Jump to content
BusinessPiet
Verberg

Marketingbudget kortdurend project

Hallo,

 

Ik zal me allereerst even voorstellen. Mijn naam is Chantal, een 34 jarige moeder en pas voor mezelf begonnen in de online retail wereld.

 

Na me enige tijd te hebben verdiept in de branche waarin ik mijn plekje hoop te bemachtigen (vlaggen) ben ik afgelopen maand gestart. Omdat ik nog geen eerdere ervaring heb opgedaan als ondernemer leek het me een verstandige beslissing om alvorens met een groot budget te beginnen eerst de klappen van de zweep te leren kennen met een mini project. Ik heb een tweetal vlaggen laten produceren om Zwarte Piet een hart onder de riem te steken, en verkoop deze via m'n webwinkel en een aantal social media kanalen.

 

Ik ben bewust tijdig begonnen met de site, enerzijds om bij succes eventueel nog tijd te hebben een levering bij te laten produceren, anderzijds omdat de opstart tijd nodig heeft en ik graag goed op internet gevonden wil worden.

 

Welnu, ik ben nu bijna twee weken online en het loopt (volgens mijn verwachtingspatroon) behoorlijk goed. Via de KvK heb ik gebruik kunnen maken van enkele handige kortingscoupons waaronder AdMarkt die een groot deel van de traffic binnenhalen. Tevens werkt social media redelijk qua conversie. Over bestellingen kan ik niet klagen.

 

Echter, nu de vraag: is er een lijdraad die ik kan volgen wat betreft marketingbudget? En dan specifiek, voor een kortdurend project. Daar zit namelijk mijn knelpunt. Ik heb goed anderhalve maand om vanuit niets mijn project te laten slagen, en weet dat ik aan de ene kant dus meer dan normaliter zou moeten betalen om de bekendheid te genereren. Aan de andere kant is het vanwege de korte duur ook de bedoeling dat er iets van winst over blijft, of er in ieder geval niet op toegelegd hoeft te worden. Dit project is immers hoofdzakelijk bedoeld om ervaring op te doen.

 

Ik hoop dat jullie me een klein beetje in de goede richting kunnen duwen :)

 

 

Groetjes,

 

Chantal

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

 

Je kan het via je kinderen spelen. Je kan niet vroeg genoeg beginnen om ze wat lessen van de Nederlandse beschaving bij te brengen. Begin een online club: Piet Jeugd!


Ondernemers kiezen een volksvertegenwoordiger die doorvraagt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Bedankt voor jullie bijdragen.

Kort door de bocht zou je dus kunnen zeggen: probeer het zoveel mogelijk met creatieve gratis marketing, en vul dat aan met een gemiddelde van 12% van je omzet om meer garantie op potentiële klanten te trekken?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

 

Nee, dat is een achteraf vastgesteld gemiddelde. Volstrekt willekeurig getal. Sommige bedrijven doen 55% en anderen 3%. Heb je niks aan.


Ondernemers kiezen een volksvertegenwoordiger die doorvraagt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik zou iets met wegvallende verzendkosten en/of staffelkorting bedenken bij bestelling van meerdere exemplaren. Tell-a-Friend, bestelmetburen enz. Staat jouw handelsnaam al op de zoom van de vlaggen?

 

Groet,

 

Highio

 


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Highio, we werken al bewust met tijdelijke gratis verzending.

Op dit moment werkt dat principe prima inderdaad.

 

Wat ons onder andere opviel was dat sinds we onze standpunt pagina hebben verborgen mensen toch sneller kopen. Al was 10 dagen misschien te kort om er een goede mening over te vormen.

 

Ik weet niet of het is toegestaan (zo niet dan haal ik het weer weg), maar misschien willen jullie een kijkje nemen in onze micro webwinkel, misschien dat jullie nog tips hebben of iets zien waarvan jullie zeggen dat had ik net even anders gedaan of deze marketing snelweg zou ik hiermee in slaan of benutten?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Staat jouw handelsnaam al op de zoom van de vlaggen?

 

Groet,

 

Highio

 

 

Interessante bijdrage, daar heb ik tijdens het ontwerpen eerlijk gezegd niet aan gedacht. Wellicht een optie om bij een eventueel volgende levering door te voeren. Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Wat ons onder andere opviel was dat sinds we onze standpunt pagina hebben verborgen mensen toch sneller kopen.
Tja, wat is belangrijker? Wanneer je als zorgzame moeder je kinderen beschaving wil bijbrengen moet je kiezen: standpunt overbrengen of maximaal incasseren?

 

Maak leuke vlogs met je kinderen die met wapperende vaandels door het winkelcentrum marcheren. Stuur ze met kleding gemaakt van pietenvlaggen naar school. Met een beetje geluk worden ze gearresteerd en krijg je extra aandacht. En dan heb je dubbel succes. Aandacht voor de traditie en meer verkoop.

 


Ondernemers kiezen een volksvertegenwoordiger die doorvraagt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

TwaBla, dank voor je input. Hoewel ik de boodschap prima begrijp kon ik een lach niet onderdrukken.

Incasseren is voor mij het probleem niet gelukkig, al helemaal niet als het aankomt op de manier waarop er in Nederland met deze discussie wordt omgegaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 243 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept