Jump to content

De Ketchupmaker

Legend
 • Content Count

  619
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

De Ketchupmaker last won the day on May 2

De Ketchupmaker had the most liked content!

Community Reputation

96

Personal info

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  innovatief ondernemen
  columns en algemene informatie

Company info

 1. Bedankt voor het delen van de link!
 2. Je bent er nu niet mee geholpen, maar sluit een rechtsbijstandsverzekering af. Kost je een paar tientjes per maand. Je zal nog wel vaker dit soort situaties tegenkomen en dan is het achter de hand hebben van juridisch advies en hulp wel zo goed voor je nachtrust. Kun jij overdag fris en fruitig grafisch ontwerpen.
 3. Als je meer over rijdend koken en serveren wil weten, boek eens een diner/ritje op de Hoftrammm.
 4. Nou, op 6 november heb ik de MVO-prijs Zeeuws-Vlaanderen gewonnen. En uit alle reacties blijkt dat het onderwerp nog steeds bij veel mensen op de agenda staat.
 5. Kleinschalig hoeft geen probleem te zijn. Ik gebruik glazen flessen die ik eerst spoel. Mijn ketchup vul ik heet af en ik laat de flessen ondersteboven afkoelen, zodat bacterieën in de dop worden gedood en de dop zichzelf vacuüm zuigt op de fles. Een werkwijze die in 2014 door de inspecteur van de NVWA is goedgekeurd. Heet afvullen in kunstof is lastig, een PET-fles is hier ongeschikt voor (er besstaan wel hittebestendige kunstofflessen, maar die moet je in zeer grote aantallen laten produceren). Dan zou je eerst moeten verhitten en snel terugkoelen en afvullen. In een schone omgeving moet dit kunnen. Breng in een HACCP-plan de kritische punten in kaart en pas daar je werkwijze op aan. Wat is de huidige werkwijze van de topicstarter?
 6. En toch, en toch.. Ik zou die passage over die grote brouwerij weghalen. Je hebt leuke bieren, een leuk verhaal en een leuke brouwerij. Dan valt zo’n minder leuk verhaal toch uit de toon? Ga lekker positief met je nieuwe naam aan de slag en geniet van je bier en je (nieuwe) klanten.
 7. Ik heb ook wel eens van die laaienlichters aan de telefoon gehad. Dan vertelden ze dat ze waren getipt dat een bedrijf een voor mij mogelijk interessante domeinnaam wilde registreren. De laaienlichters wilden dat natuurlijk voor mij doen, voor een paar honderd euro per jaar. Het is twee keer voorgekomen dat ik dacht "Hé, dat is wel handig dat ik die domeinnaam vastleg". Dan bedankte ik de laaienlichter voor de tip, en registreerde ikzelf de domeinnaam voor een paar euro per jaar.
 8. Welkom op Higher Level. maar ik zou toch maar tijd vrijmaken om de draad door te lezen. Dan lees je dat jouw vraag al een paar keer voorbij is gekomen en dat er inmiddels achter de schermen actie wordt ondernomen. Vooral de bijdragen van TwaBla zijn heel lezenswaardig, dus maak tijd vrij en doe er je voordeel mee.
 9. Bedoelt de gemeente niet dat er altijd twee personen die het diploma sociale hygiëne hebben, aanwezig moeten zijn?
 10. Zo blij mee. Mijn fabriek is genomineerd voor de MVO-prijs Zeeuws-Vlaanderen 2018 (MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Uit de 20 aanmeldingen zijn er 6 genomineerden overgebleven. Van die 6 gaan er 3 - na een publieksstemming - door naar de finale.
 11. Dus dit vloeit voort uit die wet? Wat een gedrocht (op dit punt dan toch). Op mijn festival communiceer ik in de huisregels (op site, social media, festivalkrant en spandoeken op terrein) dat men door op het festival te zijn toestemming geeft om gemaakte foto’s voor web en print te gebruiken. Ik ben echt niet van plan om alle 8.000 bezoekers stuk voor stuk toestemming te gaan vragen en vervolgens een heel bureaucratisch circus te gaan opzetten met betrekking tot de opslag van die verkregen gegevens. De ambtenaar die dat bedacht heeft, mag van zijn studeerkamer uitkomen en een een jaar echt in de praktijk komen werken. Of zijn politieke bazen de weg gaan wijzen naar en wetreparatie. (PS: ik was niet boos, het kan ook wel eens aan je korte reacties zonder toelichting liggen dat mensen denken dat ze niet serieus worden genomen ;) )
 12. Je kunt het in het belachelijke trekken met bruiloften en kinderfeestjes (en misschien gaan daar straks ook lijsten rond), maar dit is wel wat de realiteit is: een organisatie die langskomt met een lijst van geen bezwaar die je mag tekenen (en die zij bewaren en vervolgens weer aan andere bureaucratie moeten voldoen). Als dat een neveneffect van de wet is, dan is die wet doorgeslagen en zijn we elkaar allemaal aan het bezighouden. De vraag is dus: is dit een uitvloeisel van de wet?
 13. Gisteren stond ik op een kleinschalig festival en kwam de organisatie langs met een verklaring of ik het bezwaarlijk vond dat er foto’s van mij op de social media zouden worden geplaatst. Dit onder de uitdrukkelijke verwijzing naar de nieuwe wetgeving... Als dit echt verplicht wordt gesteld in de wet, dan vind ik dat de wet op dit punt wel is doorgeslagen om niet te zeggen absurd.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept