Jump to content
P.J.

Links - Rechts - Sociaal - Liberaal

Recommended Posts

In de VS hebben ze een vragenlijst ontwikkeld waarmee jouw karakter in een schema wordt geplaatst. De vragen zijn in het Engels, maar zijn heel herkenbaar in vergelijking met onze maatschappij.

Dit is het mijne;

6_1288371344.png

 

Ben wel benieuwd waar jullie (medeondernemers) uitkomen.

Link to post
Share on other sites

Dit is een uitvloeisel van het onderzoek waarover deze week is bericht over dat linkse gen. Ik denk dat wij in NL en mogelijk ook in Europa, linkser uitkomen dan de gemiddelde Amerikaan. Ik ben daar ook op een forum actief en er zijn daar veel ondernemers die echt helemaal aan de rechtse kant scoren. Het "oog om oog - tand om tand" begrip heerst daar veel meer dan hier.

Link to post
Share on other sites

Wel grappig maar wel een flink stel vragen waar je gewoon geen antwoord op kunt geven omdat je het op geen enkele wijze eens of oneens bent.

 

pcgraphpng.php?ec=1.62&soc=-5.28


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link to post
Share on other sites

De vragen zijn erg gericht op de amerikaanse situatie. De vraag of porno legaal moet zijn voor volwassenen is hier niet aan de orde, de vraag of de overheid zich met je slaapkamer moet bemoeien ook niet. In sommige Amerikaanse staten is orale sex verboden, ook in je eigen slaapkamer. Wat hier een geldige vraag zou zijn is "moet een werknemer die niet genoeg presteert op staande voet ontslagen kunnen worden, zonder ontslagvergoeding?" maar die vraag is in de VS geen vraag, maar een vanzelfsprekendheid.

Link to post
Share on other sites

Het "oog om oog - tand om tand" begrip heerst daar veel meer dan hier.

Dat kun je ook zien in de V.S'se versie van Dragon's Den, Shark Tank. Van een tenenkrommende stupiditeit.

 

Dat is merkwaardig. Amerikaanse investeerders zijn gemiddeld kundiger dan Europese investeerders, dus dat Shark Tank slechter is dan Dragons Den is een paradox.

Link to post
Share on other sites

Ik geloof niet in politieke ideologieen. De politieke ideologieen zijn volgens mij een middel om polarisatie te bewerkstelligen. De mens is te intelligent en te ingewikkeld om 'alleen' links of rechts te zijn. Je kunt geen stempel drukken op een mens. Een mens kan nu een ander wereldbeeld hebben dan over 10 jaar.

 

Men zegt wel vaak dat standvastigheid in de politiek een kracht is. Mijn mening juist niet. Het is volgens mij een zwakte. Je limiteerd je zelf. Een mens en een politiek partij moet constant mening aanpassen aan de situatie.

 

Links en rechts is zo 20e eeuw ;D

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 21 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept