• 0

Eisen brandvertragend plafond in koffiezaak

Beste allemaal,

 

Ik hoop dat iemand mij misschien kan helpen, ik heb al in het forum gezocht maar geen bruikbare informatie kunnen vinden. Ik ben meer een 'lezer' van het forum maar nu toch voor het eerst ook een vraag van mij en dus een account aangemaakt.

 

Dit voorjaar open ik samen met een vriend van mij een koffiezaak, de vergunningen ed zijn rond en momenteel laten wij aannemers komen voor offertes ivm de verbouwing. Nu lopen wij aan tegen de brandveiligheid, in het pand is momenteel een systeemplafond. Daarboven bevind zich een oud gipsplafond, en daarboven het oude (originele) plafond. Wij willen beide verlaagde plafonds verwijderen en het bestaande plafond spuiten (dit geeft een ''industriële'' look).

 

Hoe zit het echter met de brandveiligheid, de aannemers weten het niet, evenals de brandweer en de gemeente aangezien dit soort horeca valt onder daghoreca (winkeltijden). Zijn wij verplicht om een brandwerend plafond aan te brengen, of is dit niet nodig. Wij zijn bij een aantal horecazaken langsgeweest met de vraag hoe zij dit gedaan hebben. De 1 heeft het wel, de ander niet. Kortom wij zien door de bomen het bos niet meer.

 

Heeft iemand hier ervaring mee? Belangrijk te vermelden is dat er niet gekookt gaat worden oid, er rookmelders geplaatst gaan worden, brandblussers, nooduitgang bewijzering enz.Dit alles volgens de checklist brandveiligheid van de provincie Utrecht (waar opnieuw niks word vermeld over brandwerende plafonds ed)

 

Wij hopen dat iemand hier ons meer informatie kan verschaffen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Tim

 

 

[titel aangepast - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

5 antwoorden op deze vraag

  • 0

Beste Tim,

 

Allereerst welkom op Higherlevel!

 

Inhoudelijk: de brandweer wist het niet? Dat is behoorlijk vaag.

 

Als je het echt zeker wilt weten kun je een brandpreventiespecialist verzoeken om een inspectie en brandpreventierapport (Meestal zijn dat zelf ook vrijwillige brandweerlieden) . Je krijgt dan een onafhankelijk advies van een partij die zelf geen belang heeft bij de uitvoering van preventieve maatregelen (geen upselling dus waar iemand verdient aan de implementatie van zijn eigen advies) , en kunt later aan gemeente, brandweer en eventuele verzekeraar aantonen dat je de brandveiligheid serieus hebt laten toetsen

 

EDIT: een ander alternatief, wat wellicht de moeite van het proberen waard is, is je vraag te stellen op het brandpreventieforum

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de antwoorden! Het blijft lastig, en idd de brandweer wist het niet omdat het een relatief ''nieuw soort'' horeca betreft waarin om winkelvergunning word omgezet in een horecavergunning maar wel onder de noemer daghoreca. Doordat er bijv geen alcohol word geschonken gelden ook hiervoor weer andere regels betreffende maatregelen ter voorkoming van brand.

 

Als voorbeeld, wanneer er alcohol geschonken zou worden dan moeten er 2 separate toiletten gecreëerd worden met in ieder toilet een fontein, zonder alcohol volstaat 1 toilet. Zo zijn er allerlei regels en dus ook binnen de brandbeveiliging. Volgens de 1 volstaat brandblussers, routing, melders. En de ander begint weer over het vertragende plafond, waar vervolgens A weer zegt dat dit bij bestaande bouw anders ligt en volgens B dit niet uitmaakt. Kortom een wirwar aan regels enz

 

Nogmaals dank voor jullie antwoorden, mocht iemand meer informatie hebben dan heel graag. Ik ga weer op zoek naar antwoorden ;)

Link naar reactie
  • 0

Je moet voldoen aan het bouwbesluit, daar moet een aannemer mee bekend zijn en aan de inrichtingseisen voor de horeca, o.a. hier te vinden.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 136 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.