• 0

Prijs inventaris zonder goodwill

Aanbevolen berichten

9 antwoorden op deze vraag

  • 0

Dat is echt kijken en vergelijken op basis van de staat waarin het verkeert, de afschrijving, etc... denk maar aan marktplaats-prijzen.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

echt wat de gek ervoor geeft. Daarbij zal de verkopende partij normaal gesproken al blij zijn als zij uberhaupt een iemand vinden kan, want wie wil er nou een professionele koper? En de kopende partij zal blij zijn iets goedkoop over te nemen. Uiterste verkoopprijs en uiterste biedprijs laten o vaak nog een marge over, dat is verder onderhandelen.

 

Stel ik moet mijn oude auto kwijt, enige opite is sloop, € 200,-

er komt precies één koper, die m nog wel als vakantieauto wil. Dat is al snel € 500 waard.

De € 300 die daartussen ligt, is onderhandelingsruimte. Dan komt het aan op je onafhankelijk opstellen.

Jíj kunt ook nog wel elders een keuken kopen...

Link naar reactie
  • 0

Het heeft niet zoveel zin om je af te vragen wat de inventaris waard is (als je de inventaris graag wil hebben kun je daar natuurlijk zelf wel een prijs opplakken van de prijs die je ergens anders ook zou moeten betalen voor tweedehands horecameubilair/keukenspul). Als je het meubilair eigenlijk niet wil hebben is het voor jou ook niks waard. Opkopers geven er ook maar een paar procent van de nieuwwaarde voor (zeer actueel spul uitgezonderd), en alles via Marktplaats verkopen levert weliswaar iets meer op maar kost veel meer moeite.

 

Vaak is het eigenlijk ook zo in de horeca dat de verkopers een bepaalde som nodig hebben om de openstaande schulden of begininvestering af te lossen en met een blanke lei te kunnen vertrekken. Als ze met teveel schuld/verlies moeten vertrekken dan willen ze vaak nog eerder door blijven ploeteren.

 

In je onderhandeling moet je dus eerder kijken naar wat jou de inventaris en de lokatie waard is én naar wat de vermoedelijke ondergrens is van de verkopers.

vriendelijke groet,

 

Jean

 

Importeur van Adler en Pasian pelletkachels en Ariterm pellet-CV.

www.ecogeneration.nl · www.pasian.nl · www.adlerpellet.nl · www.ariterm.be

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Ik weet niet of het gesprek al is geweest? Maar zorg bij huur er altijd voor om goed vast te leggen wie verantwoordelijk is voor reparatie bij mankementen. En, wat bijv. als de inventaris tijdens huurperiode verouderd? Wie zorgt dan voor nieuw? Koophuur kan ook nog een optie zijn. Dan is na een bepaalde huurperiode de inventaris van jou.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

UPDATE

 

Vanmiddag gesprek gehad met de eigenaar van het restaurant. Hieruit is naar voren gekomen dat hij de hele inventaris indien nodig kan plaatsen op zijn nieuwe locatie, dus conclusie, liever alles of niets.

 

Nu ik dit weet en ook de locatie goed heb bekeken is het voor mij duidelijk dat wat ik wil, niet voor deze locatie geschikt is.

 

Iedereen bedankt voor de reatie ik ga verder op zoek.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 221 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.