Jump to content

De Ketchupmaker

Legend
 • Content Count

  622
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

De Ketchupmaker last won the day on May 2 2019

De Ketchupmaker had the most liked content!

Community Reputation

97

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  innovatief ondernemen
  columns en algemene informatie

Company info

 1. Dit artikel over een bedrijf(je) dat duurzame kleding in Nederland laat maken kom ik net tegen: https://punt.avans.nl/2019/11/studentondernemer-pim-laat-als-eerste-duurzame-kleding-volledig-in-nederland-maken/
 2. Er is al aardig wat duurzaam geproduceerde kleding op de markt. Ik heb net even gezocht op hennepkleding en kreeg meer resultaten dan ik had verwacht. Kijk eens naar aanbieders van biokatoen, hennep enz. Zie wat die doen en maak voor jezelf een plan met wat jij beter zou kunnen dan de huidige aanbieders. Zet op een rij hoe jij denkt de wereld een beetje mooier te maken. En zoek in de tussentijd een baan(tje), als je kleding wil gaan verkopen zul je het ook in moeten kopen en dan is het handig als je een (klein) startkapitaal hebt.
 3. Er vanuit gaande dat je je tent prominent op de voorgrond fotografeert, waarom maak je de achtergrond dan niet wazig (blur). Er zijn zat handige apps voor je telefoon (bijvoorbeeld Pixelmator) waarmee dat een fluitje van een cent is. Kun je zonder de twijfel of het mag of niet, de foto van je tent op een evenement gebruiken.
 4. Je bent er nu niet mee geholpen, maar sluit een rechtsbijstandsverzekering af. Kost je een paar tientjes per maand. Je zal nog wel vaker dit soort situaties tegenkomen en dan is het achter de hand hebben van juridisch advies en hulp wel zo goed voor je nachtrust. Kun jij overdag fris en fruitig grafisch ontwerpen.
 5. Als je meer over rijdend koken en serveren wil weten, boek eens een diner/ritje op de Hoftrammm.
 6. Nou, op 6 november heb ik de MVO-prijs Zeeuws-Vlaanderen gewonnen. En uit alle reacties blijkt dat het onderwerp nog steeds bij veel mensen op de agenda staat.
 7. Kleinschalig hoeft geen probleem te zijn. Ik gebruik glazen flessen die ik eerst spoel. Mijn ketchup vul ik heet af en ik laat de flessen ondersteboven afkoelen, zodat bacterieën in de dop worden gedood en de dop zichzelf vacuüm zuigt op de fles. Een werkwijze die in 2014 door de inspecteur van de NVWA is goedgekeurd. Heet afvullen in kunstof is lastig, een PET-fles is hier ongeschikt voor (er besstaan wel hittebestendige kunstofflessen, maar die moet je in zeer grote aantallen laten produceren). Dan zou je eerst moeten verhitten en snel terugkoelen en afvullen. In een schone omgeving moet dit kunnen. Breng in een HACCP-plan de kritische punten in kaart en pas daar je werkwijze op aan. Wat is de huidige werkwijze van de topicstarter?
 8. En toch, en toch.. Ik zou die passage over die grote brouwerij weghalen. Je hebt leuke bieren, een leuk verhaal en een leuke brouwerij. Dan valt zo’n minder leuk verhaal toch uit de toon? Ga lekker positief met je nieuwe naam aan de slag en geniet van je bier en je (nieuwe) klanten.
 9. Ik heb ook wel eens van die laaienlichters aan de telefoon gehad. Dan vertelden ze dat ze waren getipt dat een bedrijf een voor mij mogelijk interessante domeinnaam wilde registreren. De laaienlichters wilden dat natuurlijk voor mij doen, voor een paar honderd euro per jaar. Het is twee keer voorgekomen dat ik dacht "Hé, dat is wel handig dat ik die domeinnaam vastleg". Dan bedankte ik de laaienlichter voor de tip, en registreerde ikzelf de domeinnaam voor een paar euro per jaar.
 10. Welkom op Higher Level. maar ik zou toch maar tijd vrijmaken om de draad door te lezen. Dan lees je dat jouw vraag al een paar keer voorbij is gekomen en dat er inmiddels achter de schermen actie wordt ondernomen. Vooral de bijdragen van TwaBla zijn heel lezenswaardig, dus maak tijd vrij en doe er je voordeel mee.
 11. Bedoelt de gemeente niet dat er altijd twee personen die het diploma sociale hygiëne hebben, aanwezig moeten zijn?
 12. Zo blij mee. Mijn fabriek is genomineerd voor de MVO-prijs Zeeuws-Vlaanderen 2018 (MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Uit de 20 aanmeldingen zijn er 6 genomineerden overgebleven. Van die 6 gaan er 3 - na een publieksstemming - door naar de finale.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept