sirrom

Senior
  • Aantal berichten

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door sirrom

  1. Heb ik na lang brainstormen eindelijk een leuke handelsnaam bedacht, blijkt die al geregistreerd bij de KvK. Ook het domein is geregistreerd. Echter, de handelsnaam is niet in gebruik en levert nauwelijks relevante hits op. En de domein bestaat weliswaar maar is niet actief. Bijzonder detail: de handelsnaam en domeinnaam die ik in gedachten heb wordt iets anders geschreven maar wel hetzelfde uitgesproken. Het scheelt echter maar één letter. De domein (met mijn schrijfwijze) heb ik recentelijk geregistreerd en actief met een standaard Wordpress template maar ik twijfel of ik er verstandig aan doe om deze ook daadwerkelijk te gaan gebruiken. Bij de KvK heb ik er nog niets mee gedaan. Het 'moederbedrijf' achter deze bestaande domeinnaam en handelsnaam zit in mijn regio en in mijn branche (niet 100% hetzelfde maar wel aanverwant) en werken vanuit een andere handelsnaam en domeinnaam. Ik vrees dat als ik vraag of ik de domein en handelsnaam kan overnemen het flink geld zou kunnen gaan kosten omdat ik slapende honden heb wakker gemaakt... Of ik contact moet opnemen? Iemand een advies hoe dit op te pakken? Verder zoeken naar een andere handelsnaam beschouw ik als de laatste optie. Dat kan altijd nog. Toch?
  2. Ik vind het een bijzonder gegeven dat het kennelijk niet mogelijk is een vrije keuze te hebben waar de gepinde bedragen op worden gestort. Vanuit die invalshoek ben ik benieuwd naar de mening van ACM. Dit lijkt mij een verstoring van de beoogde marktwerking die ACM nastreeft. Mocht dat iets interessants opleveren dan zal ik het hier posten.
  3. Hoezo klopt de TT niet? Het is geen stelling maar een vraag ;) Hier rijst de vraag of Ingenico de transacties kan doen voor een CCV Pin automaat. Waarschijnlijk niet, zegt mijn voorgevoel. (Ze hebben hun eigen handel.) Enfin, ik krijg de indruk dat het een ondoorzichtig wereldje is. Misschien dat ik het idd eens aan ACM moet voorleggen. Maar als dat al iets oplevert, duurt dat vast heel lang :(
  4. Om te besparen op bankkosten heb ik een rekening geopend bij KNAB zakelijk. Momenteel zit ik bij ABN AMRO en die switch zou mij aardig wat kunnen besparen. Maar ik loop tegen het probleem aan dat mijn PIN apparaat afdracht kennelijk niet omgezet kan worden naar deze relatief nieuwe bank (Knab). Blijkbaar zit het zo: mijn pin verdiensten worden thans gestord op mijn ABNAMRO rekening. Het bedrijf dat daar verantwoordelijk voor is, heet Equens. Die hebben destijds contracten opgemaakt maar die zijn allen ondertekend met Equens, namens ABN AMRO. Ik dacht met een simpel telefoontje een bankrekening wijziging te kunnen doorgeven. Maar dat gaat zo maar niet: Equens handelt weliswaar transacties af, maar alleen met banken die daarvoor een contract kunnen afsluiten. En Knab kan dat blijkbaar niet. Knab bevestigde dit verhaal en liet ook weten op korte termijn niets voor me te kunnen betekenen. Wel zou ik met een payment provider zaken kunnen gaan doen. Een Mollie.nl of een Adyen of Buckaroo, zo adviseerden ze me. Maar dat werkt niet: die doen geen transacties op pin automaten en alleen web gebaseerde iDeal of Creditcard betalingen. Weet iemand toch een manier om pin transacties op een zakelijke rekening van Knab te krijgen? FYI, ik heb een mobiele CCV pin automaat en het gebruik bevalt prima. Daarnaast heb ik ook een Payleven apparaat dat wel transacties kan storten op iedere gewenste bank. Maar die transacties zijn langzamer af te handelen en ik zoek liever een oplossing voor bovenstaand probleem en behoud de Payleven als alternatief.
  5. Inderdaad een handig document. Mijn vraag inzake een op handen zijnde email mailing krijg ik hiermee nog niet helemaal beantwoord: ik wil een plafform oprichten voor concullega's. Ik zou graag die 'collega's willen informeren en uitnodigen per email op zich herbij aan te sluiten. Lidmaatschap is gratis en het kost me alleen maar geld want het is niet commercieel of charitatief. Naar mijn mening is het ook niet ideëel maar daarover zouden de meningen misschien kunnen verschillen. Persoonlijk zie ik het als informatief of als een soort Persbericht. Ik ben benieuwd naar jullie mening hier.
  6. Paysquare heeft vooralsnog niet gereageerd op mijn verzoek. Daar staat tegenover dat een andere creditcard verwerkende organisatie, nl EMVcard wel reageerde op mijn second opinion die ik daar had neergelegd. Zij zien geen bewaren meer voor mijn verzoek en kennen pre-authorisatie toe als ik naar hen overstap. Bovendien vragen ze veel minder provisiekosten en dat is ook mooi meegenomen. Het zou kunnen zijn dat Paysquare toch nog reageert. Als dat zo is zal ik het topic aanvullen. Misschien dat iemand er ooit iets aan heeft. Ik heb echter het vermoeden dat ze niet voor niets mijn verzoek doorzwijgen: het inwilligen van mijn verzoek zou een precedent kunnen zijn voor derden en dat zou misschien nogal wat administratieve rompslomp meebrengen om dit uit te laten voeren.
  7. Mastercard Europe (ergens in Belgie) heeft mijn verzoek behandeld en inmiddels ook positief (!) beantwoord. Dat antwoord heb ik doorgestuurd naar Paysquare waar mijn eerdere verzoek werd afgewezen onder verwijzing naar de Mastercard voorschriften die dit kennelijk verboden. Hopelijk gaat men nu bij Paysquare hun visie aanpassen. Uit privacy overwegingen heb ik de naam van de beantwoorder weggelaten.
  8. Ik heb gisteren mijn verzoek op papier (lees e-mail ;D ) gezet, uiteraard in mijn beste Engels, en verstuurd naar een aantal personen die op de main Mastercard website vermeld staat. Mocht er een reactie komen dan wil ik die eventueel hier ook plaatsen voor het geval iemand in het verloop hiervan geïnteresseerd is. Dat laatste is bij Paysquare in ieder geval zo: zo konden echt niets voor me betekenen maar waren benieuwd of ik überhaupt (excusez le-mot) een reactie zou krijgen. En het moet gezegd zijn: ik voel me net een kabouter die tegen een teen van een reus staat te trappen.
  9. Eens even bellen met Equens... Edit: Equens doet geen cc afhandelingen meer. Dat is uitbesteed aan Paysquare die kennelijk op dezelfde locatie gehuisvest zou zijn.
  10. Paysquare stelt dat Mastercard géén kantoor heeft in Nederland. Alleen een Nederlandstalige website. Mastercard heeft wel een zgn Trust kantoor in Amsterdam (020-4064444) maar ook die geven geen informatie en verder dan een onvriendelijke telefoniste ben ik niet gekomen. Wel zei die dame nog dat er geen activiteiten worden uitgevoerd aldaar. Het is slechts een inschrijfadres voor hun BV.
  11. Hoe bedoel je CC in NL? Aldus Paysquare worden dit soort reglementen door Mastercard en Visa in de VS bepaald en niet hier om de hoek.
  12. Alleen bedrijven in de sectoren autoverhuur, horeca, bloemisterijen en reisbranche krijgen toestemming om vooraf creditcard reserveringen te mogen plaatsen. Intern bij o.a. Paysquare noemt met dat ook wel 'key-en'. Dat betekent dat het profiel van je betaalautomaat wordt aangepast zodat je de mogelijkheid krijgt om creditcard autorisaties uit te voeren en de definitieve betaling achteraf door te voeren. Helaas... mijn ICT gerelateerd bedrijf valt dus niet binnen een van deze categorieën en daarom krijg ik geen toestemming om deze functie aan onze betaalautomaten toegevoegd te krijgen. Ik wilde namelijk ook ICT producten gaan verhuren. Het zou zo handig zijn geweest: je verhuurt bijv een laptop en reserveert 500 euro op iemand zijn creditcard. Bij het terugbrengen wordt het daadwerkelijke, (doorgaans) lagere bedrag ingevoerd en dat is wat de klant dan ook betaald. Ik heb contact gehad met EMS en Paysquare en deze geven aan dat deze functie door de creditcard maatschappijen zelf voorbehouden is aan de eerder genoemde branches. Ze stellen daar géén invloed op te hebben en mogen absoluut géén andere branches voorzien van deze betaalgarantie. Om ICT (of andere) bedrijven die ook graag deze creditcardbetaalgarantie zouden willen hebben, toegevoegd te krijgen aan deze -korte- lijst van bedrijven zou contact opgenomen moeten worden met Mastercard of Visa zelf. Maar men gaf mij zero kans van slagen. Die zitten nl ver weg in de USA, tamelijk onbereikbaar voor een kleine ondernemer in Nederland. Wellicht iemand die het minder somber inziet en invloed heeft op dit soort grote organisaties? Of een tip heeft waar (en hoe) ik het zou kunnen proberen?
  13. Goedkoop Inkoppertje, maar niet heus. Is dat ene antwoord HET antwoord? Bovendien zijn alle kanten van de dildo's inmiddels ook wel belicht. Dat waren ze eigenlijk maanden geleden al. Maar okay, iedereen predikt voor eigen parochie. En sex sells, he? Desalniettemin doet het topic alhier vermoeden dat er een brede discussie loopt en die mis ik een beetje. Niemand gaat in op eventuele jurisprudentie. Of uitgesloten categorieën in de wat meer algemene zin. Bovendien zullen er toch wel uitspraken zijn geweest? Iemand daar enige weet van?
  14. Dit onderwerp lag maanden stil zonder reply's. Ik stel een vraag over het bestaan van jurisprudentie en de afkoelingsperiode v.w.b dure spiegelreflexcamera's en vervolgens discussieren we bijna alleen nog maar over vibrators oid. Die discussie was m.i. was al eerder gevoerd. Over trollen gesproken.
  15. Als je het financieel kunt veroorloven is je standpunt wellicht een goed advies. Via rechtspraak.nl heb ik eens een poging gedaan om wat jurisprudentie te vinden. Maar helaas... valt dit buiten de gepubliceerde rechtsgebieden? Of zijn er nog gewoon zo weinig (of geen) uitspraken? Dat kan ik me echter moeilijk voorstellen. Wie zoekt eens mee?
  16. Schopje omhoog 8) Klopt het dat er ook een uitzondering is v.w.b. het heroepingsrecht voor consumenten voor professionele goederen? Stel, een particulier koopt online een zeer dure spiegelreflex camera. Naar mijn mening is zoiets voor professioneel gebruik (daar kun je anders over denken... ) Zou dit daarom uitgesloten kunnen zijn? Is hier al jurisprudentie over? (ik zocht maar vond niets) Heeft een disclaimer op de website enige waarde bij bepaalde producten? Iets in de trent van: Dit product is voor professioneel gebruik en daardoor mogelijkerwijze uitgesloten van het herroepingsrecht als bedoeld in Art. ... ...)
  17. Mijn BTW nummer is te lang om nog voorloopnullen te plaatsen. @andre_1974 Thanks! Ben benieuwd naar je vervolg... @Iedereen... Ik schreef het al eerder maar nogmaals: ik ben niet de enige die door deze website als Invalid wordt bestempeld. Het is alleen niet duidelijk hoe en wanneer dat gebeurd... De Nederlandse belastingdienst erkent mijn onderneming zwart op wit. Die europese website claimen de data online te checken bij de betreffende lidstaten. De NL belastingdienst zegt daaraan niet mee te werken.
  18. Mijn nummer bestaat nog steeds niet en mijn nummer heb ik goed ingevoerd. Het is bijna niet mogelijk om dit formulier verkeerd in te vullen. Van de belasting heb ik die verklaring ontvangen. Netjes in het Engels maar de tegenpartij accepteert die niet. Ze checken alleen via die website.
  19. Ben bijna 10 jaar ondernemer dus zou nu toch wel bekend mogen zijn. Ik heb dus geen hoop dat die website mijn nummer binnenkort wel als VALID aangeeft. In de disclaimer van die Europe website wordt alle aansprakelijkheid van de hand gewezen. Ze halen de gegevens real time bij de betrokken lidstaten. En de NL belastingdienst zegt dat zij dit soort gegevens niet vrijgeven aan die website/organisatie... ???
  20. Dit bedrijf is gevestigd in Tsjechië en ik ben gewoon een van hun vele klanten. Of ze het zouden kunnen checken bij hun locale overheid weet ik niet maar ze doen het in ieder geval niet. Ze gebruiken die website standaard voor al hun nieuwe klanten, zo liet men mij weten. Als je daar niet gevalideerd kunt worden, accepteren ze je niet. En ik heb hun harder nodig dan hun mij... dus ik zal iets moeten verzinnen. ???
  21. Helaas, BTW nummers zijn echt maar op 1 manier in te voeren en daar kun je niets fout bij doen... puntjes kun je niet invoeren want dan krijg je niet alle cijfers ingevoerd. Bovendien hoef je zelf niet de letters NL in te voeren als je je land hebt gekozen.
  22. Een buitenlands bedrijf waar ik zaken mee wil doen accepteert mijn BTW nummer niet. Als reden geven ze aan dat mijn BTW nummer niet geldig is. Ze checkten het hier: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/nl/vieshome.htm En inderdaad, als ik het zelf probeer dan zie ik ook dat het niet klopt. Vreemd, want in de Engelstalige FAQ staat dat BTW nummers online en realtime in het land van herkomst worden gecontroleerd. Maar als ik de belastingdienst bel hoor ik een heel ander verhaal: er is géén realtime controle mogelijk met Nederlandse BTW nummers. Wel kan ik een verklaring toegezonden krijgen en die kan ik vervolgens toezenden aan het bedrijf. Die heb ik inmiddels ontvangen maar het bedrijf hecht weinig waarde aan dit papiertje. Het is weliswaar in het engels opgesteld maar het ziet er niet al te officieel uit. Alleen bedrijven die via die Europese website als Valid worden herkent worden geaccepteerd. Vreemd dat de belastingdienst zich distantieert van deze dienst, namelijk als je op het Engelstalige gedeelte van de Nederlandse belastingdienst zoekt naar de trefwoorden VAT en VERIFICATION dan wordt je verwezen naar : http://zoekdienst.belastingdienst.nl/Zoekdienst/bd-en/belastingdienst?kb_reset_basket=true&term=VAT+verification en daar staat 1 linkje, nl.: http://www.douane.nl/links/en/ en als je op die linkpagina kijkt zie je onder het kopje International Issues een verwijzing naar: Verification of validity VAT numbers die linkt naar: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/nl/vieshome.htm Hieruit zou je toch als buitenlandse ondernemer toch min of meer mogen afleiden dat je ook Nederlandse BTW nummers zo kunt controleren? Wie weet hoe ik mijn BTW nummer daar Valid krijg? Mijn bedrijf bestaat overigens al jaren... en op die Europa website schrijft men dat ze geen invloed op de gegevens hebben want die worden realtime gechecked bij de betreffende lidstaat. En onze belastingdienst zegt dat dat niet voor Nederland opgaat. >:( >:( Meer mensen met dit probleem, echter zonder oplossing, zie hier: http://www.webhostingtalk.nl/het-runnen-van-een-web-hosting-bedrijf/65157-geldig-btw-nummer.html
  23. Klanten die niet betalen zijn al lastig genoeg maar incassobureau's en deurwaarders kunnen er ook wat van. Ze claimen vrijwel allemaal dat ze je alles uit handen nemen maar de praktijk ziet er vaak minder mooi uit. Ook deurwaarders ontkomen wat mij betreft niet aan deze klacht: ik heb al met meerdere zaken gedaan maar één ding hebben ze wat mij betreft allemaal gemeen: als je er zelf niet regelmatig achteraan rent dan staat je zaak stil. Dat ligt heus niet alleen aan de termijnen die ze in acht dienen te nemen hoor. Mijn laatste deurwaarder die een uitspraak-met-vonnis behandelde schreef me in zijn eerste (bevestigings)brief dat ze slechts 2x per jaar een overzicht sturen met een rapportage van de stand van zaken. En slechts 3x per jaar maken ze eventueel geld over. Extra rapportages kosten extra geld. Tussentijds contact opnemen met vragen over de zaak, is dus zeker niet gewenst. En ze hebben nog meer van die strikte voorwaarden. Ze durven zich wat te permitteren. Maar wat voor keus heb je als kleine ondernemer? :-X Incassobureau's hebben het grote voordeel dat ze werken zonder dat je veel hoeft te investeren, maar daar is het dan ook wel mee gezegd. Momenteel zit ik bij Webcasso, bekend van hun vele spots bij o.a. BNR nieuwsradio. Aanvankelijk vond ik het prachtig: online alles regelen en online de status kunnen inzien. Maar de praktijk is anders: standaard sturen ze een tweetal briefjes naar de debiteur en daarna staat het ook hier stil. In hun statusoverzichten geven ze ook aan dat ze tel. contact zoeken met de debiteuren maar toeval of niet: in meerdere gevallen hebben ze nog nooit 1 debiteur telefonisch aangemaand. Alleen op papier lijkt het heel wat. Uiteraard probeer je incasso zaken en deurwaardertrajecten te vermijden. Maar als je dan toch ermee te maken krijgt is het een stroperig en onprettige gewaarwording. Brrr.. Nog een praktijkvoorbeeldje in het kort. Mijn incassobureau stuurde namens mijn bedrijfje een aantal incassobrieven aan een onwillige debiteur. Deze reageerde in het geheel niet. Het bureau liet een deurwaarder een exploit bezorgen maar de debiteur stond bij de gemeente nog ingeschreven op een oud adres, een leegstand pand. De deurwaarder kon hierdoor kennelijk het exploit niet overhandigen aan de debiteur. Het adres waar deze debiteur wel woonde, kon niet bezocht worden omdat dit niet het officiele inschrijfadres was. Reden om voor het incassobureau deze zaak te staken. Mijn verzoek om een standaardbriefje op te stellen waarin de betreffende gemeente wordt verzocht om een onderzoek in te stellen, werd niet gehonoreerd. Daar kon het incassobureau niet aan beginnen. Dat het echte adres van de debiteur bekend was en min-of-meer doorgespeeld kon worden aan de gemeente kon hun mening hierover niet veranderen. Zo'n brieven gingen ze echt niet sturen. Moest ik maar zelf doen... Gelukkig... mijn vakantie staat voor de deur. Daar ben ik aan toe ;D
  24. Stel, je hebt een klant die niet betaald. Wat vinden jullie van een telefonisch verzoek op te betalen? Het is hier al eerder geopperd ik heb het nog nooit gedaan en ben er zelfs een beetje huiverig voor.
  25. Ik kon webcasso aanbevelen maar de laatste maanden maken ze er een potje van. Ze hebben het waarschijnlijk te druk want de online dossiers worden slechts zeer onregelmatig ge-update. Dossier stukken van bijv. deurwaarders die een bepaalde datum hebben verschijnen pas weken later in het online dossier. En nog een hoop ergernissen die ik hier niet allemaal za vermelden. Hun idee is wel prima: alle dossiers online en 24/7 uptodate en oproepbaar. Maar helaas gaan ze beetje onder in hun eigen succes. Ze maken veel reclame en dat kunnen ze niet aan, lijkt me. Voorlopig is Webcasso mijn inziens niet meer aan te bevelen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.