Jump to content

LiGuido

Legend
 • Content Count

  297
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10

Personal info

 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Nee, vraag altijd even om een bevestiging van je opzegging. Dus als jouw tussenpersoon niet reageert. Mail hem nog een keer of bel om met de vraag het even per mail te bevestigen.
 2. Sorry, heb ik inderdaad overheen gelezen. Dan blijft wel staan in hoeverre beide bestuurders tekenbevoegd zijn. Hoeveel geld is er door jullie ingelegd, wat wordt er precies voorgefinancierd, wat zijn de afspraken? Zijn er offertes getekend?
 3. Hoe ziet jullie managementstructuur er uit? Is iedereen ook directeur? Wat is er vastgelegd over hoe de beslissingen worden genomen? Meestal is er wel iets afgesproken over de tekenbevoegdheid tot bepaalde bedragen.
 4. Hij kan zijn aandelen niet verkopen als deze niet zijn volgestort; hij zal dat dus moeten doen wil die echt kunnen uitstappen. Wat voor een contract heb je getekend toen hij wilde uitstappen en waarom heb je dat contract wel getekend terwijl een aandeelhoudersovereenkomst niet is getekend?
 5. Je dient dit helemaal niet te declareren bij je holding, maar direct bij je werkmaatschappij. Jij hebt privé kosten gemaakt voor die werkmaatschappij en niet voor je holding.
 6. In je administratie vul je geen BTW code in; of BTW vrij. Over de provisie, dat is maar net hoe je het afspreekt. Aangezien jij het geld van C binnenkrijgt, is het onlogisch om eerst de factuur van A te betalen om vervolgens A een factuur te sturen voor de provisie. Wat je beter kan doen is die provisie in je marge houden. Dus je verkoopt het voor 12 euro en koopt het in voor 10 euro. A stuurt jou een factuur van 10 euro en jij stuurt C een factuur voor 12 euro. Dan is je provisie automatisch verrekend.
 7. Wat is precies je vraag? En verkoopt A een order aan B of verkoopt B aan C en levert A?
 8. Leg dit eens uit.. Ik denk niet dat je het runnen van een bed & breakfast als vorm van vermogensbeheer kunt wegzetten. Het feit dat je al structureel aan je marketing moet werken - al dan niet uitbesteed - zorgt er al voor dat het in mijn ogen geen vermogensbeheer is.
 9. Prima toch, ze hebben te laag ingeschat; voordeel voor jou. Verder zal je even een mailtje moeten sturen naar die webwinkel en vraag om een kopie factuur.
 10. Niet in elke situatie, maar zoals ik jouw verhaal lees heb je daar wel recht op. Jullie zijn met zijn vieren aandeelhouders en tijdens een aandeelhoudersvergadering heb je de bestuurder benoemd. Wijzigingen mag hij trouwens niet op eigen houtje aanbrengen; dat moet ook tijdens de aandeelhoudersvergadering.
 11. Wat voor een betalingstermijn hanteer jij en welk bedrag staat er op de gemiddelde factuur?
 12. Ja, je bent helemaal vrij om te bepalen in welk land je een bedrijf wilt oprichten. Je moet je alleen wel realiseren, dat zolang je in Nederland blijft wonen je ook in Nederland inkomstenbelasting betaalt. Dus dat je je moet verdiepen in hoe je salaris uitkeert vanuit UK of US naar Nederland. Verder betekent een bedrijf in het buitenland een hoop extra zorgen en kosten. Dat moet je ook meenemen in je overweging. De vraag is alleen: waarom zou je het willen? Ik neem aan dat je host op servers in een DC, dus die kosten worden niet meer of minder. Dan gaat het dus om de factuur die je verst
 13. Probeer het eens via SEO in niches om zo autoriteit op google te krijgen en op algemenere keywords ook gevonden te worden. Met google marketing zal je SEA bedoelen, dat is voor een starter duur. En met Facebook advertenties vraag ik mij af of je wel de juiste doelgroep te pakken hebt..
 14. Bovenstaande is overigens prima met factoring op te lossen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept