Jump to content

LiGuido

Legend
 • Content Count

  297
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by LiGuido

 1. Nee, vraag altijd even om een bevestiging van je opzegging. Dus als jouw tussenpersoon niet reageert. Mail hem nog een keer of bel om met de vraag het even per mail te bevestigen.
 2. Sorry, heb ik inderdaad overheen gelezen. Dan blijft wel staan in hoeverre beide bestuurders tekenbevoegd zijn. Hoeveel geld is er door jullie ingelegd, wat wordt er precies voorgefinancierd, wat zijn de afspraken? Zijn er offertes getekend?
 3. Hoe ziet jullie managementstructuur er uit? Is iedereen ook directeur? Wat is er vastgelegd over hoe de beslissingen worden genomen? Meestal is er wel iets afgesproken over de tekenbevoegdheid tot bepaalde bedragen.
 4. Hij kan zijn aandelen niet verkopen als deze niet zijn volgestort; hij zal dat dus moeten doen wil die echt kunnen uitstappen. Wat voor een contract heb je getekend toen hij wilde uitstappen en waarom heb je dat contract wel getekend terwijl een aandeelhoudersovereenkomst niet is getekend?
 5. Je dient dit helemaal niet te declareren bij je holding, maar direct bij je werkmaatschappij. Jij hebt privé kosten gemaakt voor die werkmaatschappij en niet voor je holding.
 6. In je administratie vul je geen BTW code in; of BTW vrij. Over de provisie, dat is maar net hoe je het afspreekt. Aangezien jij het geld van C binnenkrijgt, is het onlogisch om eerst de factuur van A te betalen om vervolgens A een factuur te sturen voor de provisie. Wat je beter kan doen is die provisie in je marge houden. Dus je verkoopt het voor 12 euro en koopt het in voor 10 euro. A stuurt jou een factuur van 10 euro en jij stuurt C een factuur voor 12 euro. Dan is je provisie automatisch verrekend.
 7. Wat is precies je vraag? En verkoopt A een order aan B of verkoopt B aan C en levert A?
 8. Leg dit eens uit.. Ik denk niet dat je het runnen van een bed & breakfast als vorm van vermogensbeheer kunt wegzetten. Het feit dat je al structureel aan je marketing moet werken - al dan niet uitbesteed - zorgt er al voor dat het in mijn ogen geen vermogensbeheer is.
 9. Prima toch, ze hebben te laag ingeschat; voordeel voor jou. Verder zal je even een mailtje moeten sturen naar die webwinkel en vraag om een kopie factuur.
 10. Niet in elke situatie, maar zoals ik jouw verhaal lees heb je daar wel recht op. Jullie zijn met zijn vieren aandeelhouders en tijdens een aandeelhoudersvergadering heb je de bestuurder benoemd. Wijzigingen mag hij trouwens niet op eigen houtje aanbrengen; dat moet ook tijdens de aandeelhoudersvergadering.
 11. Wat voor een betalingstermijn hanteer jij en welk bedrag staat er op de gemiddelde factuur?
 12. Ja, je bent helemaal vrij om te bepalen in welk land je een bedrijf wilt oprichten. Je moet je alleen wel realiseren, dat zolang je in Nederland blijft wonen je ook in Nederland inkomstenbelasting betaalt. Dus dat je je moet verdiepen in hoe je salaris uitkeert vanuit UK of US naar Nederland. Verder betekent een bedrijf in het buitenland een hoop extra zorgen en kosten. Dat moet je ook meenemen in je overweging. De vraag is alleen: waarom zou je het willen? Ik neem aan dat je host op servers in een DC, dus die kosten worden niet meer of minder. Dan gaat het dus om de factuur die je verstuurt naar jouw gebruikers; wordt die meer of minder? Of wordt dat alleen iets minder omdat de BTW in een ander land standaard lager ligt? Dan zou je je eens moeten verdiepen in of je wel een factuur met BTW hoeft te sturen naar het buitenland ;)
 13. Probeer het eens via SEO in niches om zo autoriteit op google te krijgen en op algemenere keywords ook gevonden te worden. Met google marketing zal je SEA bedoelen, dat is voor een starter duur. En met Facebook advertenties vraag ik mij af of je wel de juiste doelgroep te pakken hebt..
 14. Bovenstaande is overigens prima met factoring op te lossen.
 15. Koop je een vastgoedbedrijf over als in: Ze hebben panden in eigendom en verhuren dit? Verder schrijft Roel inderdaad de uitgebreide reactie op..
 16. Die 'enkele' hypotheken hebben geen waarde. Je zou alleen het risico moeten overnemen. Als je een multiplier over de rente gaat berekenen kan je het schip in gaan als die klant niet meer aan zijn hypotheekverplichtingen kan voldoen.
 17. Mailen! Uitzoeken hoe je contact krijgt met de eigenaar van de website en mailen of bellen.
 18. Stel je start een webshop en zoekt een leverancier. Zorg dat je gevonden wordt op de plekken waar mensen zoeken naar leveranciers en producten voor hun webshop. Heb je zelf al eens op Google gezocht?
 19. Heb je er baat bij en hoeveel is het je waard? Je zal in ieder geval een deal moeten sluiten waarbij het risico bij hen komt te liggen. Wat weet je van de geïnteresseerde partij? Om wat voor een product gaat het? Hebben ze ervaring met de verkoop van jouw producten? Waarom zal je naar Azië gaan en waarom zal je dat met die partij doen en niet zelf?
 20. Dat internet gaat denk ik nog eens heel groot worden: https://callhippo.com/virtual-phone-number https://callhippo.com/signup/canada-phone-number Zowel lokaal als mobiel.
 21. Al het bovenstaande kan trouwens voorkomen worden door alle administratie/belastingzaken te laten doen door een accountant met horizontaal toezicht. De accountant is dan verantwoordelijk voor een kloppende administratie en de belastingdienst controleert de accountant.
 22. Als je vindt dat de factuur niet terecht is en jouw webdeveloper niet reageert, dan antwoord je netjes het incassobureau dat de vordering onterecht is en dat blijf je netjes antwoorden. Er zal dan toch wel een keer een inhoudelijk gesprek komen.
 23. Ik denk dat hetzelfde besteedbare inkomen hebben niet reëel is en dat jullie allebei hetzelfde salaris moeten uitkeren. Nu gaat de discussie over een voordeeltje bij de belasting, morgen gaat de discussie over dat één van de twee voor 100 euro per maand meer aan boodschappen doet, dus dat er de maand daarop extra salaris uitgekeerd moet worden om het weer recht te trekken. Ik ken verder de reden niet van jullie scheiding, maar heb je er wel 10x over na gedacht om dan toch samen in een bedrijf te gaan zitten?
 24. Ik weet niet precies hoe er juridische is vastgelegd dat je een koopoptie hebt. Maar een eis die de belastingdienst daarbij stelt is dat er destijds betaald is voor die optie. Uit jouw verhaal blijkt dit niet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept