Jump to content

Katertje

Super Senior
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Kasper
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  marketingfacts emerc

Company info

 • Branch
  Huisvesting & vastgoed

Vision

 • I'm looking for people who
  mij inspireren in nieuwe concepten.
 • My opinion about entrepeneurship
  is dat we in Nederland nog veel kunnen leren van de USA op dat gebied, o.a. hoe men tegen succes en falen aankijkt.
 • My opinion about innovation
  "The road to success is always under construction"
 1. Er is haast geen eenduidige uitleg of aanpak mogelijk. Je moet uitgaan van wat je wilt aanbieden (content of producten/diensten), je doelgroep bepalen en daar je advertenties op afstemmen. En wil je bijv. zelf je ruimte verhuren of dit doen via een netwerk. En tarieven verschillen ook weer per land, doelgroep, branche etc. Je kunt er in ieder geval globaal vanuit gaan dat wanneer je via een netwerk zou exploiteren je CPM (dus per view) eerst wel uit je hoofd kan zetten, dat is in principe voor de grote websites met veel bereik/bezoek en dus veel views en meestal op 'uitnodiging' van het netwerk. Dus ik zou mijn onderzoek eerst richten op CPC en CPA, er is altijd wel een netwerk te vinden met een campagne voor jouw doelgroep. Succes.
 2. Daar halen de meeste vergelijkingssites hun inkomsten vandaan, ze linken via de affiliateprogramma's naar de producten waar naar gezocht wordt en pakken zo hun commissie bij een aankoop.
 3. Lekker kort door de bocht zeg. Het is maar net wat je er mee doet en hoe je de forummers benadert en welke advertentievormen je gebruikt. Banners leveren over het algemeen al een zeer lage conversie op dus CPC is in bijna alle gevallen niet interessant, in ieder geval niet de beste optie. En denk ook eens aan advertorials in een nieuwsbrief naar de leden bijvoorbeeld.
 4. Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen maar ik vermoed wel een factuur maar zonder BTW.
 5. Dan heb je iig niets met loonbelasting etc. te maken en behandel je de affiliates gewoon als zelfstandigen en betaal je gewoon uit op basis van factuur met BTW.
 6. Bedoel je personeel waarbij sprake is van een arbeidsovereenkomst of inhuren van freelancers/affiliates?
 7. Wat ik al helemaal niet begreep is dat hij het over een website had en toen regionaal wilde starten en dan uitbreiden over heel Nederland ??? Van die 160.000 had hij dan idd ongeveer op dezelfde schaal kunnen beginnen als met de investering die hem de HELFT :o van de aandelen kost. Maar wellicht kan hij met deze investering, zoals hij zelf al aangaf, nu nog veel afzetten voor het komende schooljaar.
 8. Dat valt reuze mee hoor, de meeste banken hebben zelfs starterskredieten en dan heb je zonder veel moeite al 15.000 te pakken. De meeste pitches die ik voorbij heb zien komen de afgelopen weken zouden hier ruim voldoende aan hebben om de onderneming op te starten en dan heb je daarna ook een betere basis om investeerders te benaderen om door te kunnen groeien.
 9. De investeerder heeft er natuurlijk ook baat bij dat er zsm omzet en bij voorkeur winst gemaakt wordt. Als daarbij hun eigen netwerk kan worden ingezet dan is dat uiteraard een mooie kickstart. Neem Arjen de Koning die met Paradigit veel contacten met scholen heeft en die dus kan inzetten voor de lancering van Multikaft. Ik denk echter dat je er niet vanuit moet gaan dat er onderling (ondernemer en investeerder) veelvuldig gebrainstormed en kortgesloten wordt of echt een soort bijscholing gegeven wordt.
 10. Die man heeft elke keer van die vage redenen, wat zeg ik? Die man IS vaag...ik heb echt het idee dat ie daar onder invloed zit elke keer. Paddo's, opium, anti-depressiva? Ik was van plan niet meer te kijken maar vond dit inderdaad ook een leuke uitzending .
 11. Google is niet de heilige graal en adverteren hoeft niet veel te kosten, zelfs gegarandeerde bezoekers niet. (wij promoten zelf bijv. bijna dagelijks landingpages van adverteerders en sturen er met gemak 20.000 bezoekers naartoe)
 12. Volgens mij zoek je de term 'landingpage' of 'microsite'.
 13. Ik hou niet van strooien met namen maar zou zo een paar grote (of groot geworden door) bedrijven kunnen noemen die bewust of niet de fout in zijn gegaan door te spammen. Affiliatenetwerken hebben hier wat mij betreft ook een niet te verwaarlozen taak in: leads/sales afkeuren in overleg met de adverteerders en de spammer uitsluiten van verdere deelname. Ben je als netwerk of adverteerder op de hoogte van de spamactiviteiten maar grijp je niet in dan ben je in mijn ogen medeplichtig. Verder hebben de meeste spammers geen boodschap aan SEM dus zal een eventuele lagere of negatieve melding in zoekmachines door spamklacht etc. ze een zorg zijn.
 14. Dat is ook weer zo maar een aantal concepten, zoals die ringtones, zijn ook met een starterslening prima te lanceren en dan hou je als het goed is veel van veel ;)
 15. Ik vond het juist wel mooi om te zien dat de 'muis' boys voet bij stuk hielden omdat dit ook voor toekomstige pitchers laat zien dat je niet ten koste van alles (dus hoog % belang) geld moet willen binnenhalen. Zoals ik al bij de ringtone babes uit aflevering 1 zei vond ik dat veel mensen (incl. zijzelf) veel te enthousiast waren dat er een investering was verkregen (Ik vond nou niet bepaald dat ze het spel begrepen toen ze akkoord gingen met 35% :o) Het blijft al met al gewoon een hele serieuze afweging tussen kapitaal binnenhalen om te kunnen starten/groeien en wat je hier voor belang voor over hebt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept