Ga naar inhoud

De Ketchupmaker

Legend
 • Aantal berichten

  662
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Alles dat geplaatst werd door De Ketchupmaker

 1. Dag Q-rius, als je op dit forum zoekt op "auteursrecht foto" krijg je heel wat resultaten waar je kennis kunt uitbreiden over dit onderwerp.
 2. Die kookworkshops die je geeft op scholen, worden die gesponsord door de scholen? (Betaal gewoon voor die lokaal geteelde groenten en verreken dat in je tarief van je kookworkshops.)
 3. Zoek eens op Dark kitchen huren Rotterdam (of Den Haag) en je vindt verschillende aanbieders.
 4. De website van NVWA is een goed startpunt voor regelgeving rondom etikettering.
 5. Begin eens op deze pagina van Ondernemersplein, daar lees je van alles over regelgeving rondom etikettering, inclusief een link naar de site van NVWA. En het is een illusie om te denken dat dat je alcohol uit je saus kunt koken, er blijft altijd een percentage over.
 6. Heb je het al eens gevraagd aan iemand die ook delicatessen verkoopt, op de markt of in een winkel? Dus door op iemand af te stappen?
 7. Als het de bedoeling is om om te verpakken naar je eigen merk (als dat mag, weet ik niet) moet je eens zoeken op “milieuvriendelijke koffieverpakking” dan kom je heel wat aanbieders tegen. Neem daar eens contact mee op, die kunnen je vast vertellen aan welke vereisten je moet voldoen.
 8. Het is die fles hè, die het hem doet. Dat kan niet anders 😉 De vormgever heeft de tekening ingekleurd met ketchup, blijf het een mooie illustratie vinden. Goed bedacht en mooi uitgevoerd.
 9. Er is ook een netwerk voor biologische en kringlooplandbouwers, Caring Farmers. Die kunnen je waarschijnlijk ook tips geven.
 10. Waarom zet je alle kaarten op Insta influencers voordat je online gaat? Heb je al eens gedacht om nu online te gaan en heb je al geprobeerd om de papieren media over je te laten schrijven? Je zal verbaasd zijn hoeveel mensen na lezing van een leuk artikel je online gaan volgen.
 11. Ik gebruik al jaren tot tevredenheid iZettle. Het aantal transacties en de hoogte van de bedragen maakt dat ik (nog wel) voordeliger uit ben dan met een contract. iZettle heet nu Zettle en is onderdeel geworden van PayPal. Ben benieuwd wat dat met de tarieven gaat doen.
 12. En dan krijg je een foutmelding te zien en moet je maar gissen wat de fout is. Niet eens het lef om in het scherm te tonen dat de limiet is bereikt. Dus met de hand etiketten zitten schrijven en naar het pakketpunt gegaan. Als kleine ondernemer op het platteland is mijn webwinkel redelijk essentieel voor mijn bedrijfsvoering in deze tijd. Van het weekend, op zaterdagavond kwart over 7, een mail van MyParcel dat sinds de ochtend van zaterdag het niet meer mogelijk was pakketten te versturen naar het buitenland, ook niet binnen de EU. Blij dat ik gewn pakketjes voor het buitenland had verstuurd, snel mijn teksten in de webwinkel aangepast en betaalmogelijkheden uitgezet. Op zondag volgde een rectificatie. Blijkbaar op de vingers getikt door de grote verzenders. En kon ik de webwinkel weer aanpassen. De manier van werken en communicatie van PostNL en MyParcel begint steeds meer ergerniswekkend te worden.
 13. Je kunt meer lezen over barcodes, het nut ervan en tarieven op de site van GS1.
 14. Op deze pagina op de site van NVWA staat info over koken in mobiele ruimtes (lees foodtrucks, kramen etc. ). Misschien dat je daar nog info kunt vinden.
 15. Een V.O.F. impliceert dat je mede vennoten hebt, immers het staat voor Vennootschap Onder Firma. Willen die vennoten de V.O.F. ontbinden en samen met jou een B.V. oprichten? Maar ik vermoed eigenlijk dat je veel woorden gebruikt om aan te geven dat je vreest om in de financiële problemen te komen (of misschien al bent). Als mijn vermoeden juist is gaat een Besloten Vennootschap je in deze fase ook niet helpen. Het lijkt mij dat je met je boekhouder om tafel moet gaan zitten om je situatie te bespreken. Zoek in ieder geval professionele hulp, zelf gaan zitten ploeteren om een eventueel faillissement te voorkomen vreet energie en levert niets op. En praat met je werknemers, die hebben er ook recht op te weten hoe de vlag erbij hangt.
 16. Hi, One of the startingpoints is the website of NVWA, the Dutch food authority.
 17. Dit voorstel doet mij heel erg denken aan de film Sorry, we've missed you.. Heb je die film al gezien? Zo niet, doen en dan nog eens naar het voorstel om in te stappen in de V.O.F. kijken.
 18. Zowel na het verhaal in Volkskrant Magazine en nu de plaatsing van het artikel uit de regionale krant is er inderdaad een piek in het aantal bestellingen in de webwinkel. Het Volkskrant verhaal bracht dagelijks mensen naar mijn fysieke winkel, mensen die op vakantie waren in Zeeland en alles met eigen ogen wilden zien. Je zult je verbazen hoeveel mensen nog gedrukte media en sites van kranten lezen. Het valt mij niet tegen ;-)
 19. Ik kan er echt niks aan doen Dit stuk stond vorige week dinsdag in de papieren editie van de regionale krant. Gisterenmiddag stond het ineens op de homepage van het AD, echt heel tof.
 20. In het topic HL'ers in de media staan de pijlen blijkbaar uit, in de normale topics zie ik de pijlen wel. Was mij dus niet duidelijk dat de mogelijkheid in sommige topics uit staat. Jammer voor jou Norbert, nu kan ik je tip voor de Koelvest Song niet waarderen.
 21. In Safari zie ik geen pijlen verschijnen, dus kan ik geen waardering laten blijken.
 22. Eerlijk antwoord: als ik je berichten zo lees denk ik dat je nog niet klaar bent om iets op te starten. Je bent een beetje ongestructureerd bezig. Voordat je webshop start zal je eerst zelf moeten bedenken op welk product/oplossing mensen zitten te wachten. Weet je wat je wil verkopen, het liefst een product waar je hart bij ligt, dan ga je nadenken en bedenken en uitvoeren. Je schiet er niets mee op om de zoveelste dropshipping webshop te beginnen. En verwacht niet dat je als je vandaag een shop opent je over een maand succesvol bent.
 23. Wie geen abonnement op de Volkskrant heeft maar nu wel reuze benieuwd is naar wat ik van The Ketchup Song vind (en je komt nog veel meer over mij te weten) kan het artikel hier lezen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...