Jump to content
Yvon S
Verberg

Payroll overeenkomst

 

 

Kan een payroll bedrijf facturen sturen voor uren die niet gewerkt zijn?

 

Ik zit met een prangende vraag. Ik heb een medewerkster bij mij werken via een Payroll bedrijf. Nu is er eind vorig jaar net voor de lockdown tussen haar en het Payroll bedrijf enige onzekerheid ontstaan betreffende doorbetaling tijdens een lockdown. Nu hebben wij, ondanks de lockdown, nog 6 weken doorgewerkt. Toen was er echt geen werk meer voor 2 personen en heb ik dit tegen de medewerker verteld. Die is behoorlijk door het lint gegaan en na 2 weken is zij vervolgens thuis komen te zitten met een burn-out, dit neem ik overigens het payroll bedrijf kwalijk, dit terzijde. Nu krijg ik van de eerste  week dat zij thuis is geweest en dus niet heeft gewerkt een factuur van het Payrol bedrijf. Zij geven aan dat de medewerker recht heeft op doorbetaling vanwege haar opgebouwde rechten. Kunnen zij deze rekening bij mij neerleggen?

 

Hopelijk is er iemand die mij duidelijkheid kan verschaffen.

 

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Welkom op HL 

 

In payroll zit toch in hun rol van werkgever ook ziekteverzuim e.d.? 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Het zal liggen aan de afspraken met het payrollbedrijf. Het is best mogelijk dat er een "eigen risico periode" in de overeenkomst staat met jou. Dus je zult de overeenkomst die jij hebt met het payroll bedrijf erop na moeten slaan om te zien wanneer zij niet gewerkte uren toch mogen factureren.

 

Ik vind het in elk geval geen hele rare afspraak. Een werkgever (in dit geval de payrolldienstverlener) moet ziek personeel doorbetalen en kan zich daarvoor verzekeren. Maar de kosten van de verzekering gaan fors omlaag als je kort verzuim of in elk geval de eerste week(en) voor eigen rekening neemt en dat risico mogen ze ook doorschuiven in het contract naar jou.

De overeenkomst tussen jou en hen is vormvrij wij kunnen dus niet bepalen of dit wel of niet mag je zult dat moeten nakijken in de overeenkomst die je hebt gesloten.

Link to post
Share on other sites
 • 0

In mijn overeenkomst staat niks van ongewerkte uren die doorbetaald moeten worden.  Het gaat hier trouwens ook nog om een contract van 12 uur per JAAR. Dus eigenlijk een nuluren  contract. 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Als er echt niets over in de overeenkomst staat dan kunnen ze niet zomaar niet gewerkte uren doorberekenen.

 

Hun opmerking dat een werknemer rechten opbouwt klopt wel, het feit dat er sprake is van een nulurencontract of in dit geval 12 uur per jaar is weinigzeggend. Een werknemer heeft recht op doorbetaling van het gemiddeld aantal gewerkte uren van de afgelopen 3 of 6 maanden.

Maar dit kan niet als (enige) argument gebruikt worden dat jij zou moeten betalen.

 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 5 leden online en 316 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept