Jump to content

De Ketchupmaker

Legend
 • Content Count

  640
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

De Ketchupmaker last won the day on July 30

De Ketchupmaker had the most liked content!

Community Reputation

114

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  innovatief ondernemen
  columns en algemene informatie

Company info

 1. In het topic HL'ers in de media staan de pijlen blijkbaar uit, in de normale topics zie ik de pijlen wel. Was mij dus niet duidelijk dat de mogelijkheid in sommige topics uit staat. Jammer voor jou Norbert, nu kan ik je tip voor de Koelvest Song niet waarderen.
 2. In Safari zie ik geen pijlen verschijnen, dus kan ik geen waardering laten blijken.
 3. Eerlijk antwoord: als ik je berichten zo lees denk ik dat je nog niet klaar bent om iets op te starten. Je bent een beetje ongestructureerd bezig. Voordat je webshop start zal je eerst zelf moeten bedenken op welk product/oplossing mensen zitten te wachten. Weet je wat je wil verkopen, het liefst een product waar je hart bij ligt, dan ga je nadenken en bedenken en uitvoeren. Je schiet er niets mee op om de zoveelste dropshipping webshop te beginnen. En verwacht niet dat je als je vandaag een shop opent je over een maand succesvol bent.
 4. Wie geen abonnement op de Volkskrant heeft maar nu wel reuze benieuwd is naar wat ik van The Ketchup Song vind (en je komt nog veel meer over mij te weten) kan het artikel hier lezen.
 5. Bedankt voor het delen @TwaBla. Het was echt tof om aan het artikel mee te werken ook al was de insteek dat liedje dat ik niet zo leuk vind ;-). Het verhaal heeft veel losgemaakt, veel bestellingen in de webwinkel en dagelijks mensen in de winkel die op vakantie zijn in Zeeland en naar aanleiding van het stuk naar Graauw komen. Het leuke is ook dat mijn flesje is gebruikt voor de illustratie. De illustratie is eerst getekend en daarna ingekleurd met ketchup uit een plastic knijpfles. Het mag zeker elk jaar ketchuptijd zijn @Roel J. Zou er haast een bepaald liedje van gaan neuriën. Het magazine heeft in ieder geval een opvallende plek in mijn winkel gekregen.
 6. Als je zoekt op nieuwe etikettering dan kom je deze link tegen, die doen controles (zelf geen ervaring mee). En zo zullen er nog wel meer zijn. Maar als je je houdt aan de voorschriften en je zorgt dat de grootte van de lettertypes aan de eisen voldoen en als je geen niet bewijsbare claims op je verpakking zet, is zo'n externe controle niet echt nodig.
 7. Probeer ik je net uit te leggen dat het allemaal niet zo heel ingewikkeld is kom jij met de vraag of alles in stroomdiagrammen gegoten moet worden, als jij dat wilt dan mag dat. Voor je andere vragen: lees je eens in, de site van de NVWA is een goed startpunt, ook op de site van de KvK kun je info vinden. En volg een HACCP cursus, daar leer je alles over wat moet/niet moet en mag/niet mag. Als jij alleen etiketten plakt dan ben je geen voedselproducent. Dan ben je etikettenplakker maar als je die niet zelf geproduceerde mixen op de markt brengt ben je wel voor de consument aansprakelijk als er iets niet helemaal goed is gegaan. Ook over dat onderwerp kunr kun je op dit forum ook heel veel informatie vinden.
 8. Een voedselveiligheidsplan klinkt ingewikkelder dan het is. Op basis van de 7 punten van HACCP breng je je productieproces in kaart en vervolgens kijk je waar er hygiënische gevaren in je productieproces zijn en schrijf je op hoe je omgaat met die gevaren. Mijn productie ziet er zo uit: ingrediënten (tomaten, paprika, ui) schoonmaken --> dan schrijf je dus op wat je doet en hoe je dat doet; productiestart (pannen gaan naar keuken) --> schrijf hier bijvoorbeeld op wat voor soort kookplaten je hebt, uit welk materiaal je werkblad en achterwand bestaat en hoe je dat schoonmaakt; flessen spoelen in een professionele vaatwasser --> beschrijf ook dit proces; schoonmaken bijkeuken en voorbereiden ruimte om af te vullen --> beschrijf hoe je de ruimte hygiënisch houdt; afvullen --> beschrijf hoe je dat doet; schoonmaken werkruimtes --> beschrijf hoe je dat doet. Beschrijf ook welke allergenen er in je producten voorkomen en hoe je dat naar je afnemers communcieert. Je kunt het plan zelf schrijven maar je mag je ook werken volgens een Hygiënecode die jouw werkzaamheden het meest benaderd (ik gebruik lijsten van de horeca Hygiënecode, je kunt ze downloaden uit mijn Dropbox). Op de site van de NVWA vind je een overzicht. Ik raad je ook aan om een (online) HACCP cursus te volgen. Daar komt alles in aan bod.
 9. Officieel moet daar ook een ingrediënten declaratie en voedingswaarden op worden vermeld.
 10. Een zoekopdracht op de term etikettering leverde me dit artikel met deze link naar een handboek van de NVWA op. Je mag de voedingswaarden zelf berekenen en dan is dit op de site van de RIVM een handig hulpmiddel: het Nederlands Voedingsstoffenbestand. Maar je kunt het ook laten bepalen door een laboratorium.
 11. De Kleinste Soepfabriek is trouwens ook ooit in zijn keuken begonnen. Inmiddels is dat een bedrijf (op een industrieterrein) geworden dat aan supermarkten levert.
 12. Leuk idee, maar weet je ook of er een markt voor is? (Ik werk nog steeds vanuit mijn eigen keuken en volgens de HACCP richtlijnen, in een huurhuis is dat lastiger, dat snap ik; je kunt vaak een professionele keuken voor dagdelen, weken en maanden huren.)
 13. Uit nieuwsgierigheid: wat maakt jouw satésaus anders dan al de satésauzen die er al zijn? Wat maakt die saus zo goed dat je al direct grootschalig wil beginnen?
 14. Zorg dat je product onderscheidend is, start klein vertel je vehaal, groei groter blijf je verhaal vertellen en iedereen weet dat jouw saus van jou is. Geen angst voor concurrentie hebben maar ze een stap voor blijven.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept