• 0

eigen saus op de markt brengen

Hallo allemaal,

 

Ik wil graag een saus op de markt brengen. Ik heb zelf al wat onderzoek gedaan maar heb nog een aantal vragen waar ik geen antwoord op kan vinden.

 

Ik werk zelf al een aantal jaar in de horeca en heb hier ook mijn opleiding mee afgerond. Nou wil ik samen met mijn baas (compagnon) een saus verkopen dat momenteel al wordt verkocht in het restaurant. We merken al een geruime tijd dat de saus erg populair is bij de gasten en via reviews op het internet. En dat er veel vraag is of de saus ook apart verkocht kan worden. Dit willen we graag doen onder een andere naam i.p.v. onder de naam van het restaurant. Hiervoor gaan we een aparte KvK  voor aanvragen.

 

We willen de saus gaan produceren en verkopen in het restaurant zelf. Dit in verband met de kosten en  promotie. Mag dit zomaar? 

In de toekomst willen we dit graag uitbreiden door middel van een website. 

 

De saus bestaat uit een product waar al een E-nummer in is verwerkt voor houdbaarheid en er wordt apart alcohol bij toegevoegd. Dit wordt dan vervolgens aan de kook gebracht zodat de alcohol er wordt uitgekookt. Ben ik dan verplicht om een alcoholpercentage op het etiket te zetten? en kan ik het E-nummer gebruiken van het product zelf of moet dit er nog bij worden toevoegen?

  

Verder ben ik onderzoek gaan doen of de saus getest moet worden bij een laboratorium en wat er verplicht op een etiket moet staan en of er eventuele vergunning nodig zijn en welke dan.

Zelf twijfel ik of ik een aanvraag moet doen via nvwa.nl om toestemming (erkenning, vergunning, registratie) te krijgen om mijn product te mogen verkopen.

Ook twijfel ik of er een barcode nodig heb voor mijn product. Omdat we de saus in het begin willen verkopen in het restaurant zelf hebben we hiervoor wel een aparte pinautomaat.

 

gelukkig is er heel veel te vinden op het internet maar ik hoop dat jullie mij misschien verder kunnen helpen met een aantal vragen. Alvast bedankt!:slightly-smiling-face:

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

5 antwoorden op deze vraag

  • 0
(aangepast)
Op 2-1-2022 om 21:31, Louvain zei:

We willen de saus gaan produceren en verkopen in het restaurant zelf. Dit in verband met de kosten en  promotie. Mag dit zomaar? 

 

Afhaalsaus? Beperkt houdbaar?

 

Op 2-1-2022 om 21:31, Louvain zei:

In de toekomst willen we dit graag uitbreiden door middel van een website. 

 

Verzendsaus? Vers product of geconserveerd? 

 

Praat eens met ondernemers die iets vergelijkbaars verkopen.

 

Streekhuys verkoopt soepen

Kleinste Soepfabriek.

Oma's Soep (oeps geen soep, wel merchandise).

 

Ik zie overal potten en flessen, wat kostbaar en lastig is met bezorgen vanwege breuk. Ik zou nadenken over een zak die als brievenbusstuk bezorgd kan worden, want dat scheelt bezorgkosten. 

 

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 1

Geen idee hoever je inmiddels bent. Ik heb een paar jaar geleden een eigen product op de markt gezet. Ik kan je qua etikettering en regelgeving redelijk op weg helpen. Ook heb ik wel diverse contacten die jou verder kunnen helpen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 207 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.