Soulshaker

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Soulshaker

  1. Gefeliciteerd! U heeft een totaalscore behaald van 171 punten! :-\ mja... weer 5 minuten nutteloos besteed... zal wel geen echte ondernemer zijn zeker ;)
  2. een netwerk netwerk meeting :-\ ;D
  3. tweeweg verkeer is momenteel in alle vormen van marketing een hot item... het creëren van interactie tussen een bedrijf en klant heeft ook zeker een toegevoegde waarde, want dat betekend dat de klant bezig is met je bedrijf. Maar op het Branding vlak... wat ik uit je verhaal opmaak is dat men een merk wil neerzetten als iets wat geschikt is voor tweewegverkeer. maar hoe zie je dit voor je... we zijn nu juist op het punt dat we mensen een emotie met het merk willen meegeven, emotiemarketing dus. interactie creëren met het uiterlijk van je bedrijf/merk... dus men ontwerpt iets waar mensen zelf hun eigen imago/gevoel bij kwijt kunnen... Zou men dit willen... ben je dan niet gevoelig voor identiteitloosheid... verlies je dan geen eigen gezicht... in prinsiepe zie ik dit stukje zichzelf tegen spreken, want in het deel 2 heeft word er geschreven dat we over een bariëre zijn en tegenwoordig het uiterlijk/design de ziel van het bedrijf mogen noemen... maar volgens het stukje wil men dus het bedrijf een nader/zelf in te vullen ziel geven.... Mij lijk dit niet ideaal voor een bedrijf. Misschien vat ik het te zwaar op en bedoel je het helemaal niet zo sterk... ik wacht op reactie ;)
  4. stoken is okkkaayyyyyy ;D momenteel is er dus een overvloed expertise of/en minder vraag... daarom kun je volgens mij momenteel beter een niche opzoeken... een USP zoeken... komen we terug op mijn eerste opmerking... zoek op welk vlak er behoefte is door te differentiëren... daar heb je een stuk meer aan... het is best een leuk idee om zelf een keer iets op te zetten met alle highlevelaars... wat jij zegt een (test)case opzetten lijkt me opzich best leuk! iedereen medenken, iedereen zoeken... leerzaam voor iedereen lijkt me... komen vast leuke links naar gegevens boven!
  5. Ik kende dat Bass-model eerlijk gezegd niet, maar blijf me afvragen of zulke macro-modellen op micro-niveau toe te spitsen zijn. Om binnen de totale vraag bovendien te kunnen differentiëren, zul je toch ergens extra gegevens vandaan moeten halen. Ga weer terug naar kleurentelevisies: zou je aannemen dat bijvoorbeeld het aandeel dure design-toestellen overal gelijk is, of kan dat wellicht samenhangen met welstandsklassen in je regio? In food is al jaren sprake van sensus-data (alle kassagegevens van alle supermarkten in één database), maar dat ideaal is ook nog lang niet gerealiseerd. Karma? Daar staat minimaal onthoofding op! 8) onthoofding nogwel *wegduikt* :D *vanachter de kast roept*: Als het model een beetje aardig is uitgewerkt zal het wel rekening houden met de verschillende inkomensklassen binnen je regio... maar ik ben het met je eens dat dat op regionaal niveau niet als basis kan dienen. Het zou ook wel heel naief zijn als je dat als basis voor je beslissing zou nemen... De basis van een klein (regionaal) bedrijf is toch gedeeltelijk een *niet van duitste uitspraken houdt :D* fingertoppen gevoel... om weer op de fijne kijkkastjes terug te komen... ook al heb je een rijke omgeving... als al die rijke mensen geen geld over hebben voor protserige tv's zal het ook niet verkopen... dat zul je toch zelf moeten inschatten. wat ik meer wou aangeven met mijn opmerking over dat het model niet handig zou zijn voor beginnende webbouw bedrijven, is dat er soms best behoefte is aan een speciefieke dienst. Maar als je alles op één bult gooit je nooit op een positief resultaat komt. Zeker niet in deze tijd... dat een testcase dus onzinnig zou zijn. Maar dat een uitwerking van een voorbeeld-model/manier van kijken naar je omgeving, best een aantal mensen kritisch tegen hun startideën aan zouden kunnen laten kijken... lijkt mij beter dan tegen een voorspelbaar negatief stel statistieken op te lopen... (ik hoor mijn docenten in mijn achterhoofd al schreeuwen dat ik niet mag stellen voordat ik ze pas goed heb bekeken en berekend ;D)
  6. hmm, maar is het niet zo dat je met dit model alleen maar de totale behoefte aan websites kunt berekennen... en omdat er overcapasiteit is zou er geen enkele beginnende webbouwer aan de slag kunnen volgens het model... een model wat na mijn mening voor beginnende webbouwers veel handiger zou zijn zou een differentiatiemodel zijn welke de behoefte van de verschillende aspecten van webbouw weergeeft... bijvoorbeeld, is er binnen de regio behoefte aan redesign, techniekverbetering, aplicatie uitbreiding enz. Dit differentatie model en een omgevingsanalyse van de verschillende webbouw bedrijven binnen de regio zou men samen kunnen trekken en tot een grafiek maken... waarin men kan zien welke behoefte er binnen de regio is en of zij daar in kunnen voorzien en daarmee bepalen of hun bedrijfje levensvatbaar zou zijn P.s. ik zie dat ik een adminstrator aanval/bekritiseer... mijn ene puntje karma zou er morgen toch niet af zijn he!? ;D
  7. Maar is het niet zo dat je eigen marktaandeel in prinsiepe er niet toe doet in zo'n schatting... het gaat toch om de verwachting van de totale hoeveelheid flatscreens of homepages in jouw omgeving verkocht zullen worden... pas als je die gegevens hebt kun je aan de slag met wie of wat de kansen en bedreigingen zijn binnen je regio. om vervolgens een "worst case scenario" maken met daarin bijvoorbeeld een actie van de Aldi... en daarna moet je aan de slag met je eigen USP waarom komen klanten bij jou en slaan ze concurent over... na mijn mening is de "verstoring" niet van belang in dit model... het is juist een model om de afzet binnen een regio te bepalen. Geen ultiem model om je verkoop aan af te leiden... nu nog wat vragen :) TS het klinkt als een handig model voor sommige starters en misschien ondernemers die willen uitbreiden e.d. Maar wat behandeld dit model nu precies, nieuwe producten of vernieuwingen van een bestaand product. en wat is de maximale periode die kan worden voorspeld... hebben wij hier binnen deze homepage eigenlijk ruimte voor het plaatsen van handige modellen? en mogen wij deze zomaar plaatsen zonder een copyright te schenden?
  8. Pa met een boerderij is altijd handig :) Waar draai je plaatjes... thuis, clubs, radio... en wat voor.... we willen wel een beetje uitgebreide antwoorden ted ;D
  9. thanks! Ik ben student, dus geld vloeit niet rijkelijk :) duurt nog wel even dus haha... ik PM wel even wat er precies mee gaat gebeuren... anders gaat het topic straks dicht wegens slowchat ;D
  10. restaureer ik een Triumph GT6 mk1... heerlijk sleutelen en je verstand op 0 zetten... toen ik hem kocht: en zo ziet het er dan een paar weekjes later uit... dit moet het eindresultaat worden... maar dan gebroken wit met rood leer en ja, ik ben er best een beetje veel trots op ;D
  11. tip: lees de libelle van je vrouw/moeder/buurvrouw eens :D
  12. hey automobiel klassiek magazine... :D ik vind de "octane" toch leuker... maar eeh... je wilt dus zeggen dat je werkplek overal is waar je deze boeken/tijdschriften bij je hebt?
  13. leuk product heb je... design is kinky!! :D
  14. ik zal kijken of ik dat ding ook aan de praat krijg op de Samsung E710 :-\
  15. Bij mijn pa's digi-cam zat een programmatje bij waarmee je dat kon doen, maar dan simpeler dan hierboven. Je krijgt een hele brede foto... ;D daar zul je ook wel programmatjes voor hebben die dat voor je berekenen naar zoiets als hierboven...
  16. misschien moest je in een vrij uurtje je ramen eens lappen, tis een beetje wazig uitzicht ;D :P
  17. Decorum stelde het voor in het topic "mooi weer en ondernemen"... ik begin wel en ja ik woon er idd ook ;D te Groningen... ergens in het centrum ;)
  18. de BBC had net zoiets alleen gingen ze daar net iets verder, en vroegen ze alleen leuke ideeën aan mensen in engeland... de leukste geselecteerde mensen mochten hun plan komen presenteren... waarna er weer mensen afvielen... erg leuk programma, werd duidelijk gemaakt dat sommige leuke ideeën waren maar niet te vermarkten of dat zommige producten eigenlijk net als andere producten waren... en je kon het hele procces ontwerp tot verkoop volgens... erg leuk en leerzaam, zal wel heel wat mensen met ideeën aan het denken gezet hebben... ik geloof dat een kereltje van 11 of 13 ofzo twede werd uiteindelijk
  19. KIJK DE ECHTE ONDERNEMER! :D In alles een gat in de markt zien! Ik weet trouwens zeker dat er genoeg 'zelfstandigen' of 'werkelozen' het een topidee zullen vinden! niet alleen ondernemers... ik zou nu eigenlijk een rapportje voor de studie moeten tikken ::)
  20. Dus mijn idee met een online databank met profiel van de ervaren ondernemer die het leuk vind om jonge/startende ondernemers te ondersteunen en mee te denken is een goed idee?
  21. en als je persoonlijk voor ze staat, als je met een goed verhaal komt dan nemen ze je wel serieus?
  22. Ik ben druk bezig met het schrijven van een ondernemingsplan... en ben 19 (2e jaars student HBO) Ik ben van mening dat je als je een ondernemer bent, je ondernemend genoeg bent om begeleiding te zoeken... Ik ben van mening dat leraren, omdat het geen ondernemers zijn, niet zo'n succes is... maar om het zoeken naar begeleiding makkelijker te maken zou ik het wel een leuk plan zou vinden is als er een soort internet site zou komen waar ervaren ondernemers (gepensioneerd?) zich op zouden kunnen aanmelden om jonge ondernemers te begleiden... je zou dan als jonge ondernemer met een soort profiel iemand kunnen zoeken die bij je onderneming past en die kunnen mailen... aan de mensen die al iets zijn begonnen: hoe zit het met geloofwaardigheid en acceptatie van jonge ondernemers... nemen ze je een beetje serieus als jonge jongen (of als jonge vrouw natuurlijk :) )
  23. Soulshaker

    Werkt dit?

    test d'r ook lekker op los :) dag mensen!!! ik ben de nieuwste n00b!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.