• 0

Nieuwe webformule - bewezen technieken !

Stap één is gelukt, je bent op deze post terecht gekomen, gelukkige lukt me dit kleine beetje marketing wel. Nu de vraag hoe verdien ik geld met een communitie?

 

Ik heb een website Handicheck.net wat zich richt op een nichemarkt in de gezondheidszorg (computeraanpassingen). De site loopt goed (voor een nichemarkt) en dankzij wat tips van een 'Higherleveler' (progresso) heb ik nu tal van sponsors gevonden die de uitbreiding naar meer landen en nog wat landen sponsoren. Dit enkel in diensten of software etc. Daarnaast werken we met tientallen vrijwilligers om de sites op te zetten en binnenkort te onderhouden (ook een tip van progresso) ;D

 

Ik ben benieuwd welke middelen een communitie als dit heeft naast banners / advertenties om meer inkomsten te genereren. De Nederlandse markt is te klein en behoudend om echt geld te verdienen. Ik verkoop wel content (artikelen) die partijen x dagen eerder plaatsen, maar dat zijn niet direct inkomsten vanuit de website.

 

Ik ben op zoek naar ideeen of andere websites die via een e-magazine geld verdient hebben. Zolang micro-payments nog niet gangbaar zijn moeten vast alternatieven zijn. ???

 

Ik ben benieuwd.. :D

 

Dennis

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

18 antwoorden op deze vraag

  • 0

Met microbetalingen bedoelde ik de x cent die bezoekers betalen voor een pagina bezoek. Dat lijkt me echt een fantastische uitvinding voor betaalde content. Dan ben je 4 cent kwijt per artikel om deze te lezen. Dit lijkt me een fantastische uitvinding...

 

Maar tot die tijd kan een deel betaald en deel onbetaald een optie zijn...

 

Nog meer ideeën?

Link naar reactie
  • 0

Ik zou me eerder richten op subsidies van de overheid. Ik hoorde vorige week een verhaal dat de neef van een zakenpartner van mij enkele tonnen subsidie heeft gekregen voor onderzoek naar verregaande toepassingen van ICT in de zorg.

 

Sites die geld verdienen met content ken ik nauwelijks, hooguit wanneer het gaat om specifieke vakkennis. Jouw site richt zich op een niche-markt, maar richt het zich ook professionals in die branche? Met andere woorden, zijn er specifieke beroepsgroepen voor wie jouw site 100% relevant is, of is het een beetje interesse verdeeld over veel beroepen?

 

Ik zeg dit omdat ik denk dat content alleen niks op zal leveren. Wanneer je een RSS-dienst laat zoeken op bepaalde woorden kun je volgens mij een groot deel van de content die jij aanbiedt, gratis op maat aan laten leveren. Om dan te gaan goochelen met creditcards, PayPal-abonnementen e.d. om dezelfde content via een site te kunnen bekijken zal voor velen geen alternatief zijn. Je biedt - als ik het goed zie tenminste - ca. 6 nieuwe artikelen per maand aan, daar valt ook met een lidmaatschap niet veel aan te verdienen. Van die artikelen is er voor iedere bezoeker 1, misschien 2 relevant. Weet je het op te schroeven naar 20-30 artikelen per dag, dan zou je mensen tegen betaling een zoekprofiel aan kunnen maken en zo dagelijks of wekelijks een "rapport op maat" kunnen leveren, een online knipseldienst als het ware. Als je op die manier werkelijk relevant, hoogwaardig nieuws kunt leveren is dat mogelijk wel wat waard.

 

Je zou ook kunnen overwegen om naar de opzet van MedWeb - www.medweb.nl - toe te gaan. Zij hebben een portal opgezet voor medici/artsen, maar hebben dat uitgebouwd naar een breed dienstenpakket via internet. Ze bieden scholing aan, een "medische" vacature-bank etc. Ik meen me te herinneren dat er vroeger nog meer diensten achter zaten maar die kan ik nu zo snel niet vinden.

 

Andere ideeën:

- Biedt specialistische computerapparatuur aan die anders nergens te vinden is

- Een SMS-dienst waarbij men op de hoogte gehouden wordt van aankomende congressen/symposia etc

- Biedt relevante boeken aan van Proxis/Amazon via een resellerschap

 

Ik vraag me wel af wat de tientallen vrijwilligers zullen doen op het moment dat de site in plaats van een open bron, een money-making machine wordt. Dat heeft bij Startpagina nogal een hoop heisa in de tent opgeleverd toen die werd overgenomen door Ilse.

 

 

eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de tips ik zal ze meenemen met het opzetten van de sites.

 

Even een reactie op:

 

Vrijwilligers

Het lijkt me sterk dat dit een cashcow wordt, maar neemt niet weg dat alle vrijwilligers weten dat het een commercieel project is voordat ze starten. De gelden worden toch direct opnieuw in het project gestoken; seminar bezoeken (waarbij de kosten voor ons zijn) of bijvoorbeeld een betaalde redactie met mensen die persoonlijke ervaringen hebben met deze computeraanpassingen voor hun handicap.

 

Subsidies

Ik heb altijd moeite met het aanvragen van subsidie voor de doorlopende kosten van een project. Ik denk dat als de website niet zelfstandig kan draaien ik daar geen overheidsgeld in moet steken. Als ik door middel van subsidie de toko in leven moet houden, dan vindt ik dat ik een slechte toko heb. Blijkbaar zit dan de wereld niet te wachten op dit project en moet ik wat anders gaan doen :-\

Link naar reactie
  • 0

Als je een critical mass aan gebruikers (met relevante informatie) hebt kun je b.v. ook je adressenbestand op een constructieve manier gebruiken. B.v. door fabrikanten tegen betaling enquetes te laten houden bij je gebruikers/leden.

 

Ik raad je ook dit boek aan:

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0875847595/104-5229396-7870319?v=glance

(Net Gain: Expanding Markets Through Virtual Communities)

 

 

 

Link naar reactie
  • 0
Als ik door middel van subsidie de toko in leven moet houden, dan vindt ik dat ik een slechte toko heb. Blijkbaar zit dan de wereld niet te wachten op dit project en moet ik wat anders gaan doen.

 

Je kunt de subsidie ook zien als een aantoning dat de TOKO die je hebt GOED is en potentieel heeft. Niet iedereen die subsidie aanvraagt krijgt deze uiteindelijk. Zie het als een motivatie, niet als iets negatiefs.

 

Waar zijn die subsidies anders voor uitgevonden ;)

Link naar reactie
  • 0

 

Money, money, money! Een community zou gebaseerd moeten zijn op de behoeften van deelnemers, niet van sponsors of adverteerders. Desalniettemin bestaat jouw content grotendeels uit reclame. De eerste tien 'nieuwsberichten':

 

* pVoice versie 2.1 is uit

* IRV Hoensbroek: overnamepartner Xidis

* Trekker 2.0 Het GPS orientatie hulpmiddel voor blinden

* Tieman ontwikkelt mapfiles voor Dolphin screenreader software

* VTPlayer: Een gevoelige muis

* Blinfotec's mini gids voor mobiliteitsgadgets

* Test gepland voor chip implantaten

* Heb jij wat je nodig hebt?

* Tieman Trekker evaluatie

* UltraCane: de geleidestok met sonar

 

Het is dus eigenlijk een community van adverteerders. Je verspreidt hun reclame en vraagt je af waar je aan verdienen kan. Is het antwoord niet evident?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Het klopt dat al de artikelen productgerelateerd zijn, de leveranciers zijn dan ook de meest waarschijnlijke bron van inkomsten. Helaas zijn de Nederlandse leveranciers allemaal gekoppeld aan een zorgverzekeraar en krijgen ze een gegarandeerde business via de AWBZ.

 

Gelukkig veranderd dat langszaam in Nederland en starten we in Noord Amerika om juist te ervaren wat de website kan worden in een 'vrije markt'. Gerelteerde diensten moeten dan zeker te vinden zijn.

 

De optimale vindbaarheid zorgt er nog steeds voor dat als je vacature logopedie Googled dat je al snel bij ons uitkomt. Dus vacaturebanken, sponsored articles, enquetes, betaalde nieuwsbrieven of notificatie services zouden best een aardige basis vormen.

 

Die info over subsidies heeft me aan te denken gezet. Misschien is het net de stap richting een volwassen portaal i.p.v. mijn persoonlijke project.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Als specialistische website kun je tegen betaling goede content produceren voor de aanbieders die nu ook al de belangrijkste bron zijn van content (maar dan vrij platte, met alle respect) op je website.

 

Op specialistische terreinen is altijd behoefte aan serieuze content. Voorbeelden: een goede uitleg van hoe iets echt werkt, een testverslag, recensie, uitleg hoe te gebruiken, interview met gebruiker. Nu biedt de site vooral de bekende juichende aankondigingen en persberichten. Niets mis mee maar meestal matig of niet informatief op zichzelf, het zijn op zijn best nuttige verwijzingen, waarna de bezoeker het verder zelf moet uitzoeken.

 

Als je zulke content - en dan van hoge kwaliteit - een tijd produceert bind je een publiek aan je en ontstaan de mogelijkheden eraan te verdienen aan aanbiederskant en gebruikerskant.

 

De mogelijkheid van content produceren in opdracht van aanbieders wordt vaak vergeten omdat het dubieus lijkt. Dat hoeft helemaal niet. Er is een enorme markt van sponsored magazines, whitepapers en veel meer content en media met een duidelijke afzender en daar zitten hele goeie voorbeelden tussen.

 

Aan jou de uitdaging om in de formule van de website mogelijkheden te creëren voor kwalitatief goede, betrouwbare content met een afzender. Geen commerciële rotzooi die iets aanprijst tegen betaling zonder dat de lezer weet dat je 'omgekocht' bent.

Ehio Media - digitale media voor marketing, voorlichting en opleiding

Link naar reactie
  • 0

Met microbetalingen bedoelde ik de x cent die bezoekers betalen voor een pagina bezoek. Dat lijkt me echt een fantastische uitvinding voor betaalde content. Dan ben je 4 cent kwijt per artikel om deze te lezen. Dit lijkt me een fantastische uitvinding...

 

Maar tot die tijd kan een deel betaald en deel onbetaald een optie zijn...

 

Nog meer ideeën?

 

Dat is al uitgvonden, kijk maar op www.softpay.nl

Pim de Bokx

www.pioneerz.com | managing the risk to dramatically improve

Link naar reactie
  • 0

Ik vraag me af of softpay zo handig is voor je gebruikers. Die moeten er per bank geld storten, en daar gaat waarschijnlijk wel tijd overheen. Verder kun je er als gebruiker betalen via automatische incasso, die waarschijnlijk wel direct werkt. Alleen vraag ik me dan af wat er gebeurd met de betaling als de gebruiker die incasso storneert...

Link naar reactie
  • 0
Alleen vraag ik me dan af wat er gebeurd met de betaling als de gebruiker die incasso storneert...

 

Dat is simpel: weg inkomsten. Je gaat per slot van rekening ook geen aanmaningen versturen voor microbetalingen.

 

Marktplaats heeft ook al geruime tijd last van adverteerders die aangeven middels een automatische incasso te willen betalen en vervolgens onjuiste informatie opgeven. Niet doen dus.

Link naar reactie
  • 0

Naja, 'weg betaling' is lastig denk ik, aangezien storno betekent dat het 'weg betaling' voor softpay is, maar dat wil niet zeggen dat je als verkoper softpay ook geld hoeft terug te geven. Als dat wel het geval is zou ik er verder niet mee in zee gaan, kun je beter iets gebruiken dat met creditcards werkt - aanzienlijk minder risico op terugboeking omdat dit veel moeilijker gaat voor de koper.

Link naar reactie
  • 0

Ik kan me niet voorstellen dat de mensen achter Softpay niets in hun algemene voorwaarden hebben staan over storneringen. Ze zullen wel achteraf uitbetalen (per maand), zodat ze nog tijd zat hebben om storneringen te crediteren.

 

Het probleem met creditcards is dat de provisie voor de bank veel te hoog is. Maar goed, we dwalen af. Laten we het erop houden dat er genoeg mogelijkheden zijn om met micropayments aan de slag te gaan.

Link naar reactie
  • 0

Het is 3am en ik ben nog steeds aan het werk dus ik zal niet al te lange reactie plaatsen alhoewel ik dit een interessant onderwerp vind.

 

Ik heb zelf 2 grote community sites en kan me zo voorstellen waar je tegenaan loopt of bent gelopen.

 

Subsidies geloof ik niet in, gezien de NL regering liever achter problemen loopt dan dat ze geld steken in preventieve oplossingen. Los daarvan ben je je onafhankelijkheid kwijt en komt er meer bij kijken dan alleen geld vangen. (voor niets gaat de zon op)

 

Betaalde content - geloof ik ook niet in zolang dezelfde of soortelijke informatie elders te krijgen is. En geloof mij, dat is het geval in 99% van de gevallen. Microbetalingen hebben pas zin als je een hoog aantal bezoekers genereert - of je op die manier gaat verdienen is niet zozeer de vraag, ik denk eerder dat de vraag dan is of je overleeft tot op het moment dat je uberhaupt inkomsten via deze weg gaat genereren.

 

Van je bezoekers direct zal je niet 'rijk' worden - richt je op artsen, instituten etc. Gezien je een redelijk niche publiek hebt, loop je ook grotere kans van slagen bij deze partijen qua advertentieverkoop. Nog een tip daarbij - ga liever voor lagere prijzen en meer adverteerders dan hogere prijzen met als gevolg minder adverteerders. Liever 20 klanten van 50 euro dan 5 van 400, gezien je aan die 20 in een later stadium makkelijker meer zal kunnen slijten.

 

Daarnaast vind ik het eerder genoemde concept van medweb een goeie richting waarin je zou kunnen denken.

 

Je zou ook sponsoring kunnen proberen - doe dat wel via een sponsorbank! Kost je vaak 10 tot 15%, maar dat heeft iedereen er wel graag voor over gezien je kansen hoger liggen op die manier.

 

Uiteindelijk gaat het erom hoe je het inpakt en presenteert...

Ik heb 2 community sites waarvan eentje 3500 bezoekers per dag trekt op een niche doelgroep van 140.000 mensen en een andere die rond de 4000 p/mnd zit. Net 2 doelgroepen die moeilijk liggen en waarbij je er maar moeilijk geld uit haalt. Kost me iets minder dan 1+3 nullen per maand, dus ik kan me je situatie echt wel inleven :-)

 

Stepan

3 AM Productions - New media design & services

http://www.3amp.com/

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 214 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.