idee op de loop gaat. In de praktijk zie ik vaak dat anderen op hetzelfde idee komen en er mee aan de slag gaan. Ik heb het zelf ook twee maal meegemaakt. Een uitvinding op de plank laten liggen lever niets op, evenmin als een octrooi op een product waar niemand op zit te wachten. Dus vraag advies: ga bijvoorbeeld naar het uitvindersspreekuur bij Syntens. Je móet iemand vertrouwen, móet ermee naar buiten. Maar denk eraan: schoenmaker blijf bij je leest. Vraag jezelf af: ben ik wel geschikt als ondernemer of als onderhandelaar? Een intermediair die op no cure no pay basis werkt zal geen tijd investeren in een hopeloze zaak en er het maximale uithalen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.