Jump to content

markvd

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Mark
 • Last name
  van Deursen
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.bizz.nl

Company info

 • Location
  Rhoon
 1. Uiteraard moet je risico's nemen maar daar waar het kan vind ik dat je ze moet inperken. Vandaar dat ik wil dat de scholier zich in ieder geval ook verantwoordelijk moet voelen. Dit probeer ik te bereiken om een deel van de veranwoordelijkheid bij hem te leggen. DAt dit niet geheel zonder risico's is dat is me wel duidelijk.
 2. Als het zo gesteld wordt komt het woord "uitbuiting" in me boven. Dat is zeker niet de bedoeling. Deze scholier bepaald z'n eigen prijs en wij willen alleen een percentage voor de gedane moeite. Hij maakt tenslotte gebruik van onze middellen; wij moeten een boekhouding/administratie bijhouden omdat hij dat zelf niet wil. Hij bepaald dus zelf wat hij verdiend. Dat lijkt mij toch meer dan redelijk.
 3. Het is niet zo zeer dat we alleen de lusten willen, het gaat er om dat diegene z'n verantwoordelijkheid moet nemen en zich niet eenvoudig achter onze goede naam kan verschuilen en die misschien kan afbreken. Niet dat we verwachten dat hij rotwerk afleverd, want dan zouden we er niet aan beginnen, maar ik ben van mening dat ik als ondernemer wel moet kijken naar de gevolgen van eventeule problemen in de toekomst. Of beter nog; dat ik moet kijken hoe ik problemen kan voorkomen -->"Better save than sorry!" @Lexbridge: Bedankt voor je inbreng, daar kunnen we wel wat mee!
 4. Het gaat om zeer lage bedragen; ongeveer 250 euro per project en misschien maar 3 of 4 projecten. Wat ik begrepen heb van de accountant is dat er geen sprake is van dienstverband als er geen machtsverhoudingen zijn en die zijn er niet. Ik zou 'm gewoon geld kunnen overmaken als ik zijn sofinummer maar in m'n boekhouding vermeld en weg boek als gemaakte kosten.
 5. Sorry, ik was kennelijk niet helemaal duidelijk. Ik ga 'm gewoon betalen. Ik heb het onze accountant voorgelegt en hij zegt dat ik 'm per project een bedrag mag overmaken tot een bepaald bedrag per jaar. Dus de betaling is dan gewoon wit. Ik wil 'm zeker niet in dienst nemen want dan komen er nog meer kosten om de hoek kijken zoals sociale- en ziektekostenverzekeringen en dat gaat me (nog) een beetje te ver.
 6. Hallo forumleden, Even een vraagje: Ik heb samen met een vriend een klein ICT bedrijfje. Wij ontwikkelen (webbased)software voor bedrijven. Maar omdat wij het erg druk hebben moeten we wel eens hulp inroepen. Op dit moment zijn wij in contact met iemand die voor ons websites wil ontwerpen. Hij is een scholier die niet ingeschreven staat bij de KvK. Nu weet ik dat ik hem kan betalen tot een bepaald bedrag per jaar zonder dat ik 'm in dienst moet nemen. Hij heeft contact met bedrijven die wel gebruik willen maken van zijn diensten maar hij heeft geen bedrijf (en ook niet de ambitie om er een te beginnen). Dus hij wil "onder de vlag van ons bedrijf" zijn diensten verkopen. Uiteraard kunnen wij hieraan ook iets overhouden dus staan wij er ook positeif tegen over. Dus; hij regelt het contact met de klant, hij stelt een prijs vast, hij voert de werkzaamheden uit en wij regelen de administratie en schrijven de facturen. Ik neem aan dat wij aansprakelijk zijn, maar hoe kan ik er voor zorgen dat hij ook verantwoordelijk wordt voor zijn afgeleverde werk? Zijn hiervoor bijvoorbeeld contracten die dit kunnen regelen? Ik hoor het graag van jullie! Groeten, Mark [Edit: titel verduidelijkt]
 7. Uiteraard ken ik niet alle gegevens, maar als ik zo eens af ga op wat je aangeeft moet ik zeggen dat het vrij prijzig is. Om een beeld van onze prijs stelling te geven: - Opbouw website met CMS : 1500 euro - Afhankelijk van welke modules en hoeveel aanpassingen er gedaan moeten worden: tussen 0 en 100 euro per module (Je moet moet wel heel veel aanpassingen of een kompleet nieuwe module willen, wil je aan de 100 euro komen.) - Zoekmachine opt. : Zit er gratis bij (We moeten de site toch bouwen waarom dan niet direct goed) - Opmaak voor PDA : Te weinig ervaring mee om daar zo een antwoord op te geven. Dus als je niet te veel aanpassingen wil en we houden het PDA gebeuren even buiten beschouwing dan zou je bij ons ongeveer de helft betalen. Ik denk dat hier meer zijn die dit soort prijzen maken. Dus mijn conclussie is kijk nog even verder! Groeten, Mark
 8. Dat ziet er heel erg interesant uit! Ik zal die draad zeker in de gaten houden. Bedank!
 9. Dat lijkt er idd op! Bedankt TechNico Iemand anders nog alteratieven ?
 10. Die heb ik inderdaad gelezen. Maar ik vroeg me af of er misschien een programma is dat wat meer is toegespitst op bedrijven die hosting en webdesign aanbieden.
 11. Hallo forumbezoekers, Ik zou eens willen weten wat jullie voor software gebruiken om de administratie te doen. Ik ben samen met een vriend enige tijd geleden een hosting en webdesign bedrijf(je) begonnen en nu het langzaamer hand wat drukker wordt wil ik het een en ander wat gaan structureren. Maar voordat we zelf een programma schrijven wil ik eens kijken of er al zo'n programma bestaat of hoe anderen dit regelen. Als we het programma zelf gaan schrijven zouden we in ieder geval de volgende funkties willen hebben: - klantengegevens registreren (NAW gegevens, opmerkingen, gemaakte afspraken, afgesproken prijzen, enz) - periodiek factureren (sommige betalen hosting per maand andere per jaar) Voordat we het wiel opnieuw gaan uitvinden wil ik graag eens weten hoe jullie dit regelen. Alvast bedankt voor jullie reakties!
 12. Om te weten of je het echt goed geregeld hebt zal je idd een crash (of iets dergelijks) moeten na bootsen. Ik heb dit enige tijd geleden gedaan en kwam tot de conclusie dat niet alles goed geregeld was. Nu maken we dagelijks backups van onze webservers met backup scripts op file servers. Onze aplicatie/fileserver/mailserver op kantoor maakt 'snachts backups op een andere HD en 1 keer in de week op vrijdag een backup op tape. Wanneer er veel aanpassingen zijn gemaakt in de data word er door de gene die de aanpassingen heeft gemaakt een tussentijdse backup gemaakt op tape of DVD.
 13. Verkeerd uitgangspunt. Als de webdesigner kapitalen "kost" verdien ik ook kapitalen. Door je inkoopprijs laag te houden realiseer je meer winst. Het is niet voor niets bekent dat je het eerste verdient op je inkoop. Maar als je uit sociale overwegingen zegt; als ik er aan verdien mag een ander er ook aan verdienen, dan vind ik je heel nobel en houd ik voor de rest m'n mond dicht.
 14. Ik denk niet dat wij er aan mee zouden doen. Onze inkomsten zouden dan afhankelijk zijn van de kwaliteiten van een ander bedrijf. Ik heb het graag zelf in de hand. Dat is 1 van de redenen waarom ik ondernemer ben geworden. Ik denk ook niet dat het voor jullie een nette oplossing is. Mischien gaat je die webshop wel kapitalen kosten. Terwijl als je hem via een reguliere weg realiseer de kosten (normaal gesproken) binnen de perken blijven.
 15. Waarom niet? De naam mag ik niet gebruiken, En hoe luidt dit concurrentiebeding? Dat weet ik niet precies. ::) Ik betwijfel ernstig of die aanname juist is. Ik heb ook m'n twijfels, dit moet ik nog even goed uitzoeken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept