Jump to content
Diederickdg
Verberg

Verhuiskosten aftrekpost

vraag

Beste allen,

 

Ik ben ZZP-er welke momenteel vanuit huis werkzaam is. Om dichter bij mijn opdrachtgevers te zitten en een professionele indruk te kunnen maken wil ik een kantoorruimte gaan huren. Deze kantoorruimte bevind zich op 15km afstand van mijn woning.

 

Nu lees ik over de mogelijkheid verhuiskosten als aftrekpost op te voeren link belastingdienst . Gaat deze regeling op voor mijn situatie, c.q. kan ik €7.750 zakelijk aftrekken + de kosten voor het verhuizen van meubilair etc?

 

Voor de duidelijkheid, het kantoor zal geen woonbestemming hebben en ik blijf in mijn huidige huis wonen.

 

Bvd voor reactie.

 

Groet Diederick

 

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Ik vermoed net als Ron ook dat je de aftrekpost niet kan benutten.

 

Zoals ik het lees gaat het om een aftrekpost als je als privépersoon om zakelijke redenen gaat verhuizen. Hier verhuis je alleen je kantoor. Uiteraard kan je die factuur wel opvoeren als kosten.


Benieuwd naar mijn business? www.liguido.nl - www.youngtech.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik ben ZZP-er welke momenteel vanuit huis werkzaam is. Om dichter bij mijn opdrachtgevers te zitten en een professionele indruk te kunnen maken wil ik een kantoorruimte gaan huren. Deze kantoorruimte bevind zich op 15km afstand van mijn woning.

Je hebt geen recht op deze aftrekpost. Je voldoet op geen enkele manier aan de voorwaarden. Ten eerste moet er sprake zijn van een daadwerkelijke verhuizing. Dat betekent dat je moet veranderen van woonruimte.

 

Ten tweede zal er sprake moeten zijn van een zogenaamd 'onweerlegbaar vermoeden van zakelijkheid'. Hieraan wordt pas voldaan als je naar een nieuw huis verhuist dat in de buurt ligt van je vestigingsplaats. Aangezien je vanuit huis werkt, zul je hier nooit aan voldoen. Ongeacht waar je naartoe verhuist, zul je altijd op 0 km van je (zakelijke) vestigingsplaats wonen.

 

Je voldoet overigens pas aan deze laatste voorwaarde, als je momenteel méér dan 10 km van je vestigingsplaats woont en gaat verhuizen naar een plaats die minder dan 10 km van je vestigingsplaats is. Tegelijkertijd moet de verhuizing zelf ook meer dan 10 km schelen, maar de reisafstand moet sowieso altijd meer dan de helft worden bekort.


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 88 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept