NetFast.nl

Senior
  • Aantal berichten

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door NetFast.nl

  1. Hallo, Ik ben misschien van plan om zonnepanelen te importeren vanuit de verenigde staten. Ik heb een leverancier gevonden die een nette prijs heeft. Ik heb zelf een bedrijf waarmee ik de BTW bij de douane netjes kan terugvorderen. Echter zit ik nog een beetje met de invoerrechten in mn maag. Heb al een hoop gezocht op douane.nl en nog wat andere sites, maar ik heb nog niet echt duidelijkheid. Op deze site: ec.europa.eu heb ik wat lopen zoeken en graven en ben ik tot hetvolgende gekomen: Link Zonnepanelen vallen onder de TARIC code: 8541 40 90 invoerrechten 0% Echter staat er nog een hoop andere zaken over beperkingen etc. waar ik echt niks van snap :( Wie kan me op weg helpen? Alvast bedankt! Joris [titel aangepast - mod]
  2. Bedankt voor de voorbeeldjes, erg fijn om deze materie beter te begrijpen! Het is uiteraard een oplossing, echter zijn de "uitbetaal bedragen" alleen lager. Ik had gehoopt dat ik de BTW erbij kon laten om zo de uitbetalingen hoger te laten lijken/zijn. Ik zal mijn rekensommetjes weer eens opnieuw gaan doen, maar dan met de Ex BTW bedragen. Toch maar weer goed dat ik het even aan jullie gevraagd heb, anders had ik later hier waarschijnlijk problemen mee gekregen. Mijn dank is groot!
  3. Allereerst de beste wensen aan iedereen :) Als ik het dus goed begrijp kan ik de particulieren eigenlijk alleen Ex BTW uitbetalen. (uitzonderingen uiteraard daargelaten) :( Hoe doet een supermarkt dat dan eigenlijk? Als ik iets terug breng waar ik mijn geld voor terug krijg. Krijg ik als particulier een bonnetrje en mijn aankoopbedrag terug. Kan ik dan ook niet zo'n structuur gebruiken bijvoorbeeld door gebruik te maken van creditfacturen? En hoe werkt dat dan bij een Get Paid To Surf als euroclicks (en anderen)... Betalen die allemaal ex BTW uit? Ik kan daar namelijk niet echt een antwoord op vinden.
  4. Hoe doen sites als euroclicks dit dan? Ik kan me niet voorstellen dat ze wel BTW die ze van de adverteerders ontvangen afdragen, maar de 19% die ze uitbetalen aan hun particuliere leden ZONDER btw nummer niet terug vorderen... Dat lijkt me niet echt een rendabel model. De vraag is dus nog steeds... Op welke manier kan ik de 19% BTW terugvorderen aan particulieren zonder BTW nummer uitbetaald tegoeden. Ik heb me laten vertellen dat een verzoek tot uitbetaling van de particulier als een geldige factuur mag worden gezien... Maar ja, dat is dus geen feit en ik wil het wel zeker weten voordat anders met mn neus tegen de muur loop.. Bedankt alvast voor het meedenken!
  5. Ik ben al een poosje aan het zoeken hier op HL maar kan nog geen bevredigend antwoord vinden op mijn vraag. Ik ben bezig een bestaande website uit te breiden met een spaarsysteem, bv punten verdienen voor het ontvangen van een mail. De gespaarde punten zijn uiteindelijk in te wisselen voor euro's op je bankrekening. (zoals er zoveel zijn op internet) Echter kom ik er maar niet achter hoe dit te regelen met BTW. Stel: een particulier heeft 10 euro inc BTW aan punten gespaart en wil dit laten uitbetalen. Is het correct als ik dat als volgt oplos? De klant vraagt een uitbetaling aan, dit telt zeg maar als "factuur aan mij". Ik betaal de klant dus de 10 euro uit inclusief BTW en vorder daarna de BTW van de 10 euro terug van de belastingdienst. (Van de 10 euro krijg ik dan dus ongeveer 1,60euro terug van de belastingdienst) Aangezien de adverteerders die meegaan in die mailings ook betalen aan mij inclusief BTW en ik die BTW ook af moet dragen uiteraard.
  6. Hallo, Ik zit met het volgende vraagstuk... Ik heb een product (dienst) dat ik inkoop buiten de eu. De factuur van dat bedrijf bevat geen btw. hierover hoef ik ook niks af te dragen. Als een bedrijf weer deze dienst van mij afneemt... Moet ik dit bedrijf dan wel btw in rekening brengen of mag dat dan ook op het 0% tarief? En hoe zit dit dan bij particulieren? Alvast bedankt! Groeten Joris
  7. Heb inmiddels een hoop gelezen over MLM... Er zijn een hoop felle tegenstanders en een hoop felle voorstanders waaruit weer vervelende discussies ontstaan... Niet mijn bedoeling. heb echt puur interesse in het principe. Ik vind het idee van uittekenen en voorleggen een super idee en dat ga ik ook zeker doen :) Mijn idee zal uitgetekend inderdaad een piramide worden. Iedereen zal wel gebruik maken van de dienst (de enige reden om lid te zijn), zal bij iedereen even duur (=goedkoop) zijn en iedereen zal evenveel "verdienen" bij het aanbrengen van een lid. Iedereen is gelijk dus. Om nou te zeggen dat het puur MLM is... tjah... durf het niet te zeggen, maar het zal wel mix zijn van affliate en MLM zijn. Ik ben gelukkig al een hele boel wijzer geworden en dank jullie ook voor het mee denken. (kritiek is ook bruikbaar namelijk :) )
  8. Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, ik probeer alleen maar informatie in te winnen voor een idee dat ik heb. (Ik had tot voor vandaag nog nooit van MLM gehoord namelijk) Dat je geen fan bent is wel duidelijk... Maar ook daar leer ik dus van. Het is schijnbaar nogal een gevoelig onderwerp voor sommige. Reden genoeg om er nog maar eens goed naar te kijken of het wel zinvol is. Ik ben trouwens echt niet iemand die helemaal blind wordt van zo'n systeem... Ik ben gewoon op zoek naar iets dat uniek is op de markt en waarmee ik de eerste kan zijn... Zoals iedereen dat doet... Laat ik het anders stellen... Is het toegestaan om een EENMALIGE vergoeding te betalen voor een aangemeld lid? (Euroclicks, etc) Hebben we het dan ook nog over MLM? Is dat dan net zo op het randje van het toegestane? Nog eens ter verduidelijking. Het idee dat ik het is GEEN "paid to surf" achtig idee (Geld verdienen met internetten). Het ging me puur over het betaal en aanmeld principe erachter. (Gaat ook over bedragen van 1 euro per maand oid. iig iets in die trand. Geen 100den of zelfs 1000den euro's)
  9. Ik heb ook al lopen zoeken en kwam idd uit bij MLM... (Als voorbeeld Tupperware, Herbalife) Natuurlijk zal ik er aan verdienen anders heeft het geen zin het op te zetten (Het hele principe achter bedrijfsvoering). Nu betalen de leden wel degelijk voor een dienst. Een dienst die ze voor 100% zeker weten graag willen afnemen. In tegenstelling tot de piramidespellen zijn de laagste lagen "niet de lul" (om het maar even zo te noemen). De onderste laag zal gewoon moeten betalen om de dienst te kunnen gebruiken (zie ook het volgende stukje). Deze dienst bestaat momenteel ook al als betaalde dienst onder een normaal betaal model. Volledig legaal en bedrijfstechnisch compleet verantwoord gezien de marges etc. Goede handel dus. Ik ben niet van plan om wie dan ook op te lichten of om op een smerige manier geld te verdienen. Dat zou zonde zijn van mijn goede naam die ik heb en wil blijven uitdragen als bedrijf zijnde. Het product zal ook volledig onder mijn bedrijfsnaam komen te draaien. (Ik ben daar dus volledig open in, Als het toegestaan is bij de wet, als dat niet zo is zal ik ook niet beginnen aan dit project en het idee anders uitvoeren volgens de regels) Want zeg nou zelf... Niemand ziet zich graag op tv bij Tros Radar ;)
  10. Ik was stiekem al een beetje bang voor een opmerking zoals deze... Niet geheel onterecht ook uiteraard... Het idee waar ik mee rond loop lijkt in de verre verste niet op het "paid to surf" verhaal, maar mijn idee heeft wel te maken met downlevels (en de verwante uitbetalingen aan leden) Ondernemendewijs ben ik met mijn idee dus WEL goed bezig omdat er nog een heleboel bij komt kijken. (Is allemaal reeds uitgedacht, ga daar maar van uit.) Dit is slechts een klein (maar niet onbelangrijk deel) van het totaal. Het succes is mede hiervan afhankelijk. Wat ik dus eigenlijk wilde weten is: Is het toegestaan om dergelijke "paid to surf"-achtige downlines te creeeren (inclusief het verdienen/uitbetalen aan je eigen aangemelde leden) in NL... (Los van het concept dat erop komt te draaien...) of valt dat onder piramide spellen? Hierbij wil ik wel vermelden dat iedereen de keuze heeft of hij dit wel of niet wil. Geheel vrijwillig dus en kan ten ALLE tijden kiezen om te stoppen of door te gaan.
  11. Doe aan cross-selling... Registreer welke producten er allemaal gekocht worden en welke veel bekenen worden. Zo weet je wat je populaire producten zijn en kan je deze ook aanbevelen bij andere bezoekers... Als ik bijvoorbeeld naar rozen ga kijken... Plaats dan nog ergens op de pagina een nieuwe rubriek in de trand van: Andere klanten kochten ook deze bloemen: (En dan een lijstje met andere, fotootje erbij en een linkje) Bied op je bloemensite cadeaus aan en op de andere site bloemen... Een rubriekje op de homepage van producten doen het ook altijd goed (Voor views iig)... Succes!
  12. Ik interreseer me al een poosje in het fenomeen "paid to surf". Je krijgt dan een x bedrag per uur voor internetten met zon banner op je scherm. Dat principe kan er nog wel mee door... Het gevaarlijke is het volgende... Als ik 4 mensen aanmeld krijg ik x% van hun verdiensten... En dan zeg maar 3 lagen diep... Dat klinkt als een piramide spel in mijn oren... Of kan dit ook anders vertaald worden... Ik heb zelf zeg maar ook een idee dat vrij overeenkomt met het "paid to surf" principe. Kan iemand mij van informatie voorzien wanneer iets een piramide spel is of niet? (En vooral waarom het bovenstaande dat dus blijkbaar niet is...)
  13. Ik moet een contract maken voor een klant. Het gaat om het maken van een website. Er zijn bepaalde afspraken gemaakt over oa de oplevering ed. Wat moet ik nu precies in het contract zetten? - Afspraken - Oplever data - Prijs - Betalings methode - ... ? Laten ondertekenen natuurlijk... Datum erbij.. Wie kan het lijstje een beetje aanvullen of heeft er iemand ook een mooi voorbeeldje..? Alvast bedankt!
  14. Ik hoop dat dit in het goede subforum staat... De brief die ik vandaag kreeg van de belastingdienst ging over WAZ... De eerste regel die ik las was "Te betalen €2.196,-". Ik schrok me rot... Ben nog geen 3 maanden actief als bedrijf. Heb alleen nog maar interne projectjes gedaan (organiseren) en een paar kleine dingen voor anderen. Dus die 2200 euro zouden niet zo leuk uitkomen... Iets verder in de brief staat dat WAZ opgeheffen wordt en dat de premie dus vervalt. Het heeft me wel doen nadenken.... bijvoorbeeld... Ben ik als zelfstandige verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan te schaffen? Ik weet nu niet precies wat ik moet doen.
  15. Hier ben ik weer :D Dit keer met een vraag over Algemene Voorwaarden en Disclamers... Wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee??
  16. Hmmm Ik dank jullie voor de reacties! Ik heb er nu inderdaad een beetje zicht op. Toch maar eens ergens eens een boekhouder vandaan toveren die dit allemaal voor mij kan doen... ;)
  17. Ik verkoop naast webdesign ook webhosting en daar had ik dus een vraagje over... Klanten moeten betalen per kwartaal of per jaar... Hoe plaats ik dit in mijn boekhouding? Als een klant bv een jaar vooruit betaald in de maand april... Boek ik deze inkomsten dan in april? Of hoe moet ik dit zien? Alvast bedankt :) Joris
  18. Hoi allemaal. Ik weet niet zeker of dit het juiste plekje is voor dit bericht... Maar dat zie ik vanzelf dan wel.. :) Ik heb voor de korfbalvereniging waar ik sport de website (http://www.kvtilburg.nl ;) ) gemaakt en onderhoud deze met nog een aantal andere mensen. Nu draait alles momenteel als een tiet. De site krijgt steeds meer (vaste) bezoekers uit het hele land. Bijna alleen goede reacties. Nu zijn ze bij mijn vereniging het sponsor beleid nogal aan het aanpakken. Zo wil ik dus via de website dus ook mijn steentje bijdragen. De vereniging had al aangegeven dat zie iets voor sponsors wilde hebben op de site. Deze zijn inmiddels geplaatst. Maar ik zat aan iets heel anders te denken. Ik wil dus op een ludieke manier "geld verdienen" voor de vereniging.... Zo hebben wij bv namelijk 2 dartborden in de kantine die nodig aan vervanging toe zijn... Ik zou dus geld willen verdienen om deze 2 borden te kunnen vervangen. Het gaat dus niet om grote bedragen. Ikzelf zat te denken aan iets van een soort dartloterij. Iedereen kan een nummer van een bord kopen voor 50 ct ofzo (dus 20 cijfers per week=10euro + de bull voor 1 euro ofzo). Elke week gaat er iemand 3 pijlen gooien en de eigenaren van het cijfer verdienen dan een prijsje of een klein geld bedrag. Heeft er iemand al iets gedaan wat hier op lijkt (het was maar een voorbeeldje) of een ander goed idee wat ik kan gebruiken om een aantal dingen in de kantine te vernieuwen...? (Zo hebben we ook nog een computer nodig... ::) ) Wie bedenkt iets leuks én uitvoerbaars???
  19. Een groot probleem waarom zoekmachines je niet goed vinden (lees: indexeren) is vaan omdat er ? en & in de URL's staan. SItes met een beheersysteem hebben dit practisch altijd. Er zijn mogelijkheden om de 404 pagina's te gebruiken voor het doorgeven van variabelen ipv de gebruikelijke manier. Je krijgt dan URL's zoals deze www.test.nl/paginanaam/variabele1/waarde/variabele2/waarde etc. inv www.test.nl/paginanaam.php?var1=waarde&var2=waarde Op deze manier nemen de meeste zoekmachines je wél op... Een andere manier is het aanmaken van een hele boel subdomeinen en deze allemaal te laten verwijzen naar de home pagina van de website. Al deze subdomeinen submitten bij zoekmachines... Sommige searchengines tellen dit ook mee als links naar je website... (waardoor je dus in de ranking stijgt) En hang niet te zwaar aan meta tags... Er zijn nog maar weinig searchengines die daar ALLE informatie uithalen... Google zelfs al helemaal niet meer. Een goede domeinnaam en een goede titel van de pagina is bv al veel belangrijker. En zo kan ik nog wel even doorgaan :) Nog een handig linkje ;) http://www.robotstxt.org/wc/robots.html
  20. Hmmm... Het is een eenmanszaakje... Dat is idd ook iets waar ik nog over aan het nadenken was... Ik kan dus 'zonder te betalen' geld storten op mijn bedrijfsrekening... Maar als ik het bovenstaande goed snap kan ik ook gewoon 'zonder kosten' van zakelijke rekening naar mijn prive rekening overschrijven??? Als ik dat laatste doe moet ik toch wel iets van inkomstenbelasting betalen ofzo?? of kan dat ook weer zonder dat dat belast wordt?
  21. Mijn bedrijfje komt nu langzaam op gang... Naast mijn bedrijfje werk ik nog een aantal uur om wat meer geld te hebben als investering... Nu wil ik gewoon geld overschrijven van mijn prive rekening naar mijn bedrijfsrekening... Hoe moet ik dit nu opnemen in mijn administratie? Want het zijn niet echt inkomsten toch? En moet hierover weer BTW betaald worden? Alvast bedankt!
  22. Hey... Die van die bobbel is idd wel een goeie!! (reusje ;)) je hebt me nu weer op een goed idee gebracht! Bedankt!
  23. Ik heb een vraagje... Ik bouw onderandere websites (Zoals zoveel ;)) voor andere mensen. Nu heb ik op dit moment geen opdrachten. Aangezien deze (nog) niet naar mij toe komen moet ik deze zelf zoeken. Ik heb op dit moment een vrij kant en klaar systeem liggen voor autobedrijven. En die wil ik wel meer dan 1 keer verkopen (Ander designtje maken etc). Nu had ik dus het volgende idee. Ik wil even de Goudengids opentrekken en een aantal autobedrijven selecteren. Deze wil ik een brief sturen met daarin de mogelijkheden etc. Alleen ik weet niet of ik dat wel MAG doen. Het is tenslotte wel reclame waar ze niet echt om gevraagd hebben... Hoe los ik dit op? Ik wil (Om te bedginnen) gewoon iets van 20 bedrijven aanschrijven... Mag dat op de bovenstaande manier? Zoniet, hoe kan ik dat dan het beste wel doen? Alvast bedankt! Joris
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.