Jump to content
Ben-Meijer
Verberg

Payment Service Providers vergelijken, betaalverzoeken

Beste mensen,

Ik ben op zoek naar een overzicht van de kosten voor de verschillende payment service providers.
Ik ben therapeut, en ik bied dienst therapie aan. Nu doe ik dat in persoon, of via skype. In persoon direct afrekennen via pin (of contant.. maar dat is bijna niet) en online, via skype of een andere webcamsoftware, en daarvoor de betalingen.
Nu bestaan er verschillende opties rekening sturen achteraf, rekening sturen vooraf, een webshop bouwen en van bijv via Mollie afrekenen. (Ideal via Mollie). Er bestaan natuurlijk nog andere PSPs, Buckaroo, MultiSafePay, Pay.nl, Ayden, etc.
Andere opties zijn bijv Tikkie, en Tikkie zakelijk.  Bunq bestaat. Er bestaat WieBetaaltWat,  Payconique,...

Ik zoek een overzicht van de opties MET de KOSTEN zodat ik kan vergelijken.

Ook belangrijk, ik wil therapie aanbieden via Skype ed over de hele wereld. Die website (wereld) ben ik al aan het maken. Hoe vergelijk ik de PSPs, en zakelijke betaalverzoeken.

Heeft iemand een website die helpt bij het vergelijken?

Bij voorbaat dank, 

Link to post
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Welkom op HL,

 

Wat heeft de zoekterm 'payment service providers vergelijken' in Google jou opgeleverd?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

De vergelijker van Internetkassa.nu is naar mijn idee voldoende nauwkeurig en up-to-date:

 

https://www.internetkassa.nu/vergelijk-payment-providers/

 

Hoewel je allicht geen klant wilt uitsluiten en dus de hele wereld van dienst wilt zijn, zul je voor concretere prijsopgaven toch moeten weten hoeveel klanten jijzelf dan concreet verwacht uit Frankrijk, Duitsland, enzovoort.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Hoi Mensen,

Ik ben verder gegaan met zoeken en vergelijken.
Naast Tikkie, wat op zich prima werkt, maar Tikkie zakelijk eist dat je een rekening hebt bij de ABN Amro, is er ook Plink van Mollie. Werkt bijna identiek aan Tikkie, iets minder mooi vormgegeven, maar wel functioneel, en ook goedkoop.
Veel mensen hebben al een webwinkel via Mollie (als PSP), en Plink is een prima alternatief voor Tikkie, een zonder de verplichting om weer een rekening bij een bank te openen.

Mbt het vergelijken van PSPs, de meeste websites zijn erg lokaal, zelfs vergelijkwebsites zijn lokaal, vaak verdenk ik de makers van pure marketing voor die aanbieders.

En ik heb nog geen goede wereldvergelijkingen. PSP voor de VS, voor de VK, voor China en verre oosten...PS voor Australie,


 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Als je het hebt over de wereld, wordt het wel een stuk ingewikkelder. Het heeft niet zo heel veel zin om puur naar kosten te kijken en te vergelijken. Wat dacht je van fraudedetectie per betaalmethodes, chargebacks, implementatie, etc. Er komt wel wat meer bij kijken.  Het is logischer om naar providers die op globale schaal opereren.

 

Dan kom je toch echt uit bij Stripe, Adyen en soortgelijke providers. En je wilt ook niet het wiel opnieuw uitvinden qua software implementatie. Kijk bv. naar wat Stripe billing doet. Dat lijkt op wat je vraagt.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Op 8-7-2020 om 12:50, ondernemeradam zei:

Als je het hebt over de wereld, wordt het wel een stuk ingewikkelder. Het heeft niet zo heel veel zin om puur naar kosten te kijken en te vergelijken. Wat dacht je van fraudedetectie per betaalmethodes, chargebacks, implementatie, etc. Er komt wel wat meer bij kijken.  Het is logischer om naar providers die op globale schaal opereren.

 

Wereldwijd zijn creditcards meestal de handigste methode, maar niet de goedkoopste. 

 

Je moet echter wel kijken naar het gemiddelde transactiebedrag: Ik weet niet precies wat online therapie in de regel kost, maar als het meer dan een paar tientjes per gebruiker is dan worden de procentuele kosten al snel belangrijker dan de vaste kosten per transactie. 

 

Mocht 'wereldwijd' betekenen dan je bijvoorbeeld 50% uit nederland haalt, 25% uit de rest van de EU, en 25% van buiten de EU dan is het wel de moeite om even te kijken hoe dat zit. Binnen nederland is IDeal waarschijnlijk de meest gekozen methode, en als je naar Belie of Duitsland kijkt wellicht hun lokale equivalenten als Sofort. Als je klandizie voornamelijk in die landen te verwachten is zou ik gaan voor de laagste transactiekosten daarop bij een gegeven PSP, en dan maar wat voor lief te nemen als de laatste <25% uit landen komt waar je voornamelijk creditcards kunt verwachten (bijvoorbeeld de VS, maar ook azie en australie). 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Tarieven zijn op de website van de aanbieders te vinden. Internationaal gezien zal de creditcardbetaling het meest worden gebruikt. Wat je daarvoor betaalt is altijd opgebouwd uit 2 componenten: een vast tarief + een variabel tarief. Bij Mollie begint dit bij €0,25 + 1,8%/2,8% (afhankelijk van wel/niet EU. Een klein verschil in variabele kosten kan over een jaar behoorlijk wat geld zijn. Kijk daar goed naar!


Gr. Jos

 

Moeite met het bereiken van je doelgroep? Middels online en/of offline campagnes maken we jouw bedrijf op het juiste moment zichtbaar en activeren we je doelgroep!

Link to post
Share on other sites
 • 0

Het hangt er een beetje vanaf hoe internationaal je gaat: Als je bijvoorbeeld veel klanten in duitsland of belgie hebt, dan kan het nuttig zijn een PSP te kiezen die (tegen beperkte kosten) betalingen met sofortpay of bankconcact mogelijk maakt, feitelijk hun equivalent van ideal. 

 

Er zijn nogal wat PSP's op de markt, en wat wellicht ook een factor kan zijn is hoe snel je je geld krijgt: sommige maken het dagelijks over, anderen verzamelen het voor een week (of zelfs wel een maand) en keren dan het totaalbedrag uit. Dat scheelt op zich in de kosten die je eigen bank rekent per transactie, maar als de periode lang is levert het mogelijk ook liquiditeitsproblemen op. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 5 leden online en 169 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept